X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Roxa:)
    dzieki tobie tu trafilam tzn szukajac odpowiedzi na to czy wam sie powiodlo. Jak Wam idzie? Cos nowego?
    Sprobuje wyprosic to usg po owulacji, a jak nie to pojde gdzies indziej i zaplace. U mnie to wzglada tak, ze biore od 3 ego dnia puregon i sie umawiam na ok 10tz dzien cyklu na usg, ona wylicza kiedy brac zastrzyk na pekniecie i tyle. do testu biore famenite. i dla potwierdzenia, ze naprawde ma dojsc do owu oddaje krew.
    wczoraj przejrzalam strone kliniki i moja lekarka nie ma tytulu dr jednak..? Wiec kim jest?

7u22vfxmofven95z.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    Kinga- jak bedziesz miala chwilke to poprosze.
    Ja jakos nie moge sie pogodzic z tym. czuje, ze cos mozna by jeszcze zbadac.Juz sama zmiana diety sprawila, ze moje bole miesiaczkowe sa do zniesienia bez tabletek, nie mam tez bolesnej biegunki.
    Zastanawiam sie czy moge wziac swoje wyniki i sprobowac zdiagnozowac problem gdzies indziej. Nie wiem czy mi je wydadza.
    Wiesz u mnie wszystko jest ok w pierwszej polowie cyklu. Jesli masz endometrioze, to w czasie okresu masz permanentny stan zapalny (zwłaszcza jesli ogniska są poza macicą, bo to cholerne endometrium się nie wydostaje), ja u sibie zaczęlam ja podejrzewac, jak przy mierzeniu temp. okazało sie że gdy pojawiaja sie te mega bolesne okresy, to temp. mi skacze powyzej 37 st., jak sa normalnie bolesne, to nie mam takiego skoku. Ale to tylko moje domysły, bo nie doczekałam sie laparoskopii...

Okazało się ze od owulacji (bo do tego okresu okołoowulacyjnego wszystko jest ok), moj organizm szaleje i mam za duzo pecherzyków, wiekszosc nie peka... Ale po okresie zwykle znikają, albo zostają pojedyncze, dlatego bardzo dlugo nawet moje pcos nie bylo zdiagnozowane... No i jak chodziłam do gina na usg, to zwykle umawialam siew jak się okres skonczył, potem kilka dni trzeba bylo czekac na wizytę, no i w pl tylko jedna lekarka coś przebaknęla, ze jak na tę fazę cyklu wyglada jakby zostaly pecherzyki zostały z poprzedniego cyklu. Ale w sumie, to nie jest pewna, bo może w tym cyklu będę miala szybciej owulacje... Pcos wykryla mi dopiero tu lekarka od napro. Stwierdziła, ze raczej mam male pcos, że są cysty itp. Dla potwierdzenia kazala mi porobic badania hormonów, monitoring cyklu. Przepisała mi terapie eksperymentalną (Ldn Naltrexon). Powiedziala tez, ze spróbuje usunąć te cysty progesteronem, a jak sie nie uda to bedzie laparoskopowo lub operacyjnie w zaleznosci jak moje jajniki będą wyglądać podczas nastepnej kontroli. W miedzy czasie (bo do tej lekarki mam 400km), polecila mi bym zapisala sie do zwyklego gina, by porobil te badania... Wtedy okazalo się, ze ze mam prolaktylemie i za wysokie tsh (jak na starania),zwykly gin przepisał mi tabletki na zbicie tsh i w kolejnym cyklu przyszlam do gina z pozyt. testem. Nie mam pojecia czy zadzialal (naltrexon, progesteron, czy l-tyrox). Zwłaszcza, ze w czasie ostatniej wizyty na mon. mialam zastepstwo (bo moja gin byla na urlopie) i lekarz, ktory mial spr. czy jajeczko pekło, stwierdzil,ze z taką iloscia cyst, to bez laparoskopii i cudu o ciąży mogę zapomniec, no i tak mi w karcie nasmarował, ze poszlam do gin. z pozytywnym testem i duzymi bolami brzucha (i zanim zdazyłam o tym tescie powiedziec, to po raz kolejny zaczeła mnie do kwz odsyłac... A ze napro (ktora akurat byla miesiac na urlopie),mnie nastraszyla, ze powinnismy się przestac starac, bo te cysty moga doporowadzic do ciazy ektopowej, to trochę sie wystraszyłm, tego bólu brzucha i tydzień po spodziewanej dacie miesiaczki byłam u gina, by potwierdzic lub wykluczyć ciążę pozamaciczna...Niestety nic nie bylo widac, tylko beta potwierdzala ciążę (ale nie było jej widac), wiec mialam usg co tydzień, w miedzy czasie dowiedziałam się ze wychodował się ogromna cysta, ze mam za niski progesteron, no i jak zaczełam go sztucznie suplementowac (to cysta znikła, bóle brzucha przeszly, pojawił się pecherzyk w macicy...). W sumie duzo było zbiegów okoliczności (a na tym etapie leczenie przez naprolozkę nie miało szczególnie wiele wspolnego z obserwacja sluzu:), w sumie na tą tabelkę patrzyła tylko raz, gdy wyznaczała kiedy mam zaczac monitoring i w jakich dniach cyklu zrobić badania hormonalne po spodziewanej owulacji (normalnie gin. podaja 3 i 22dc, ktory odpowiada normalnemu cyklowi 28dniowemu), a u mnie owu była dopiero w 20dc, wiec hormony mialam spr w 26-27dc

werni, bemybutterfly lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz mi w pryw. wiadomosci swoj adres @, to ci prześlę schematy i info o napro. Czesc mam po pl, czesc po niem (głownie po pl, bo "kurs obserwacji sluzu robiłam przez skypa z dziewczyna z pl)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    dzieki tobie tu trafilam tzn szukajac odpowiedzi na to czy wam sie powiodlo. Jak Wam idzie? Cos nowego?
    Sprobuje wyprosic to usg po owulacji, a jak nie to pojde gdzies indziej i zaplace. U mnie to wzglada tak, ze biore od 3 ego dnia puregon i sie umawiam na ok 10tz dzien cyklu na usg, ona wylicza kiedy brac zastrzyk na pekniecie i tyle. do testu biore famenite. i dla potwierdzenia, ze naprawde ma dojsc do owu oddaje krew.
    wczoraj przejrzalam strone kliniki i moja lekarka nie ma tytulu dr jednak..? Wiec kim jest?
    Nie wiem jak tu jest, ale w pl lekarz med. to mgr, a dr, to kolejny stopień naukowy (choć pitocznie do w są wszystkich mówi się p. doktorze)

A co do badań, to w mojej przychodni mi wydają, drukuja je w recepcji (mowie o wynikach laboratoryjnych)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:23

bemybutterfly lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    No u nas poki co zadnych postepow bo przestalismy sie na pewien czas starac... przestalo sie n ukladac i w ogole... mysle ze to poronienie po tak dlugich staraniach obciazylo mnie za bardzo psychicznie i niepowodzenia po poronieniu... Teraz kiedy myslalam ze juz lepiej tez mi strasznie ciezko... ostatnio bylam na zakupach w miescie gdzie jezdzilam do kliniki i kiedy czekalismy prawie pod jej drzwiami w samochodzie w kolejce zeby wjechac na parking galerii obok to okazalo sie dla mnie za ciezkie i mimo ze jie chcialam plakac to lzy lecialy wielkie jak grochy... nie bylam w tym miescie od czasu ostatniej wizyty w klinice ale nie myslalam ze az tak mnie to dotknie... no i strasznie sie boje jak to bedzie w ten weekend bo na ta sobote mialam wyznaczony termin porodu :( jo ale jic trzeba przezyc i isc dalej...

Co do schematu leczenia u mnie bylo podobnie tzn. Od 3dc gonal w jakims 8-9dc usg jak dobrze to wyznaczenie daty kiedy wziac zastrzyk na pekniecie dzialac i od kiedy progesteron a jak maly pecherzyk to jeszcze jednk usg po kolejnych 4 zastrzykach... co do progesterony to bralam poczatkowo famenite 100mg 2x2 potem utrogest 100mg 2x2 a w ostatnim cyklu kiedy probowalismy bralam lutinus 100mg 3x1

Jakbys miala jakies pytania to pytaj smialo... postaram sie was czesciej odwiedzac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no a co do lekarza to moj jest prof.dr.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    No u nas poki co zadnych postepow bo przestalismy sie na pewien czas starac... przestalo sie n ukladac i w ogole... mysle ze to poronienie po tak dlugich staraniach obciazylo mnie za bardzo psychicznie i niepowodzenia po poronieniu... Teraz kiedy myslalam ze juz lepiej tez mi strasznie ciezko... ostatnio bylam na zakupach w miescie gdzie jezdzilam do kliniki i kiedy czekalismy prawie pod jej drzwiami w samochodzie w kolejce zeby wjechac na parking galerii obok to okazalo sie dla mnie za ciezkie i mimo ze jie chcialam plakac to lzy lecialy wielkie jak grochy... nie bylam w tym miescie od czasu ostatniej wizyty w klinice ale nie myslalam ze az tak mnie to dotknie... no i strasznie sie boje jak to bedzie w ten weekend bo na ta sobote mialam wyznaczony termin porodu :( jo ale jic trzeba przezyc i isc dalej...

Co do schematu leczenia u mnie bylo podobnie tzn. Od 3dc gonal w jakims 8-9dc usg jak dobrze to wyznaczenie daty kiedy wziac zastrzyk na pekniecie dzialac i od kiedy progesteron a jak maly pecherzyk to jeszcze jednk usg po kolejnych 4 zastrzykach... co do progesterony to bralam poczatkowo famenite 100mg 2x2 potem utrogest 100mg 2x2 a w ostatnim cyklu kiedy probowalismy bralam lutinus 100mg 3x1

Jakbys miala jakies pytania to pytaj smialo... postaram sie was czesciej odwiedzac...
    Współczuję... Mam nadzieję, że szybko się uporacie ze stratą na tyle, na ile to możliwe... Nie mam pojecia, czy mogę ci jakoś pomóc...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Współczuję... Mam nadzieję, że szybko się uporacie ze stratą na tyle, na ile to możliwe... Nie mam pojecia, czy mogę ci jakoś pomóc...
    :* dzieki Kinia... no niestety tu sie nie da pomoc... trzeba to jakos przezyc, albo bardziej nauczyc sie z tym zyc... czasami nie jest latwo zwlaszcza jak np chcielusmy kupic komode do pokoju ktory mial byc dzieciecym i znalazlam jedna ktora mi sie calkiem podobala a maz pierwsze co zastanawial sie czy jest na tyle gleboka ze pojdzie w razie co zamontowac przewijak :/ no ale musimy jakos isc do przodu... caly czas mam nadzieje ze w koncu nadejdzie ten czas kiedy bede gotowa na dalsza walke...

• werni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wrocilas do nas. Tutaj będziesz miała wsparcie od nas.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Bemybutterfly tule mocno... wiem jak ciezko kiedy przy braniu lekow wszystko idealnie ze az lekarz zdziwiony ze nic z tego... a nie probowali ci zmienic lekow na stymulacje albo na pekanie? Ja pierwsze dwa cykle mialam tez brevactid a pozniej ovitrelle...

Kinga ale ci suwak zasuwa :O

Alinsien serdecznie gratuluję domku!

A gdzie sie Krysiak podziala?

Hej dziewczyny. U nas na belly zamęt bo co się okazało dziewczyna na każdym forum podawala sie za kogoś innego, teraz zauważyłam że Krysiak także usunęła konto ;(
    To tyle chciałam was tylko poinformować ;)
    Życzę powodzenia i pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Hej dziewczyny. U nas na belly zamęt bo co się okazało dziewczyna na każdym forum podawala sie za kogoś innego, teraz zauważyłam że Krysiak także usunęła konto ;(
    No wlasnie co z Krysiakiem? Czemu konto usunela?

• werni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej mówiła ze chce stąd odejść ale miała dać znać kiedy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    O matko... to u was była ta czarna owieczka?
    Dzięki za info, nie wiedziałam, ze krysiak usunęła konto.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    O matko... to u was była ta czarna owieczka?
    Dzięki za info, nie wiedziałam, ze krysiak usunęła konto.

Nie tylko u nas ;) miała swoje konto na wrzesniowkach i grudniowkach sama zakladala wątki jako pierwsza... no i jeszcze sama sobie je komentowala z następnych kont...
    Troszkę to wszystko pomieszane. Ale falszywe konta zniknęły,tylko niewiadomo czy wszystkie...

• alinsien Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, Krysiak to Krysiak nie jakieś lewe konto, nie wierzę. Ale bez pożegnania?
    No,ale to jest właśnie "urok" forum -nie masz pojęcia kto po drugiej stronie.
    Ochhh Roxa... w końcu! W kupie siła Kochana ;-D razem damy radę!
    A ja właśnie czuje, że @ przyszła :/
    A co do owulacji, ja jestem przekonana, że u mnie nie dochodzi. Kiedyś jak robiłam testy ovu to mi nie zawsze pokazywały ciemniejszej kreski, no ale jak w końcu uda mi się połączyć pracę z lekarzem i pójdę pomiędzy 18 a 21 d. Cyklu to się okaże.
    Ps. No to czeka mnie super dzień z bólem brzucha grrr

• werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mogę uwierzyć że Krysia jest oszustka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien zrób monitoring :) oby ci się udało pogodzić prace z lekarzem.
    Dziewczyny zastanawiam się czy nie powtórzyć tsh. Wcześniej miałam powyżej 2. Jak dobrze pamiętam 2.4 zastanawiam się czy to nie za dużo. Kiedy najlepiej je zrobić ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien oby co sie udalo to pogodzic i do gina zawitac...

Werni dzien cyklu przy badaniu tsh nie ma znaczenia... faktycznie 2,4 moze byc lekko.za wysokie bo przy staraniach zaleca sie je utrzymywac w okolicach 1 ale tez nie jest zle.bo z tego co pamietam to taka max gorna granica dla staraczek to ewentualne do max 2,5 wiec wystarczy jak lekko zbijesz...

• werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała pogadać z ginka, żeby mi coś dala na zbicie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mamy sloneczko w stolicy:)
    Dziewczyny wy tu jestescie niesamowite! I ja wierze Roxa , ze ty tez znajdziesz sily na nowo. Ja juz tez ostatnio sie poryczalam w gabinecie, gdzie lzy rzadko kto u mnie moeze zobaczyc... Twoj bol jest na pewno nieporownywalny i nic tylko wirtualnie Cie przytulic mozna! Ja z natury jestem z tych co wlaza oknem i zawsze szukam innej opcji, ale czasami skorupka peka.
    Kinga ja nie umiem Ci tego wyslac(:) patrzylam , szukalam , ale niestety gamon techniczny ze mnie i nie wiem jak to dziala!
    Po smutkach i lamencie przyszedl czas na szukanie innych opcji niepowodzenia. I mam w planie :
    poprosic o test z glukoza ( moze ktos wie jak sie nazywa po niem)
    poprosic o usg po owu ( moze faktycznie peka u mnie pozniej) . jak sie nie zgodzi to sama sie zapisze u zwyklej gin i zaplace
    poprosic o wyniki hormonow .. moze warto skonsultowac z kims w pl... moze w pl robi sie wiecej badan niz w de ( serio wykancza mnie to, ze tu sie polowy nie praktykuje)
    Macie jeszcze jakies pomysly na cos co u Was bylo badane?

A z drugiej strony to mysle, ze moze trace czas i i tak bede musiala sie z ivf pogodzic.. Tzlko nie wiem czemu iui nie ma sensu.

Co do tsh to znalazlam w starych papierach, ze norm lab jest do 3 . nie wiem jak to sie ma do starania. W tzch przed roku mialam badane ftsh2 i tu juz normy sa calkiem inne, ale to chyba nie to samo.

werni lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ