X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynie morfologia jest niejasna dla mnie
    normalformen-2 i przy tym jest strzalka w dol
    pathologie w glowce, ogonku i mittelstuck??? bez bakterii

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni podzielam bol mycia okien, na szczescie jak mocniej popada to dachowe same sie myja))))) i snieg jak sie zsuwa to tez ladnie czysci)))) Ogolnie to uwielbiam ten stan, jak mam wszystko wzpucowane i zasiadam za kawa. niestety przy mezu i psie ten stan nie trwa dlugo..
    Kinga mowisz , ze zagadka na forum bede. Cykle zawsze 27-31 dni, sluz jest, ale mam wrazenie , ze przed bolem jajnikow i owu. pozniej moze sie nie ujawnia.

Maz ma wieczor sportowy , a ja sobie domowe spa zrobilam. Pazurki pomalowane, peeling kawowy zrobiony, maska na twarzy siedzi.

werni, Aleksa87 lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    TSh-1,2
    prolaktyna- 11,10
    estradiol- 40-370-288
    Tarczyca tez ok. to sa moje wyniki wyjsciowe z maja zeszlego roku, zanim zaczelam wspomaganie cyklu. Laparo wyszla tez dobrze- jajowody drozne, macica bez zmian, endometriozy brak- nic nie usuwali, podejrzenie adenomiozy na tylniej scianie macicy. Laparo mialam robione w pierwszy dzien miesiaczki, ale ponoc to nie ma wplywu na obraz.
    Nasienie ponoc tez w normie-
    vol-4,7
    Nativ
    konz- 96 ,mio/ml
    ab-62 (a-26, b-36, c-14,d-24)`
    zus. analyse
    konz-110 mio/ml przy vol-0,4
    a-31, b-47,c-6,d-16
    jedzni
    Kurde faktycznie wszystko wyglada dobrze... a jak ze sluzem? Miewasz? Jest dobry? Moze test na wrogosc... wiesz jak sluz wrogi to mozesz byc idealnie ksiazkowa a to i tak nic nie pomoże... w takiej sytuacji tylko inseminajca lub ivf bo tumi metodami ominie sie wrogi sluz...

bemybutterfly lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. Ostatnio byla mowa, ze 6 cykli wspomaganych, pozniej 3iui , a na koncu ivf. A jak dzwonila ostatnio z negatywnym testem beta to juz mowila tylko o ivf, ze iui u nas nic nie da.
    A robilas wszystkie badania tutaj? Bo ja juz rozmyslam , zeby do pl skoczyc i zrobic to czego tu sie nie praktykuje.

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszytkie badania jakie mialam robione to tutaj w Kinderwunschzentrum...
    Z tym ze ja jestem bardziej zlozonym i skomplikowanym przypadkiem... u nas byla mowa o 3 stymulowanych a potem iui a przeciagnelo sie do 5 ze wzgledu na hsg i badanie nasienia (hsg milalam w 4 stymulowanym a powtorke badan nasienia bo.maz juz jedne mial robione przeszlo rok wczesniej przed tymi drugimi byly robione w 5 stymulowanym jak juz sie do iui przygotowywalismy i wypelnialismy papiery) i w tym wlasnie sie nam udalo... niestety nie na dlugo :(

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim facetem tez nie jest długo czysto. Haha ostatnio mówił ze jaki tu bałagan a ja mu mowie nie powiem kto jego zrobił. A on wiem wiem przepraszam zaraz posprzątam. Jadł słonecznik i jak zwykle lupiny po całym stole i dywanie.

Co do śluzu zastanawiam się czy i ja nie zrobić bo mam go mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja u siebie nie zauwazalam sluzu kompletnie nic ani jednej niteczki a w ciaze zaszlam... wiec ilosc sluzu nie zawsze jest wyznacznikiem bo nie zawsze widac go na zewnatrz a moze byc go duzo w srodku... tak samo moze byc pelni sluzu piekny i idealny a wrogi tak jak to u mojej kolezanki bylo...

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie coś więcej na temat tego badania gdzie go się robi itd.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni-
    wlasnie ja pytalam kilkukrotnie i robi sie w szczegolnych przypadkach..Ja rozmyslam nad pl, ponoc ok. 100 zl kosztuje. Miesza sie twoj sluz plodny z nasieniem i sprawdza pod mikroskopem jak sie zachowuja plemniki.

Pierwszy zastrzyk poczyniony.

werni lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni moja kolezanka miała robione w klinice i miala sie stawic na wymaz godzine po stosunku no i niestety okazalo sie ze mimo ze ksiazkowo u niej wszystko i moglaby plodzic dzieci co roku to nie wychodzi u nich tyle czasu ze wzgledu na sluz wlasnie bo po godzinie nie znalezli w nim ani jednego ruszajacego sie plemnika...

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to tylko inseminacja ? Czy odrazu in vitro ?
    A to badanie gdzie się robi w laboratorium czy u ginki ? Tak pytam bo jestem zielona. Bym i u siebie sprawdziła.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. .

Ja miałam badanie na wrogość śluzu w listopadzie - jak najbardziej się praktykuje ;) Radzę trochę powiercić dziurę w brzuchu lekarzowi, zazwyczaj okazuje się że zmienia zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:19

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, a Wy macie już wyniki spermiogramu? Myślę, że nie ma sensu pakować się w to nieprzyjemne badanie bez wyników faceta
    pozdrawiam

relgwn15uyzm1mjb.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię makota najpierw.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota- Gratululuje dzidziusia!
    dziekuje za podpowiedz, widac musze byc niegieta. jak nie to powiem, ze w innej klinice zrobie i sama zaplace. trudno. tak samo ten cukier.

makota lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bemybutterfy :) nie było łatwo, zresztą sama wiesz jak jest... Myślę, że te badania możesz zrobić nawet w tej samej klinice (jak trochę podrążysz); na pewno mają cennik - podpytaj. Myślę, że robienie tego badania w polsce to jeszcze większy stres - wyjazd łączy się ze znalezieniem miejsca, gdzie robią takie badanie, a na dowiezienie "ładunku" masz parę godzin. Ogólnie kiepsko wspominam to badanie :/
    A czym się szprycujesz, bo mam opakowanie Gonalu na zbyciu. Zostało mi jedno opakowanie (oczywiście nie otwierane) i kwitnie w lodówce. Nie wiem za bardzo co z tym począć - to drogi lek i szkoda mi go wyrzucać.

powodzenia dziewczyny :) trzymam kciuki za starania

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puregon mi kaza wstrzykiwac. A placilas za ten lek? Bo ja na razie grosze za te leki place. A gdybym zaskoczyla i wykupila wczesniej recepte na nastepny cykl, to mam oddac w klinice i dadza go nastepnej osobie.
    A skad jestes jesli moge zapytac?
    Alexa cos nam zniknela...

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly milo mi sie zrobilo :- )

ja was czytam regularnie, caly dzien zagladam co sie tu dzieje, ale jakos ostatnio nie mam sie czym podzielic jestem teraz w fazie czekania na owulke :-)

dzis zaczynam testy ovu robic.
    W tym cylku nie jestem tak bojowo nastawiona jak ostatnio bo czeka mnie jeszcze jedno badanie krwi na hormony i wtedy sie wyjasni czy wszystko ok i poprostu trzeba probowac czy czegos mi brakuje.

a te tematy badan i sprawy lekow jeszcze mnie nie dotycza... :)nie mam pojecia za bardzo o czym mowa.

mysle ze pragnienie ciazy nadejdzie w drugiej polowie cyklu.
    Mierze codziennie temperature zeby moznabylo cos z tego wykresu wywnioskowac.

no zobaczymy.

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    jedynie morfologia jest niejasna dla mnie
    normalformen-2 i przy tym jest strzalka w dol
    pathologie w glowce, ogonku i mittelstuck??? bez bakterii
    Czy to badanie mieliscie powtarzane? Od razu mówię, że nie znam sie na spermie, ale wydaje mi się, ze te plemniki są "niepełnosprawne" no i teraz ile jest tych patologicznych w stosunku do reszty? Co na te wyniki powiedział lekarz (bo wg mnie mogą mieć problemy w przebyciu drogi do kom. jajowej, a potem z połączeniem się z nią)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga , byly powtarzane w drugiej klinice i oba ponoc ok, nie ma sie czego doszukiwac- tak mi mowily obie lekarki.
    Alexa a moge zapytac gdzie chodzisz do lekarza?

7u22vfxmofven95z.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ