X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynie morfologia jest niejasna dla mnie
    normalformen-2 i przy tym jest strzalka w dol
    pathologie w glowce, ogonku i mittelstuck??? bez bakterii

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni podzielam bol mycia okien, na szczescie jak mocniej popada to dachowe same sie myja))))) i snieg jak sie zsuwa to tez ladnie czysci)))) Ogolnie to uwielbiam ten stan, jak mam wszystko wzpucowane i zasiadam za kawa. niestety przy mezu i psie ten stan nie trwa dlugo..
    Kinga mowisz , ze zagadka na forum bede. Cykle zawsze 27-31 dni, sluz jest, ale mam wrazenie , ze przed bolem jajnikow i owu. pozniej moze sie nie ujawnia.

Maz ma wieczor sportowy , a ja sobie domowe spa zrobilam. Pazurki pomalowane, peeling kawowy zrobiony, maska na twarzy siedzi.

werni, Aleksa87 lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    TSh-1,2
    prolaktyna- 11,10
    estradiol- 40-370-288
    Tarczyca tez ok. to sa moje wyniki wyjsciowe z maja zeszlego roku, zanim zaczelam wspomaganie cyklu. Laparo wyszla tez dobrze- jajowody drozne, macica bez zmian, endometriozy brak- nic nie usuwali, podejrzenie adenomiozy na tylniej scianie macicy. Laparo mialam robione w pierwszy dzien miesiaczki, ale ponoc to nie ma wplywu na obraz.
    Nasienie ponoc tez w normie-
    vol-4,7
    Nativ
    konz- 96 ,mio/ml
    ab-62 (a-26, b-36, c-14,d-24)`
    zus. analyse
    konz-110 mio/ml przy vol-0,4
    a-31, b-47,c-6,d-16
    jedzni
    Kurde faktycznie wszystko wyglada dobrze... a jak ze sluzem? Miewasz? Jest dobry? Moze test na wrogosc... wiesz jak sluz wrogi to mozesz byc idealnie ksiazkowa a to i tak nic nie pomoże... w takiej sytuacji tylko inseminajca lub ivf bo tumi metodami ominie sie wrogi sluz...

bemybutterfly lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. Ostatnio byla mowa, ze 6 cykli wspomaganych, pozniej 3iui , a na koncu ivf. A jak dzwonila ostatnio z negatywnym testem beta to juz mowila tylko o ivf, ze iui u nas nic nie da.
    A robilas wszystkie badania tutaj? Bo ja juz rozmyslam , zeby do pl skoczyc i zrobic to czego tu sie nie praktykuje.

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszytkie badania jakie mialam robione to tutaj w Kinderwunschzentrum...
    Z tym ze ja jestem bardziej zlozonym i skomplikowanym przypadkiem... u nas byla mowa o 3 stymulowanych a potem iui a przeciagnelo sie do 5 ze wzgledu na hsg i badanie nasienia (hsg milalam w 4 stymulowanym a powtorke badan nasienia bo.maz juz jedne mial robione przeszlo rok wczesniej przed tymi drugimi byly robione w 5 stymulowanym jak juz sie do iui przygotowywalismy i wypelnialismy papiery) i w tym wlasnie sie nam udalo... niestety nie na dlugo :(

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim facetem tez nie jest długo czysto. Haha ostatnio mówił ze jaki tu bałagan a ja mu mowie nie powiem kto jego zrobił. A on wiem wiem przepraszam zaraz posprzątam. Jadł słonecznik i jak zwykle lupiny po całym stole i dywanie.

Co do śluzu zastanawiam się czy i ja nie zrobić bo mam go mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja u siebie nie zauwazalam sluzu kompletnie nic ani jednej niteczki a w ciaze zaszlam... wiec ilosc sluzu nie zawsze jest wyznacznikiem bo nie zawsze widac go na zewnatrz a moze byc go duzo w srodku... tak samo moze byc pelni sluzu piekny i idealny a wrogi tak jak to u mojej kolezanki bylo...

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie coś więcej na temat tego badania gdzie go się robi itd.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni-
    wlasnie ja pytalam kilkukrotnie i robi sie w szczegolnych przypadkach..Ja rozmyslam nad pl, ponoc ok. 100 zl kosztuje. Miesza sie twoj sluz plodny z nasieniem i sprawdza pod mikroskopem jak sie zachowuja plemniki.

Pierwszy zastrzyk poczyniony.

werni lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni moja kolezanka miała robione w klinice i miala sie stawic na wymaz godzine po stosunku no i niestety okazalo sie ze mimo ze ksiazkowo u niej wszystko i moglaby plodzic dzieci co roku to nie wychodzi u nich tyle czasu ze wzgledu na sluz wlasnie bo po godzinie nie znalezli w nim ani jednego ruszajacego sie plemnika...

• werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to tylko inseminacja ? Czy odrazu in vitro ?
    A to badanie gdzie się robi w laboratorium czy u ginki ? Tak pytam bo jestem zielona. Bym i u siebie sprawdziła.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. .

Ja miałam badanie na wrogość śluzu w listopadzie - jak najbardziej się praktykuje ;) Radzę trochę powiercić dziurę w brzuchu lekarzowi, zazwyczaj okazuje się że zmienia zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:19

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, a Wy macie już wyniki spermiogramu? Myślę, że nie ma sensu pakować się w to nieprzyjemne badanie bez wyników faceta
    pozdrawiam

relgwn15uyzm1mjb.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię makota najpierw.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota- Gratululuje dzidziusia!
    dziekuje za podpowiedz, widac musze byc niegieta. jak nie to powiem, ze w innej klinice zrobie i sama zaplace. trudno. tak samo ten cukier.

makota lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bemybutterfy :) nie było łatwo, zresztą sama wiesz jak jest... Myślę, że te badania możesz zrobić nawet w tej samej klinice (jak trochę podrążysz); na pewno mają cennik - podpytaj. Myślę, że robienie tego badania w polsce to jeszcze większy stres - wyjazd łączy się ze znalezieniem miejsca, gdzie robią takie badanie, a na dowiezienie "ładunku" masz parę godzin. Ogólnie kiepsko wspominam to badanie :/
    A czym się szprycujesz, bo mam opakowanie Gonalu na zbyciu. Zostało mi jedno opakowanie (oczywiście nie otwierane) i kwitnie w lodówce. Nie wiem za bardzo co z tym począć - to drogi lek i szkoda mi go wyrzucać.

powodzenia dziewczyny :) trzymam kciuki za starania

relgwn15uyzm1mjb.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puregon mi kaza wstrzykiwac. A placilas za ten lek? Bo ja na razie grosze za te leki place. A gdybym zaskoczyla i wykupila wczesniej recepte na nastepny cykl, to mam oddac w klinice i dadza go nastepnej osobie.
    A skad jestes jesli moge zapytac?
    Alexa cos nam zniknela...

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly milo mi sie zrobilo :- )

ja was czytam regularnie, caly dzien zagladam co sie tu dzieje, ale jakos ostatnio nie mam sie czym podzielic jestem teraz w fazie czekania na owulke :-)

dzis zaczynam testy ovu robic.
    W tym cylku nie jestem tak bojowo nastawiona jak ostatnio bo czeka mnie jeszcze jedno badanie krwi na hormony i wtedy sie wyjasni czy wszystko ok i poprostu trzeba probowac czy czegos mi brakuje.

a te tematy badan i sprawy lekow jeszcze mnie nie dotycza... :)nie mam pojecia za bardzo o czym mowa.

mysle ze pragnienie ciazy nadejdzie w drugiej polowie cyklu.
    Mierze codziennie temperature zeby moznabylo cos z tego wykresu wywnioskowac.

no zobaczymy.

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    jedynie morfologia jest niejasna dla mnie
    normalformen-2 i przy tym jest strzalka w dol
    pathologie w glowce, ogonku i mittelstuck??? bez bakterii
    Czy to badanie mieliscie powtarzane? Od razu mówię, że nie znam sie na spermie, ale wydaje mi się, ze te plemniki są "niepełnosprawne" no i teraz ile jest tych patologicznych w stosunku do reszty? Co na te wyniki powiedział lekarz (bo wg mnie mogą mieć problemy w przebyciu drogi do kom. jajowej, a potem z połączeniem się z nią)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga , byly powtarzane w drugiej klinice i oba ponoc ok, nie ma sie czego doszukiwac- tak mi mowily obie lekarki.
    Alexa a moge zapytac gdzie chodzisz do lekarza?

7u22vfxmofven95z.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ