Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
werni podzielam bol mycia okien, na szczescie jak mocniej popada to dachowe same sie myja))))) i snieg jak sie zsuwa to tez ladnie czysci)))) Ogolnie to uwielbiam ten stan, jak mam wszystko wzpucowane i zasiadam za kawa. niestety przy mezu i psie ten stan nie trwa dlugo..
Kinga mowisz , ze zagadka na forum bede. Cykle zawsze 27-31 dni, sluz jest, ale mam wrazenie , ze przed bolem jajnikow i owu. pozniej moze sie nie ujawnia.
Maz ma wieczor sportowy , a ja sobie domowe spa zrobilam. Pazurki pomalowane, peeling kawowy zrobiony, maska na twarzy siedzi.werni, Aleksa87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybemybutterfly wrote:TSh-1,2
prolaktyna- 11,10
estradiol- 40-370-288
Tarczyca tez ok. to sa moje wyniki wyjsciowe z maja zeszlego roku, zanim zaczelam wspomaganie cyklu. Laparo wyszla tez dobrze- jajowody drozne, macica bez zmian, endometriozy brak- nic nie usuwali, podejrzenie adenomiozy na tylniej scianie macicy. Laparo mialam robione w pierwszy dzien miesiaczki, ale ponoc to nie ma wplywu na obraz.
Nasienie ponoc tez w normie-
vol-4,7
Nativ
konz- 96 ,mio/ml
ab-62 (a-26, b-36, c-14,d-24)`
zus. analyse
konz-110 mio/ml przy vol-0,4
a-31, b-47,c-6,d-16
jedznibemybutterfly lubi tę wiadomość
-
Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. Ostatnio byla mowa, ze 6 cykli wspomaganych, pozniej 3iui , a na koncu ivf. A jak dzwonila ostatnio z negatywnym testem beta to juz mowila tylko o ivf, ze iui u nas nic nie da.
A robilas wszystkie badania tutaj? Bo ja juz rozmyslam , zeby do pl skoczyc i zrobic to czego tu sie nie praktykuje.
-
nick nieaktualnyJa wszytkie badania jakie mialam robione to tutaj w Kinderwunschzentrum...
Z tym ze ja jestem bardziej zlozonym i skomplikowanym przypadkiem... u nas byla mowa o 3 stymulowanych a potem iui a przeciagnelo sie do 5 ze wzgledu na hsg i badanie nasienia (hsg milalam w 4 stymulowanym a powtorke badan nasienia bo.maz juz jedne mial robione przeszlo rok wczesniej przed tymi drugimi byly robione w 5 stymulowanym jak juz sie do iui przygotowywalismy i wypelnialismy papiery) i w tym wlasnie sie nam udalo... niestety nie na dlugo -
Z moim facetem tez nie jest długo czysto. Haha ostatnio mówił ze jaki tu bałagan a ja mu mowie nie powiem kto jego zrobił. A on wiem wiem przepraszam zaraz posprzątam. Jadł słonecznik i jak zwykle lupiny po całym stole i dywanie.
Co do śluzu zastanawiam się czy i ja nie zrobić bo mam go mało. -
nick nieaktualnyWerni ja u siebie nie zauwazalam sluzu kompletnie nic ani jednej niteczki a w ciaze zaszlam... wiec ilosc sluzu nie zawsze jest wyznacznikiem bo nie zawsze widac go na zewnatrz a moze byc go duzo w srodku... tak samo moze byc pelni sluzu piekny i idealny a wrogi tak jak to u mojej kolezanki bylo...
-
Werni-
wlasnie ja pytalam kilkukrotnie i robi sie w szczegolnych przypadkach..Ja rozmyslam nad pl, ponoc ok. 100 zl kosztuje. Miesza sie twoj sluz plodny z nasieniem i sprawdza pod mikroskopem jak sie zachowuja plemniki.
Pierwszy zastrzyk poczyniony.werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWerni moja kolezanka miała robione w klinice i miala sie stawic na wymaz godzine po stosunku no i niestety okazalo sie ze mimo ze ksiazkowo u niej wszystko i moglaby plodzic dzieci co roku to nie wychodzi u nich tyle czasu ze wzgledu na sluz wlasnie bo po godzinie nie znalezli w nim ani jednego ruszajacego sie plemnika...
-
O kurcze to tylko inseminacja ? Czy odrazu in vitro ?
A to badanie gdzie się robi w laboratorium czy u ginki ? Tak pytam bo jestem zielona. Bym i u siebie sprawdziła. -
bemybutterfly wrote:Roxa pytalam, ale badania na wrogosc w de sie nie praktykuje. .
Ja miałam badanie na wrogość śluzu w listopadzie - jak najbardziej się praktykuje Radzę trochę powiercić dziurę w brzuchu lekarzowi, zazwyczaj okazuje się że zmienia zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:19
-
Dzięki bemybutterfy nie było łatwo, zresztą sama wiesz jak jest... Myślę, że te badania możesz zrobić nawet w tej samej klinice (jak trochę podrążysz); na pewno mają cennik - podpytaj. Myślę, że robienie tego badania w polsce to jeszcze większy stres - wyjazd łączy się ze znalezieniem miejsca, gdzie robią takie badanie, a na dowiezienie "ładunku" masz parę godzin. Ogólnie kiepsko wspominam to badanie
A czym się szprycujesz, bo mam opakowanie Gonalu na zbyciu. Zostało mi jedno opakowanie (oczywiście nie otwierane) i kwitnie w lodówce. Nie wiem za bardzo co z tym począć - to drogi lek i szkoda mi go wyrzucać.
powodzenia dziewczyny trzymam kciuki za starania -
puregon mi kaza wstrzykiwac. A placilas za ten lek? Bo ja na razie grosze za te leki place. A gdybym zaskoczyla i wykupila wczesniej recepte na nastepny cykl, to mam oddac w klinice i dadza go nastepnej osobie.
A skad jestes jesli moge zapytac?
Alexa cos nam zniknela... -
bemybutterfly milo mi sie zrobilo :- )
ja was czytam regularnie, caly dzien zagladam co sie tu dzieje, ale jakos ostatnio nie mam sie czym podzielic jestem teraz w fazie czekania na owulke
dzis zaczynam testy ovu robic.
W tym cylku nie jestem tak bojowo nastawiona jak ostatnio bo czeka mnie jeszcze jedno badanie krwi na hormony i wtedy sie wyjasni czy wszystko ok i poprostu trzeba probowac czy czegos mi brakuje.
a te tematy badan i sprawy lekow jeszcze mnie nie dotycza... :)nie mam pojecia za bardzo o czym mowa.
mysle ze pragnienie ciazy nadejdzie w drugiej polowie cyklu.
Mierze codziennie temperature zeby moznabylo cos z tego wykresu wywnioskowac.
no zobaczymy.
-
bemybutterfly wrote:jedynie morfologia jest niejasna dla mnie
normalformen-2 i przy tym jest strzalka w dol
pathologie w glowce, ogonku i mittelstuck??? bez bakterii