Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
bemybutterfly wrote:puregon mi kaza wstrzykiwac. A placilas za ten lek? Bo ja na razie grosze za te leki place. A gdybym zaskoczyla i wykupila wczesniej recepte na nastepny cykl, to mam oddac w klinice i dadza go nastepnej osobie.
A skad jestes jesli moge zapytac?
Ja też płaciłam grosze, ale przynastępnym cyklu płaciłabym już pełną cenę za lek, wizytę, nawet za rozmowy telefoniczne... także wiem, że to ogromny koszt i dlatego chciałabym to podać dalej. Spróbuję zadzwonić do mojej klinki, może przyjmą ten lek, chociaż wątpię. Mieszkam w NRW - okolice Dusseldorfu. Co do morfologii to rozumiem, że przy Normalformen masz 2 % a przy Patologisch ?
-
Dziwna sprawa... u nas też bylo prawidlowych 2% czyli uszkodzonych 98% większość główka. Norma w morfologii plemnika wg. WHO wynosi od 4%. Wyniki poniżej normy kwalifikuje się do teratozospermii, a badania powtarza się po upływie 3 miesięcy, aby sprawdzić czy to tylko chwilowe "niedomaganie" czy coś poważniejszego. Oczywiście jeśli macie kosmicznie dużą ilość plemników, lekarka mogła na to spojrzeć inaczej. Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie tematu, pisz na priv
pozdrawiam i powodzenia -
bemybutterfly wrote:kinga , byly powtarzane w drugiej klinice i oba ponoc ok, nie ma sie czego doszukiwac- tak mi mowily obie lekarki.
Alexa a moge zapytac gdzie chodzisz do lekarza? -
Tak jak Alexa na nie które badania co piszecie tez jestem zielona i się nie odzywam.
Makota zostań z nami. Dużo wiesz i mogłabyś nam doradzać. Jak się czujesz ?
Kinga a ci tam u Ciebie ? -
werni wrote:Tak jak Alexa na nie które badania co piszecie tez jestem zielona i się nie odzywam.
Kinga a ci tam u Ciebie ?werni lubi tę wiadomość
-
werni trzymam kciuki zeby nie przyszla.
bemybutterfly ja chodze do lekarza niedaleko mojej pracy www.frauenarzt-in-mitte.de
to jest przy Friedrichstr.
Takze moge w przerwie obiadowej wpasc szybko na badanie krwi :- )
A tego lekarza polecil mi lekarz w szpitalu Waldkrankenhaus kiedy wykryto mi guza w piersi.
moj lekarz nazywa sie Linhardt - jest specjalista od chorob piersi no i juz u niego zostalam.
werni lubi tę wiadomość
-
Kinga. o kurcze to ciezko funkcjonowac przy takich bolach.. wspolczuje Ci naprawde, no i domyslam sie ze lezac czy siedzac caly dzien energia cie rozpiera i pewnie denerwujesz sie ze nic nie mozesz zrobic co?
ale mysle ze powinnas naprawde odpoczywac zeby malenstwo jeszcze sobie troszke w brzuszku posiedzialo i zdrowo sie do konca rozwijalo :- )
mam nadzieje ze przejda Ci te bole ! -
Aleksa87 wrote:Kinga. o kurcze to ciezko funkcjonowac przy takich bolach.. wspolczuje Ci naprawde, no i domyslam sie ze lezac czy siedzac caly dzien energia cie rozpiera i pewnie denerwujesz sie ze nic nie mozesz zrobic co?
ale mysle ze powinnas naprawde odpoczywac zeby malenstwo jeszcze sobie troszke w brzuszku posiedzialo i zdrowo sie do konca rozwijalo :- )
mam nadzieje ze przejda Ci te bole !
-
Kinga. no pewnie to faceci powinni sie troche pogimnastykowac i miesnie cwiczyc, taki trening przed noszeniem Waszej kruszynki
ja mam dzis nudy w pracy prawie nikogo nie ma w biurze.
Planuje wczesniej skonczyc bo mam dzis termin znowu z maklerem a na 19 jestesmy zaproszeni na urodziny mojej kolezanki.
W sobote rano jade do PL, bo babcia sie stesknila. -
Kinga- nie wiem czy mozesz , ale moja szwagierka cala ciaze chodzila na basen- czasami codziennie nawet i dzieki temu miala bardzo latwy porod. Lekarz jej tak kazal robic, powoli sobie plywac zabka i to swietnie dziala na miesnie miednicy i macice chyba tez.
A poza tym marudz ile chcesz!
Aleksa ale ci dobrze, ja tez sie wzbieram do pl, ale cos mi to kiepsko idzie. Bo nie moge na 4-5 dni, a na mniej to nawet mi sie nie oplaca torby pakowac.
Ja bylam w pierwszym kwz na friedrichstr, a tej praxis nie znam. teraz westend.
Mam nadzieje, ze guz nie byl powazny !
Werni to pijemy za @ bz szybko przyszla i jeszcze szybciej poszla.
Makota- Aleksa dobrze pisze, zostan:) no i tobie ten basen tez polecam.werni lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Tak jak Alexa na nie które badania co piszecie tez jestem zielona i się nie odzywam.
Kinga a ci tam u Ciebie ?
Cześć dziewczynki, jak macie jakieś pytania, na które jestem w stanie udzielić odpowiedzi, to śmiało. Teraz na szczęście czuję się lepiej, ale poprzedni tydzień upłynął pod znakiem mdłości. Zapisałam się już na szkołę rodzenia, kurs chustowania i może uda mi się zdobyć miejsce na jogę dla ciężarnychMiałam w zeszłym tygodniu spotkanie w domu porodowym, teraz czekam jak na szpilkach na telefon czy mnie przyjmą.W przyszłym tygodniu nareszcie się przeprowadzamy, więc będę do Was zaglądała rzadziej, ale postaram się nadrobić później
Trzymam za Was kciukiwerni lubi tę wiadomość
-
bemybutterfly wrote:Kinga- nie wiem czy mozesz , ale moja szwagierka cala ciaze chodzila na basen- czasami codziennie nawet i dzieki temu miala bardzo latwy porod. Lekarz jej tak kazal robic, powoli sobie plywac zabka i to swietnie dziala na miesnie miednicy i macice chyba tez.
A poza tym marudz ile chcesz!
Aleksa ale ci dobrze, ja tez sie wzbieram do pl, ale cos mi to kiepsko idzie. Bo nie moge na 4-5 dni, a na mniej to nawet mi sie nie oplaca torby pakowac.
Ja bylam w pierwszym kwz na friedrichstr, a tej praxis nie znam. teraz westend.
Mam nadzieje, ze guz nie byl powazny !
Werni to pijemy za @ bz szybko przyszla i jeszcze szybciej poszla.
Makota- Aleksa dobrze pisze, zostan:) no i tobie ten basen tez polecam.
W tym roku mam ochotę na wypad na Heligoland, więc może będę miala okazję sie sprawdzić, tylko najpierw muszę spr. czy tam jakichs pradow wstecznych przypadkiem nie ma, bo topnienie się należy do srednio przyjemnych... -
bemybutterfly wrote:Oh ja juz tez czekam do wakacji. Ostatnie były cudowne, wiec liczę na powtórkę.
A jaka suplementację polecacie z niemieckiego rynku? Mam kwas foliowy i do owu kapsułki oeparol 3x dziennie. Moze waryo sie jeszcze jakos wspomóc . -
Wit d najlepiej z k2 bo lepiej się wchłania i podobno najlepsze w kropelkach. Oeparol dobry na śluz i cholesterol, tez myślę by go kupić. Można go kupić w De ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 06:56