X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dzięki kochana :* już to widzę,jak prę haha.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Kinga dzięki kochana :* już to widzę,jak prę haha.
    Przyzwyczajaj się, bo jak się w końcu uda, to pewnie cię nie minie ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu jak makiem zasial

• bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe zbyt ladna pogoda nam sie na weekend trafila, by na internecie siedziec.
    my rozmyslamy, czy podejsc do iui- niestety koszty w przeliczeniu na zwiekszone szanse sa nieadekwatne. Jutro mam isc oddac krew i poprosze o nasze wyniki, bede miala wglad.
    I chyba poprosze o kosztorys i rozmowe o ivf- powiem wam, ze te decyzje sa mega trudne. niby nie jestem przeciwnikiem, ale trudno sie pogodzic, ze tylko to ma sens. no ale zawsze chcialam miec blizniaki:)

Brave, Kinga. lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas tez pogoda się poprawiła :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemy kurcze bardzo mi przykro.To na pewno jest bardzo trudna decyzja,ale wierzę że dacie radę.Jakoś to będzie bo musi być ;) a cuda się zdarzają,więc mimo,ze to trudne myślcie optymistycznie.Ale jeżeli ivf to tak od razu,zaraz po zielonym świetle od kliniki czy jednak po podjęciu decyzji jeszcze odczekacie?
    Roxa,Werni no cisza faktycznie,pewnie i pogoda i zbliżająca się wiosna winna ;)
    Ja byłam wczoraj u ginka na najszybszym monitoringu świata.... w 16 dc,jedno USG,stwierdził,ze przez ten jego urlop za poźno przyszłam,więc jak sie nam udalo to super,a jak nie to za miesiąc znowu Clo i mam w 13 dc przyjść.Byłam pewna,że po USG omówi ze mną wyniki badań krwi i cytologii,a on mi uciekł drugimi drzwiami jak się ubierałam.Poszedł za parawan do ciężarnej dziewczyny USG robic.Stałam w szoku i miałam ochotę go stamtąd wytargać.... tyle dobrego,że jak nie uda się do maja,to da mi skierowanie na drożność.Aha i miałam 2 pęcherzyki identycznej (?) wielkości.Za cholerę się na tym nie znam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzy któraś z Was na mój wykres? To jest chyba chore 17 dc i takie niskie temperatury? Test ovu wczoraj pozytywny,co jest zresztą dziwne bo wg śluzu powiedziałabym,ze kilka dni prędzej.To co nagle ja jestem półtora tygodnia płodna? :D

• werni Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego to nie słyszałam żeby były pęcherzyki takie same.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave może poczekaj jeszcze. Zobaczymy czy skoczy tempka.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 1 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ile mialy? Bo jesli widzi pecherzyki, to w sumie jeszcze przed owu- tak mi sie wydaje.. Chyba, ze sa zbyt duze to znaczyloby, ze nie pekly i musza sie wchlonac. na wykresach sie nie znam, ale powiem Ci, ze w momencie kiedy ja robie zastrzyk z brevactic to moj sluz tez jakby sie juz nie pojawia. Ale to tez nie znaczy, ze go w szyjce macicy nie ma.
    Zapytam sie dzis, czy to tylko maks. koszt iui na tej kalkulacji czy jak, bo cos mi sie nie zgadza z cena lekow. musialabym 3 op puregon na jeden cykl wykorzystac, zeby te 750 ę bylo. A jak do tej pory jedno op 300 mam na dwa cykle. chyba , ze jakies inne mega drogie leki sie stosuje. W pl ze stymulacja zaplacilabym ok. 1400 zl, a tu wyszlo calkowity 1000E.

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly bedzie dobrze trzeba myslec ciagle pozytywnie.
    Koszty leczenia sa dla mnie masakryczne nie myslalam ze to tak droga inwestycja....

Brave ja sie na cyklach tez nie za bardzo znam porownalam sobie z moim to widze ze tak ogolnie masz nizsze temperatury niz ja ale mysle ze kazda z nas ma inaczej i trzeba te wykresy indywidualnie interpretowac.

na pewno jakos na dniach bedziesz miala skok ja moj wykres zawsze lekarzowi pokazuje.
    moze tez tak zrob.

Ja bylam dzis na moim drugim badaniu krwi dzis mam 21 dzien cyklu.
    We wtorek w przyszlym tyg mam sie zglosic po wyniki.
    No i zdecydowalismy ze z tymi wynikami udamy sie do KWZ bo nie ma na co czekac.

:-)

Zycze wam przyjemnego dnia! u mnie jest piekne sloneczko :-)

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png

Wysłany: 1 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos czuje, ze jest presja na ivf, choc moze chca dobrze. jednak koszty iui maja ok. 1000E wynosic teoretzcznie, aczkolwiek jesli teraz przy polowie leku najdrozszego puregon 300 (opk. 250 E) jestem w stanie wyhodowac jedna komorke ( w styczniu nawet 2) do owulacji, to niby jakim cudem na leki przeznaczone jest az 750 E. to wychodza prawie 3 opakowania ( normalnie z takiej ilosc do tej pory mialam 6 cykli przewidzianych) brevactid tez cos tam kosztuje, no ale nie az tyle. Cos mi tu nie styka. I babka mi tlumaczyla, ze takie sa realne koszty (podstawa to ok 250 E, reszta leki) i ze moze wyjsc mniej, ale pewnosci nie ma. Powiem szczerze, ze jak na podniesienie szans tylko o 5% to droga sprawa i rzadko sie na 1 zabiegu konczy.
    Wzciagnelam wzniki moje ( na meza musze miec jego pisemna zgode) i sobie teraz porownuje.

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 1 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa a macie juz ktores kwz na oku?

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly Gynäkologikum Berlin?

Kolezanka mi polecila ale nie mam pojecia a Ty gdzie chodzisz? chyba juz mi kiedys pisalas ale niestety nie pamietam.

8599gov33b6h6gc5.png

Wysłany: 2 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    westend.
    przestudiowalam hormony i mam wrazenie, ze e2 jest bardzo niski:(

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny co u Was?

ja jutro mam urlopik bo jeszcze kilka dni zostalo mi z zeszlego roku.

Jesli chodzi o moj cykl to jakos totalnie wyluzowana jestem. Mimo ze staralismy sie jak zawsze nie jestem nastawiona na ciaze, tzn jakos mi to obojetne w tym miesiacu...

Dzis zostaje sama na noc moj Eddy ma wyjazd firmowy i jutro wraca :-)
    wiec jutro sie wyspie i ide na zakupy jakies fajne i do fryzjera i zrobie sobie domowe SPA a co! :P

Kinga. lubi tę wiadomość

8599gov33b6h6gc5.png

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhmmm zakupy i fryzjer,poszalejesz widze.
    Ja zostaje sama na caly weekend, spotkam sie z kolezankami, pospac nie pospie , bo o 7.30 burza u nas sciany, ale moze drzemka popoludniowa, bo pozniej juz cichutko jest.
    Ale szykuje mi sie mega spokojny weekend, taki gdzie nic nie musze praktycznie.
    reszta dziewczyn chyba juz tu nie zaglada:(

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhmmm zakupy i fryzjer,poszalejesz widze.
    Ja zostaje sama na caly weekend, spotkam sie z kolezankami, pospac nie pospie , bo o 7.30 burza u nas sciany, ale moze drzemka popoludniowa, bo pozniej juz cichutko jest.
    Ale szykuje mi sie mega spokojny weekend, taki gdzie nic nie musze praktycznie.
    reszta dziewczyn chyba juz tu nie zaglada:(

7u22vfxmofven95z.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Spojrzy któraś z Was na mój wykres? To jest chyba chore 17 dc i takie niskie temperatury? Test ovu wczoraj pozytywny,co jest zresztą dziwne bo wg śluzu powiedziałabym,ze kilka dni prędzej.To co nagle ja jestem półtora tygodnia płodna? :D
    Wykres wygląda względnie normalnie, choć takie niskie temp. mogą być wynikiem zakłóceń w pomiarach lub jakichs problemów hormonalnych, z kursu npr pamiętam że jako głownego winowajcę wskazuje się tarczycę. No i u mnie się to potwierdziło. Na swoich wykresach zaobserowałam, że mam niższą temp jeśli zmienia się temp. otoczenia (np jak spałam z otwartym oknem i przychodziło ochłodzenie.

Ile miały te pecherzyki i jakiej grubości było endometrium? Mam nieodparte wrażenie ze gin. cię spławił i w którym dc byłaś na tej wizycie albo jest wróżbitą... Jak sytuacja się powtórzy zastanowiłabym się nad zmianą lekarza.

Co do testów i sluzu itp. w normalnym cyklu skok jest raz, ale czasem są wyjatki i cos zakłóca owulację i mi się zdarzały podwojne piki, albo testy owulacyjne (mocne) wychodziły mi przez cały tydzień itp. Dlatego najłatwiej wyciągnąć wnioski ze sluzu, temp i testu na raz(takie przynajmniej ja mam zdanie). Co do sluzu, to nigdzie nie zaobserowałas tego białka kurzego, a wilgotnosc może równie dobrze oznaczać sluz z pochwy, albo ten "plyn z podniecenia" itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ