X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    westend.
    przestudiowalam hormony i mam wrazenie, ze e2 jest bardzo niski:(
    Może mieć wpływ na problemy z owulacią, ale jednorazowy wyniki jeszcze o niczym nie świadczy. W którym dc był oznaczany i ile miałaś?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie miałam kiedy wejść bo ogarnialam mieszkanie i jeszcze dziś musze parę rzeczy zrobić bo ma przyjechać teściowa z mojego siostrą.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja mialam E2 przez kilka cykli badany;
    9TC- 50.6 (PGN 0.24) 21TC- 68.2(PGN 5.71)
    2TC- 30.5 (PGN 0.37) 9TC- 148 (pgn 0.26) 23TC 38.4(pgn 4.54)
    9TC -131(pgn 0.41) 26TC 24.7(pgn 5.39)
    15TC -115(pgn 1.2)
    9TC - 92.9(pgn 0.35) 26TC-46.2 (5.08)
    7TC-147(pgn 0.20) 25TC 46.9(pgn 3.69)
    9TC-89.2 15TC-53.3 LH-21.9 To badanie bylo ostatnio-4 dni po zastrzyku na pekniecie, bz sprawdzic czy na pewno wystapila ovu .
    Ostatnie wartosci 25-26 TC to tuz przed miesiaczka

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 4 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrazenie , ze jestem jak totolotek:)

7u22vfxmofven95z.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    Kinga ja mialam E2 przez kilka cykli badany;
    9TC- 50.6 (PGN 0.24) 21TC- 68.2(PGN 5.71)
    2TC- 30.5 (PGN 0.37) 9TC- 148 (pgn 0.26) 23TC 38.4(pgn 4.54)
    9TC -131(pgn 0.41) 26TC 24.7(pgn 5.39)
    15TC -115(pgn 1.2)
    9TC - 92.9(pgn 0.35) 26TC-46.2 (5.08)
    7TC-147(pgn 0.20) 25TC 46.9(pgn 3.69)
    9TC-89.2 15TC-53.3 LH-21.9 To badanie bylo ostatnio-4 dni po zastrzyku na pekniecie, bz sprawdzic czy na pewno wystapila ovu .
    Ostatnie wartosci 25-26 TC to tuz przed miesiaczka
    Wszystkie wyniki to e2, a ostatni to lh.Dobrze odczytałam? Owulację sprawdzają tylko lh czy robią też progesteron, bo moim zdaniem samo Lh to za mało, to tak jakby zrobić tylko test owulacyjny

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9ptdhz.jpg

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 4 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym cyklu w 9 dniu byl badany tylko e2, a w 15 e2 i lh- bo bylam upierdliwa, a usg nie chcieli mi zrobic. wiec to na potwierdzenie czy ovu byla( zastrzyk).
    u mnie e2 z czau tej kliniki nigdy 200 nie siegalo z tego co widze. i powiem, ze lepsze wyniki mam z czasow, kiedy nie bylam stymulowana. bo tam e2 w 14td chyba ponad 280 bylo.
    nasienie niby sie polepszylo, bo 5% prawidlowych(morfo), ale who ab 40% tylko. a bylo ponad 55.
    A powiem wam, ze tam mnie boli podbrzusze jakbym bole parte miala(tzn tak sobie wyobrazam) . normalnie usiedziec nie moge- ale to chyba ta famenita.
    a co u Ciebie Kinga- jak sie dzidzia ma? daje popalic? wez nam troche wiecej pisz, wpusc w ten watek troche nadziei:)
    Alexa- co robilas u fryzjera i komu zaufalas? bo ja zaliczalam tylko porazki- nawet z szaroburozielonymi wlosami kiedys wyszlam.

7u22vfxmofven95z.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny przyłacze sie do was;-)

mieszkam w niemczech 3 lata ,stramy sie o rodzenstwo dla synka lat 8
    wcześniej leczenie pcos , teraz problemy z progesteronem z fsh i poronienia
    za mną cykl z clo nieudany ,przedemną badanie nasienia i w planach endoskopia macicy

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]

Wysłany: 4 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj silvia!:)

silvia lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam bemybutterfly

nieznam was jeszcze dobrze więc gratuluje wszystkim mausiom,zafasolkowanym i trzymam kciuki za starające
    ja od dziś nowy cykl więc walcze z wami;-)

Acha mieszkam w gelsenkirchen może ktoś blisko ;-)

werni lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    w tym cyklu w 9 dniu byl badany tylko e2, a w 15 e2 i lh- bo bylam upierdliwa, a usg nie chcieli mi zrobic. wiec to na potwierdzenie czy ovu byla( zastrzyk).
    u mnie e2 z czau tej kliniki nigdy 200 nie siegalo z tego co widze. i powiem, ze lepsze wyniki mam z czasow, kiedy nie bylam stymulowana. bo tam e2 w 14td chyba ponad 280 bylo.
    nasienie niby sie polepszylo, bo 5% prawidlowych(morfo), ale who ab 40% tylko. a bylo ponad 55.
    A powiem wam, ze tam mnie boli podbrzusze jakbym bole parte miala(tzn tak sobie wyobrazam) . normalnie usiedziec nie moge- ale to chyba ta famenita.
    a co u Ciebie Kinga- jak sie dzidzia ma? daje popalic? wez nam troche wiecej pisz, wpusc w ten watek troche nadziei:)
    Alexa- co robilas u fryzjera i komu zaufalas? bo ja zaliczalam tylko porazki- nawet z szaroburozielonymi wlosami kiedys wyszlam.
    Tu są przykładowe normy, wiadomo każde laboratorium ma swoje normy

oix1md.jpg

Można przyjąć, że jeśli masz powyżej 10ng progesteronu, to była owulacja (wyjątek stanowi tylko LUF, w którym normalnie wytwarza się ciałko żołte, ale nie zostaje uwolnione).

Druga sprawa, to ten wykres odpowiada cyklom 28 dniowym, u statystycznej kobiety bez zaburzeń. Co do stymulacji hormonalnej, to trudny temat, bo nasze organizmy są wyposażone w wiele mechanizmów regulujących, dlatego stymulacje nie zawsze działają tak powinny

Co do młodej, to w sumie nie mogę narzekać. Moje dolegliwości 3 trym. są do zniesienia. Najgorszy był pierwszy trym. Teraz jedynie pojawia się stres związany z donoszeniem, porodem itp. Oraz jej zachowania, które się pojawiają po raz pierwszy i automatycznie człowiek zastanawia się czy to normalne czy nie :) Skończylismy juz "szkołę rodzenia", za jakis czas trzeba będzie się zameldować w szpitalu (choć u nas nie ma takiej koniecznosci, to chyba będzie nam łatwiej zrobić to przed niż w trakcie). Gromadzimy nadal wyprawkę, właśnie przyszedł wózek z fotelikiem i się wietrzą. Sara już jest ułożona główkowo, często przepycha mi prawe płuco na kręgosłup.Ma jakieś 1740g Dziś po raz pierwszy zaczęła napierać na szyjkę (bardzo głupie uczucie). Ostatnio skurcze były mniejsze niż na poprzedniej wizycie, także może wytrzyma do terminu, a po magnezie uspokoiły się bolesne twardnienia brzucha, ale mimo to staram się nie przemęczać (bo wtedy szybko wracają)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:37

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    Witam dziewczyny przyłacze sie do was;-)

mieszkam w niemczech 3 lata ,stramy sie o rodzenstwo dla synka lat 8
    wcześniej leczenie pcos , teraz problemy z progesteronem z fsh i poronienia
    za mną cykl z clo nieudany ,przedemną badanie nasienia i w planach endoskopia macicy
    Witaj :) Trzymam kciuki, brzmi trochę podobnie jak u mnie. Do tej pory szprycuję się progesteronem i z jednej strony mam go serdecznie dość, a z drugiej strony trochę mnie uspokaja, że zmniejsza ryzyko wcześniejszego porodu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylvia :) ja mieszkam w okolicach Mannheim :)

silvia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 5 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kinga:) w czwartek mam wizyte w pl, zobacze czy ktos inny bedzie mial na nas jakis pomysl.
    niecierpliwa ta twoja mloda! tak sie pchac z miejsca gdzie cieplutko, wygodnie i zarelko na zawolanie:) Szczerze zazdraszczam tych przygotowan:) ale nie , ze obsesyjnie! tak normalnie po ludzku zazdraszczam:)
    W stolicy problem ze szpitalem niestety duzy, trzeba kilka mcy wczesniej. I i tak nie masz pewnosci, ze mozesz isc sobie do najblizszego. Czesto musisz pojechac na drugi koniec masta z 30 km.

Dziewczynki jaki plany na weekend macie? niedlugo nasz babski dzien, swietujecie?

7u22vfxmofven95z.png
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Witaj :) Trzymam kciuki, brzmi trochę podobnie jak u mnie. Do tej pory szprycuję się progesteronem i z jednej strony mam go serdecznie dość, a z drugiej strony trochę mnie uspokaja, że zmniejsza ryzyko wcześniejszego porodu.

dziekuje za kciuki ,jak widać po Tobie jest szansa ,wiec twoja fasolka napawa mnie nadzieją:-)

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • alinsien Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam tylko zameldowac, że u mnie dobrze, Jeszcze się nie przeprowadzamy, ale kurde odkąd dowalilam sobie, że po pracy jeszcze siłownia nie mam na nic czasu, zasypiam na stojąco. A poza tym to jakoś zamiast się starać to skupiamy się na wspólnych treningach i szukaniu dekoracji do naszego domku :-D ale idę w poniedziałek lub wtorek na to ost badanie w końcu do gina, żeby wiedzieć jak jeść nowe tabsy na tarczyce itd.
    Silvia witam.
    A moje dziewczyny pozdrawiam ;*

werni lubi tę wiadomość

• Camilla Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Ja ostatnio uciekłam bo wymyśliłam sobie żeby meble w domu pomalować na inny kolor, dopóki nie dorobimy się nowych :-)
    I tak zaczęłam od komody, i kurz który unosił się po całym mieszkaniu był okropny, ale już posprzątane, więc szafki nocne do do kompletu, również dostały nowe kolory i już się tak nie denerwuje nad sypialnią :-)

Dzisiaj idę w końcu do gina, na rozmowę o dalszych działaniach, skoro wyniki męŻa sa super :-)
    Właściwie.to mam zamiar namówić ja na USG, bo od 3 tygodni pobolewa mnie coś raz brzuch raz lewy jajnik, i boję się żeby coś tam się nie urodziło niefajnego..
    Przy moim PCO nigdy nic.nie wiadomo, chociaż..od kilku miesięcy mamy spokój z torbielami, odkąd skończyłam brać Münscherpfeffer...

Termin @ wypadła mi na zeszły tydzień, ale znowu się nie zjawiła.. Ale to dobrze bo mamy nadzieję zacząć cykl ze stymulacja :-) znajdując życie to i tak się nie doczekam bo pierwsze pójdą hormony na badanie, to @ Przyjdzie..

• werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend minął ale będzie co za pamiętać. W sobotę impreza z teściowa i mojego siostrą a w niedziele leniuchowalismy.

Widzę że u Was remonty badania :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witaj silvia!

u nas rowniez imprezka byla w sobote urodziny kolezanki robila w knajpie z tancami wiec niedziela byla na odespanie.

U mnie @ miala byc wczoraj na razie ani widu ani slychu ale euforii nie ma. Mysle ze przyjdzie lada dzien choc nie mam na razie zadnych oznak.
    tyle ze jak widze spadajaca kazdego dnia tempke to coraz bardziej nastawiam sie na KWZ.

Jutro dzwonie do gina po wyniki hormonow.
    Jestem bardzo ciekawa.

Zycze Wam przyjemnego tygodnia!!! i troche wiecej slonka :-)

werni lubi tę wiadomość

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    w ten weekendzik relaksowalismy się w Amsterdamie :D dzisiaj mamy rocznicę ślubu,więc to był nasz wcześniejszy prezencik.Wróciliśmy zmęczeni,ale szczęśliwi.
    Kinga jak zwykle dziękuję za zainteresowanie i rady.Masz rację lekarz mnie olał,jak pisałam wcześniej miałam zamiar po 3 cyklach szukać nowego,ale chyba już po 2 zacznę się za nowym rozglądać.Mam tylko żal,że ten pierwszy,darmowy monitoring tak mi spier*lił :/
    Widzę,że Sara już się na świat powoli szykuje.Trzymam kciuki,żeby wszystko było bezboleśnie,terminowo i tak jak sobie wymarzyliście :)
    Sylvia witaj.Można powiedzieć,że mam rzut beretem do Gelsen ;)
    Ja jestem równy tydzień przed @ oczywiście się nakręcam,więc nie będę się udzielać za bardzo i was zanudzać haha
    Pozdrowionka i przyjemnego dnia

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ