Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
werni wrote:Wit d najlepiej z k2 bo lepiej się wchłania i podobno najlepsze w kropelkach. Oeparol dobry na śluz i cholesterol, tez myślę by go kupić. Można go kupić w De ?
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja jak pisalam bylam w PL na weekend sama ale powiedzialam sobie ze sama juz wiecej nie chce jezdzic bo czuje sie samotna no i jakos tak dziwnie.
wczoraj jak najszybciej chcialam wrocic i o 19 bylam juz w domku wiec zdazylismy zrobic soebie romantiko wieczorek i jeszcze nawet ciasto upieklam. :- )
czekam na owulacje no i na moje drugie badanie krwi na hormony.
a jesli w tym cyklu sie nie uda to idziemy do KWZ juz to postanowilismy.
zycze Wam wszystkim super poniedzialku i OBY do piatkuBrave lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.Mieliśmy spokojny weekendzik,zrobilismy tyle ile musieismy i nic wiecej Od czwartku biore Clo,w piątek myslałam,że umre od skutków ubocznych...teraz juz lepiej,dzisiaj ostatnie 2 tabl.Jutro jedziemy do urologa,w poniedzialek do ginekologa.Staranka pełną parą,nie wiadomo kiedy ta owu przyjdzie,jajniki mnie bolą strasznie po Clo,więc na tym nie mogę polegać.Mąż się tak nakręcił na starania,że najchetniej by z łóżka nie wychodził Lata za mną i się pyta czy test owu zrobiłam,albo żebym do innego gin na Usg jechała... haha oszaleć można
Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytanko mam jeszcze do tych bardziej doswiadczonych,moj gin ma cały ten tydz wolne i nie mam jak się skonsultować. Czy po Clomifenie może się pojawić dość mocne,trwające kilka godz plamienie? Miałam w 6 dc i 8 dc.Jakoś mi się te plamienia pokrywają ze stosunkami i teraz nie wiem jak do tego podejsc... Czy nagle mam plamienia po stosunku,czy to tylko przypadek i Clo jest winny?
-
nick nieaktualny
-
Po Clo skutki uboczne są tragiczne, ale nie miałam plamień ani przed stosunkiem ani po ani nigdy. W czasie brania Clo robi się monitoring (tym bardziej, że z tego co rozumiem bierzesz 2 tabletki dziennie) - lepiej sprawdzić co się dzieje
powodzenia -
Brave wrote:Pytanko mam jeszcze do tych bardziej doswiadczonych,moj gin ma cały ten tydz wolne i nie mam jak się skonsultować. Czy po Clomifenie może się pojawić dość mocne,trwające kilka godz plamienie? Miałam w 6 dc i 8 dc.Jakoś mi się te plamienia pokrywają ze stosunkami i teraz nie wiem jak do tego podejsc... Czy nagle mam plamienia po stosunku,czy to tylko przypadek i Clo jest winny?
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!Dzięki za odpowiedzi.Kurczę,no właśnie nie mam jak się z tym ginem skontaktować,cała praxis ma wolne od 22 do 26go,dlatego mam wizyte w poniedzialek... Plamienia ustały,wiec nie bedę szukać teraz nowego gina,jakoś przetrzymam te parę dni. Makota dokładnie,2 tabl dziennie brałam. Kurczę spodziewałam się raczej,że to normalne objawy,eh zobaczymy co gin wymyśli.
Ale z dobrych wieści,byliśmy u urologa i po pierwsze badania wykluczyły raka <jupi>,będziemy to zwapnienie na jądrze razem z przepukliną w środę za tydzien z chirurgiem konsultować.Lekarz powiedział,że się mamy nie martwić.
No i wyniki spermiogrammu są fantastyczne wszystko w normie
Uff kamień z serca,bo nerwowo w domu było.
makota, Aleksa87, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
weekend minal w dobrej atmosferze, wczoraj spedzilismy cudowny wieczor na koncercie, a dzis juz rzeczywistosc i sprawy doroslych;(
Jutro wczesnie rano mam wizyte, ciekawe co wyjdzie, bo jajnik mnie mega boli. Z objawow wynika, ze to juz tuz tuz. W tym mcu nawet mierze temp, choc nie wiem czy to ma sens, jesli biore purogen.
Brave- no to super wiesci.
Roxa- dzielna dziewczyna!Brave, Kinga. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBemy dokładnie czekamy na wieści jutro,oby pozytywne ja jutro jadę tą 8kę nieszczęsną usuwać Co tu taka cisza? Werni jak staranka? Edit widzę,że własnie cykl zaczęłaś.Co u ginka? Byłaś ostatnio?
Alinsien też coś nie widać,już działają w sprawie domu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 00:20
-
Wiem nie za duzo wiecej po wizycie- robimy stymulacje, gdy z niewyjsnionej przyczyny( tarczyca i inne hormony w normie) moje komorki nie sa najlepszej jakosci. Dzis pecherzyk przodujacy mial 14,9 mm endo kolo 7mm, wiec jeszcze jutro jeden zastrzyk, a w pt kolo 18 braavectid. W pon lub wtorek mam sie zglosic na badanie krwi, ktore dla spokoju mego ducha potwierdzi owulacje. Ale skoro biore brevactid to na pewno pecherzyk peka.
Dostalam tez kosztorys na iui( chcemy sprobowac ze 3 razy max. zanim ivf) dla spokojnosci mego ducha, ze wykorzystalismy inne opcje, a nie od razu ivf jak popdpowiada p. doktor. Nie wiem jak to wzglada z kasa , ale wychodzi ok, 1000e z czego maja obowiazek zaplacic polowe. Choc ponoc tk pokrywa do 8 razy. Badania na wrogosc sluzu nie bedzie, bo iui . o cukier i insuline zapomnialam zapytac z wrazenia;( i wczesnej pory.
Takze tak sie sprawy maja. -
nick nieaktualnyBemy faktycznie ta wizyta nierozstrzygająca. Robicie stymulacje w tym cyklu czy ew.też w następnych cyklach a potem iui? Bo ja w tych lekach jeszcze zielona jestem stąd pytanie.Tak czy siak,mam nadzieję,że iui nie będzie potrzebne. 500 e za jedno iui to nawet niezła cena,tzn nie znam waszej sytuacji,ale mam nadzieję,że doczekacie się maluszka,jak nie tak to tak
Kochane,ja mam znowu pytanie....chodzi mi o śluz i jego zaznaczanie na ovu.Poczytałam bazę wiedzy i internet,ale nic nie wiem dalej.Dzisiaj po raz pierwszy od nie wiem ilu lat mam,jakby to nazwać "zalążek"śluzu płodnego. Tzn jest biało przeźroczysty,czasem klejący,czasem rozciągliwy (w ciągu dnia kilka razy "badany). wiem,że przytulanko wpływa na śluz i stąd moje pytanie czy 24 h przerwy (w między czasie oczywiście kąpiel i spanie :p) wystarczy,żeby śluz uznać za "naturalny" a nie resztkę spermy? ;p ja wiem,że to śmieszne,ale jak tak się zastanawiam dłużej to ostatnie białko kurze widziałam jak 13 lat miałam i pamiętam,że nieźle się wtedy wystraszyłam... -
Brave wrote:
Kochane,ja mam znowu pytanie....chodzi mi o śluz i jego zaznaczanie na ovu.Poczytałam bazę wiedzy i internet,ale nic nie wiem dalej.Dzisiaj po raz pierwszy od nie wiem ilu lat mam,jakby to nazwać "zalążek"śluzu płodnego. Tzn jest biało przeźroczysty,czasem klejący,czasem rozciągliwy (w ciągu dnia kilka razy "badany). wiem,że przytulanko wpływa na śluz i stąd moje pytanie czy 24 h przerwy (w między czasie oczywiście kąpiel i spanie :p) wystarczy,żeby śluz uznać za "naturalny" a nie resztkę spermy? ;p ja wiem,że to śmieszne,ale jak tak się zastanawiam dłużej to ostatnie białko kurze widziałam jak 13 lat miałam i pamiętam,że nieźle się wtedy wystraszyłam...
1) Nasienie może być obecne do 72h od stosunku. Często ma cechy śluzu płodnego
2)By własciwie interpretować obserwacje zaleca się
a) oddac mocz w ciągu godziny od stosunku
b) wykonać parcie, a następnie kilka ćwiczeń kegla (3-5)
c) przetrzeć kilkakrotnie okolice pochwy aż nasienie zniknie (w razie potrzeby wykonać kilka powtórzeń)
d) dalsze obserwacje należy wykonywać zgodnie z zasadami
Uwagi.
*staraczki powinny pozostać przez ok. 0,5h ze spermą, by plemniki zdążyły przedostać się przez kanał szyjki do jajowodów.
*w razie wątpliwości przy dalszych obserwacjach, śluz traktuj jako płodny, a nie spermę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:55