X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Wit d najlepiej z k2 bo lepiej się wchłania i podobno najlepsze w kropelkach. Oeparol dobry na śluz i cholesterol, tez myślę by go kupić. Można go kupić w De ?
    Oj z wit k trzeba uważać... Nie zaryzykowałabym jej suplementacji bez regularnego oznaczania jej stanu, bo ona odpowiada za krzepliwosc... Nie wiem jak teraz, ale kiedys w pl byla tylko na receptę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego to nie wiem. Tak mi tu dziewczyny powiedziały.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to poszukam tej wit d.
    Moje janjniki juz chyba mocno produkuja, bo czuje klocie. W srode o 7.30 mam usg- nie znosze wyzesnie wstawac:(

Jak weekend mija?

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja jakos wczorajszy dzien przezylam choc nie bylo az tak latwo... no ale mam go juz za soba i bylo lepiej niz obawialam sie ze moze byc bo spedzilam go u rodzinki...

• werni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jak tam po weekendzie? :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jak pisalam bylam w PL na weekend sama ale powiedzialam sobie ze sama juz wiecej nie chce jezdzic bo czuje sie samotna no i jakos tak dziwnie.

wczoraj jak najszybciej chcialam wrocic i o 19 bylam juz w domku wiec zdazylismy zrobic soebie romantiko wieczorek i jeszcze nawet ciasto upieklam. :- )

czekam na owulacje no i na moje drugie badanie krwi na hormony.
    a jesli w tym cyklu sie nie uda to idziemy do KWZ juz to postanowilismy.

zycze Wam wszystkim super poniedzialku i OBY do piatku :-D

Brave lubi tę wiadomość

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Mieliśmy spokojny weekendzik,zrobilismy tyle ile musieismy i nic wiecej :) Od czwartku biore Clo,w piątek myslałam,że umre od skutków ubocznych...teraz juz lepiej,dzisiaj ostatnie 2 tabl.Jutro jedziemy do urologa,w poniedzialek do ginekologa.Staranka pełną parą,nie wiadomo kiedy ta owu przyjdzie,jajniki mnie bolą strasznie po Clo,więc na tym nie mogę polegać.Mąż się tak nakręcił na starania,że najchetniej by z łóżka nie wychodził :P Lata za mną i się pyta czy test owu zrobiłam,albo żebym do innego gin na Usg jechała... haha oszaleć można

Aleksa87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam jeszcze do tych bardziej doswiadczonych,moj gin ma cały ten tydz wolne i nie mam jak się skonsultować. Czy po Clomifenie może się pojawić dość mocne,trwające kilka godz plamienie? Miałam w 6 dc i 8 dc.Jakoś mi się te plamienia pokrywają ze stosunkami i teraz nie wiem jak do tego podejsc... Czy nagle mam plamienia po stosunku,czy to tylko przypadek i Clo jest winny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nrave nie bralam clo ja bylam caly czas na gonalu wiec nie wiem, ale wydaje ki sie ze takie rzeczy nie powinny kiec absolutnie jic wspolnego z braniem lekow wspomagajacych owulacje i na twoim miejscu jak najszybciej poradzilabym sie lekarza...

• makota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Clo skutki uboczne są tragiczne, ale nie miałam plamień ani przed stosunkiem ani po ani nigdy. W czasie brania Clo robi się monitoring (tym bardziej, że z tego co rozumiem bierzesz 2 tabletki dziennie) - lepiej sprawdzić co się dzieje

powodzenia

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Pytanko mam jeszcze do tych bardziej doswiadczonych,moj gin ma cały ten tydz wolne i nie mam jak się skonsultować. Czy po Clomifenie może się pojawić dość mocne,trwające kilka godz plamienie? Miałam w 6 dc i 8 dc.Jakoś mi się te plamienia pokrywają ze stosunkami i teraz nie wiem jak do tego podejsc... Czy nagle mam plamienia po stosunku,czy to tylko przypadek i Clo jest winny?
    Nie brałam, więc nie mam własnych doświadczeń. Tu są objawy niepożądane. Skonsultowalabym temat z lekarzem... http://m.wylecz.to/pl/ciaza/nieplodnosc/klomifen-a-leczenie-nieplodnosci-i-zajscie-w-ciaze.html

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!Dzięki za odpowiedzi.Kurczę,no właśnie nie mam jak się z tym ginem skontaktować,cała praxis ma wolne od 22 do 26go,dlatego mam wizyte w poniedzialek... Plamienia ustały,wiec nie bedę szukać teraz nowego gina,jakoś przetrzymam te parę dni. Makota dokładnie,2 tabl dziennie brałam. Kurczę spodziewałam się raczej,że to normalne objawy,eh zobaczymy co gin wymyśli.

Ale z dobrych wieści,byliśmy u urologa i po pierwsze badania wykluczyły raka <jupi>,będziemy to zwapnienie na jądrze razem z przepukliną w środę za tydzien z chirurgiem konsultować.Lekarz powiedział,że się mamy nie martwić.
    No i wyniki spermiogrammu są fantastyczne :D wszystko w normie :D
    Uff kamień z serca,bo nerwowo w domu było.

makota, Aleksa87, Kinga. lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    weekend minal w dobrej atmosferze, wczoraj spedzilismy cudowny wieczor na koncercie, a dzis juz rzeczywistosc i sprawy doroslych;(
    Jutro wczesnie rano mam wizyte, ciekawe co wyjdzie, bo jajnik mnie mega boli. Z objawow wynika, ze to juz tuz tuz. W tym mcu nawet mierze temp, choc nie wiem czy to ma sens, jesli biore purogen.
    Brave- no to super wiesci.
    Roxa- dzielna dziewczyna!

Brave, Kinga. lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave super wieści :)

Brave lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać po wizycie bemy

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemy dokładnie czekamy na wieści jutro,oby pozytywne :) ja jutro jadę tą 8kę nieszczęsną usuwać ;) Co tu taka cisza? Werni jak staranka? Edit widzę,że własnie cykl zaczęłaś.Co u ginka? Byłaś ostatnio?
    Alinsien też coś nie widać,już działają w sprawie domu?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 00:20

• werni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo zacznę starania. Okres dawno minął. U ginki nie byłam dopiero jak będę w Pl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem nie za duzo wiecej po wizycie- robimy stymulacje, gdy z niewyjsnionej przyczyny( tarczyca i inne hormony w normie) moje komorki nie sa najlepszej jakosci. Dzis pecherzyk przodujacy mial 14,9 mm endo kolo 7mm, wiec jeszcze jutro jeden zastrzyk, a w pt kolo 18 braavectid. W pon lub wtorek mam sie zglosic na badanie krwi, ktore dla spokoju mego ducha potwierdzi owulacje. Ale skoro biore brevactid to na pewno pecherzyk peka.
    Dostalam tez kosztorys na iui( chcemy sprobowac ze 3 razy max. zanim ivf) dla spokojnosci mego ducha, ze wykorzystalismy inne opcje, a nie od razu ivf jak popdpowiada p. doktor. Nie wiem jak to wzglada z kasa , ale wychodzi ok, 1000e z czego maja obowiazek zaplacic polowe. Choc ponoc tk pokrywa do 8 razy. Badania na wrogosc sluzu nie bedzie, bo iui . o cukier i insuline zapomnialam zapytac z wrazenia;( i wczesnej pory.
    Takze tak sie sprawy maja.

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemy faktycznie ta wizyta nierozstrzygająca. Robicie stymulacje w tym cyklu czy ew.też w następnych cyklach a potem iui? Bo ja w tych lekach jeszcze zielona jestem stąd pytanie.Tak czy siak,mam nadzieję,że iui nie będzie potrzebne. 500 e za jedno iui to nawet niezła cena,tzn nie znam waszej sytuacji,ale mam nadzieję,że doczekacie się maluszka,jak nie tak to tak :)

Kochane,ja mam znowu pytanie....chodzi mi o śluz i jego zaznaczanie na ovu.Poczytałam bazę wiedzy i internet,ale nic nie wiem dalej.Dzisiaj po raz pierwszy od nie wiem ilu lat mam,jakby to nazwać "zalążek"śluzu płodnego. Tzn jest biało przeźroczysty,czasem klejący,czasem rozciągliwy (w ciągu dnia kilka razy "badany). wiem,że przytulanko wpływa na śluz i stąd moje pytanie czy 24 h przerwy (w między czasie oczywiście kąpiel i spanie :p) wystarczy,żeby śluz uznać za "naturalny" a nie resztkę spermy? ;p ja wiem,że to śmieszne,ale jak tak się zastanawiam dłużej to ostatnie białko kurze widziałam jak 13 lat miałam i pamiętam,że nieźle się wtedy wystraszyłam...

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:

Kochane,ja mam znowu pytanie....chodzi mi o śluz i jego zaznaczanie na ovu.Poczytałam bazę wiedzy i internet,ale nic nie wiem dalej.Dzisiaj po raz pierwszy od nie wiem ilu lat mam,jakby to nazwać "zalążek"śluzu płodnego. Tzn jest biało przeźroczysty,czasem klejący,czasem rozciągliwy (w ciągu dnia kilka razy "badany). wiem,że przytulanko wpływa na śluz i stąd moje pytanie czy 24 h przerwy (w między czasie oczywiście kąpiel i spanie :p) wystarczy,żeby śluz uznać za "naturalny" a nie resztkę spermy? ;p ja wiem,że to śmieszne,ale jak tak się zastanawiam dłużej to ostatnie białko kurze widziałam jak 13 lat miałam i pamiętam,że nieźle się wtedy wystraszyłam...
    Jako że napro bazuje na obserwacji śluzu, to przedstawię ci ich metodologię, tylko tak w skrócie, bo mi się nie chce całej strony przepisywać ;)

1) Nasienie może być obecne do 72h od stosunku. Często ma cechy śluzu płodnego

2)By własciwie interpretować obserwacje zaleca się
    a) oddac mocz w ciągu godziny od stosunku
    b) wykonać parcie, a następnie kilka ćwiczeń kegla (3-5)
    c) przetrzeć kilkakrotnie okolice pochwy aż nasienie zniknie (w razie potrzeby wykonać kilka powtórzeń)
    d) dalsze obserwacje należy wykonywać zgodnie z zasadami

Uwagi.
    *staraczki powinny pozostać przez ok. 0,5h ze spermą, by plemniki zdążyły przedostać się przez kanał szyjki do jajowodów.
    *w razie wątpliwości przy dalszych obserwacjach, śluz traktuj jako płodny, a nie spermę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:55

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ