Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
werni dziekuje

Tobie i wszystkim zycze przyjemnego i slonecznego dnia!
werni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Werni u mnie taka pogoda jak u Ciebie hihihi
Aleksaa87 nie ten cykl to następny !
tak sobie powtarzam od ponad 2 lat.
no, ale ta tarczyca plus nasienie Gamonia nie jwst w 100% dobre.. ale tak cczuję jakoś, że do lata w ciąży będę? Hihi
Może wspomnimy moje słowa. Zobaczymy ;p
A tak to jutro idę do arbeitsamtu bo umowa mi się kończy(gdzie szef powiedział, że i tak mnie przyjmą ) ale egal, dzień "wolny" mi się przyda..?
Brave, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziekuje dziewczyny fajnie jest miec wsparcie z zrozumienie tego bolu... jutro badanie hormonow.
jestem pozytywnie nastawiona
dobranoc kochane
Brave, krysiak, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana no pewnie,że rozumiemy.Ja też się cieszę,że tu trafiłam.Czytam i widze,że nie ma tu tego syndromu "wypalenia" gdzie z grupy fajnych dziewczyn,które się wspierają,tworzy się klika wrednych małp,jak ma to miejsce na innych forach.Kochane staraczki,nie pozostaje nam nic innego jak założenie podgrupy na tym wątku DO WAKACJI ZOSTANE MAMĄAleksa87 wrote:dziekuje dziewczyny fajnie jest miec wsparcie z zrozumienie tego bolu... jutro badanie hormonow.
jestem pozytywnie nastawiona
dobranoc kochane
Pogoda jest teraz straszna,to i każda z nas ma lekka depresję,po długiej walce wątpi...Ale już za kilka tygodni wyjdzie słoneczko i będzie git,dostaniemy swoje wyniki badań,nasze kuracje będą już trwały jakiś czas i w końcu ta uparta komórka połączy się z tym leniwym plemnikiem
Trzymam za nas wszystkie kciuki
krysiak, werni, Aleksa87 lubią tę wiadomość
-
Witam was kochane
melduję się wróciłam do żywych 
u nas wszystko jak na razie ok dzidziol kopie coraz mocnej następna wizyte mamy 1 marca nadal musze brac porgesteron 800 na dobe
z wagą jestem 1 kg na plusie
teraz ide na małe zakupy potem się odezwe a i witam nowe koleżanki
Aleksa87, Brave, krysiak, alinsien lubią tę wiadomość
-
Pilnie potrzebuje waszej pomocy! Dzis mam wizyte u gina i chcialabym go poprosic o badanie na droznosc jajowodow. Pomoze ktoras jak to nazwac tu w de?

07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Drożność jajowodów - die Durchgängigkeitrosax3 wrote:Pilnie potrzebuje waszej pomocy! Dzis mam wizyte u gina i chcialabym go poprosic o badanie na droznosc jajowodow. Pomoze ktoras jak to nazwac tu w de?
Takie rodzaje badań znalazłam (może któraś z dziewczyn miała robione i napisze jak to w praktyce tu wygląda)
Es gibt drei Möglichkeiten, die Durchgängigkeit zu überprüfen: die Röntgenkontrastuntersuchung (Hysterosalpingographie, HSG), die Bauchspiegelung (Laparoskopie, LSK) und die Ultraschallkontrastuntersuchung (Hysterosalpingo-Kontrastsonographie, HyCoSy), welche entweder zwei- oder dreidimensional erfolgen kann.
W tym pdfie są opisane (m.in wady i zalety każdego z badań)
http://www.google.de/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjBjoCN3u_KAhUDNxQKHZzECq0QFggbMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.kinderwunschzentrum-an-der-oper.de%2Ffileadmin%2Fuser_upload%2FHormonzentrum%2Fdownloads%2Fkinderwunschzentrum-an-der-oper-eileiter.pdf&usg=AFQjCNFwSnSrA4iPSIrTdrMJD6vAaA5OwA&sig2=VoxwtX8fnPfV52J-9GCLxwWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:51
-
Ja mialam laparoskopie- wspominam milo o dziwo, gdyz to byla pierwsza narkoza i ja panikara jestem. Nic nie znalezli, wiec mialam tylko 2 dziurki. kilka dni trzeba sobie dac, bo ten gaz jednak uciska. Nie wzielam zadnej tabletki przeciwbolowej po wzjsciu do domu. O 8 bzlam w praxis , a o 10.30 do domu. Wypilam dwie dobre kawki i bylam wkurzona, ze mnie obudzili, bo ten sen jest straszie przyjemny:)
A w domu okazalo sie, ze mam pupe jak smerf od tego plynu co wstrzykuja:)
Rosax daj znac jak poszlo!
-
Hmmm ja juz tak długo go biorę, że ciężko mi powiedzieć czy to jego wina czy ciazy.bemybutterfly wrote:A powiedzcie mi, czy wam tez po tzm progesteronie tak goraco i zimno na przemian? Ja sie strasznie poce w tej drugiej czesci cyklu...
Jak brałam tylko przez 2 tyg. to nie miałam żadnych akcji, ale potem w pierwszym trymestrze, to mi wiecznie gorąco było. W drugim było mi ciągle zimno, a w trzecim czasem robi mi się duszno i zaraz gorąco (nie ma bata, żeby w nocy był odkrecony grzejnik, czym męża doprowadzam do szału...

ciekawe jak dlugo jeszcze.