X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Kto wie... U mnie pierwszym objawem ciąży były zachcianki na słodycze (mimo ze normalnie ich nie jadłam), a tu co wieczór musiało być jakieś duże opakowanie... Po trzech dniach mąż patrzył na mnie jak na wariatkę i kazał mi się ograniczać bo się roztyję i będę marudzić (ale nie dałam rady, bo nie mogłam zasnąć:)). No ale po 3 tyg zaczęła się masakra i w efekcie dużo schudłam.
    Eh patrząc na mój wykres już wiem,że nic z tego...W zeszłym miesiącu,byłam taka wygłodzona,że byłam w stanie jedzenie z ręki mojemu wyrwać :D ba nawet jadłam z 50% więcej niż małżon.Byłam już nakręcona,że to ciąża,ale nie wyszło...W tym już wiem,że zachcianki to clo,a wykres też nie nastraja optymistycznie,ale w niedzielę się okaże.

Dziwię się,że męża nie pobiłaś,jak Ci chciał jedzenie ograniczyć haha ja przed ciążą jestem w stanie mojego pobić jak się do mojego jedzenia przyczepi hihi.

Camilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a Ty już na "ostatnich nogach",jak obstawiasz kiedy poród? Masz jakieś przeczucia?Wiem że ostatnio pisałaś,że chyba dopiero po terminie,coś się zmieniło? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn zainteresowanych olejem lnianym i z wiesiołka.
    W końcu byłam wczoraj w dmie,przeglądałam skład i cenę.

Olej lniany z dmu 2,95 za 30 kapsułek.Skład w jednej kapsułce: olej lniany 1000 mg (o ile ten 1000 to nie chwyt reklamowy,bo na opakowaniu nie ma informacji,ile go właściewie jest),wit B6 i B12 300% dziennego zapotrzebowania,wit E 100% dziennego zapotrzebowania i kwas foliowy 300% dziennego zapotrzebowania.

Olej z wiesiołka z dmu 2,95 za 40 kapsułek.Skład w jednej kapsułce:olej z wiesiołka tylko 400 mg,ogórecznik lekarski 100 mg,wit E 10 mg,vit b6 2 mg.

Dla porównania przypomnę: ebay olej z wiesiołka 500 mg 180 kapsułek 12,86,zawiera naturalną wit E,nic innego.

Olej lniany z ebaya 12,53, 250 kapsułek, każda 500 mg.Każda kapsułka zawiera dodatkowo wit E 10 mg.

W przeliczeniu na cenę za kapsułkę:
    olej z wiesiołka i ebay i dm 0,07 centa za sztukę
    olej lniany dm 0,09 centa, ebay 0,10 centa.

Olej z wiesiołka- jedna kapsułka zawiera tylko 400 mg,nam potrzebne jest około 1500 mg.Czyli 3 dziennie,ale co z tą witaminą B6? Jeżeli ktoś już bierze inne suplementy,to może przesadzić.To samo olej lniany z dmu 300 % dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy,czy wit z grupy B to sporo.
    Generalnie powiem tak,jeżeli chcecie brać tylko wiesiołek do owulacji,później olej lniany to te z dmu są ok.Ale jeżeli suplementujecie jeszcze witaminy,zwróćcie uwagę na skład i przeliczcie czy nie będziecie brały za dużo.Jeżeli chcecie uzupełnić niedobory to jak najbardziej,ale jeżeli od dłuższego czasu stosujecie Pro mamę albo inne multiwitaminy to uważajcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 10:19

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Eh patrząc na mój wykres już wiem,że nic z tego...W zeszłym miesiącu,byłam taka wygłodzona,że byłam w stanie jedzenie z ręki mojemu wyrwać :D ba nawet jadłam z 50% więcej niż małżon.Byłam już nakręcona,że to ciąża,ale nie wyszło...W tym już wiem,że zachcianki to clo,a wykres też nie nastraja optymistycznie,ale w niedzielę się okaże.

Dziwię się,że męża nie pobiłaś,jak Ci chciał jedzenie ograniczyć haha ja przed ciążą jestem w stanie mojego pobić jak się do mojego jedzenia przyczepi hihi.
    Nie no zabierać mi nie zabierał... Wymyslilismy wspolne rolki....Jak sobie przypomnę jak się parę razy wyglebalismy...A potem jak juz wiedziałam, to balam się je załozyć ;)

Moim zdaniem spokój i cisza... Zobaczymy jutro po wizycie. Jedyne co, to brzuch się opuszcza. Co trochę mnie dziwi bo juz miesiąc temu siedziala nisko w kanale i jak gin sprawdzała długość szyjki, to było 3/4 głowki widać (lepiej niz przy nie jednym "zwykłym usg";)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź bardzo kochana jesteś.....Ale jeszcze jedno pytanko dziś jest 19 dzień od pierwszego dnia okresu (dostałam go 18.03) czy mam jeszcze dni płodne....? Przepraszam że tak pytam powinnam to wiedzieć ale nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek przy cyklach 27-28 dni to mało prawdopodobne.Ale Ty masz 20 dc :)Dwa razy liczyłam :) Dzień,w którym dostajesz okresu też liczysz.
    Przy takich miesiączkach wzmogłabym starania od 9 do 17 dc. Tak na oko piszę,bardzo by Ci mierzenie temperatury pomogło.Dodatkowo w tych dniach zwróć uwagę na śluz wodnisty/rozciągliwy/mokre majtki/uczucie,że masz mokro.Ból jajnika,jajników itd.

Dodatkowo śluz też wskazuje,że jesteś już po owu. Wczoraj pisałaś,że jest biały.
    Przy Twoich cyklach owu jest dzisiaj prawie niemożliwa,gdyby jakimś cudem występowała,to miałabyś o wiele za krótką fazę lutealną.

Gosiek22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zacznę w takim razie mierzyć temp wstaje o 4:30 do pracy wiec przed wyjściem z łóżka będę mierzyć ;).... Śluz mam w dalszym ciągu biały... I kłuję mnie jajniki tym razem po lewej stronie i ciągle w brzuchu bulgocze jeśli można to tak nazwać :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek22 wrote:
    Ok zacznę w takim razie mierzyć temp wstaje o 4:30 do pracy wiec przed wyjściem z łóżka będę mierzyć ;).... Śluz mam w dalszym ciągu biały... I kłuję mnie jajniki tym razem po lewej stronie i ciągle w brzuchu bulgocze jeśli można to tak nazwać :)
    Co rozumiesz przez biały śluz? Płodny, to taki który złapany miedzy 2 palce rozciagnie sie na min. 1 cm. Najlepszej jakosci jest jest przezroczysty. Im bardziej mleczny i mniej rozciagliwy tym mniej płodny. Jest też wydzielina z pochwy i ona jest taka biała i ma konsystencję balsamu/kremu. Nie rozciaga sie i nie jest płodna.

Mnie jajniki kłuły jeszcze długo po owulacji (wina pcos), a sam ból pojawiał sie tydz przed owulacja. Z tymi markerami płodności to trochę skaplikowane. Im wiecej danych tym łatwiej coś wiarygodnego powiedzieć. Są też testy owulacyjne. Je się robi od około 10dc i wskazuje +- w ciagu 24h na możliwą owulacje. Są pomocne szczególnie na poczatku, jak jeszcze nie zna się swoich cykli i średnio człowiek sobie radzi z interpretacja sluzu i temperatury.

Długo się juz starsz czy to twoje początki?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ponad rok

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam tylko czy w dobre daty się kochałam hihi czy to były płodne.... Teraz nam już nie płodne aż do okresu... Już się gubię

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawę ułatwi Ci prowadzenie wykresu.Ovufriend pomoże Ci wszystko zinterpretować. Okres płodności masz przez około 5 dni w miesiącu,przed i po tym czasie jest okres niepłodny. Najlepiej rób wykres plus od 9-10 dc codziennie o tej samej porze test owulacyjny.Kiedy Ci wyjdą dwie TAKIE SAME kreski,to znaczy że owu nadchodzi.Podkreślam TAKIEGO SAMEGO KOLORU/INTENSYWNOSCI,bo przy testach owu prawie zawsze pojawia się druga blada kreseczka,to nic nie znaczy.
    Po roku starań,może warto wybrać się do lekarza? Ty do ginekologa Twój do urologa/androloga. U ginekologa możesz podpytać co i jak.Na pewno Ci wszystko wyjaśni.
    A wy w Niemczech mieszkacie?Jak tak to gdzie?Może Wam lekarzy doradzimy?
    Chyba w waszym przypadku pomocna będzie wizyta u lekarza plus obserwacja cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moich jajnikach pisałam kilka stron wcześniej,kłują i bolą od owulacji do @ Może to być objaw i ciążowy i PMSowy. Niestety najczęściej okresowy.Moja rada,nie dopatruj się objawów ciążowych tydzień przed @, to tylko dołuje i wprowadza zamęt. Najlepiej ten ostatni tydzień cyklu mieć czymś zajęty,żeby nie myśleć za dużo.Ja łapię doły rano jak mierzę tempkę i widzę,że nie szybuje,ale później cały dzień gdzieś latam/pracuję i nic sobie nie wmawiam :)

Kinga. lubi tę wiadomość

• bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie, serducho bije jak szalone. Smieszny widok, jakby motyl skrzydelkami trzepotal;)
    od razu zrobilam termin u normalnego ginekologa, gdyz tam juz swoje zrobili.i wtedy dostane mutterpass i zrobie badania.
    Dostalam tez kompleks vit b na te mdlosci, oby dalo rade.

Aleksa a co u Ciebie?

Brave, Kinga. lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemy super wiesci! Gratki jeszcze raz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemy super sprawa,tak zobaczyć serduszko <3 aż mi się łezka w oku kręci :)
    Aleksa gdzie jestes? A reszta dziewczyn na urlopy wyjechała? :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    My juz po wizycie, serducho bije jak szalone. Smieszny widok, jakby motyl skrzydelkami trzepotal;)
    od razu zrobilam termin u normalnego ginekologa, gdyz tam juz swoje zrobili.i wtedy dostane mutterpass i zrobie badania.
    Dostalam tez kompleks vit b na te mdlosci, oby dalo rade.

Aleksa a co u Ciebie?
    Super wiadomość. Rozkoszuj się, bo czas mega szybko ucieka...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znowu pytanie.... Bo wiem że na Was mogę liczyć.... Czekam na okres ale nie wiem kiedy powinnam go dostać wiem dziwne już tłumaczę.... Ostatni okres dostałam o 4 dni za wcześnie. Więc mam liczyć normalnie tak? Od pierwszego dnia okresu?? czy te 4 robią różnice? Jeju jaka na niedouczona!!! ;)

Kuba12 lubi tę wiadomość

• Kuba12 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Czy któraś miała tutaj w Niemczech robiona laparoskopie? Ja dostałam skierowanie od lekarza i ustaliła termin. Ale zastanawiam się czy powinnam mieć jakieś badania aktualne np. Cytologia itp. Lekarz mi nie powiedział A ja nie chcę żeby termin mi przepadł.

Gosiek, nowy cykl liczy się od pierwszego dnia okresu. tamte 4 dni nie mają znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:23

km5stv737l6i1n6l.png
    961lha00h9qbpz3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek liczysz normalnie 1 dzien cyklu od dnia w ktorym dostalas @ bez wzgledu nanto czy przyszla za szybko czy tez opozniona ;)

Kuba moja kuzynka miala laparoskopie i nie potzrebowala zadnych dodatkowych badan specjalnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek chodziło chyba o to kiedy ma się @ spodziewać.Proponuję żebyś podliczyła ilość dni cyklu z ostatnich 6-12 miesięcy i wyciągnęła średnią ;) wtedy będziesz wiedziała jak długie średnio masz cykle i kiedy się mniej więcej spodziewać.Tymi 4 dniami się nie przejmuj,ja mam czasem 27 a czasem 35 dniowe cykle.Tak to już jest.Jak zaczniesz mierzyć temp to po paru cyklach po wykresie będziesz wiedziała kiedy @ nadchodzi
    Kuba a może zadzwoń i zapytaj czy coś potrzebujesz? Może do praxis albo tam gdzie masz mieć laparo.Do hsg często chcą cytologię i inne to do laparo może też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 20:23

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ