Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Brave zatestuj przy pierwszej pobudce na siku w nocy. Czekam z niecierpliwością na Twoje 2 krechy
Monia sikalas dziś?
EDIT : właśnie doczytałam Monia. Dzwoń do kliniki i umów się na betę !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 08:21
-
nick nieaktualnyIdę spać między 22-23,ale zanim na dobre zasnę,to idę do łazienki minimum 2 razy
No to będę testować o 3 dzisiaj/jutro
Monia ja już pytałam,ale zapytam jeszcze raz z Akilegną,czy masz możliwość bety czy oni też przerwę mają i bety będą w styczniu?
Ale,ale bladzioch to ciąża jakby nie patrzeć.14 dni po UIU,beta na pewno wyjdzie konkretna,a sikańce,to sikańce.Na pewno czytałaś na necie była ciąża a testy negatywne,albo blada kreska czy cień cienia a beta powyżej 100,200 albo 400.Serio to się zdarza.Szczerze,ja bym się nie martwiła,tylko powolutku cieszyła.Tym bardziej,że dzisiaj ta kreska szybko się pojawiła?
Jak dla mnie to ostatecznie i definitywnie JESTEŚ W CIĄŻY
Aha dziewczyny worek ciążowy możemy chyba uznać za otwartyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 08:39
akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
Ja znów muszę nadrobić czytanie teraz dużo się dzieje szał przygotowań zawał nauki w szkole dzieci znów przeziębione dziś urodziny szwagra wiedz mnie nie będzie ostatni dzień szkoły i wkoncu będzie trochę luzu hura!!!!Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Dziewczyny jutro zrobię kolejny test rano i jakby co to jutro pojadę do KiWu bo potem jest przerwa tak jak u was.
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI• 2.02 2 IUI
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Monia dzwon dzis do kwz i powiedz ze wyszly ci dwa pozytywne resty choc slabe podkresl ze nie pregnyl bo robilas test wczesniej i byl negatyw... im szybciej pojedziesz na bede tym wieksza szansa ze wynik poznasz przed swietami... jutro bedzie na styk i moga nie zdazyc... nie wiem jak u ciebie ale u mnie trzeba krew do 10 oddac zeby wynik w ten sam dzien poznac w innym wypadku dnia nastepnego, a to w przypadku piatku i przerwy swiatecznej moze byc pozno a po co masz sie tyle denerwowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa nie mam dzisiaj możliwości pojechać, mąż ma moje auto w pracy.
Coś czuję że za wcześnie się cieszyłam.
Zobaczymy jutroSzczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Monika wierzę, że to jednak to. Zrób bete jak szybko się da.
Brave zrób tak jak dziewczyny pisały, koło 3 rano.
A ja? A ja zrobiłam dziś dla pewności jeszcze jeden test, tym razem najzwyklejszy, najtańszy paskowy test z DM i negatyw. Chyba zostałam sprowadzona na ziemię i nie mam się już co łudzić. Muszę tylko znaleźć nowego lekarza, żeby z nim omówić wszystkie "dziwne" objawy miesiączki bo to nie jest normalne. Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest przy przenoszeniu się od jednego lekarza do drugiego? Wszystkie wyniki i kartę oni sobie jakoś sami przesyłają, czy ja muszę to załatwić? Muszę jak najszybciej zmienić lekarza. Gin do którego chodzę od połowy poprzedniej ciąży był super, ale tylko w czasie prowadzenia ciąży,a teraz? na ostatniej wizycie która trwała 10min łącznie z USG i pobraniem krwi czułam się jak jakieś piąte koło u wozu w tym całym cyrku... Nie mam ochoty iść nawet do niego skonsultować po raz kolejny tych bóli -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMania jeżeli chcesz zmienić lekarza,to chyba najłatwiej będzie w recepcji nowego zapytać co z kartoteką.Jeżeli chcesz rozpocząć starania to na pewno przydadzą Ci się badania hormonów,może przy okazji wyjaśni się przyczyna tych plamień/krwawień.Jesteś 10 mscy po porodzie,jesteś pewna,że cykle już wróciły do normy?Karmisz piersią?
Co do tych testów,to rozwiązań jest kilka:test błędny (tak wiem dziwne,że kilka sztuk,ale wszystko jest możliwe),ciąża biochemiczna,na tyle szybko samoistnie usunięta,że beta negatywna wyszła.Nie wiem może nawet jakieś problemy hormonalne?Tu może dziewczyny coś powiedzą,czy to możliwe?Poziom LH?Nie pamiętam jak to było dokładnie,ale LH i hcg mają chyba 90 identycznych aminokwasów na 120 (ale to wiadomość zaczytana i z głowy).
Bez badań nic Ci nie doradzimy niestety,nie kojarzę,żeby tu na forum któraś z nas miała podobne doświadczenia -
Brave nie karmię piersią, i stosowałam antykoncepcję i cykle było co do dnia 28dniowe. Gdyby nie głupie przeczucie i wykonanie testu gdzie pojawił się cien cienia to nie przerwałabym antykoncepcji. Stosowałam plastry (pech chaiał, ze nie wiedziałam, że lekka nadwaga może spowodować to, że plastry zaczną działać źle) i w dniu pozytywnego testu odkleiłam ostatni i tak już w czasie cyklu tyle, że dzień wcześniej niż zwykle, przy czym krwawienie spóźniło się około 4/5 dni a normalnie miałam dzień maksymalnie półtora po odklejeniu plastra. Przed ciążą też stosowałam plastry i wszystko było w normie.
Już nawet nie drążę tematu testów, nie doszukuję się ani nic bo to bez sensu.
No ja wiem i nie oczekuję od Was ekspertyz lekarskichdla tego będę przenosić się do innego lekarza, bardziej kompetentnego. Wizytę zrobię po świętach i zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
Brave tak czuję, no bo sobie myślę że dzisiaj już powinien być mocniejszy ten test niż wczoraj a ta kreska na tescie jest taka jak ta z wczorajszego popołudnia.
Głowa mnie boli, jestem zła i nic mi się nie chce.
Jakoś z pierwszą ciąża było inaczej, test i odrazu grube dwie kruchy. A teraz takie pierdu pierdu i nie wiem czy to kreska ciążowa czy jakis fabryczny błąd.
Robilyscie testy Testamed?
Ja czytam w necie opinie to są przeróżne że takie kreski to może ciąża a może nie ze może fabryczna kreska.
A z drugiej strony na tych innych testach mi takie kreski nie zostawaly a też ludzie piszą że zostają na nich fabryczne fałszywe kreski.Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Maniaaaa no to obyś trafiła do dobrego lekarza bo to połowa sukcesu
a o pierwsze dziecko długo się staraliscie?Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
nick nieaktualnyNo boję się oczywiście
Martwię się czy ten ból brzucha i pleców to objaw w str ciąży czy raczej w str @.No i się zastanawiam jak mam przeżyć od pozytywnego testu do wizyty w klinice 4 albo 5 stycznia...Jakby nie patrzeć to prawie 2 tyg.Oczywiście naczytałam się o ciążach biochem ,o pustych jajach płodowych itd i sama nie wiem czy ten test chce robić.
Zresztą zawsze jak test robiłam,to w ten sam dzień @ przychodziła,więc...
Kłują mnie jajniki,a jak mnie kłują to mnie zalewa-więc może owu będę miała haha.
Zaraz po transferze myślałam,że te czekanie do testu będzie najgorsze,teraz się okazuje,że dni testowe to jeszcze większa masakra
Akilegna a Ty jak tam?Za tydzień testujesz?Wiesz już co Ci mąż do kawy dosypuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:45
-
Brave ale najpierw musisz chyba odstawić progesteron żeby @ przyszła a żeby odstawić to trzeba zrobić test i tak się koło Zamyka. Musimy przez to niestety przejść
Chociaż za ciebie trzymam mocno mocno kciuki i coś mam przeczucie ze akurat tobie się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:08
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
nick nieaktualnyTak,po transferze napisała mi na planie,że mam zatestować 14 dpt,jak negatyw to odstawić,ale jak nie będę pewna to mam dalej brać progesteron.Więc diabełek mi podpowiada,że może wygodniej będzie jak do stycznia nie będę pewna
- to tylko żarcik taki,ale wart rozważenia
To bardzo ciekawe,bo ja mam pozytywne przeczucia co do CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:13
-
Brave ja gdybym nie była pewna to z pewnością bralabym ten progesteron dalej
Ja powinnam dzisiaj odstawić ale w tej sytuacji biorę go dalej.
A @ jakby co przyjdzie dopiero po odstawieniu? Czy może w trakcie ?Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
nick nieaktualnyMonika wydaje mi się,że jak ma przyjść to przyjdzie w trakcie.Chyba w wyjątkowych wypadkach progesteron wstrzymuje @.Większość dziewczyn ma łatwiej bo robi 2-3 bety i lekarz mówi proszę odstawić.Ja mam zapas akurat do 5.01,więc jak @ nie dostanę to nie odstawię chyba.Ale tym się będę martwić później.
A Ty nie odstawiaj,na serio nawet bladzioch to ciąża.Ja mam nadzieję,że Twój dziedzic Cię zaskoczy i w wigilię będzie grubaśna kreskaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 18:09
-
Monia pierwsza ciąża nie była planowana
Od taki przypadek, ale za to jaki cudowny. Mąż wrócił z Niemiec jak jeszcze mieszkaliśmy w Polsce i trochę nas poniosło, a że w tedy nie obserwowałam jeszcze cyklu to nie wiedziałam, że akurat wypadało to w czasie owulacji i od co mały Antoś ma już 10 miesięcy
Brave trzymam kciuki, żeby Ci się udało i żeby a teście wszyły dwie krechy