Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane jako , że mam chatę pełną ludzi i czasu niewiele, korzystam z chwili i życzę wam pięknych świat Bożego Narodzenia. Zdrowia, szczęścia, i ogrom miłości. Bogatego mikołaja i spełnienia wszystkich marzeń ❤
monika_85 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj biel Vizira na tescie więc odstawiam progesteron. No i zaczynamy planować kolejna iui
BuziakiSzczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI• 2.02 2 IUI
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
nick nieaktualny
-
Monia ehhh
szkoda ze nie bylo opcji bety bo moze biochemiczna jak testy wychodzily...
Co do swiat to moje 3 w de...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
Właśnie zaczęłam plamic. Widocznie tak musiało być.
Brave a ciebie proszę, nie zamartwiaj się z mojego powodu, prawie się nie znamy więc musisz uwierzyć mi na słowo, jestem twarda sztuka i szybko się nie poddam
Ściskam Was!!!!Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Brave Gratuluje !!
Monia, ściskam i trzymam kciuki za IUI !
Ja już po świętach, nie czuć było tej magii co w mojej rodzinie w czasie świąt, można by rzec, odbębniłam u teściowej i z głowy, dobrze, że pies i synek mieli już dość, bo sama nie wytrzymywałam w tym chaosie i dzięki temu zebraliśmy się dzień wcześniej, a Wam jak minęły święta? -
Maniaaa czyli pies i synek wybawili cie od tej męczarni
ja się cieszę że w tym roku mieliśmy wolne od tych odwiedzin , jeżdżenia, gonitwy.
Bałam się trochę jak to będzie tutaj bez mamy, siostry. No ale było super
Mój brat z rodziną wpadli w niedzielę rano i zostali do dzisiaj do popołudnia
Teraz kąpiel w wannie i chill na sofie.
Co do iui to powiem wam że zmęczona jestem strasznie tą pierwszą próbą, patrzę na te testy i nie rozumiem
Brave kochana jak się czujesz?Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Monia mi najbardziej właśnie w tym wszystkim brakowało mi mojej rodziny, spędzenia świąt w mniej hałaśliwym towarzystwie, ale za rok świeta w Polsce
Głowa do góry, kolejny cykl koleje szanseNie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona, ale kolejny raz powinien się udać, trzymam za to kciuki
Właśnie Brave jak samopoczucie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej! My też już po pierwszych świętach w DE,mam nadzieję,że ostatnich.Jednak święta bez mamy i rodziny to nie to.Ale fajnie,że Wy miałyście udane święta
Joasia pierwszy miesiąc brałam 2x1 tabl i było ciężko.Napady gorąca,bóle tarczycy(?),bóle jajników itd,lekarz po fakcie stwierdził,że to była za duża dawka.Później brałam po 1 tabl dziennie i było lepiej,nie miałam żadnych objawów,jajka rosły.
Haha do tej pory 10 testówTeściowa jak usłyszała o 7 to zaniemówiła.
Dalej się czuję normalnie,nieciążowo.Jakieś sporadyczne bóle jajników,kości łonowej,brak apetytu,wrażliwość na zapachy,piersi spore,raz bolą raz nie,raz są twarde raz miękkie.Brzuch dalej ogromny i twardy.
I się cały czas zastanawiam czy próbować molestować mojego gina o betę czy odczekać do 4.1. Nawet nie wiem,czy mój gin ma przerwę świąteczną czy nie... Żałuję,że mój rodzinny ma wolne,bo bym z 2 albo 3 bety wymusiła na nim...Stresuję się oczywiście czy wszystko jest ok.Ta druga kreska nie powinna być już tak samo ciemna jak pole testowe?Eh ten tydzień zleci,ale sama się nakręcam+ powinnam sobie internet odłączyć
Monika w którym cyklu chcecie do następnej IUI podejść?
Bożka,Maoam,Joasia powodzenia w tym nowym cyklu -kciuki zaciśnięte
Akilegna jak test?Podglądałam Twój wykres,to wiemPowodzenia i daj znać
-
Brave objawy jak na ciaze ja pamiętam jak byłam z pierwszą to mi nic je było poza tym że po czasie xyxki zaczęły rosnąć a 2 córka było inna bajka wszystko co mi za bardzo pachnie kończyło się wizyta w toalecie w tym perfumy jedzenie itp a zorientowałam się że jestem w ciąży jak mnie kumpel odwiedził i poczułam od niego Drogerie od Hugo bossa
w tym sam dzień zrobiłam test i miałam 2 paski wiedz Brave napewno jesteś przecież 10 testów nie może kłamać
Alkeigna testuje przed samym sylwestrem chyba 29 jakoś tak
Powiem wam że ja spędziłam wigilię u teściów atmosfera była bardzo rodzinna przyjemna posmialismy się na maxa uwielbiam moja droga połowę nowej rodzinki razem z mężem dostałam przecież jeszcze 3 braci Hehehe fajnie jest jak ktoś się o ciebie martwi wiecie ja mam brata ale młodszego i to ja się nim opiekowałam a teraz powoli że jesteśmy dorośli miło jest mieć jeszcze starszych braci którzy o ciebie dbają Hehehe
Rodzinę mam wymieszane bo teściowa Niemka a teścia Palestyńczyk inaczej mówiąc Arab wiedz jedzenie było wymieszane pierwszy raz w życiu widziałam frytki na stole w święta dla dzieci Hehehe cóż trzeba respektować inne kultury pozatym tata gotowal cała kolacje a ja uwielbiam jego arabska kuchnie niebo w gębie... Powiem wam jeszcze ze teściu mnie miło zaskoczył bo podał mi rybę wiedząc że nie jem w wigilię mięsa to było bardzo miłe z jego strony
Najlepszy numer był po tym jak wróciliśmy do domu o 21 byłam umówiona z rodzicami na Skype wiedz zostawiłam stół uszkami z barszczem i naszymi polskimi potrawami i zajadalam się do 1 w nocy z rodzicami i bratem onlineMąż pilnie uczy się polskiego bo chce rozmawiać jak jedziemy do pl narazie z bratem po niemiecku z rodzicami po angielsku abo wykorzystuje mnie bądź młodsza córkę jako tłumacza
Dzieciaki dostały ogramo prezentów szczęśliwe na maxa myślę że jeszcze trochę czasu im zajmie nacieszeniem się nowymi gadżetami
Maz obdarować mnie perfumami Bossa Niute i Masakra z Estee Lauder wiedz jestem zadowolona za parę dni urodzinki wiedz dozbieram większą ilość kosmetyków które mi się wykończyly
Za rok na szczęście albo my do pl albo rodzice tu będą wiedz będą uszka barszczem rybka po grecku itp jakoś nie potrafię sobie wyobrazić świat bez naszej polskiej tradycjiNic nie poradzę że jestem tradycjonalistka i mam hola na punkcie świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:13
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Ja ledwo zyje po swietach
Goscie dzis pojechali wiec po powrocie z pracy az musialam sibie yciac drzemke bo ledwo zywa bylam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cześć dziewczyny, u nas święta były bardzo trudne bo młoda miała bardzo wysoką gorączkę (nie wiadomo od czego) i była zupełnie nietowarzyska. Czas tak szybko minął. Mamy już pierwszy ząbek i zastanawiam się czy czasem nie idzie kolejny bo w nocy budzi się co 5-10 min. Także bez charakteryzacji wyglądam jak zoombie
Brave bardzo się cieszę. Ogromne gratulacje, cieszę się jakby to mój test był pozytywny.
Ja czekam na okres, doczytałam że szanse na zajście przy kp w ciągu 3 pierwszych cykli wynoszą od 3-5%, później wzrastają do 30% (u zdrowej kobiety, więc biorąc pod uwagę moje pcos i resztę, to tylko cud może sprawić że się uda.) Trochę mi smutno, ale ten kubełek zimnej wody trochę mnie podłamał. No cóż nie można mieć wszystkiego... -
Kinga ojej to biedna niunia a wy razem z nią
może jakaś trzydniowka ją złapała? To się przechodzi bez objawów i tylko gorączka jest właśnie a po 3 dniach wychodzi wysypka.
Bozka no to miałaś ciekawe multi kulti świętafajnie ze tesc uszanować twoja tradycje , to bardzo miłe.
Brave mamusiu jak się czujesz?
Myśmy się wzięli za odświeżenie pokoju junioraściany przemalowane, meble dokupione, zabawki przesegregowane
i odrazu piękniej ma
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
•
Witam się jeszcze w starym roku ale już w nowym cyklu;)
To były moje pierwsze rodzinne święta w DE i podejrzewam, że ostatnie. Bardzo stresujące. Albo stałam w kuchni albo robiłam za tłumacza. Teście już pojechali, rodzice zostają do 3 stycznia i już im się nudzi pomału. No nic, dziś mój mąż ma urodziny, więc znów chata pełna ale tym razem i ja będę mogła się napić
Miłego dnia życzę -
nick nieaktualnyKinga już jeden cud udało Wam się stworzyć,więc może na drugi nie będzie musieli długo czekać
Monika widzę,że się nie nudzisz
Akilegna wszystkiego najlepszego dla męża.Trochę Ci zazdroszczę,że się drinka albo winka napijesz
My powoli przygotowujemy się do abstynenckiego Sylwestra,tzn ja pić nie będę,a małżon będzie co najwyżej degustował
Dzisiaj zaczynam 6 tydz i odliczam do wizyty w KWZ,mam nadzieję,że ich na USG namówię.
Dostałam rachunek za leczenie i jestem pozytywnie zaskoczona.Musimy do 20.01 zapłacić tylko 350 e.Czyli z lekami ICSI kosztowało nas 800 e. Jestem tylko ciekawa czy te ekstra 500 e z Knappschaftu zostało odliczone od kosztów leczenia czy nam je zwrócą,bo rachunek nie był szczegółowy,tylko kwota i nr konta.Muszę w KWZ zapytać,a później do KK podskoczyć.Kinga. lubi tę wiadomość
-
Brave ja mialam bete w 14 wyzszej i tydzien pozniej usg... mysle ze tobie moga szybciej zrobic bo jestes juz w bardziej zaawansowanej ciazy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Brave winko możesz wypić ale tylko czerwone wytrawne lampkę max to dobrze wpływa na czerwone krwinki i hemoglobine kobiety w ciąży potrzebują troszku bo robi nam się anemia gdyż dziecko mocno z nas wszystko wyciąga
Mój lekarz mi przepisał picie wina wiedz nie szaleje lampka nikomu nie zaszkodzi a wręcz odwrotnieTt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018