Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale powiem wam tak porównując święta w pl u rodziców w de u teściów i mój wypad w góry na święta z mają cała banda znajomych doszłam do wniosku że ze rok pakuje torby i spadam na narty ponieważ:
Miałam 7 dni żeby spędzić z dziećmi
Nie siedziałam w kuchni przyjechaliśmy w wigilię do hotelu każdy miał chwilę żeby się ładnie ubrać i zejść na kolacje
Jedzenie było przepyszne był Mikołaj i prezenty dla dzieci
Kolejne dni od rana impreza potem z dziećmi raz na łyżwy raz na narty to zwiedzanie to lepienie balwana w między czasie powrót na hotelu na obiad kolacje czego nie mogliśmy przejść cały czas w klimacie świat cenowo wyszło na to samo nawet taniej bez stresu siedzenia po nocach w kuchni i wiecznego sprzątania chaty jak wróciłam zrobiłam tylko pranie
Znajomi już rzucili chaslo żeby albo w polskie w góry albo w Alpy jechać za rok na co odrazu krzyczałam tak pisze się bo ileż można a każda z nas wie jak to wygląda lepiej uczeń i gotowanie wszystkiego potem dwa dni przy stole i tv
Moi rodzice chcą się też zabrać co mnie cieszy bo im więcej tym lepiej i naprawdę te święta wspominam najlepiej już nie wspominając że człowiek naprawdę mi czas dla dzieci i dla siebie myślę że wspólnie spędzony czas to jest to dzieciaki do dziś wspominają dzwonek w recepcji gdzie co chwile biegaly po soczek żeby tylko dzwonkiem zadzwonić co by ich ktoś obsluzuł Hehehe
Góralski nastrój myślę że będzie też dobrym pomysłem zacząć święta wraz z sylwestremWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:02
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Dziewczyny z okazji zbliżającego się nieubłaganie Nowego Roku, życzę Wam dużo miłości, szczęścia i wiary, życzę Wam by Nowy Rok przyniósł Wam wiele niespodzianek (tych pozytywnych) i dużo dobrych wiadomości !!!
-
Bozka wrote:Brave winko możesz wypić ale tylko czerwone wytrawne lampkę max to dobrze wpływa na czerwone krwinki i hemoglobine kobiety w ciąży potrzebują troszku bo robi nam się anemia gdyż dziecko mocno z nas wszystko wyciąga
Mój lekarz mi przepisał picie wina wiedz nie szaleje lampka nikomu nie zaszkodzi a wręcz odwrotnie
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Alkoholowy_zespół_płodowy
Także ja nie polecam wina w celach leczniczych, szczególnie w ciąży. -
Dziewczyny pomożecie i tym razem? Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na mój wykres? Ten dziwny spadek temperatury mnie niepokoi i ten dodatni test owu po raz drugi. Nie nakręcam się bo co ma być to będzie, ale nie powiem dziwnie to wygląda. I jeszcze jedno pytanko. Bo z tym też jest dość dziwnie, śluz niby rozciągliwy, ale i kleisty. Niby przeźroczysty, ale zdarzają się dziś i białe odbarwienia i nie wiem co wpisać do wykresu.
Brave lepiej nie pić wina (ogólnie alkoholu) w ciąży. Nie wierzę w magicznie leczniczą lampkę czerwonego wina.
Jak się czujecie dziewczyny po nowym roku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 21:42
Kinga. lubi tę wiadomość
-
Maniaaaa wrote:Dziewczyny pomożecie i tym razem? Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na mój wykres? Ten dziwny spadek temperatury mnie niepokoi i ten dodatni test owu po raz drugi. Nie nakręcam się bo co ma być to będzie, ale nie powiem dziwnie to wygląda. I jeszcze jedno pytanko. Bo z tym też jest dość dziwnie, śluz niby rozciągliwy, ale i kleisty. Niby przeźroczysty, ale zdarzają się dziś i białe odbarwienia i nie wiem co wpisać do wykresu.
?
Co do wykresu. Skok+ pozytywne testy owu+płodny śluz moim zdanie oznacza że organizm zrobił podejście do owulacji, coś nie wyszło i za jakiś czas znów zrobi do niej podejście. Nie przerywałabym starań
U mnie nowy rok=nowy cykl. Wolałabym pozytywny test, no ale... Z pozytywnych wiadomości, to znajoma jest w ciąży. Bardzo się cieszę, choć trochę zazdroszczę... No ale staram się nie rozmyślać. Przed powrotem do de chcę odmalować pokój i jak zdążę łazienkę. Więc będę miała co robić. A w de czeka na mnie szuflada testów owulacyjnych wiecsprawdzę co tam w trawie piszczy i czy są podejścia do owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 10:22
-
Maniaaaa wrote:Dziewczyny pomożecie i tym razem? Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na mój wykres? Ten dziwny spadek temperatury mnie niepokoi i ten dodatni test owu po raz drugi. Nie nakręcam się bo co ma być to będzie, ale nie powiem dziwnie to wygląda. I jeszcze jedno pytanko. Bo z tym też jest dość dziwnie, śluz niby rozciągliwy, ale i kleisty. Niby przeźroczysty, ale zdarzają się dziś i białe odbarwienia i nie wiem co wpisać do wykresu.
Brave lepiej nie pić wina (ogólnie alkoholu) w ciąży. Nie wierzę w magicznie leczniczą lampkę czerwonego wina.
Jak się czujecie dziewczyny po nowym roku?
Co do wykresu. Skok+ pozytywne testy owu+płodny śluz moim zdanie oznacza że organizm zrobił podejście do owulacji, coś nie wyszło i za jakiś czas znów zrobi do niej podejście. Nie przerywałabym starań
Maniaaaa lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego Roku kochane i oby kazda w tym nowym roku doczekala sie wielkiego brzucholka!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Visza tu jak makiem zasial
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyHej! Też życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku
Byłam dzisiaj u gina,bo mi się cierpliwość wyczerpałaOczywiście trochę za wcześnie,ale jest pęcherzyk 11 mm,wszystko jest ok jak na 5t5d.Niestety za wcześnie,żeby zobaczyć czy będzie jeden czy dwa Minionki
Oddałam litr krwi,znowu będą mnie badali na różyczkę,HIV itd,mimo,że w listopadzie te badania robiłam. Co dziwne za toksoplazmozę muszę 22 e zapłacić.Następną wizytę mam za równe dwa tygodnie,wtedy założą mi Mutterpass
Jutro będę dzwonić do KWZ,bo mam się zameldować i jestem ciekawa czy każą mi przyjechać.
Joasia powodzenia,z takim zestawem musi się udać
Bożka jestem przeciwniczką picia w ciąży nawet kropelki,no i nawet jakbym chciała to mi alko śmierdziAle dałam radę,całego Sylwestra spędziłam pod dwoma kocami bo mi zimno było.Doktorek powiedział,że mam się nie zamartwiać moimi marnymi objawami ciąży i się cieszyć,bo wszystko się może szybko zmienić,ale tak sobie myślę,że jakbym z dwa razy z rana rzygnęła,to nie byłoby źle
joasia1982, monika_85 lubią tę wiadomość
-
Brave cudownie ❤ ja mualam te wszystkie badania robione w kwz i niz za zadne nie placilam... mialam ciaze przez kwz prowadzona do czasu az bedzie oewnosc wszystko ok (z tym ze ok nie bylo wiec do mojego gina trafilam po zabiegu) u kuzynki bylo to do 2 wizyty z serduszkiem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny,
wlasnie wyszlam z monitoringu, mam dwa pecherzyki na prawym jajniku, 14 i 23mm. Dzis prawdopodobnie bede robic zastrzyk z pregnylu, ale jeszcze zadzwonia. Takze clo zadzialalo mimo ze bralam tak malutka dawke.
Ale strasznie sie zmartwilam bo moje AMH po laparo wynosi 1.2, a pod koniec pazdziernika bylo prawie 3 a w czerwcu prawie 4. -
Ja też miałam dzisiaj monitoring. Jeden pęcherzyk po lewej stronie ma 15mm. Dzisiaj 12dc więc nie spodziewałam się cudów ale to i tak lepiej niż takie po 8 czy 9mm.
Pobrali mi krew na hormony i jutro będą dzwonić co dalej.
Dzisiaj jakoś się zebrać nie potrafię po powrocie... masakra. -
Hej!
Dziś i ja idę na monitoring, zobaczymy jak te jajka tym razem rosną.
Zaczęłam stymulację praktycznie bez zgody i wiedzy kliniki, bo nie mogłam nikogo złapać, żeby ich powiadomić o moim 1 dc. A o dziwo , dziś święto a oni maja otwarte
Jednak potwierdza się u mnie, że apteka przy klinice jest tańsza niż moja apteka niedaleko. Za ten sam puregon 300 jednostek zapłaciłam 5 € przy klinice a 10€ u mnie hehe
Joasia co do AMH, nie warto aż tak na to badanie zwracać uwagi. Jest tu gdzieś na forum dziewczyna, która przy wyniku 0.25 zaszła naturalnie, gdzie lekarze tylko o ivf mówili, a teraz jest w drugiej naturalnej ciąży z blizniakami. Czytałam też, że badania rezerwy nie dają 100% odpowiedzi. Głowa do góry! A który masz dc?
Maoam jest dobrze. Byłaś stymulowana w tym cyklu?
Brave jak się czujesz?
Monika, Cccierpliwa, Bozka, Mania, Kinga co u was?