Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam dziewczyny u mnie nawał gości i urodzinowo do tego mam zawał nauki bo w poniedziałek zaczynam egzaminy po nich się ogarnę i wrócę ale obiecuję poczytać i zarobić zaległość moje drogie żyje żyje czekam na @Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Brave moje gratulacje
Cierpliwa wiedziałam że za mną zatesknisz :*
Za resztę trzymam mocno kciuki bo widzę że cała para wszystko się toczy
PS Co do tego wina w ciąży to nie zapominajcie za ja rodziła dzieci ponad 13 lat temu wiedz poglądy się zmieniają pomijając fakt że jak czułam alkohol w ciąży to mnie odrazu toaleta witalapozatym co dziś nie szkodzi nawet jedzenie jest chemia nafaszerowane
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
nick nieaktualnyBrave dzieki, mi pani z recepcji mowila o 85€ i trzech badaniach na hepatitis i hiv i nie bylam pewna czy chodzi jej o 85€ za wszystko czy za jedno badanie. Dowiem sie wszystkiego w przyszly wtorek i tak narazie chce poczekac do @, a ta dopiero 24.1 najwczesniej.
Bozka powodzenia na egzaminach! -
Hejo!
Ja już po podglądzieJL 13 mm pęcherzyk przystopował ale za to JP ruszył - 17 mm
endometrium 8.5. Prawdopodobnie w czwartek w południe pregnyl ( hmmm będę musiała wziąć ze sobą do pracy ) ale czekam jeszcze na wyniki hormonów
Miłego dnia życzęjoasia1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozka no raczej ze teskno mi
Akilegna super ze ida pecherzyki do przodu!
Joasia iby sie udalo to tak zrobic jak tego chcecie i najwazniejsze ze skutkiem.
Ja sie wlasnie dowiedzialam ze moja byla szefowa znow poronila5 icsi i 5 porazka
akilegna♥ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyPrzyszedl dzis Behandlungsplan i jednak zdecydowalismy z mezem, ze zrobimy tak jak lekarka radzi. W koncu musze jej zaufac, a nie sama sie leczyc
Byc moze z naszymi "parametrami" IVF wystarczy...chociaz popytam ja za tydzien czemu taka decyzje podjela.
Cierpliwa to twoja szefowa chyba ma jakies wieksze problemy, moze genetyka, ze tyle razy sie nie udalo -
Joasia pewnie zawsze moze wam podac za i przeciw a w razie najgorszego nastepna wybrac icsi jakby mialo slaba skutecznosc ivf w zaplodnieniu...
Szefowej maz ma baaardzo slabe parametry nasienia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny. Dzisiaj miałam monitoring pęcherzyki są dwa dość duże na lewym. Dostałam Ovitrelle żeby pękło. dzisiaj o 20 pierwszy raz w życiu będę robiła sobie zastrzyk... albo Luby mi go zrobi... masakra wy się pewnie już częściej dziabałyście. Kolejna wizyta dopiero 19. Jakieś tipy? Zielona jestem.
-
joasia1982 wrote:Akilegna do czwartku to moze oba pecherzyki podrosna
Maoam ten zastrzyk to nic strasznego. Za pierwszym razem miałam lekkie problemy z wymieszaniem tego specyfiku i zanim udało mi się wstrzyknac w brzuch, to poklulam sobie palce hehe. Z mojego doświadczenia w robieniu zastrzyków : igłę wbijaj pomału i pod lekkim kątem, tak jakby z góry. W taki sposób unikam siniakow. Również powoli wstrzyknac zawartość strzykawki, mniej wtedy boli. Powodzenia!
Joasia trzymam kciuki za to, żebyś mogła ten behandlungsplan wyrzucić do śmieci
Cccierpliwa przykra historia z ta twoją szefowąnikt chyba nie chciałby przez to przechodzić
Bozka powodzenia na egzaminach
Brave ty nas tu nie strasz wizytami w szpitaluMinionki mocno trzymają się mamusi i wyjdą dopiero w przewidywanym dla nich terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:58
joasia1982 lubi tę wiadomość
-
Maoam dasz rade! Ja przeszlam kilkadziesiat zastrzykow bo zastrzykami stymulowana inzastrzyki na pekniecie... bedzie dobrze!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMaom ovitrelle to pikus w porownaniu do pregnylu
wszystko gotowe raz dwa i po robocie. Pregnyl dla mnie tez juz nie jest skomplikowany choc jak pierwszy raz zobaczylam te ampulki to zbladlam
i tak ja mam pielegniarke w domu ale teraz w czwartek bede musiala sama robic i tez sie dygam
Maom super, ze sa dwa pecherzyki, przy duzym szczesciu bedzie podwojne szczescie.
Akilegna ja tez mam wielka nadzieje, ze w tym cyklu skonczymy nasze stymulacje i bedziemy sie cieszyc
Monika gdzie sie podziewasz?
My sie jeszcze zastanawiamy nad druga stymulacja ale to w zaleznosci od tego co nam lekarka doradzi. Jesli powie ze nie ma co nadwyrezac jajnikow i rezerwy to od razu w przyszlym cyklu podchodzimy do IVF.
Brave a potrzebowalas skierowania od ogolnego albo gina? Bo ja wlasnie nie wiem, pani mowila tylko o tych badaniach meza.
Czytalam duzo na temat ICSI i IVF i zeby skierowac na ICSI to musi byc jakas norma nasienia mocno obnizona, np ruchliwosc albo ilosc. Sa nawet podane dokladne ponizej ktorych para sie kwalifikuje do ICSI. Wiem ze w Pl mozna sobie wybrac, bo tam i tak sie za wszystko placi z wlasnej kieszeni, ale tutaj jak placi kasa to musi byc uzasadnione. U mnie uzasadnieniem jest endometrioza. A tak w ogole to cala procedura jest wyliczona na prawie 2800€. -
nick nieaktualny
-
Joasia ja potrzebowalam do kwz skierowania od gina
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Luby po obejrzeniu filmiku i kilku stronach z dokladna instrukcja wbil mi igłę. Było spoko następnym razem będę spokojniejsza. A czym się o tego różni pregnyl i na co jest?
Jutro mamy powalczyć z mężem ale staram się nie nastawiać ani pozytywnie ani negatywnie. -
nick nieaktualnyJoasiu co kwartał brałam skierowanie od gina a mąż od urologa.Dopytajcie jeszcze czy tych badań nie da rady w ramach IVF zrobić,jednak 85 e to sporo.
Co do tych norm dla ICSI/IVF u nas to wyglądało tak,że najpierw małżon miał spoko wyniki,a później nagle po badaniu w KWZ powiedzieli,że jest tragicznie...Normalnie KK zawsze chce 2 spermiogramy od KWZ w odstępie ok 6 tyg.Ale nasza lekarka przygotowała dokumetacje z tym jednym spermiogramem i to przeszło.Zresztą jak się do ICSI zakwalifikowaliśmy,to się zastanawiałam skąd takie osłabienie plemników,nawet KWZ o fałszowanie wyników podejrzewałam
Więc mimo,że są przepisy,to często sprawy są trochę bardziej elastyczne
-
nick nieaktualny
-
Dobry!
Joasia zastanawia mnie co ty za zastrzyk dostaniesz po tygodniu i na co on jest?
Brave jak się czujesz?
Maoam teraz pozostaje wam działaća progesteron też musisz brać?
Zaczynam się zastanawiać nad inseminacją z własnej kieszeni. Ktoś może mi więcej na ten temat powiedzieć? Mężulek jest na razie na nie ale on nie rozumie, że naturalnie może się nie udać. Ivf zostawiam na następny rok, bo dopiero wtedy uda nam się zmienić kk.
Ach i czuję już mocno prawy jajnik, żeby tylko się nie pospieszyl za bardzo
Miłego