Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAkilegna najlepiej będzie jak wyślesz zapytanie do KWZ o koszty.Będziesz miała wszystko czarno na biały,tym bardziej,że co klinika to inne stawki.Po laparo insemka to nie jest głupi pomysł,więc przygotuj argumenty i pogadaj z mężem
ale jajnik pracuje,więc mam nadzieję,że żadna insemka nie będzie potrzebna
Joasia ze zmianą nicka napisz supportu,inaczej się nie da.Dobry pomysł z mężem,powiedz że pracuje itd i przywieź go na badania jak już będziecie w cyklu IVF
Już Ci piszę jak to u nas było,z tym,że muszę zaznaczyć,że było trochę na wariata.Wizyta 20 dc,diagnoza ICSI,od razu podjęliśmy decyzję na tak.26 dc oboje pojechaliśmy na krew i odbierałam recepty plus zalecenia na następny cykl.Później do 8 dc kontaktowałam się telefonicznie z KWZ.Puregon brałam od 4-13 dc,orgalutran 10-14 dc,pregnyl 14 dc. W cyklu ICSI byłam tylko w 8 i 14 dc na monitoringu,później wiadomo punkcja i transfer.Więc nawet jak masz kocioł w pracy dasz radę ogarnąćjoasia1982 lubi tę wiadomość
-
Właśnie znalazłam coś o kosztach na stronie kliniki ale w tel nie mogę PDF otworzyć. Popatrzę na to w domu.
Joasia to mój 3 cykl ze stymulacją, nie wiem czy jeszcze podchodzić czy nie lepiej w następnym już insemka. Pogadam może z doktorkiem jak się uda go złapać.
A badania HIV mieliśmy na dzień dobry w KiWu. Był to warunek, jakby test wyszedł pozytywny, nie zaczęli by nas wogole leczyć -
Moja pierwsza @ po laparo była bardzo bolesna. Już myślałam, że poroniłam bo bardzo to przypominało właśnie ta sytuacje sprzed 3 lat. Na szczęście kolejne już były lżejsze. Coś tam pobolewalo ale apap dał sobie radę. Tak przypuszczam, że jak bóle miesiaczkowe u mnie powrócą, to znaczy że endomenda wraca
-
Joasia recepty realizuj w aptece przy kwz tam maja zawsze wszystko na miejscu...
Swoja droga co mnie dziwi to to ze dostajecje recepty itp wcześniej w starym cyklu jeszcze a u mnie musialam sie stawiac w 1dc na pobranie krwi i wtedy wlasnie dostawalam recepty termin pierwszego monitoringu i wyznaczne ile mam wstrzykiwac itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Poczytałam co moja klinika myśli o inseminacji:
1. Cena w zależności od ilości usg i pobrania krwi waha się między 300-700€ (same badania i przygotowanie do zabiegu + zabieg)
2. Inseminacje u nich można zrobić tylko prywatnie, pomijając kk.
3. Jeżeli dobrze zrozumiałam, leki są na kk, czyli dostaję te same recepty co zwykle.
4. Szansa na powodzenie to tylko 10%.
Zabili mi ćwieka, nie wiem co o tym myśleć. Czyli pozostaje mi tylko pogadać z doktorkiem jak on to widzi. I wtedy podejmę decyzję czy najpierw insemka czy podchodzimy do ivf
-
Akilegna podpytaj dokladnie o te leki, bo w moim kwz leki tak samo 100% platne jak i iui i albo wszystko prywatnie albo z behandlungsplan i wtedy zwrot z kk tyle na ile sie zgodzili... ale pamietam ze przed moja planowana iui lekarz mi wypisywal specjalnie wieksze pojemnosci zastrzykow zeby mi pozostawalo cos na iui bo w cyklu z iui dostalabym uuz pełnopłatne recepty... mozliwe ze u ciebie cos inaczej dziala ale lepiej dopytac jak sie potem rozczarowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A jeśli o skutecznosc chodzi to faktycznie ma najwiekszy sens przy problemie meskim (slabe nasienie, ruchliwosc itp) albo problemy ze sluzem bo jesli wszystko ok albo kobiecy problem z owulka czy jeszcze inny pomijajac sluz to skutecznosc taka sama jak staran w domu z wlaczeniem lekow
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa podpytam na pewno. Co do mojego śluzu, to każdy jeden gin miał z tym problem. Za każdym razem pytanie, czy nie swędzi itd.itp. bo przed i po owulce mam zawsze dużo kremowego. W trakcie płodnych jest bardziej wodnisto niż rozciągliwy. Może tu leży problem, nie wiem. Zostawiam ten temat do następnego cyklu. A na razie planuję wypad- niespodziankę do spa (lub w jakieś ładne miejsce) z lubym w okresie następnej owulki hihi. Brak nam ostatnio romantyzmu
-
Ja z nowym w plecy z czytaniem dziś dostałam testy próbne zaliczone wiedz chyba mogę na spokojnie podejść do egzaminu ale i tak stres jest oby do wtorku i będzie luzik
wtedy też wrócę na codzień i tu w sobotę mam dostać @ zobaczymy ale tym razem napewno nie trafiłam Hehehe
Tt
Córka 2003 Córka 2007 Syn 05.02.2018 -
Bozka zdaj te egzaminy na spokojnie, my tu na ciebie poczekamy
powodzenia
Joasia brałam wiesiołka, fakt, że śluz się poprawił, ale od brania tego i jeszcze tych moich tabletek poprostu żołądek mnie bolał. Przerzucilam się na siemie lniane. Dodaje do sałatek lub jogurtu i coś tam działa.Bozka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia normy E2 wyglądają mniej więcej 200 na jeden pęcherzyk,nawet małe i niedojrzałe pęcherzyki wpływają na poziom E2. 2 ciałka żółte to super wiadomość!Teraz tylko czekanie na test
Ale ja nie bardzo rozumiem kochana,masz dzisiaj wziąść zastrzyk pregnylu i już za tydz testować?Ale po pregnylu wyniki mogą być zafałszowane ok 10 dni.Napiszesz czemu drugi raz musiałaś pregnyl w jednym cyklu brać?Szczerze mówiąc jestem ciekawa a nie słyszałam o czymś takim
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny :*
Długo mnie nie było, ale podczytuje was co jakiś czas.
Trochę się podlamalam tym całym grudniem, psychika mi siadla. Mieliśmy podchodzić w lutym do kolejnej iui ale nie wiem jeszcze. Póki co mój organizm wariuje bo od 16 dc mam plamienia.
Trzymam za was kciuki !
Wrócę niedługo!joasia1982 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI• 2.02 2 IUI
•
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Cholera jasna, zachciało mi się podwójnej owulki. Boli niesamowicie
zaczęło się około 5.00 rano i już kuzwa we śnie brałam tabletki przeciwbólowe hehe. Myślałam, że pękną w jakimś odstępie czasu a tu idą oba na raz. Auuuuć nie polecam
-
nick nieaktualnyKlinika mnie nie chciała
zadzwoniłam do nich po wizycie u doktorka,ucieszyli się,ale nie kazali przyjeżdżać,powiedzieli,że jak jestem już pod opieką lekarza to nie muszę.We wtorek jadę i w końcu serduszko/a zobaczę i wszystko będzie jasne.Nic nie powtarzałam,żadnych badań ani bety,bo czuję się dobrze jedynie jajniki mnie kłują.
Ja już jestem na początku 8. tygodnia-7+1Od paru dni mam mdłości,na szczęście bez wymiotów i piersi tak szybko rosną,że małżon jest pod wrażeniem
Akilegna jakoś przetrzymaszTyle wytrzymałaś,to i owu Ci nie dokopie
joasia1982, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Joasia progesteron najlepiej badać około 7dpo bo wtedy jest najwyższy. Nie przejmuj się, on jeszcze pójdzie w górę. Za tydzień i tak masz znów badanie krwi, więc będzie pewniejsze.
Jesteś napewno po owu.
Brave czekamy na serduszka
Ja niestety musiałam wziąć tabletkę (apap) na ten ból, bo nie dałabym rady inaczej. Nigdy wcześniej nie miałam aż takich bóli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 14:43
-
Pytałam mojego doktorka o clo właśnie i nie chce go na mnie wypróbować
twierdzi, że po kilku cyklach z nim upośledza, czy osłabia endometrium. A szkoda, bo mi się zamiast cykl skrócić przy stymulacji, to się niestety wydłuża.
-
Ja też zaraz po laparo miałam piękny śluz płodny, typowo książkowy a teraz już go co raz mniej. Jakoś się tam rozciąga ale to nie to. Dlatego wspomagam się żelem conceive plus.
Ciężko tak się przytulać, gdy jajcory bolą. Daliśmy jednak radę. Teraz pozostaje tylko czekać na efekty
Miłego dnia życzę -
Maoam6 wrote:Witam was. Te wszystkie specyfiki, które dostawałam sprawiają, że zasypiam na stojąco...
Masakra. Ale dzisiaj mi się śniło hehe, że zmieniłam status na : w ciąży.
Mam nadzieję, że ten update się sprawdzi.
Niech to będzie sen proroczy