Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina kciuki mocno zaciśnięte &&&&& Z niecierpliwością czekan na wynik
Ola tak mi przykro z powodu tej diagnozy, ale wierzę z całego serca, że kruszynka zostanie z tobą tak długo, jak to będzie dla niej potrzebne.
Aleksa, Anetolek trzymajcie się, chwile zwątpienia zawsze będą was dopadać, ale wy dobrze wiecie czego pragniecie, więc się nie poddawajcie. Dążenie do spełnienia marzeń usiane jest wieloma przeszkodami i słabościami, ale jak już się spełnią to wtedy powiecie sobie, że warto było, że zrobiłyście wszystko co w waszej mocy i dopięłyście swego. Silne z was babki i wiem że wam się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 12:17
Aleksa87 lubi tę wiadomość
01.2019 udało się
02.2019 serduszko bije jak dzwon♥️
05.2019 będzie córeczka
09.10.2019 Ola-nasz mały cud jest już z nami -
Dziękuję dziewczyny :*** Jestem dobrych myśli!
Ewelina @ mocna czy tylko lekkie plamienie? Może jest jeszcze szansa...
Aleksa chyba wiele z nas dopadają wątpliwości... Miesiące, lata starań, później stres związany z terapią robią swoje. Do tego gdy nie wychodzi od razu, można się podłamać i zniechęcić... Ja się wahalam przed stymulacją, bo myślałam, że ingeruję w naturę. Może los miał być inny, a ja go na siłę zmieniam... Z drugiej strony nie wyobrażam sobie starości bez dzieci czy wnuków Nie poddawaj się, to pewnie tylko chwila słabości. Przyjdzie pora i na twoją dzidzię. Na pewno!
Dziś jadę do szpitala. Lekarz mnie wysłał na obserwację, bo ból nie ustępuje. On też podejrzewa, że to mięśniaki powodują bóle uciskając na narządy, ale trzeba to sprawdzić.
Cierpliwa, racja - wiedzę masz imponująca. Jesteś tutaj naszą ekspertką
Pozdrowienia dla wszystkich :-*
Endometrioza - usuwana laparoskopowo XII 2016
Miesniaki na macicy / starania o dzidzię od 3 lat
Punkcja: 16 II 2018 / udany transfer: 21 II 2018 -
Ewelina raczej weź jeszcze proga i poczekaj na jutrzejszy wynik bety. Może to krwawienie jest spowodowane właśnie spadkiem proga. Dziś masz 8 dpt? Czyli teoretycznie termin @ ?
Aleksa wytrwałości życzę w tym jakże ciężkim okresie starań. Takie myśli nieraz i nie dwa mnie dopadaly. Na pocieszenie, po każdej niechcianej małpie, mówiłam sobie, że przecież we dwójkę też nam dobrze. Jednak gdzieś tam z tyłu głowy pojawiały się myśli, że jak nie spróbuję, to kiedyś mogę tego żałować. Także głowa do góry, cycki do przodu i walczymy
Ola nie zaciekawie masz z tymi mięśniakami trzymam kciuki żeby lekarze coś na to poradzili. Wiem, że nie maja zbyt wiele możliwości ale może coś da się zaradzić, żeby nie zaszkodziły Tobie i dzieckuAleksa87 lubi tę wiadomość
-
Akilegna . Tak teoretycznie termin @. Ja już złożyłam broń..
Bo teraz znow nie ma nic ale ja juz nie wierze, jak widziałam juz krew to juz wiem , ze klapa. To juz było.. mąż mnie pociesza , ze mam czekac do jutra do 12.00 .. ale ja nie wierzę -
Ewelina dziewczyny maja racje nic nie jest przesadzone na zadna strone
Zdaeza sie ze kobiety maja co miesiac w terminie @ lekkie krwawienie ktore biora za @ i nawet nie wiedza przez to na poczatku ze sa w ciazy...
Wez proga bo jak Akilegna pisze to moze byc spadek proga rownie dobrze i plamienia... trzymam kciuki za jutro!
Ola trzymaj sie tam! Trzymam za was kciuki zeby sie te dziady zmniejszyly...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ewelina ja tez wierze ze nic nie przesadzone. Kiedy ostatnio bylam na mojej becie pielegniarka powiedzial a ze czasami dzwonia dziewczyny dzien przed testem na krew ze @ przyszla ale mimo to maja przyjsc na test i czesto SA w ciazy.
Dopoki nie masz wyniku nie poddawaj sie.
Ola sciskam i zycze Ci kochana zeby jakos udalo sie zniwelowac te bole, biedulka z Ciebie
Dziewczyny dziekuje za wsparcie.
Wczoraj rozmawialam z mezem ze jesli kolejny raz sie nie uda to tym razem AZ o kasie myslimy bo to bedzie znowu sporo, na pewno ponad 1000€ za ten transfer...
Moglibysmy na urlop nastepny przeznaczyc,. Wiem ze glupio mysle. Ale troche to jest.
Gdyby byla pewnosc...
A tak to kupuje sie kota w worku.
No nic zaczelam brac tabletki i wierze ze scianki macicy znowu ladnie sie zbuduja.
14.05. mam Termin na USG.
Zastanawiam sie czy wziac embryoskop. Bo to 590€ kosztuje. Ale nasza Dr mowila ze przy 6ciu mrozaczkach byloby dobrze moc je podejrzec i wybrac 2 najlepsze. Jesli 2 zostana.
Postaram sie myslec pozytywnie.
-
Anetolek Sam transfer kosztuje öd 600-800€ tak jest na umowie jaka podpisujemy cena waha sie w zaleznosci öd tego ile razy bedzie robione USG przed transferem, ile razy krew badana.
Do tego koszt dodatkowy nieobowiazkowy to 590€ Embryoskop i jeszcze jedna rzecz ktora polecila dodatkowo nasza lekarka to koszt 150€ za przeciecie blony embrionu zeby szybciej sie wyklul i zagniezdzil. Bo podobno po zamrozeniu ta blona bywa grubsza niz normalnie w naturalnym cyklu.
1540€ w najgorszym wypadku plus leki 60€ = 1600€ -
Ewelina zaciskam mocno mocno kciuki i czekamy do jutra
-
Aleksa a jakie mrozaki teraz macie?
Macie zamrozone tylko te jednodniowe? Bo w takim wypadku nie wiem czy jak nie sa chociaz 3 dniowe to AH ma sens chyba ze przed transferem beda odmrazac szybciej jak przed transferem i hodowac dluzej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Możecie puścić kciuki kochane.. dziękuję za wsparcie , ale jest normalna @..
Wiedziałam juz wczoraj , znam juz troche swoj organizm , brązowe plamy zawsze u mnie zwiastuja @.
Czuje żal ale przede wszystkim złość, mam nadzieje, ze minie bo na razie jestem na etapie tego , że to byla pieresza i ostatnia próba. Poddaje się. Zobacze , moze mi przejdzie...
Tymczasem trzymam za was wszystkie kciuki i życzę powodzenia ;* -
Ewelina bardzo mi przykro WI doskonale co czujesz i jak bardzo CI przykro...
Ten Tal jest bardzo silny ale tak jak pisalas trzeba mic nadzieje.
Ja mimo 2 nieudanych prob i zalqmania jednak nie odpuszczam. Nie chce sobie kiedys zarzucac ze nie wykorzystalam kazdej szansy.
My jestesmy jeszcze mlode ale poznalam wlasnie dziewczyne ktoraa 35 lat i lekarz powiedzial jej ze ma za malo Komoren jajowych i cedzie bardzo ciezko nawet o ivf.
Gdzie w srodku musisz wierzyc ze w koncu sie udalo
Ewelina tule Cie mocno.
Cccierpliwa moje SA jednodniowe ale oni chca je troche zostawic tym razem do rozwoju bo jest ich 6. moze sie udalo zeby choc 2 dotrwaly choc do 3/4 dnia
-
Ewelina strasznie mi przykro
Tym bardziej ze mi sie nigdy podczas brania progesteronu nie zdarzylo dostac @ wiec chociaz sie do konca moglam ludzic... daj znac po wizycie w klinice!
Aleksa a to co innego jak chca je potrzymac a pozniej naciac ewentualnie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny moja beta z wczoraj 11 a dzis 26 ..ciąża niby jest ale tak mnie ta lekarka nastraszyla , ze moge nawet do poniedziałku juz groszka nie mieć
W poniedziałek mam rano przyjść na krew i we wtorek tez i powie co dalej .
Co wy na to ? Beta niska nie?
Jaki jest jeszcze jeden hormon badany przy becie ? Jakis na E ... to ten niby mam za niski
Mam brac Lutinus 4 razy dziennie i jakieś leki na E też, do połykania nie pamietam nazwy a recepta w Aptece zamówiłam to..
Krwawie cały czas. Teraz moze po usg tez bo zawsze tak mam. Ale jednak krwawie , nie wiem jak normalna @
Boże... chyba bym wolala zostac przy wczorajszym poczuciu , ze nic z tego ..
Teraz jeszcze bardziej sie boje
Denerwuje ciągle placze .. -
Ewelina napewno o estradiol chodzi a lek pewnie jakis estrifam... szkoda ze ci jeszcze utrogestu do lykania nie dala albo zastrzykiw z prolutexu zeby maksymalnie zwiekszyc proga jak krwawisz...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Myslisz , ze za malo mi przepisala znow ?
Tak samo jak z dawka gonalu ? Ze musialam dobierać jeszcze ?
Ten estrifam mam brac 3 razy dziennie a Lutinus 4 razy ..
Cierpliwa powiedz szczerze.. mam male szanse tak ?