Staraczki z Niemiec
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale rosną te wasze pociechy ♡
Akilegna a Beni to juz rekordzista
Aleksa ja miałam na 15.00 najpierw USG, później wypiłam 70 ml tego miodu i miałam czekać 1 h , to pojechalismy do apteki po antybiotyk bo mam jakas infekcje z jelit, co wizyte ph jest nie optymalne i na małe zakupy , wróciłam pobrala krew i wynik miałam 85 powiedziała pielęgniarka, ze super po jedzeniu z calego dnia a gdybym byl powyżej normy ponad 135 to musiałabym pić to drugi raz i znowu czekać.. także kiedy bedziesz w pracy zależy ile wyjdzie ci za pierwszym razem -
Anetolek a ja juz kilka dni w pracy narzekalam na bol plecow i pozniej kolezanka powiedziala zebym poszla do lekarza bo zle wygladam. I cos mnie jeszcze przeziebienie bralo.
W koncu dostalam zwolnienie na bol plecow. Moja lekarka domowa powiedzial a ze na plecy jest zwolnienie na 2-3 tyg. Ale ja potrzebowalam tylko na 3 dni bo zaraz byly SW. Wielkiej nocy.
Wiec na plecy mozesz beac wiecej.
Akilegna naprawde Oskarek szybciutko przybiera. A jak ty sie czujesz po odstawieniu piersi?
Cierpliwa to mamy podobne gusta. Mi sie Mia tez bardzo podoba ale do naszego nazwiska skolei za krotkie. Nie pasuje. A poza tym w otoczeniu 2 Male Mie juz sa, mojej przyjaciolce poradgilam kiedys zeby corke Maya nazwala i tez juz nie Moglam.
A pozniej jak sie z mezem wyglupialismy to wychodzily Gloria i Estelle.
I choc oba imiona uwazam za bardzo eleganckie to nie nazwalabym tak dziecka bo troche przesada, szczegolnie z ta Gloria.
Ewelina to jestem ciekawa jak to u mnie bedzie z tym testem...
Mi pielegniarka od razu zaznaczyla ze po wypiciu nie möge opuscic przychodni.
Ale zadna z was nie napisala jak sie po tym slodziku czulyscie
Jestem Ciekawa czy Paulcia przygotowuje sie do nastepnego podejscia czy na razie pauze robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 08:47
-
Ewelina ale jak to pojechalas do apteki i na zakupy?! Wiesz ze przy badaniu powinno sie siedziec na tylku? W sensie po wypiciu glukozy... ruch moze falszowac wynik bo wtedy cukier jest spalany przez wysilek...
Dlatego podczas tych badan, czy to ta glukoza tylko po godzinie mierzona czy pelna krzywa, powinno sie ograniczyc ruch...
Mnie polozyli na pierwsze pol godziny pod ctg a pozniej mialam odczekac na fotelu...
U diabetologa jak robilam krzywa przed ciaza tak samo mialam siedziec i nie moglam pic chyba ze lyczka wody...
Jakby wyszedl wynik ponad norme to wtedy nie pije sie jeszcze raz odrazu, a wtedy umawiaja na inny dzien i trzeba przyjsc na czczo... mierza najpierw na czczo, po godzinie od wypicia i po dwoch...
Aleksa ja sie po tym badaniu dobrze czulam, zarowno po pierwszym jak i po drugim... w pierwszym mialam wynik w normie, ale ze w przeszlosci mialam za wysokie wyniki insuliny na czczo to moj lekarz chcial zebym jeszcze pelna krzywa zrobila
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Alexa mi pierwszej ciąży zrobiło się słabo, przyspieszyła akcja serca itp, W drugiej tylko ogarnęła mnie senność (po leżałam pod ctg i na koniec badania trochę zaczęło mi się tym odbijac.
Ps Piękne imię wybraliście.Aleksa87 lubi tę wiadomość
-
Kinga dziekuje, Milo mi ze Tobie rowniez sie podoba.
Anetolek trzymam kciuki juz dzis za piekne zbiory.
Wiesz co tak sobie mysle ze po mojej punkcji kiedy mialam 18 jajek pobieranych, transfer nie wyszedl, dopiero z tej punkcji Crio-Transfer zaskoczyl.
Ale nie ma reguly. Ale ja bym podeszla bo to pokrywac kasa chorych a za crio musisz placic.
Ja bym podeszla od razu. Bo bym sobie chyba wyrzucala ze moze by sie udalo... Ale decyzja nalezy do Ciebie.
U mnie po pierwszej punkcji poziom progesteronu nie pozwolil na transfer, ale normalnie powinno byc ok.
Dziewczyny To znaczy ze przy tym badaniu bede miala pierwszy raz CTG?
Szefowi wczoraj napisalam Maila ze tak dlugo to badanie trwa i spytalam czy wziac zaswiadczenie od lekarza i powiedzial ze bedzie dobrze jak przyniose.
Dzis zajrzalam w kalendarz ogolny firmy i jest tam naniesiony moj Termin. Haha wszyscy widza.. Haha
Anetolek lubi tę wiadomość
-
Aleksa mozliwe ze bedziesz miala, ale raczej nie jest to regula jak zauwazylam...
Raczej zalezy od lekarza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa tak właśnie zrobiłam, najpierw pielęgniarka powiedziała , ze moge na godzinę wyjść po wypiciu glukozy ale nic ne jeść i nie pić, jak juz to wode i żeby wrócić koniecznie punktualnie na krew..
Później miałam usg i zapytałam swojej gin. czy moge wyjść na chwilę i ona tez wyraziła zgodę, ale podkreśliła, żeby nic nie jeść i nie pić ..
Aleksa ja byłam tylko senna po wypiciu tego . -
Ewelina no tak czy inaczej nie powinno sie miec w trakcie badania ruchu, bo ruch podkreca metabolizm i wypita glukoza spala sie duzo szybciej... i wody tez nie powinno sie pic tzn nic sie nie powinno pic a jak juz jest koniecznosc to woda w minimalnych ilosciach lyczek czy dwa...
Przynajmniej ja mialam badanie obciążenia wykonywane 3 razy (i u diabetologa i w ciazy u gina) i zawsze takie same zalecenia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa w sumie cos w tym Musik byc bo moja pielegniarka powiedzial a ze nie möge opuscic terenu przychodni.
Jestem ciekawa tego badania i naprawde juz odliczam tygodnie do Mutterschutz.
Tylko dziwne SA te procedury czytalam w necie ze nie ma reguly ani wyznaczonego fristu zeby oddac czy zlozyc u pracodawcy Mutterschutz. Jak to zrobic i przede wszystkim czy potrzebuje cos od lekarza?
Moj szef nie potrzebowal zaswiadczenia ze jestem w ciazy i do teraz moja ciaza nie jest w zaden sposob u pracodawcy udokumentowana.
-
Aleksa potrzebujesz dla krankenkasse od lekarza zaswiadczenie ze jestes w ciazy i z przewidywanem terminem porodu, to jest takie specjalne zaswiadczenie gdzie jest miejsce zeby wpisac swoje dane numer konta itp...
Mutterschaftsgeld plsci ci krankenkasse 13€ na dziej, a jesli to mniej jak zarabiasz (a napewno mniej) to reszte doplaca pracodawca...
Od 33tc mozesz odebrac u gina to zaswiadczenie
Co do pracodawcy nie wiem jak twoj bedzie chcial...
Ja na poczatku ciazy dalam zaswiadczenie ze jeatem w ciazy i bylo tam tez wypisane od kiedy mutterschutz i jaki tp wiwc przechodzilam z automatu nic wiecej nie zalatwialam tylko ta kk wlasnieAleksa87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa super. Dzieki Ci, no bedzie musial pracodawca doplacac.
Do nas przychodza juz dziewczyny na zastepstwo za mnie.. Haha
Glupie to uczucie tym bardziej ze moja kolezanka z ktora dziele obowiazki dzieki mojej ciazy dostanie awans a 2 lub 3 dziewczyny nowe dostanie pod siebie...
No trudno. Takie jest zycie.
Ja sie ciesze na moje malenstwo.
-
No tak Aleksa, świetny czas przed Tabą mimo zawieszenia kariery. Szybko do pracy wrocisz. Czas jak szalony pędzi.
My dzisiaj mamy 15stą rocznice ślubu. W takich momentach dociera do mnie ile juz mam lat. A czas, w ktorym jestem nie nalezy do najlepszych. Nadzieje jednak mam,ze wszystko sie zmieni. Czuje pustke, ktorej nie potrafie zapelnic. Syn juz duzy, potrzebuje mnie, oczywiscie. Ale coraz wiecej ma swoich spraw.
Maz ma pasje. Oczywiscie na ile moge, dziele ja z nim. Jednak czesto nie mozemy jezdzic razem bo syn jeszcze nie moze sam zostawac w domu zbyt dlugo. Tak bardzo chcialabym miec jeszcze dziecko. Intuicja jednak mi sugeruje,ze bedzie inaczej.
Jak odnalezc sie w tym wszystkim.
Sorry dziewczyny,ze sie zale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 19:52
-
Kuba nic nie szkodzi, żal się tu ile dusza zapragnie od tego tu jesteśmy żeby się wspierać na wzajem .. jedna ma większe jedna mniejsze doświadczenie, alr każda z nas swoje przeszła
Ja ze swojej strony życzę Wam wielu kolejnych wspaniałych rocznic ♡ wielu wielu lat w miłości, zdrowiu i szacunku ♡ a przede wszystkim żeby kolejna rocznica byla już spędzana z brzuszkiem lub nawet maluszkiem ♡
Nie poddawaj sie, ja wiem , ze my baby mamy te intuicje i przeczucia , ale obyś się mylila i miała jeszcze nie długo swoj ukochany skarb !! ;***Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:16
Kuba12 lubi tę wiadomość
-
Kuba gratulacje 15 rocznicy!!!
Doskonale rozumiem Twoje obawy, bo pamietam jak czulam sie po 2-ch nieudanych probach transferu i w dodatku nie mialam tej przewagi ktora ty masz. Bylas juz w ciazy, ja nie wiedzialam czy moj organizm przyjmie malenstwo i pozwolil mu zyc.
Przypomnij jeszcze ile masz lat?
Po tych dwoch nieudanych probach czulam sie naprawde tak jakby nie bylo mi to pisane i chcialam odpuscic lub zrobic dluzsza przerwe, ale TU dziewczyny napisaly ze nie mam sie poddawac, a isc za ciosem, i tak zrobilam - Udalo sie!
u Ciebie tym bardziej sie uda!
Zobaczysz.
Zycze Wam tego z calegoKuba12 lubi tę wiadomość
-
No mam 36 lat. Zaczelismy sie starac o drugie dzieciątko jak nasz syn mial 5 lat. Praca, mieszkanie, finanse. To wszystko bylo wazne a wierzylismy, ze na pewno zaraz sie uda. Dzis nie odlozylabym tej decyzji. Ale co? Polak mądry po szkodzie. Tylko takie decyzje moga czasem kosztowac zbyt wiele.
Dziękuję Ci Aleksa za te słowa. To dla mnie bardzo ważne.
Ewelina, Tobie też dziękuję.
Jestescie kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:31
-
Kuba zal sie ile potrzebujesz ale nic sobie nie wyrzucaj jakby czlowiek wiedzial ze sie przewroci to by usiadl
A prawds taka, ze nie da sie niczego przewidziec...
Ile razy mowilismy z mezem, ze jakbysmy wiedzieli jak cieza walka bedzie dla nas ta o corke to chyba juz wolelibysmy wczesniej wpasc... ale kto to przewidzi...
W cichych planach byla w tym czasie, w którym staralismy sie o Mie dwojka dzieci...
A teraz dziekujemy ze mamy jedno i drugie nam nie w glowie...
Zobaczysz ze i tobie sie uda
Anetolek super wiesci! Kciuki zeby wszystkie byly dojrzale i sie ladnie zaplodnily! Szkoda ze bez transferu...
Kuba, Anetolek moja Mia jest z listopadowego transferu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, listopadowy transfer, powiadasz...
Moze i dla nas bedzie szczesliwy.
Dziekuje i Tobie za te slowa.
Od razu mi lepiej. Zaraz wybieramy sie w miasto na berliński festiwal światel. Mala rozrywka mysle dobrze nam zrobi.
Milego weekendu Wam zycze.
-
Kuba trzymam kciuki zeby byl tak samo szczesliwy i zebysmy w pierwsze urodziny Mii swietowali narodziny waszych maluszkow!
Bawcie sie dobrze!
Ja wlasnie siedze i obserwuje na monitorzd jak moja corka, ktora pospala 5 minut wierci sie juz obudzona i pozera swoja piesc... ale nie ide do niej poki nie ma krzyku bo czasem sie tak powierci i zasnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 16:41
Ewelina_90 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700