X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 2 były bez suplementacji. Pierwszy wynik był w 7 dniu po owulacji, a kolejny ok. 18 dpo. Potem brałam przez tydzień 400mg i wzrósł mi o 10. Przy czym u mnie ciąża była bardziej zaawansowana (więc i mój organizm powinien go wiecej produkować) Wiesz pewnie też, że część lekarzy uważa, że badanie progesteronu mija się z celem bo wydzielany jest on cyklicznie w ciagu doby, dlatego tez by wynik był miarodajny, to powinno się probke kilka razy w ciągu doby badać.

Jeśli jesteś ciekawa, to poniżej wklejam linka do tabelki, z której korzysta moja naprotechnolożka (mam dążyć do wyniku z ciągłej lini, w poszczególnych tyg. ciąży, ale tabelka zaczyna się dopiero od 4tyg)
    http://www.naprotechnology.com/progesterone.htm

werni, krysiak lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeśli chcesz, to mogę go udostępnić, tylko proszę o instrukcje jak to zrobić :)

Pod wykresem masz napisane kochana udostępnij i tam zaznaczam że możesz udostępnić wszystkim lub tylko znajomym. Tam są różne opcje :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien no tak jak myslalam ze trzeba byc po slubie :/

Krysiak ja mialam 15dpo progesteron jakos 30-35 ale wtedy tez bylam juz te 15 dni na progesteronie 400mg dobowo bo ja biore w każdym cyklu od owulki az do bety...

krysiak lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam na jednym wątku ze z pcos do 3 trymestru ma się niski progesteron.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha jestem dobra ten wątek to ten już pójdę spać bo wszystko mi się miesza. Dobranoc dziewczyny :)

Kinga., krysiak lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ha ha jestem dobra ten wątek to ten już pójdę spać bo wszystko mi się miesza. Dobranoc dziewczyny :)
    hahahahahaha Werni udana jesteś :D

werni, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, super ;) jakis alkohol był przed snem czy to po prostu zmęczenie ;)

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu to już nie będe drążyć, nawet nie wiem jaki był podczas pierwszego badania, wiem tylko jaki podczas drugiego. Mam nadzieje, ze ciąża dotrwa do następnej wizyty u lekarza. No i z tego wszystkiego zrobiłam dzisiaj rano test. Druga krecha bomba jak nie wiem, od razu wyskoczyła. Jak sobie przypomnę jak wcześniej zawsze pod światło zaglądałam by jakiegoś cienia zobaczyć, czekałam 5 potem 10 min. I nic. A dzisiaj taka piękna krecha ;)

werni, roxa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, dziękuje za linka ;) będzie jak znalazł

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:

Krysiak ja mialam 15dpo progesteron jakos 30-35 ale wtedy tez bylam juz te 15 dni na progesteronie 400mg dobowo bo ja biore w każdym cyklu od owulki az do bety...
    Otóż to, ja od nie wiem ilu cykli tez zawsze miałam progesteron ale teraz dopiero zaczynaliśmy z doktorkiem walkę i nikt sie nie spodziewał, ze już pierwsze spotkanie u niego takie owoce przyniesie ;) wiec tym bardziej cieszę sie, ze ciaza tak szybko wykryta, to można szybko reagować

• werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zmeczenie i rozkojarzenie. Wczoraj nic nie pilam. Dzis tempka znow w gore poszla. Ale poczekam jeszcze przewaznie szla do gory a nastepnego dnia runela w dol.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mialo byc inaczej dwie krechy musza byc :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie! Niech zostaje w gorze!

werni lubi tę wiadomość

• alinsien Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;* kurcze co do mierzenia temo. Ja w piatki zaczynam od 9 do 13 to już inna godzina bo w tygodniu wstaje o 5. A w week śpię do oporu (czyt. 8mej ;p ) no i wczoraj jak mierzylam temp bylo 36,2. Dzisiaj 36,5 to źle że moge czasem pospać czy wystarczy, ze po przebudzeniu i w tym samym miejscu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś kiedys czytałam aby trzymać sie reguły +/- 90 minut. I tak właśnie robiłam. Ja do pracy wstaje o 6.30 wiec wtedy tez mierze ale często budzę sie np o 5.30 albo 6, gdy mąż wstaje i wtedy gdy widzę, ze już nie zasnę to mierze od razu bo inaczej to jeszcze gorzej. A w weekendy ja tez nie nastawiałam specjalnie budzika. Budzę sie tak po 7-mej czy koło 8-mej i wtedy mierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze ja to tak póki co raczej hobbystycznie robiłam ale myśle, ze na jakieś mocne przestrzeganie godzin nie byłoby mnie stać. To nie dla mnie ;)

• alinsien Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak no mi się wydaje,że to chodzi o to,że po przebudzeniu ma to być 1 czynność no i żeby to samo miejsce było. A jeśli są dni około ovu. To o ile wzrasta? ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien, no ja to tylko jeden cykl i to nie cały mierzyłam wiec powiem jak u mnie było ale inne dziewczyny maja większe doświadczenie ;) u mnie przed domniemana owu była temperatura tak w granicach 36 stopni, rożnie, czasem 36,6 A potem od owej owu wzrosła na 36,9 i tak sie w tych granicach wahała, bywało 36,93 bywało tez 36,87 a w dniu chyba zagnieżdżenia skoczyło jeszcze raz i wtedy było 37,01. Teraz lekko spadła znowu i trzyma sie tak w granicach 36,9

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos smiesznego Wam opowiem :-) weszlam sobie na fioletowa strone no i belly wyliczylo mi ciaze :-) 9 tydzien :-) a wiek plodu, 1 tydzien :-) tak mnie to irytuje, a ten kalendarz zawsze pojawia sie na pierwszej stronie. No musze go jakos usunac

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dramat po prostu :-) dzwonilam wlasnie do mojego gina, w przyszlym tygodniu jest na urlopie i dopiero od 5 pazdziernika jest znowu, termin mam na 5 pazdziernika ale moj gin z KWZ mowil abym poszla jeszcze w przyszlym tygodniu. Teraz nie wiem co zrobic.... Myslicie, ze czekac do 5 pazdziernika. Rozum podpowiada abym nie panikowala i poczekala, nie lubie robic zamieszania kolo siebie....

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ