X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • aiszza1 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi 3opakowania MASTODYNON po 120tabletek tanio odsprzedam zainteresowane pisac na [email protected]

aiszza1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien to musi byc ta sama godzina a nie poprostu po przebudzeniu bo wtedy temp jest tak czy siak nie miarodajna i nie wlasciwa... jesli zalezy ci na tym zeby odkryć kiedy masz owu i jak dlugo trwa faza lutealna to niestety temp musza byc dokladne... temp moze byc o kazdej godzinie inna i moze sie 2-3h pozniej sporo roznic... ja tez raz mam na rano i wstaje o 5:30 a innym razem na popoludnie czy wolne ale wtedy mimo wszystko mierze o 5:30... zmierze i spie dalej... czasem zdazy mi sie godzine pozniej jak mi sie przysnie ale wtedy odejmuje od danej temp 0,1 i zaznaczam jako zaburzona... Najleoiej jest tez mierzyc temp nie pozniej jak do godz 7-8 pozniej moze byc juz nie miarodajna jakbys np stwierdzila ze codziennie o 9 mierzysz... No i musi byc przynajmniej okolo 5h snu przed zmierzeniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:38

werni, Kinga. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak no a jakie testy maja byc jak beta juz prawie 200 ;-) u mnie tez byly tluste ze nawet testowa szybciej od kontrolnej wychodzila...
    Co do gina to ja bym do kwz zadzwonila przedstawila sytuacje i zapytala co o tym mysla, ale uwazam ze ten 5 jest ok... bo w sumie w przyszlym tyg to moglo byc rownie dobrze w piątek a od piatku do poniedziałku nie tak daleko, bierzesz caly czas progesteron, starczy ci go do tego czasu wiec mysle ze spokojnie...

Kurcze to ty wizyta a ja oddanie krwi w ten sam dzien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sobie mysle i ja. Przedzwonie do kliniki zapytam co mysla. Wczoraj lekarz powiedzial przez telefon cos takiego abym poszla, bo pecherzk powinno byc juz widac i aby sprawdzic czy jest w macicy czy w jajowodzie. Wiec jesli tylko o to chodzi to moze pewnie poczekac do poniedzialku...

Kinga. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a belly sie nie przejmuj... on ci liczy wiek ciazy wedlug OM a wiek płodu od owulki... niestety wylaczyc sie tego nie da, ale zobaczysz jak malych zacznie nagdaniac i nadrabiac to i tak wyjdzie starszy niz wskazuje na to wiek plidu na belly... raczej bedzie zblizony do wieku ciazy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a ktory jestes dzien od owulki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak a ktory jestes dzien od owulki?
    Dzsiaj jest 10-ty dzien od pierwszej podwyzszonej temepratury :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak pojdziesz w poniedzialek to juz powinno byc ladny oecherzyk widac dokladnie gdzie jest umiejscowiony ;-)

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    No to jak pojdziesz w poniedzialek to juz powinno byc ladny oecherzyk widac dokladnie gdzie jest umiejscowiony ;-)
    :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pojdziemy w parze w poniedzialek na wizyte :-)

• werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mowi Roxa co do tempki tylko ze ja slyszalam ze przynajmniej trzy godz snu i 30min +/-

Krysia trzymam kciuki za wizyte :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dobrze mowi Roxa co do tempki tylko ze ja slyszalam ze przynajmniej trzy godz snu i 30min +/-

Krysia trzymam kciuki za wizyte :)
    Alez ja wiem, ze Wy dobrze mowicie, prawda jest natomist taka, ze ja po pierwsze za leniwa na takie rzeczy jestem a po drugie no jesli wstaje do pracy o 6.30 ale zdarzy mi sie dwa dni w tygodniu obudzic o 5 czy 5.30 to co mam zrobic? Mierzyc mimo wszystko o 6.30? chyba lepiej o 6 bo do 6.30 to bym sie w lozku posikala :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrze ze ja mialam wizyte w kwz w 23 wyzsza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj caly dzial idzie na Oktoberfest. Ja zalapalam sie poczatkowo na liste oczekujacych a potem niby mialam miejsce ale w rezultacie odmowilam. No i teraz sie ciesze ze odmowilam :-) Przez metformine bylam ostrozna w piciu alkoholu a na taka ipreze isc i nie napic sie piwka to bez sensu isc :-) No a teraz alkohol to juz w ogole nie wchodzi w gre :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    ???? Nie zrozumialam :-) prosze o przetlumaczenie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    AAAAAA; zalapalam. To u mnie bedzie to 20-ty dzien :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mnie uspokoilas Roxa, trzeba dac sobie na luz.... I tak co ma byc to bedzie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Alez ja wiem, ze Wy dobrze mowicie, prawda jest natomist taka, ze ja po pierwsze za leniwa na takie rzeczy jestem a po drugie no jesli wstaje do pracy o 6.30 ale zdarzy mi sie dwa dni w tygodniu obudzic o 5 czy 5.30 to co mam zrobic? Mierzyc mimo wszystko o 6.30? chyba lepiej o 6 bo do 6.30 to bym sie w lozku posikala :-)
    Nie mozesz w takiej sytuacji zmierzyc o 6bi dodac do temp 0,05 stopnia ale moze byc ok a moze ona byc juz lekko zaburzona bo to nigdy nie wiadomo jak organizm reaguje na zmiane h... ale mi bardziech chodzilo o zamysl mierzenia o 5:30 a jak moge dluzej spac to o 8 czy 9 bo wtedy to lepiej wcale nie mierzyc bo ta temp i tak bedzie nie prawidlowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dlatego pytalam jak dzis i policzylam ktora wyzsza to bedzie ;-)

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Nie mozesz w takiej sytuacji zmierzyc o 6bi dodac do temp 0,05 stopnia ale moze byc ok a moze ona byc juz lekko zaburzona bo to nigdy nie wiadomo jak organizm reaguje na zmiane h... ale mi bardziech chodzilo o zamysl mierzenia o 5:30 a jak moge dluzej spac to o 8 czy 9 bo wtedy to lepiej wcale nie mierzyc bo ta temp i tak bedzie nie prawidlowa...
    Zrozumialam :-)

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ