X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, dziekuje. Az mi lezka sie w oku zakrecila :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, gdy odczekiwalam te 20 min by znow tam zadzwonic to z nerwow az niedobrze mi bylo. Normalnie wymiotowac mi sie chcialo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak wierze ci...
    Ja teraz bede miala pierwsze oczekiwanie na wynik po poronieniu i mi juz na sama mysl jest niedobrze ze juz niedlugo mnie to czeka...

• makota Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiaczku napisałaś to tym tonem, jakby coś poszło źle i trochę zgłupiałam, a tu się cieszyć trzeba, a nie płakać :) gratuluję i ściskam ciepło

relgwn15uyzm1mjb.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiaaaaa superrr nie martw sie na zapas tylko sie ciesz :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki! Makota, przepraszam, po prostu zmartwiłam sie tym niskim progesteronem. Pani z KWZ oddzwoniła, wręcz nawet z doktorkiem przez telefon rozmawiałam. Powiedział, ze super przyrost, ze wszystko dobrze zrobiłam i ze życzy mi wszystkiego dobrego ;) bo wracam już do mojego gina. W sumie myślałam, ze dłużej zostanę pod opieka KWZ ale on powiedział, abym na następna wizytę umówiła sie już do mojego pana. Mam sie umówić jeszcze przed 1 października, ciekawe czy dostanę termin....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do martwienia sie... Myślałam, ze jak zajdzie sie w ciąże to potem już wszystko jest jak w bajce a to dopiero teraz zaczynaja sie zmartwienia.... I normalnie nie umiem tego wyłączyć. I ta moja radość, taka mocno kontrolowana jest. Choć ja gaduła ogromna jestem i najchętniej już całemu światu to obwiescilabym. Jednej siostrze już wczoraj powiedziałam, do drugiej zadzwonię dzisiaj. Tylko teściom powiemy pózniej, gdy będe wiedzieć, ze wszystko dobrze :)

alinsien, Kinga. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i Moje Drogie. Tak bardzo trzymam teraz za Was kciuki. Bardzo bardzo :*

• alinsien Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak!!!jejku wiem,że mało sie "znamy" ale nie masz pojęcia jak się cieszę! Życzę Ci żeby Twoja fasolka rosła w siły! !!
    Werni byle zrobił mu badania i wiemy,że jest płodny teraz kolej na mnie.
    Roxa ja mam tu KWZ i pisze sprwch Stunden do 12 tzn że na rozmowe z lekarzem mogę przyjść do 12 nie zapisując się? ?bbo we wtorek mam wolne i zastanawiam się czy po prostu tam nie zajechać ??

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinsien wrote:
    Krysiak!!!jejku wiem,że mało sie "znamy" ale nie masz pojęcia jak się cieszę! Życzę Ci żeby Twoja fasolka rosła w siły! !!
    Werni byle zrobił mu badania i wiemy,że jest płodny teraz kolej na mnie.
    Roxa ja mam tu KWZ i pisze sprwch Stunden do 12 tzn że na rozmowe z lekarzem mogę przyjść do 12 nie zapisując się? ?bbo we wtorek mam wolne i zastanawiam się czy po prostu tam nie zajechać ??
    Alinsien, ja myśle, ze to nie o to chodzi. Myśle, ze jakby nie było musisz sie umówić. Podjechać zawsze możesz i na recepcji podpytać to i owo ale do lekarza na termin to trzeba sie raczej umówić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien nie to chodzi o to ze mozesz zadzwonic do 12 zeby zapytac o cos czy zrobic termin itp... w innych godzinach jak sa na stronie podane nie odbiora tel nawet jak jest czynne...

U mnie jest np rano sprachstunde od 9-12 a otwarte jest juz od 7:30-12:30 i potem popoludniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:05

• werni Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak u lekarza ogolnego gdzie moj chodzi do niego 9-11 a pozniej 15-17

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja zmykam spać. Gardło mnie boli, grzeje sie cały czas pod kołderka ale oczka sie zamykają wiec czas pewnie przyłożyć głowę do poduchy już na dobre. Do jutra :)

• alinsien Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak na stronie wyczytałam, że muszę być chajtnieta. Dzisiaj w pracy ciągle nie dawało mi to spokoju. Bo w sumie chciałam tym razem wszystko na spokojnie. Ale chyba trzeba będzie ślub planować bo bez tego widzę, że dalej nie ruszy... kolorowych snów dziewczyny :) ufff a końcu jutro piątek :) pozdrawiam

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak bardzo ci gratuluje, przepraszam że tak późno, ale dziś prawie cały dzień przespałam Moj pierwszy progesteron wynosil niecałe 11, kolejny ok. 13, 22 i kolejny już 30 (więc na razie zostałam przy dawce 600mg i słabo mi się robi na samą myśl, że być może kiedyś trzeba będzie ją podnieść :(. Ztego co czytałam, to kobiety z pcos mają za niski progesteron, we wszystkich 3 trymestrach, ale na razie mam nadzieję że będę musiała go suplementować tylko w pierwszym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:43

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Kinga szkoda ze nie masz udostepnionego wykresu.
    Jeśli chcesz, to mogę go udostępnić, tylko proszę o instrukcje jak to zrobić :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kinga. A ten Twój pierwszy progesteron 11 był przy dodatkowym aplikowaniu progesteronu czy to Twój naturalny był? Tak pytam bo mnie zaciekawiłas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz tłumaczył niski progesteron tym, ze przy PCOS rzadko występuje owulacja wiec rzadko jest wytwarzany progesteron i dlatego nasz organizm nie poćwiczył tego i nie umie. No to trzeba poratować ☺️

• marjotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak gratuluję. Ja odpuściłam forum zupełnie bo wtedy mi łatwiej. Pewnie za 4 lata znowu będę aktywna. Chyba że zdarzy się cud to wcześniej :-) pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 22:14

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Marjotko i przykro mi bardzo zwłaszcza, ze tak to przezywasz. ale gdybys chciała pogadać lub po prostu poopowiadac co u Ciebie to pisz do nas. Ja tez czasem miałam focha na forum ;) wiec Cie rozumiem

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ