X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Alinsien to musi byc ta sama godzina a nie poprostu po przebudzeniu bo wtedy temp jest tak czy siak nie miarodajna i nie wlasciwa... jesli zalezy ci na tym zeby odkryć kiedy masz owu i jak dlugo trwa faza lutealna to niestety temp musza byc dokladne... temp moze byc o kazdej godzinie inna i moze sie 2-3h pozniej sporo roznic... ja tez raz mam na rano i wstaje o 5:30 a innym razem na popoludnie czy wolne ale wtedy mimo wszystko mierze o 5:30... zmierze i spie dalej... czasem zdazy mi sie godzine pozniej jak mi sie przysnie ale wtedy odejmuje od danej temp 0,1 i zaznaczam jako zaburzona... Najleoiej jest tez mierzyc temp nie pozniej jak do godz 7-8 pozniej moze byc juz nie miarodajna jakbys np stwierdzila ze codziennie o 9 mierzysz... No i musi byc przynajmniej okolo 5h snu przed zmierzeniem...
    Coś w tym jest. Mi pomógł mąż, bo kupił mi termometr z budzikiem i pamięcią, Dzwoni zwykle rano (jak pracowałam to o 5, teraz o 6.30) , wkładam go do paszczy i z nim zasypiam (temp. mierzy przez 5 min), a wynik spisuje w ciągu dnia, a czasem kilku dni :). Mimo różnych opinii, że elektroniczne się rozregulowują itp jestem zadowolona, bo mnie nie zawiódł, a mam go już dobrych kilka lat:)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Coś w tym jest. Mi pomógł mąż, bo kupił mi termometr z budzikiem i pamięcią, Dzwoni zwykle rano (jak pracowałam to o 5, teraz o 6.30) , wkładam go do paszczy i z nim zasypiam (temp. mierzy przez 5 min), a wynik spisuje w ciągu dnia, a czasem kilku dni :). Mimo różnych opinii, że elektroniczne się rozregulowują itp jestem zadowolona, bo mnie nie zawiódł, a mam go już dobrych kilka lat:)
    Ja też używam elektronicznego z dwoma miejscami po przecinku i mierzę zawsze o 5:30 bo jak mam poranny dyżur to tak wstaję a jak mam wolne bądź popołudnie to poprostu termometr w paszczę zawsze pod językiem z lewej strony i albo i z nim zasypiam a jak nie zdążę nim zapiszczy to wyciągam i śpię dalej a po przebudzeniu odczytuje temp

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Kurde Kinga masakra normalnie... Ja nie mieszkam w żadnym wielkim mieście ale z dostaniem się do gina nie miałam żadnego problemu i to w najbardziej obleganej Praxis i u najbardziej polecanego lekarza, o którym od każdego słysze że jest bardzo dobrym lekarzem jak tylko pytają do kogo poza kwz chodzę i słyszą jego nazwisko...
    To tylko mogę ci pozazdrościć :) Wcześniej mieszkałam w totalnej dziurze (100 tys), ale mieli znany uniwersytet medyczny i do kogo by nie pojść to było ok. No, ale cóż długo tu mieszkać nie zamierzam, myślałam by wytrwać do wiosny, choć przez ciążę pewnie zabawimy dłużej :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, rozumiem ze odkad jestes w ciazy nie pracujesz. Jejus, ja tez dlatego tak marze o ciazy, bo potem rok macierzynskiego. Lubie moja prace ale cale zycie tylko ta praca i jeszcze tyle lat przed nami wiec tak sie ciesze na przerwe :-)

• werni Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie tak jak Roxa i o tej samej godz. Tez mam pamiec w term. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, a czy Ty w tym cyklu mierzysz tempke?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja cały czas myśle o tym, ze przedtem napisałaś, ze czujesz, ze nic z tego! Mam nadzieje, ze zle czujesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak tak mierze tempke w tym cyklu tez... co prawda czasem zdarza mi sie dzien bez mierzenia ale staram sie na tyle regularnie ile da rade...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak tak mierze tempke w tym cyklu tez... co prawda czasem zdarza mi sie dzien bez mierzenia ale staram sie na tyle regularnie ile da rade...
    No i co ta Twoja temka mowi póki co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a nic nie mowi mi ta moja tempka dlatego ze ja juz nie raz mialam piekne 13 czy 14 wysokich do nieba ktore runely jak domek z kart... a akurat w ciazowym to mialam gory doliny i przepascie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa, ja tylko mowię, ze liczę na to, ze sie mylisz i tak bardzo życzę Ci pozytywnych wiadomości na koniec cyklu. Koniecznie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, a Ty kiedy testujesz? A no i jak wyglada sprawa póki co z tym zameldowaniem?

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, alinsien ;) jak Wasze samopoczucie? Jakie plany na sobotę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Roxa, ja tylko mowię, ze liczę na to, ze sie mylisz i tak bardzo życzę Ci pozytywnych wiadomości na koniec cyklu. Koniecznie!
    Krysiak :-* tez bardzo bym chciala zwlaszcza ze data narodzin naszego maluszka nie moglaby byc bardziej wymarzona... no ale bedzie co bedzie niczego sie nie da przeskoczyc... cycki w dalszym ciagu nie bola choc zawsze do tego czasu bolaly... No nic...

Ale i tak mam super humor wiedzac ze tobie sie udalo tez po dlugiej walce :D

No i wykres Werni wyglada bardzo obiecująco!

werni, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz wstajemy robimy kawusie wstawiam obiadek bo popoludniu trzeba ruszac do pracy :/

• werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka tak mysle zeby dzis kupic test. A meldunek mam nadal, jade do pl wracam i ide z kumpela do jej szefowej z posredniczej firmy. Powiedziala ze moze by byla dla mnie praca przy pakowaniu zabawek ona tez tam miala pojsc. Ale niestety jest w.szpitalu. To ta w ciazy znajoma. Dostala krwawienia ale.wszystko jest ok z dzieckiem.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez robie sniadanie i biore sie do roboty, musze lodowke ogarnac.
    Piersi tez mnie nie bola. Czuje ze tylko powiekszyly sie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni z testem ja bym test dopiero kolonwtorku robila...

• werni Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak na poczatku zaznaczylam ze wtorek sroda chce testowac. Ale ta tempka tak korci :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ