X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    o swietnie Roxa :-) zazdraszczam :-) choc moja szefowa juz drugi tydzien chora i caly ten tydzien tez jej nie ma, wiec troche luzy mamy :-)
    :* no ja jeszcze w łóżku haha...
    To fajnie jak też trochę luzu w pracy macie, zawsze to się przyjemniej pracuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak tobie pewnie jak policzy od terminu owu to wyliczy datę na początek czerwca... Ale pewnie będą szli tak jak u kuzynki męża bardziej z tego co na pierwszej wizycie wyliczy usg... ona też miała ostatnią @ w czerwcu a w ciążę zaszła końcem sierpnia jakoś, przynajmniej na to wskazywał termin porodu i wiek ciąży na pierwszej wizycie według usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Krysiak tobie pewnie jak policzy od terminu owu to wyliczy datę na początek czerwca... Ale pewnie będą szli tak jak u kuzynki męża bardziej z tego co na pierwszej wizycie wyliczy usg... ona też miała ostatnią @ w czerwcu a w ciążę zaszła końcem sierpnia jakoś, przynajmniej na to wskazywał termin porodu i wiek ciąży na pierwszej wizycie według usg
    tak mysle Roxa, belly liczac od owu okreslilo date na 7 czerwca, wiec pasowaloby. Ciekawa jestem co lekarz na to :-) jestem ciekawa tych jego obliczen, bo wedlug belly u mnie dzisiaj 10 tc a 1 tydzien plodu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo wiek ciąży ogólnie liczą od ostatniej @ a płodu od owu... często jest też tak że maluch w trakcie ciąży nadgania i jest o nawet 2 tyg starszy niż będzie ci na belly pokazywało...

Właśnie sąsiad był u mnie klucz zostawić bo już drugi raz w ciągu pół roku na Majorkę się urlopować leci... Taki to pożyje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dobre. Jeden kolega z pracy tez od soboty sie na Majorce urlopuje, ale dzwonil dzisiaj, ze pogoda nie bardzo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasz sąsiad to urlopuje jak szalony... Była Majorka, potem gdzieś na campingu był, potem nad morzem, teraz znów Majorka...

No ale my też jeszcze troszkę i do pl :P
    A w między czasie to mamy za tydzień urodziny kolegi męża, za dwa Kirmes jesienny 7km od nas, za trzy tygodnie Wielki jesienny Kirmes w naszym wcześniejszym miasteczku zamieszkania 3km od obecnego, który trwa 5 dni i jest zakończony Fettmarktem i w tym też czasie w jeden dzień idziemy u nas w miasteczku na zamkniety Oktoberfest z całą firmą męża jak co roku... potem jedziemy do pl i najpierw 40-tka naszego przyjaciela, potem Chrzciny i jak wrócimy to akurat w ten weekend rusza Kirmes u nas w miasteczku... Także do drugiego weekendu listopada co tydzień coś...No a od 27.11 rusza już jarmark świąteczny...

• werni Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice tez sie urlopuja niezle, na Majorke tez mieli jechac ale nie wiem kiedy, byl slub brata w czerwcu, lipiec u nas pozniej pojechali do Karpacza, teraz nie dawno wrocili z Wegier :)

Ostatnio moj znajomy ze swoja dziewczyna prawie co weekend gdzies wyjezdzaja, ostatnio byli w Grecji, nie wiem skad oni na te wycieczki maja kase.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmm,ja to tez jestem taki wloczykij :-) uwielbiam jezdzic po swiecie i zwiedzac ale moj maz za to straszny domator. W tym roku dluzszego urlopu nie mielismy, bo maz zmienil prace i ciezko bylo mu dostac wolne. Ja planuje za miesiac na tydzien wyskoczyc do Polski, jesli pogoda bedzie okay. W snieg nigdzie sie nie wybieram wiec licze na piekna zlota jesien :-)

• werni Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test i wyszedl negatyw, poczekam do srody i zatestuje z rana.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, czekamy do srody, cierpliwosci sie uczymy :-)

• werni Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oj tak :) niby ludzie mi mowili ze jestem cierpliwa :) czasami sie tak zdarza :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni poczekaj do srody/czwartku i testuj jeszcze raz... ale z porannego moczu zeby byl bardziej skoncentrowany... Trzymam kciuki!

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już w domku. Jutro i w środę nikogo z szefostwa nie ma, ale będzie fajnie ;) teraz obiadek, mąż wróci z pracy to dostanie coś na zęba ;)

• alinsien Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje Kochane dziewczyny :) a wiecie co? Ja mam też jutro wolneeeeeee ihaaaa.
    .. I wramach tego mam zamiar myc okna i lodówkę ;'( jeju... ale w week nie msm najmiejszej ochoty grrr!!

krysiak lubi tę wiadomość

• alinsien Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj z rana oczywiście zapomniałam zmierzyć temp. Ale wczoraj był miły intymny wieczór we dwoje haha to po co komu temp.... pewnie była 40 .... haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, alinsien, baraszkujcie baraszkujcie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu wróciłam z pracy i leżakuje. Nigdy tak nie miałam, pewnie skutek uboczny :) oczęta lecą, jednym okien lukam na tv ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak to ja dwa dni przed testem padlam o 20 nad serialem ze mij maz byl w szoku ze ja spie... przyzwyczajaj sie...

Ja bylam kuzynka meza w poszukiwaniu sukienki na Oktoberfest i tylko sie poirytowalam... po powrocie zrobilam sobie kilka plackow i leze pod kocykiem... pogadalam 1,5h z moja kuzynka przez tel a teraz puscilam Jurasic World i ide zaraz zrobic goracy budyn do picia na rozgrzanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh, mój mąż rozmawia z moim "brzuchem" :) i zwraca sie do niego Udo ;) jeszcze kilka dni temu było Helmut, ciekawe co następne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa a na ten Oktoberfest to taki prawdziwy Dirndl chcesz kupić czy coś innego?

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ