Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • Haana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu rocznik 90', najlepszy. :D

Z. lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a ile się już staracie o dziecko? I skąd domyśliłaś się, że problem jest w nasieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:51

17u9wn15caesulxa.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, przecież to forum naszego rocznika, eh pisze na kilku i już się gubię :)
    Sama bym sie tego nie domyśliła jeszcze, pewnie po roku rozpoczęłabym badania od siebie. Byłam na kontrolnej wizycie u mojej Pani gin i powiedziałam, że bezskutecznie się staramy to kazała zacząć od badan nasienia, akurat w Katowicach trwał program "zdrowy tata" i zrobiliśmy podstawowe badania za darmo, dopłaciliśmy za badania szczegółowe. Staramy się od początku roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:55

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz, specjaliści Was dobrze pokierują i zobaczysz zielony kolorek na końcy cyklu. :*

17u9wn15caesulxa.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcu tego już nie zdążę, ale mam nadzieję, że do końca roku moje marzenie się spełni...

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego musimy się trzymać.

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznik '90 witam się ;)

• Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Haana za informację :) 4 miesiące niby nie jest długo, ale sama wiesz jakie jest to czekanie ...

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Rocznik '90 witam się ;)
    Witamy :)

anka418 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anka.
    Aguś, dziś wizyta. Czekamy na wieści.

Czym się dziewczyny zajmujecie na co dzień? :)

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie jestem żoną i perfekcyjna panią domu ;) w czerwcu obroniłam mgr i zobaczyłam 2 krechy na teście po 1 cs :) niestety szczęście nie trwało długo jestem w trakcie poronienia ale po wszystkim zaczynamy starania znowu ;)

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co studiowałaś? Ja w czerwcu 2013 obroniłam licencjat z niezbyt chodliwego kierunku jakim jest politologia, a właściwie specjalność zarządzanie kryzysowe. Od tego momentu byłam na 7 miesięcznym stażu. Teraz siedzę już 2 miesiąc w domu i dostaję powoli na głowę. :/ więc szukam pracy, ale ciężko aby znaleźć coś dobrego.

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam administrację o spec. Bezpieczeństwo publiczne ;) praca niby jest w moim zawodzie ale narazie chcemy dziecko wiec niczego nie szukam. Dopiero w przyszłym roku będę myśleć nad pracą ;)
    Oj ja też już w domu dostaje w głowę :( siedzę sama od rana do 16, ile można sprzątać... teraz wymyśliłam ze będę robić w niedziele menu na cały tydzień i będę wymyślać jakieś dania z nudow :) jedynie spacery z psem mnie ratują w razie dużej nudy ;) nie lubię się nudzić i siedzieć bezczynnie a teraz niestety się na to zanosi ;)

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nawet podobny mamy kierunek, bo ja z bezpieczeństwem też miałam. :)
    Też chcemy dziecko, ale fajnie by było później mieć jeszcze za to płacone. Na razie będę coś szukać, przy okazji też starać. ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety nie mogę iść do pracy do prywatnej firmy i zajść w ciążę. Musiałabym przynajmniej rok pracować zeby ZUS się nie przyczepił o macierzyski a dziecko chcemy już ;) poza tym u nas młodych ludzi zatrudniają na umowę zlecenie a ona i tak nic nie daje :( wiec najpierw macierzyski później praca ;)
    Na prace mam całe życie jeszcze się napracuje teraz chce się spełniać jako mama :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja skończyłam w tym roku kosmetykę ale z praca w zawodzie baaaardzo ciężko, więc szukam czegokolwiek na przetrwanie bo nie umiem siedzieć w domu :)
    Niedługo będziemy się zbierać na wizytę, jestem pozytywnie nastawiona, mam nadzieje, że lekarz nie zgasi mojego entuzjazmu

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kosmetyka też bardzo fajna, tak samo jak fryzjerstwo. Trochę żałuje, że nie mam fachu w ręku, bo fryzjerkę bym chciała być. Lubię tak pogrzebać komuś we włosach. :)
    Aguś, powodzenia.

17u9wn15caesulxa.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy juz po wizycie. Lekarz co prawda powiedział, że nasze wyniki nie są najlepsze ale miał dużo gorsze przypadki, które kończyły się ciążą. Dobrze, że mamy jakiekolwiek plemniki, musimy tylko znaleźć przyczynę ich zaburzeń. Mamy zrobić posiew nasienia, bo może to byc jakaś infekcja lub bakteria czy stan zapalny, później jak co będą dalsze badania. Mąż dostał witaminy dla mężczyzn i narazie tyle

Z. lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlecza męża dostanie suplementy i plemniki od razu się ożywia :) 3 mam mocno kciuki :*

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było, zresztą co ja pisze, musi tak być i koniec!

Z., anka418 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ