X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem tu nowa ale roczniakiem odpowiam:) Mamy 2 letniego synka i staramy się o rodzeństwo:)
    Piszę bo obecnie mam trochę problem z interpretacją mojego ciała. Może Wy mi pomożecie:) Więc tak Cykle mam regularne 29dni a @ przychodzi zawsze w dniu kiedy ma przyjść- w recz z zegrakiem w reku. W tym miesiącu (7.10)kiedy nie przyszła to zdziwiłam się i ucieszyłam jednocześnie :) Czułam się jakoś inaczej ale stwierdziłam ze na test jeszcze za szybko. Wczoraj po wizycie u dentysty zrobiło mi sie słabo wiec połozyłam sie do łozka spałam 2 godziny a temperatura cały czas nie spadała ponizej 37. Po drzemce zauwazyłam na majtkach niewielkie plamienie takie brązowe. Nie przejełam sie tym za bardzo. Niestety przy nastepnych wizytach w toalecie krwawiło troszke bardziej ale nie jak przy normalnym okresie bo nie musiałam miec podpaski. Tylko podczas korzystania z toalety coś tam leciało. Wieczorem temperatura podskoczyła do 37.6 Dzis 37.5, @ nie jest taka jak co miesiąc mocno krwista i leci praktycznie tylko tyle co przy korzystaniu z toalety, a zazwyczaj 2 dnia miałam bardzo mocną @. Nie wiem co myśleć i czy jest sens robienia testu teraz . Lekarz narazie na urlopie i bedzie dopiero w następny poniedziałek. Poradzcie mi proszę :)

Pozdrawiam Ala

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    czesc kochane :)

u mnie w miare dobrze, mały rosnie, dzisiaj wazy 830 gram...jutro konczy juz 5 tygodni...

Karola przeczytałam Twoją historię, spłakałam się jak głupia i bardzo mocno trzymam za was kciuki.
    W szpitalu, w którym urodził się mój synek też ratują takie "maleństwa" i z jednym takim urodzonym w 26tc mamy kontakt do dzisiaj, nie widać żadnej różnicy po między Miłoszem a moim Jasiem. Jedynie M. ma wadę wzroku, ale co to jest. Wierzę, że i u was się wszystko dobrze skończy.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Hej! Jestem tu nowa ale roczniakiem odpowiam:) Mamy 2 letniego synka i staramy się o rodzeństwo:)
    Piszę bo obecnie mam trochę problem z interpretacją mojego ciała. Może Wy mi pomożecie:) Więc tak Cykle mam regularne 29dni a @ przychodzi zawsze w dniu kiedy ma przyjść- w recz z zegrakiem w reku. W tym miesiącu (7.10)kiedy nie przyszła to zdziwiłam się i ucieszyłam jednocześnie :) Czułam się jakoś inaczej ale stwierdziłam ze na test jeszcze za szybko. Wczoraj po wizycie u dentysty zrobiło mi sie słabo wiec połozyłam sie do łozka spałam 2 godziny a temperatura cały czas nie spadała ponizej 37. Po drzemce zauwazyłam na majtkach niewielkie plamienie takie brązowe. Nie przejełam sie tym za bardzo. Niestety przy nastepnych wizytach w toalecie krwawiło troszke bardziej ale nie jak przy normalnym okresie bo nie musiałam miec podpaski. Tylko podczas korzystania z toalety coś tam leciało. Wieczorem temperatura podskoczyła do 37.6 Dzis 37.5, @ nie jest taka jak co miesiąc mocno krwista i leci praktycznie tylko tyle co przy korzystaniu z toalety, a zazwyczaj 2 dnia miałam bardzo mocną @. Nie wiem co myśleć i czy jest sens robienia testu teraz . Lekarz narazie na urlopie i bedzie dopiero w następny poniedziałek. Poradzcie mi proszę :)

Pozdrawiam Ala

Według mnie powinnaś zrobić test. Ewentualnie jak chcesz mieć 100% pewności to betę.

MaDalenkA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za resztę cały czas mocno trzymam kciuki. Wierzę, że wasze @ się nie pojawią i za chwilę każda wypowiadająca się w tym wątku będzie mogła chwalić się brzuszkiem ;)

Przepraszam, że tak rzadko się odzywam ale bardzo dużo pracuję (finansach, bankowości) i dodatkowo koniec miesiąca to zawsze wielki kocioł u mnie w pracy. Do tego dochodzi syn i sprawy około domowe.
    A jeszcze w niedzielę późną nocą wylądowaliśmy na SOR bo głupie zabawy skończyły się szyciem głowy Janka :/

Morwa pytałaś o to czy robiłam badania. Ostatnie jakoś w styczniu 2014 więc już dawno. Wtedy było wszystko w porządku. Ale i też racją jest że moje życie było troszkę inne.
    Co ok. 2 miesiące jestem u ginekologa, ale on nie jest endokrynologiem i kazał czekać rok. Dopiero wtedy większa profilaktyka.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia także myślę, że powinnaś testować, dziś sobota, więc bety raczej nie zrobisz, ale teścik z apteki nie zaszkodzi, a bete możesz zawsze zrobić w poniedziałek. pozdrawiam!

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test wyszedł negatywnie a po @ zostało niewielkie plamienie. Dziwne jest to że moje @ nigdy nie trwały 3 dni. Wybiorę się do lekarza to będę coś wiedziała. Pozdrawiam :)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia daj koniecznie znać czego się dowiedziałaś :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Kaarolaa ja się zastanawiam, czy wogóle są jakieś szanse na naturalną ciążę... Mój mąż ma na szczęście bardzo dobre nasienie. Lekarka powiedziała,że po laparoskopii mamy 50% szans na ciążę naturalną a 50% na pozamaciczną. Nie chcę tracić czasu, bo moje owulacje rzadko występują. Nie chcę się też sama oszukiwać i nakręcać, że może jakimś cudem się uda.
    Bardzo się cieszę, że Wam się udało:) To musi być niesamowite szczęście. A Ty zaszłaś w ciążę przez in vitro? W której klinice? I za którym razem się udało?

Przepraszam za tą lawinę pytań, ale tonący brzytwy się chwyta, a mnie rozpiera ciekawość odkąd się dowiedzialam, że Ty też masz te cholerne wodniaki:(
    tak mi sie udalo dzieki in vitro, mialam pobranych 5 pecherzykow, 4 były dojrzałe a tylko jedna sie zaplodnila...i ta jedna komoreczka jest juz na swiecie, co prawda start ciezki, ale super sobie radzi, dzisiaj wazy juz 900 gram :) jest coraz wiekszy i zaczyna pokazywac jaki ma charakterek :) in vitro robilam w Kriobanku w Bialymstoku, dla mnie to jest najlepsza klinika jaka moglam dla siebie wybrac i mam do niej stosunkowo blisko...

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jejku to Ty masz taką kruszynkę... Trzymam kciuki żeby Wasz synek rósł jak na drożdżach:)

Ja jeszcze nie jestem chyba gotowa na in vitro... z moim mężem ciężko się rozmawia na ten temat, bo u niego w rodzinie nie było nigdy problemu. Ślub i zaraz ciąża... A wszyscy się dziwią, że my już półtora roku po ślubie i NIC.

ehh... ciężki temat:(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z męzem porobowalismy tez ponad rok zanim Staś się pojawił w brzuszku. Przede wszystkim chyba duzo cierpliwosci :)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiac w mojej rodzinie czy meza tez nie bylo zadnych problemow, wszyscy zachodza i rodza dzieci, tylko nas to spotkalo...ale 3 lata staran to za duzo i jeszcze 2 poronienia w tym...a trafilo sie in vitro za darmo wiec sie zglosilismy i sie udało :)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś przez przypadek sobie tak głupio pomyślałam: kurczę, za dobrze nam się w życiu układa- mieszkanie, samochód, wspaniały związek, praca na pełen etat i to w zawodzie- rzadkość... I wtedy przyszło mi do głowy coś idiotycznego, taka myśl: a może stanie się kiedyś coś, co sprawi, że przestanie być tak idealnie, może choroba, albo nie będę mogła mieć dzieci... I bach! Pare miesięcy później okazuje się, że mam niedrożne obydwa jajowody- i załamka na całej linii. I wtedy przypomniało mi się to co sobie kiedyś pomyślałam. SZOK!

Przepraszam, że Wam tak ględzę, ale nikomu innemu bym tego nie powiedziała, nawet mężowi.

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja np nigdy nie dopuszczalam do siebie mysli, ze nie bede mogla miec dzieci :) zylam przeswiadczeniem, ze skoro moja mama urodzila nas 6 ja tez bede mogła normalnie miec dzieci...a tu taka niespodzianka...niestety zycie bywa nieprzewidywalne...jednak wg mnie najwazniejsze to sie nie poddawac, nie załamywac i miec nadzieje...

Cigaretta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale tutaj cisza ! Co u was ? Czy którejś się poszczescilo? :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie cykl bezowulacyjny :/ a do tego nie ma jeszcze @ a powinna być najpóźniej w poniedziałek, dobrze, że 27 idziemy do kliniki to wspomnę o tym lekarzowi może da mi coś na wywołanie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj mały juz dzisiaj wazy 1100 gram :) idzie kochany jak burza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa oby tak dalej :) czytam twój pamiętnik na bieżąco i trzymam kciuki za was :*

Agus3004 u mnie też cykl bezowulacyjny, lekarz przepisał mi clo, może tym razem poskutkuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacyjny, ale bez fasoli :P czekam na @ i zaczynam nowy cykl :)

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.

Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta witam Was serdecznie rocznik 90 sie klania :)
    Do mnie @ ma przyjsc lada dzien dzis 28dc. Oby @ zabladzila i nie przyszla do mnie :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ