Staraczki z rocznika '90 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ,potrzebuje pomocy>Jestem nowa na ovu i jak sie logowalam zaznaczylam co ile mam miesiączke i teraz na wykresie zaznacza mi sie @ i kiedy niby owulacja.Czy któras moglaby mi pomoc to zikwidowac.Widzę na wykresach u wszystkich ze nikt tak nie ma...
-
Agata_90 wrote:Dziewczyny ,potrzebuje pomocy>Jestem nowa na ovu i jak sie logowalam zaznaczylam co ile mam miesiączke i teraz na wykresie zaznacza mi sie @ i kiedy niby owulacja.Czy któras moglaby mi pomoc to zikwidowac.Widzę na wykresach u wszystkich ze nikt tak nie ma...
-
Hej dziewczyny. Mnie tu chyba jeszcze nie bylo, albo nie pamietam . Wiem że na pewno przegladalam ale nie pamietam czy coś pisałam. Tak w skrocie, z mezem staramy (staralismy sie) o dzidzie przez jakies jakies 5 miesiecy ale z moim cyklem to byly moze 3 cykle (mam- miałam za dlugie, teraz poki co sie skracają i mam nadzieje ze na stale juz) i nic, jakos poczatkiem grudnia lekarz po USG stwierdzil ze mam PCOS ale badania ktore do tej pory wykonywalam nie potwierdzily tego.... TSH, Prolaktyna, Estradiol, FSH, LH, Testosteron wyszly idealnie, brakuje mi jeszcze progesteronu bo czekam na nowy cykl i w tym zaczelam przyjmowac duphaston, troche na wlasna reke bo mam 2 opakowania w domu. Zaczelam dlatego iż 2 cykle wstecz zazywalam go przez 7 dni na wywolanie @, w nastepnym cyklu na samym koncu I fazy zaczelam plamic, na poczatku tylko po stosunku byl sluz z krwia, a pozniej juz cala II faze plamilam normalnie... mimo że temperatury na wykresie wydawaly sie ok... W obecnym tez tylko na razie przy stosunku, dwa razy i tylko jak wchodzilam w druga faze... pierwsze bylo delikatne,a drugie juz gorsze bo wygladalo jakbym krwawila a nie plamila... ale poza tym przypadkiem na wkladce ani grama nie bylo krwi i dalej nie ma... oczywiscie w miedzy czasie bylam u gin, zrobila mi cytologie przy okazji ale stwierdzila że szyjka jest bardzo ladna wiec niemozliwe zeby to byla nadzerka... dlatego postanowilam maly eksperyment zrobic... zazywam od drugiego dnia skoku duphaston i zobaczymy... jesli to progesteron to powinno pomoc, ew. moze pomoc dzidzi sie zagniezdzic . A jesli to zadne z tych to juz nie wiem...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Cześć dziewczyny:) Także jestem rocznik 90 i staram się o pierwsze dziecko. Podobnie jak koleżanka wyżej staram się od 4 miesięcy, ale z racji tego, iż mam długie cykle (40 dni) dopiero były tak na prawdę 3 starania. Z czego jeden cykl bezowulacyjny, jeden cykl ciąża biochemiczna i teraz walczę w nowym cyklu. Hormony TSH< LH, FSH w normie. Lekarz na podstawie USG także podejrzewał PCOS, ale badania hormonalne tego nie potwierdzają. Mam natomiast zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową i od tego cyklu jestem na NOrprolacu. W sumie tylę o mnie. Witam Was wszytskie serdecznie i oby ten Nowy Rok był dla nas szczęśliwy;)
-
To widze ze nie tylko ja tak mam . A robilas badania prolaktyny? jaka Ci wyszla? Moj ostatni nadluzszy cykl trwal 56 dni, a takto po 43-55, przynajmniej odkad sie obserwuje i ku mojemu zaskoczeniu od stycznia mam w miare normalna dlugosc, poprzedni trwal 39 dni a ten zapowiada sie ze potrwa max do 32 dni, albo 31 zalezy od mojej fazy lutealnej, ale jesli bedzie tak dluga jak poprzednie to skonczy sie na 31... i oby tak juz zostalo na wieki wiekow amen... i zaczne wierzyc ze kolo 25 roku zycia cykl moze sie jeszcze wyregulowac sam... (skonczylam 26 stycznia)[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Insuline na czczo tez mam ok i glukoze, zapomnialam o nich. Nie robilam jeszcze z obciazeniem. Testosteron w normie i nie w gornej granicy. A co to jest SHBG? ja chce jeszcze zrobic jeden hormon meski, Androstendion... Moje badania masz w pierwszym poscie na tej stronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:06
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]