Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już czekamy na owulacje:) założyliśmy co 2 dni serduszkować żeby jakoś nam to wyszło :) no i robie testy owulacyjne i mierze temperaturę.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to jest z tą temperaturą.Dopiero zaczynam na ovu czy on mi wskaże że to juz?Czy owulacja jest wtedy gdy te temperatury się podwyższają czy przed podwyzszeniem?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w właśnie w połączeniu z testami się dowiem, ale wydaje mi się ze to ten moment kiedy ona idzie drastycznie w gore:)

• caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o ile dobrze pamiętam z NPR, to wlaśnie jajeczkowanie, powoduje wzrost temperatury :-) czyli wychodzi, ze owulacja jest tuż przed skokiem ;) ale myślę, że warto to jeszcze potwierdzić :-)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    kolejny cykl rozpoczęty mimo ze miałam objawy....
    mam nadzieje ze ten cykl będzie owocny...
    życzę nam wszystkim tego :)

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie okres spóznia sie juz ....8 dni. I nie wiem, czy robic test? Owulacje mialam 21stycznia wg. ginekolog a okres normalnie powinnam miec 28stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 15:33

anka17189, Agnesia lubią tę wiadomość

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphira rób test :) trzymam kciuki :)

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphira, nie zastanawiaj się :) test być może wiele wyjaśni, powodzenia! :)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saphira wrote:
    u mnie okres spóznia sie juz ....8 dni. I nie wiem, czy robic test? Owulacje mialam 21stycznia wg. ginekolog a okres normalnie powinnam miec 28stycznia.
    testuj :) na pewno nie zaszkodzi a wiele wytłumaczy :)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,potrzebuje pomocy>Jestem nowa na ovu i jak sie logowalam zaznaczylam co ile mam miesiączke i teraz na wykresie zaznacza mi sie @ i kiedy niby owulacja.Czy któras moglaby mi pomoc to zikwidowac.Widzę na wykresach u wszystkich ze nikt tak nie ma...

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphira testowałaś?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Dziewczyny ,potrzebuje pomocy>Jestem nowa na ovu i jak sie logowalam zaznaczylam co ile mam miesiączke i teraz na wykresie zaznacza mi sie @ i kiedy niby owulacja.Czy któras moglaby mi pomoc to zikwidowac.Widzę na wykresach u wszystkich ze nikt tak nie ma...
    Każdy kto ma abonament premium ma tą funkcje :) nie wszyscy jednak mają ją widoczną dla wszystkich :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Każdy kto ma abonament premium ma tą funkcje :) nie wszyscy jednak mają ją widoczną dla wszystkich :)

Dziekuje za informacje.Ja narazie mam okres testowy na ovu ale za kilka dni wykupie abonament:)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:23

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie tu chyba jeszcze nie bylo, albo nie pamietam ;). Wiem że na pewno przegladalam ale nie pamietam czy coś pisałam. Tak w skrocie, z mezem staramy (staralismy sie) o dzidzie przez jakies jakies 5 miesiecy ale z moim cyklem to byly moze 3 cykle (mam- miałam za dlugie, teraz poki co sie skracają i mam nadzieje ze na stale juz) i nic, jakos poczatkiem grudnia lekarz po USG stwierdzil ze mam PCOS ale badania ktore do tej pory wykonywalam nie potwierdzily tego.... TSH, Prolaktyna, Estradiol, FSH, LH, Testosteron wyszly idealnie, brakuje mi jeszcze progesteronu bo czekam na nowy cykl i w tym zaczelam przyjmowac duphaston, troche na wlasna reke bo mam 2 opakowania w domu. Zaczelam dlatego iż 2 cykle wstecz zazywalam go przez 7 dni na wywolanie @, w nastepnym cyklu na samym koncu I fazy zaczelam plamic, na poczatku tylko po stosunku byl sluz z krwia, a pozniej juz cala II faze plamilam normalnie... mimo że temperatury na wykresie wydawaly sie ok... W obecnym tez tylko na razie przy stosunku, dwa razy i tylko jak wchodzilam w druga faze... pierwsze bylo delikatne,a drugie juz gorsze bo wygladalo jakbym krwawila a nie plamila... ale poza tym przypadkiem na wkladce ani grama nie bylo krwi i dalej nie ma... oczywiscie w miedzy czasie bylam u gin, zrobila mi cytologie przy okazji ale stwierdzila że szyjka jest bardzo ladna wiec niemozliwe zeby to byla nadzerka... dlatego postanowilam maly eksperyment zrobic... zazywam od drugiego dnia skoku duphaston i zobaczymy... jesli to progesteron to powinno pomoc, ew. moze pomoc dzidzi sie zagniezdzic ;). A jesli to zadne z tych to juz nie wiem... :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Także jestem rocznik 90 i staram się o pierwsze dziecko. Podobnie jak koleżanka wyżej staram się od 4 miesięcy, ale z racji tego, iż mam długie cykle (40 dni) dopiero były tak na prawdę 3 starania. Z czego jeden cykl bezowulacyjny, jeden cykl ciąża biochemiczna i teraz walczę w nowym cyklu. Hormony TSH< LH, FSH w normie. Lekarz na podstawie USG także podejrzewał PCOS, ale badania hormonalne tego nie potwierdzają. Mam natomiast zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową i od tego cyklu jestem na NOrprolacu. W sumie tylę o mnie. Witam Was wszytskie serdecznie i oby ten Nowy Rok był dla nas szczęśliwy;)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze ze nie tylko ja tak mam :) :(. A robilas badania prolaktyny? jaka Ci wyszla? Moj ostatni nadluzszy cykl trwal 56 dni, a takto po 43-55, przynajmniej odkad sie obserwuje i ku mojemu zaskoczeniu od stycznia mam w miare normalna dlugosc, poprzedni trwal 39 dni a ten zapowiada sie ze potrwa max do 32 dni, albo 31 zalezy od mojej fazy lutealnej, ale jesli bedzie tak dluga jak poprzednie to skonczy sie na 31... i oby tak juz zostalo na wieki wiekow amen... i zaczne wierzyc ze kolo 25 roku zycia cykl moze sie jeszcze wyregulowac sam... (skonczylam 26 stycznia)

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insuline na czczo tez mam ok i glukoze, zapomnialam o nich. Nie robilam jeszcze z obciazeniem. Testosteron w normie i nie w gornej granicy. A co to jest SHBG? ja chce jeszcze zrobic jeden hormon meski, Androstendion... Moje badania masz w pierwszym poscie na tej stronie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:06

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ