X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • ona 24:-( Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tu nowa i mam nadzieje że będę tu mogła pogadać z wami:-) my z mężem staramy się od sierpnia i nic:-(

nadzieja....
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas minął już rok bezowocnych starań :(
    ale nie poddajemy się

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam już też stuknął roczek...
    tutaj zawsze możesz napisać, o wszystkim, jest Nas coraz więcej więc może bardziej rozruszamy ten watek

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekam na laparoskopię i mam nadzieję, że uda się choć trochę udrożnić te jajowody nieszczęsne. Za trzy tygodnie szpital a póki co robię sobie okłady z borowin. Jestem sceptycznie nastawiona do takich naturalnych sposobów ale jak się okazuje, życie zmusza człowieka do chwytania się przeróżnych metod.

Dziś wieczorem odwiedzamy rodzinę TŻta, bardziej z obowiązku bo ja naprawdę średnio za nimi przepadam. I jestem pewna, że pojawią się głupie pytania i uwagi w stylu "co tak się obijacie, kiedy w końcu dziecko". Będę musiała mocno zęby zaciskać żeby nie warknąć czegoś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 11:45

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Mama Kasia Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mój rocznik:) mam Synka 4letniego, a teraz zamarzyla mu sie siostrzyczka:) wiec do dzieła!

Mama Kasia
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojawią się głupie pytania i uwagi w stylu "co tak się obijacie, kiedy w końcu dziecko". to standard za każdym razem gdy ja jade do rodziny swojej moje siostry doszukują sie ciąży... Eh ja z mężem staram sie o dziecko juz 1,5 roku i nic... mam umówioną wizytę na 11.02 zobaczymy co powie...

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    aniesiack możesz napisać coś więcej na temat procedury rządowego invitro? jakie musieliście spełnić wymogi? problem jest tylko po Twojej stronie czy po stronie męża również?

fablous u mojego męża jest wszystko w porządku (na szczęście). Problem jest po mojej stronie. Nie dość,że nie udało ich się w żaden sposób udrożnić to mam bardzo zaawansowane PCOS:(

Co do rządowego ivf to musieliśmy porobić wszystkie badania min.: Chlamydia, Toksoplazmoza, Przeciwciała IgG i IgM, Cytomegalowirus, AMH, wit D metabolit, posiewy. Zakwalifikowalismy się bez problemu.

Jesteśmy po wizycie startowej. Podpisaliśmy umowe i czekam nadal na @, która jak na złość się spóźnia:/

f2w3rjjg9i651cla.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    trzymam kciuki :)
    jesli mozesz to powiedz czy wy płacicie za jakieś badania czy wszysko jest refundowane... przepraszam za pytanie ale jestem ciekawa, gdyż z M staramy sie od 1,5 roku i nic więć zastanawiamy sie nad in vitro... jesli możesz to powiedz jakie saprocedury.

My płaciliśmy tylko za badania przygotowujące do kwalifikacji, o których napisałam w poście wyżej. Wizyta startowa jest bezpłatna, badania z krwi (na AIDS, HCV,kiła i grupa krwii) też są bezpłatne. Posiewy trzeba zrobić 5 dni przed wizytą startową- posiew nasienia, posiew z pochwy i posiew z szyjki macicy- każdy 40zł.
    Musieliśmy też zapłacić za zastrzyki- GONAL F- 291zł, bo jest refundacja. Normalnie kosztują ponad 1000zl. Jakbyście miały jakieś pytania to piszcie :)

anka17189 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    My płaciliśmy tylko za badania przygotowujące do kwalifikacji, o których napisałam w poście wyżej. Wizyta startowa jest bezpłatna, badania z krwi (na AIDS, HCV,kiła i grupa krwii) też są bezpłatne. Posiewy trzeba zrobić 5 dni przed wizytą startową- posiew nasienia, posiew z pochwy i posiew z szyjki macicy- każdy 40zł.
    Musieliśmy też zapłacić za zastrzyki- GONAL F- 291zł, bo jest refundacja. Normalnie kosztują ponad 1000zl. Jakbyście miały jakieś pytania to piszcie :)

Dziękuję za odpowiedz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez jestem rocznik `90 :)
    mega wiele razy bylam pewna, ze jestem w ciazy i lipa , @ ...
    ponadto calkowicie rozlegulowal mi sie mój idealny cykl, gdy przytylam i schudlam (z drobnej 57/54 do 66 i znowu na 61)... ostatnio wkurzylam sie i stwierdzilam, ze cos jest nie tak, i albo jestem w ciazy albo chora jakas. Dostalam slabszej @ 1stycznia; bez skrzepów.. Bylam u ginekolog pare dni temu i okazalo sie, ze co...ze w ogóle owulacji nie mialam przez dobre pól roku. Podejrzewam,ze niszczacy wplyw mial alkohol, stres i wahania wagi, wiec zaczelam na siebie uwazac. Staram sie normalnie jesc, alkohol odstawilam i skrupulatnie odmawiam, w skutek czego mialam owulacje 21stycznia po wielu miesiacach... nie wiem co o tym myslec? Jestem rocznikiem 94... Ale od dziecka bylam chorowita... P. ginekolog zalecila mi przestac sie stresowac byle czym, odpoczac i zrobic test za 2tyg (21.01)., jesli nie dostane @ . wiec czekam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja również rocznik 90 także dołączam do Was :)
    Zaraz będzie 2 lata jak staramy się o dzidziusia i do tej pory nic:/ jestesmy już po 3 IUI i teraz w czwartek czeka mnie beta chociaż to tylko formalność bo wiemy od początku że się nie udało.

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga90 wrote:
    Hej ja również rocznik 90 także dołączam do Was :)
    Zaraz będzie 2 lata jak staramy się o dzidziusia i do tej pory nic:/ jestesmy już po 3 IUI i teraz w czwartek czeka mnie beta chociaż to tylko formalność bo wiemy od początku że się nie udało.

Witam cie ;) trzymam kciuki :) bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia wszystkim życzę. Ja czekam na @ bo mam mieć w środę. Robiłam testy w 10 dpo i 12 dpo (dziś) oczywiście negatywne. To dopiero 3ci cykl starań a ja już świruję bo podejrzewamy u męża żylaki powrózka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Zaczynam właśnie starania o dziecko, jestem po odstawieniu tabletek i przed pierwszą owulacją więc to są dopiero moje początki.
    Życzę powodzenia wszystkim dziewczyną! i mam nadzieje że tak jak my jesteśmy jednym rocznikiem to nasze dzieci też nim będą.
    Pozdrawiam!

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Agnesia na naszym forum :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę wam wszystkim szybkiego fasolkowania:)

• myszm Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czersc Dziewyczyny 90!
    Pytam tylko z ciekawosci, jako ze jestesmy tu jednym z najmlodszych rocznikow :D, odpowiedzcie jak bedziecie mialy ochote. Czy wszystkie jestescie juz po slubie? Mowicie o staraniach najblizszym? Pracujecie/studiujecie?
    Milo by bylo sie poznac! :)

Ja studiuje na IV roku. Pierwotnie plan byl taki, zeby zaczac starania jak juz bede na V (mniej zajec itd.) ale jakos instynkt przejal kontrole :). Poza tym juz pol roku sie nie zabezpieczamy i niestety- nic :(.
    a o staraniach powiedzialam tylko przyjaciolce :)
    Czekam na wasze opowiesci!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :)
    Dzisiejsza beta 12 dni po iui tak jak się spodziewałam 0,4 :(

myszm ja jestem po ślubie już 2,5 roku (tak ten czas szybko leci heh) o naszych staraniach wiedzą tylko rodzice, rodzeństwo i najbliżsi przyjaciele.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ