Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 :)
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze ślubu nie mamy będzie w przyszłym roku. Niestety mój instynkt macierzyński również wygrał i właśnie zaczynamy się starać:)
    Naukę skończyłam, obecnie pracuje. O staraniach wie moja siostra, mama i przyjaciółka:) Ale tylko dlatego że u 'teściów' jeszcze nie byliśmy :) a przez telefon nie powiemy :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ślub braliśmy 01.06.2013 :) więc już ponad półtora roku temu :) Oboje pracujemy, a o naszych staraniach ze względu na problemy wiedzą rodzice i rodzeństwo(nie dało się tego ukryć)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ślubie juz jesteśmy rok i od 1,5 roku staramy sie o dziecko... U nas nikt nie wie ze sie staramy, moze sie doyslaja. ale my nic nie mowiliśmy. Skonczyłam studia jakies 2 lata temu i obecnie juz nie pracuje.

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• Mistica Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was... ;)

f3a78f9bc95dea54aa882cb051727bdc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mistica! :)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Dołączam do was :)
    Mężatka od sierpnia 2013r .Zaczynamy 3 cykl starań o dzidziusia:)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się do Was "doczepię" :) jestem po ślubie pół roku i praktycznie od tego czasu zdajemy się z M. na naturę, oczywiście co nieco wspomagając w odpowiednim czasie...<3 ;) w przyszłym tygodniu zaczynam nową pracę i również w przyszłym tygodniu okaże się, czy ten cykl był dla nas owocny... sama nie wiem co myśleć. Trochę nie chciałabym mieszać od początku w nowej pracy, ale z drugiej strony, tak jak u Was, instynkt i nadzieja zdecydowanie górują :)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caławtrawie praca poczeka a instynkt niestety nie czeka.Instynkt che już:) Kiedy będziesz testowała ?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo juz sie staracie czy może dopiero zaczynacie?Macie juz jakieś badania za sobą.Bierzecie jakieś leki ?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:05

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro że doświadczylaś takiej tragedii..Ważne że się nie poddałaś i nadal pragniecie potomstwa.Trzymam kciuki by tym razem wszystko odbyło sie rawidlowo.
    Ja już mam za soba szereg badań.Kwas foliowy zazywam od wrzesnia-a staranie rozpoczęlismy z mężem od grudnia.Narazie za nami nieudane 2 cykle ale to dopiero początek naszej drogi.Poza kw foliowym biorę bromergon-zbyt wysoka prolaktyna a także duphaston -za niski progesteron.

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, dokładnie, również uważam, że nie ma na co czekać, bo są rzeczy ważne i ważniejsze :) poza tym nie jest również powiedziane, że ciąża wyklucza aktywność zawodową :) planuję testować w poniedziałek, 9 lutego, ale nie wiem czy wytrzymam :)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Dziewczyny długo juz sie staracie czy może dopiero zaczynacie?Macie juz jakieś badania za sobą.Bierzecie jakieś leki ?
    Ja zaczynam pierwszy miesiąc starań, badania idę robić w piątek ale bardzo podstawowe: morfologia, mocz i cukier:) może też zbadam tarczyce jak mi lekarz da skierowanie.
    W następnym miesiącu jak się nie uda to zrobię resztę badań.
    Biorę vitamin plus mama. Ale też brałam tabletki antykoncepcyjne w tamtym miesiącu jeszcze.

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może do 9 wytrzymasz jeszcze:) Ja perwsze 2 cykle nie moglam wytrzymać i jeszcze przed planowaną @ w 1 cyklu robilam test-wyszedł negatywny.W 2 cyklu test zrbiłam 2 dni po planowanej @ i także nic więc teraz postanowilam że nie ma co sie napinać i ciągle myśleć o tym co będzie.Teraz bedę czekała przynajmniej tydzień ,by znów się nie rozczarować.Tak najbardziej to nasz organizm na tym stresie cierpi...

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja zaczynam pierwszy miesiąc starań, badania idę robić w piątek ale bardzo podstawowe: morfologia, mocz i cukier:) może też zbadam tarczyce jak mi lekarz da skierowanie.
    W następnym miesiącu jak się nie uda to zrobię resztę badań.
    Biorę vitamin plus mama. Ale też brałam tabletki antykoncepcyjne w tamtym miesiącu jeszcze.

Zacznij brać kwas foliowy.Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań.Jeżeli sama nie dostrzegasz żadnych problemow w swoim organiźmie to trzeba próbować :)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może i wytrzymam, ale męża mam tylko weekendowego i coś czuję, że to za jego namowami się złamię ;) chyba, że wcześniej przyjdzie @, wtedy mówi się trudno i bierze za robotę :)
    Właśnie staram się nie nakręcać, ale pojawiają się u mnie objawy, które są dla mnie objawami nietypowymi, ale mogą wskazywać również na zbliżającą się @. Wszystko okaże się już niedługo.

Agnesia, również trzymam kciuki :)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_90 wrote:
    Zacznij brać kwas foliowy.Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań.Jeżeli sama nie dostrzegasz żadnych problemow w swoim organiźmie to trzeba próbować :)
    Kwas mam w wiatminkach :) jest wszystko czego potrzebuje kobieta przed i w trakcie ciąży:) Nic złego nie czuje, staram się zauważać każdy drobny szczegół i zmianę w moim ciele :)

• caławtrawie Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, w takim razie pozostaje tylko działać ;)

860i3e5eicpea3we.png

bfarb201a7ylpd16.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie do dzieła dziewczyny:)
    Ja w ostatnim cyklu tez miałam nietypowe objawy i juz wielka nadzięję a tu psikus.Chyba sama sobie wmawiałam i organizm się dostosował do moich myśli:)

w4sqdqk30v3qwbxq.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ