Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Taka_Babka wrote:Jeśli chcesz znać moje zdanie to jest u Ciebie 19 CS. Jeśli nie miałaś HSG to zrób. Koszy prywatny to ok 500-800 zł. Ale warto wiedzieć na czym się stoi. Ja bym zrobiła już teraz bo czuję że invitro mnie czeka nie wiem skąd to przeczucie ale mam je już od dłuższego czasu. Ale czekam do września jak nic to zabieg i później hsg. Nie czekaj kochana.
Mama mi właśnie będzie załatwić na NFZPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Taka_Babka wrote:Czemu myślisz że skoczyło skoro bierzesz Letrox50? W ciąży sie go odstawia?
Nie, wręcz przeciwnie - zwiększa się dawkę bo TSH mocno rośnie
MałaMi90 też mi się wydaję, że powinnaś zaryzykować. Tak jak pisze Taka_Babka, zawsze czegoś się dowiesz. To musi być Twoja decyzja. A powiedz jaką masz tarczycę (bo widzę, że masz w opisie) i czy sprawdzaliście tarczycę u męża? Czasem się o tym zapomina ale jest też ważna u partnera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 20:01
Hashimoto, Letrox -
enka90 wrote:Nie, wręcz przeciwnie - zwiększa się dawkę bo TSH mocno rośnie
MałaMi90 też mi się wydaję, że powinnaś zaryzykować. Tak jak pisze Taka_Babka, zawsze czegoś się dowiesz. To musi być Twoja decyzja. A powiedz jaką masz tarczycę (bo widzę, że masz w opisie) i czy sprawdzaliście tarczycę u męża? Czasem się o tym zapomina ale jest też ważna u partnera.
U partnera też tarczyca ma znaczenie w kwestii starań o dzidzi?9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
enka90 wrote:Tak dlatego warto sprawdzić
A mężczyzna kiedy bada tarczycę? Nie mają cyklów:P to kolejne badanie u nas w czasie mojej @9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
enka90 wrote:Nie, wręcz przeciwnie - zwiększa się dawkę bo TSH mocno rośnie
MałaMi90 też mi się wydaję, że powinnaś zaryzykować. Tak jak pisze Taka_Babka, zawsze czegoś się dowiesz. To musi być Twoja decyzja. A powiedz jaką masz tarczycę (bo widzę, że masz w opisie) i czy sprawdzaliście tarczycę u męża? Czasem się o tym zapomina ale jest też ważna u partnera.
Moja spadła do 1,8 biorę euthyrox 50 a mąż miał badane też hormony-hormony u faceta tez działają na produkcję plemników, za pierwszym razem lekarz powiedział ze trzeba powtórzyć bo miał takie sobie, za drugim razem miał już lepszePokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Hej dziewczyny,
Zrobilam tylko te badania bo dwoch ginekologow mowilo mi ze jeszcze za wczesnie nie ma co panikowac i nie ma wskazan do innych badan bo reszta ok i mam cykle regularne...
Ale jak teraz piszecie to wiemszosc z Was ma poro ione wszystkie szczegolowe badania wiec tez bede musiala sie wybrac koniecznie nawet prywatnie jak ginekolog odmawia...
I tak wydawalo mi sie ze wszystko ogarnela bo robilam badania 3 m przed staraniem zeby ewet wszystko unormowac ale i tak nie wystarczajaco, myslalam ze jak wszyscy zachodza bo chca to i tak jestem nadgorliwa:(
Tego cyklu jeszcze nie wpisalam bo mial byc cykl bezowulacyjny ale to nasz 4 i jak dostane okres to zaczynamy 5cs
Wiem, ze to jeszcze w miare wczesnie ale jednak nie zaskakuje wiec musze zabrac sie za badania...Euthyrox 75
wit D3, prenatal duo, cynk, wit C
Homocysteina - w normie
ASA, ANA, AOA- brak
AMH - 2,2
V Leiden-Ok
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
Mthfr C-homo
Pai-hetero
KIR bx
NK 19%
HSG- oba jajowody drozne
Maz wyniki w normie
Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
18 dpt- pęcherzyk 7mm
24dpt-jest ♥️ -
Cześć dziewczyny, poszarpałam się z męzem o to że wczoraj piwa się napiłam. No cóż watpie że po 5 dniach od owulacji cos sie moze stac a nawet jesli tak to i tak nie wierze że coś może z tego być. No to bedzie ciężki dzień. Miłego dziewczyny9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Aneciu wrote:Hej dziewczyny,
Zrobilam tylko te badania bo dwoch ginekologow mowilo mi ze jeszcze za wczesnie nie ma co panikowac i nie ma wskazan do innych badan bo reszta ok i mam cykle regularne...
Ale jak teraz piszecie to wiemszosc z Was ma poro ione wszystkie szczegolowe badania wiec tez bede musiala sie wybrac koniecznie nawet prywatnie jak ginekolog odmawia...
I tak wydawalo mi sie ze wszystko ogarnela bo robilam badania 3 m przed staraniem zeby ewet wszystko unormowac ale i tak nie wystarczajaco, myslalam ze jak wszyscy zachodza bo chca to i tak jestem nadgorliwa:(
Tego cyklu jeszcze nie wpisalam bo mial byc cykl bezowulacyjny ale to nasz 4 i jak dostane okres to zaczynamy 5cs
Wiem, ze to jeszcze w miare wczesnie ale jednak nie zaskakuje wiec musze zabrac sie za badania... -
Taka_Babka wrote:Cześć dziewczyny, poszarpałam się z męzem o to że wczoraj piwa się napiłam. No cóż watpie że po 5 dniach od owulacji cos sie moze stac a nawet jesli tak to i tak nie wierze że coś może z tego być. No to bedzie ciężki dzień. Miłego dziewczyny
-
Dziewczyny jak dziś Wasze nastroje? U mnie bojowo bo zgubiłam męża ładowarkę i nie będzie się odzywał do póki nie znajdę. Eh...9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Ja mierze przed wstaniem koło 6. Dziś nie zmierzylam. Zdolowalam się wczoraj czytaniem o szansach po zastrzyku. Mam dziś nastrój jak przed @ więc przypuszczam że nic z tego nie będzie.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Skoro wstajesz kolo 7 to nie zmieniaj czasu mierzenia temperatury. Wazne jest aby mierzyc o tej samej godzinie codziennie 20 min roznicy jest dopuszczalne. Po co masz marnowac czas na spanie zeby zmierzyc temperature. Zostaw tak jak masz