X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze łykanie tych ziół o. sroki tak od 9 dc da coś?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, żeby zrobić po około 7 dni ewentualnie 8-9 dni po domniemanej owulacji i jeżeli będzie powyżej 3 to znaczy, że owulacja była.

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytałam wytyczne do ziół o. Sroki to było takie zabawne :-P

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Mi lekarz mówił, żeby zrobić po około 7 dni ewentualnie 8-9 dni po domniemanej owulacji i jeżeli będzie powyżej 3 to znaczy, że owulacja była.

I tu jest własnie rozna opinia lekarzy. Moich 11 speców twierdziło że właśnie powyzej 9 najlepiej 10 a inni ze od 15 a nawet powyzej 20 to juz rewelka. Zatem niewiadoma.

tez jak czytałam to sie usmiałam, czasem mojego głodzę by miał siłe ;)

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Myslicie ze łykanie tych ziół o. sroki tak od 9 dc da coś?
    Ja czytalam zeby pic od 1 dc zeby nie rozregulowac sobie cykli. Moje ziolka wlasnie sie parza :-) bede sobie popijac w tym cyklu. W smaku sa dobre wiec mozna pic :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Ja czytalam zeby pic od 1 dc zeby nie rozregulowac sobie cykli. Moje ziolka wlasnie sie parza :-) bede sobie popijac w tym cyklu. W smaku sa dobre wiec mozna pic :-)

To sobie daruje. Moze na zdrowie mi to wyjdzie ;)
    Moj poszedl do pracy ;( Nie mam sie do kogo posmyrać. Z super nowosci dzisiejszego poranka zażyczył sobie bym spala nago z okazji urlopu i upałów a nie w kalesonach boga wojny ;D No wiec jak juz @ miła to i humor dopisuje ;D

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już zgupiałam...:-P

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    I tu jest własnie rozna opinia lekarzy. Moich 11 speców twierdziło że właśnie powyzej 9 najlepiej 10 a inni ze od 15 a nawet powyzej 20 to juz rewelka. Zatem niewiadoma.

tez jak czytałam to sie usmiałam, czasem mojego głodzę by miał siłe ;)

Czyli w sumie nie wiadomo... Powtórze w nastepnym cyklu...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii, TakaBabka - ja tam wierze, ze juz niedlugo my wszystkie tam na dole sie znajdziemy! I potem trzeba bedzie zmienic tytul, ze wcale nie staraczki, tylko ciezarowki! :) musi sie udac :)

A ja wlasnie sie przespalam...ale bylam zmeczona. Mialam sprzatac, ale chyba kanapa ma jakis ukryty magnes i mnie do siebie przyciaga :P

Rubii lubi tę wiadomość

7 cykl staran
  • Zgredka02 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Jak czytałam wytyczne do ziół o. Sroki to było takie zabawne :-P
    Nom tym bardziej w orginalnym zapisie!
    Dziewczyny ja wierzę i to mocno że prędzej czy później każda z nas znajdzie się na dole listy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 19:23

Rubii lubi tę wiadomość

6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam te wszystkie strony, a nie wchodziłam tylko dzisiaj ^^

Zuzi możesz też u mnie posprzątać jak Ci tak świetnie poszło :D Też nie mogę już patrzeć na ten bałagan ale przez tą pogodę wszystkiego się odechciewa -.-

Ja byłam na antykoncepcji do momentu podjęcia decyzji o staraniach. Jakieś 9 lat więc bałam się jak to będzie po odstawieniu.

wKratke super, że macie coraz więcej sukcesów! :D

Abi strasznie się cieszę z Twojej bety, rośnie fasoleczka <3 Jestem pewna, że na tych dwóch betach się nie skończy :D Za bardzo będzie Cię korciło :)

Świetnie Marcowa, że się poprawiło :) Mi cały czas jest niedobrze, dzisiaj już wyjątkowo ale nie narzekam :) Już prenatalne? Ale to zleciało!

Oj ja na ślubach też się zawsze wzruszam jak głupia :D Martek a jak zafasolkujesz do dnia ślubu to już totalnie się rozkleisz :D

Abi ja też się już zastanawiam nad takimi prozaicznymi rzeczami :D Mieszkanie mamy dość nieustawne + mamy piętrowe więc te strome schody w ciąży mnie przerażają. Sypialnia jest na górze a łazienka na dole co już jest problematyczne. Nie wyobrażam sobie latania z brzuszkiem po tych schodach ani spania na kanapie. Śmieję się, że skończy się na tym, że będziemy szukać nowego mieszkania haha ^^

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Ufff nadrobiłam te wszystkie strony, a nie wchodziłam tylko dzisiaj ^^

Zuzi możesz też u mnie posprzątać jak Ci tak świetnie poszło :D Też nie mogę już patrzeć na ten bałagan ale przez tą pogodę wszystkiego się odechciewa -.-

Ja byłam na antykoncepcji do momentu podjęcia decyzji o staraniach. Jakieś 9 lat więc bałam się jak to będzie po odstawieniu.

wKratke super, że macie coraz więcej sukcesów! :D

Abi strasznie się cieszę z Twojej bety, rośnie fasoleczka <3 Jestem pewna, że na tych dwóch betach się nie skończy :D Za bardzo będzie Cię korciło :)

Świetnie Marcowa, że się poprawiło :) Mi cały czas jest niedobrze, dzisiaj już wyjątkowo ale nie narzekam :) Już prenatalne? Ale to zleciało!

Oj ja na ślubach też się zawsze wzruszam jak głupia :D Martek a jak zafasolkujesz do dnia ślubu to już totalnie się rozkleisz :D

Abi ja też się już zastanawiam nad takimi prozaicznymi rzeczami :D Mieszkanie mamy dość nieustawne + mamy piętrowe więc te strome schody w ciąży mnie przerażają. Sypialnia jest na górze a łazienka na dole co już jest problematyczne. Nie wyobrażam sobie latania z brzuszkiem po tych schodach ani spania na kanapie. Śmieję się, że skończy się na tym, że będziemy szukać nowego mieszkania haha ^^

To wtedy już chyba nie ręczę za siebie ;) Ale tak sobie właśnie zaplanowaliśmy że coś tam na ślubie już zmajstrujemy a jak wyjdzie, zobaczymy :)

Mnie dzisiaj korciło i ciekawiło co tam z moja owulka i poszłam do giną ( z pracy mam medycynę prywatna więc tego samego dnia miałam termin ufff) i powiedziała mi że wyniki cytologii dobre, TSH w normie, nie ma PCOS, torbieli itp, lekkie tyłozgiecie macicy i w obu jajnikach wyraźne pęcherzyki dominujące- w prawym 14mm, w lewym 12mm. Więc biorąc pod uwagę że pęcherzyk dziennie rośnie 2mm to za 3-4dni będę gotowa :D

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek oby ten cykl przyniosl cos dobrego :) ja tez mam lekkie tylozgiecie macicy, ale lekarz uspokajal mnie, ze to nic zlego, wiec mam nadzieje, ze tak jest :)

Enka schody z brzuszkiem to bedzie wyzwanie! Moze trzeba bedzie zamontowac winde? :D chociaz...taniej i praktyczniej wyjdzie zmiana mieszkania :D

7 cykl staran
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    To wtedy już chyba nie ręczę za siebie ;) Ale tak sobie właśnie zaplanowaliśmy że coś tam na ślubie już zmajstrujemy a jak wyjdzie, zobaczymy :)

Mnie dzisiaj korciło i ciekawiło co tam z moja owulka i poszłam do giną ( z pracy mam medycynę prywatna więc tego samego dnia miałam termin ufff) i powiedziała mi że wyniki cytologii dobre, TSH w normie, nie ma PCOS, torbieli itp, lekkie tyłozgiecie macicy i w obu jajnikach wyraźne pęcherzyki dominujące- w prawym 14mm, w lewym 12mm. Więc biorąc pod uwagę że pęcherzyk dziennie rośnie 2mm to za 3-4dni będę gotowa :D

Powodzenia Kochana <3

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka prosze Cie i wszystkie inne nie szukajcie problemow gdzie ich nie ma. Macie dwie kreski to jest najwazniejsze a reszta.. jakos sie ulozy. Obiecuje ;)

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam nie pozwole tutaj zostać, postaramy sie Was pociagnac do dolnej listy :-) umówiliśmy sie z mezem ze powtorzymy we wtorek lub środę a później grzecznie poczekamy na usg. Boje sie dalej ze mam niski poziom. Ale uroslismy troche i miescimh się w normie. Ja dzisiaj 2 razy spalam po poludniu :-)

• Martek&M Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Martek oby ten cykl przyniosl cos dobrego :) ja tez mam lekkie tylozgiecie macicy, ale lekarz uspokajal mnie, ze to nic zlego, wiec mam nadzieje, ze tak jest :)

Enka schody z brzuszkiem to bedzie wyzwanie! Moze trzeba bedzie zamontowac winde? :D chociaz...taniej i praktyczniej wyjdzie zmiana mieszkania :D

Mi poleciła aby po serduszkowaniu leżeć na brzuszku. Mniej koleszkow wylatuje;)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI oczywiscie z masz obawe innym wzrasta duzo wiecej alw prosze Cie nie martw sie. Od martwienia i trucia dupy jestem Ja. Truje dupe i pocieszm dobrym słowem.. Ogarnij sie jak to moi niepełnosprawni mowia. Masz II kreski idbaj o siebie, ciesz sie zyciem we dwoje Kochana ;)<3

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:38

7 cykl staran
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Mnie tam nie ma..to chyba znak :-P
    Prosiłam wyżej, zeby podać jak zapisać na liście. Który cykl, kiedy testowanie czy czekanie na owu? Przepraszam ale nie ma mnie w domu przy kompie i od razu nie zapisałam i na tel naprawdę mi ciężko ogarnąć. Teraz jak mi napiszecie to od razu uzupełnię listę :)

3i49f71x2dxie3wa.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ