Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Chyba w porządku, dziękuję :) Dzisiaj wstałam z myślą że troszkę muszę ograniczyć forum... Non stop czytam i się porównuję do innych ze mam niską betę, ze nic z tego nie będzie.... Odstawiam dzisiaj termometr i nie czytam więcej. Beta wzrosła, testy pozytywne i tyle, nie będę się porównywać bo każdy jest inny. Nie opuszczę Was ooo nie ale nie będę się doszukiwać i porównywać do innych dziewczyn :)
    Nie porownuj kochana bo kazda jest inna ;-)
    Z objawow innych powinnam byc co miesiac w ciazy ;-) tu mi tam tylko spokojnie ;-) bez nerwow ;-)

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę pogadać z Wami na inne tematy niż doszukiwania się ze coś nie tak :) Jak to tak ma wyglądać przez kolejne miesiące to ja osiwieję... Miało być wielkie WOW radość, są 2 kreski i aby do przodu a tu ooo :) Ale pewnie każda tak miała/ ma albo będzie miała :)

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Wolę pogadać z Wami na inne tematy niż doszukiwania się ze coś nie tak :) Jak to tak ma wyglądać przez kolejne miesiące to ja osiwieję... Miało być wielkie WOW radość, są 2 kreski i aby do przodu a tu ooo :) Ale pewnie każda tak miała/ ma albo będzie miała :)

    bo kobietom się nigdy nie dogodzi tak źle i tak niedobrze ;) Oj wiadomo, ze teraz długa droga przed Tobą, mam nadzieję, że przed każdą z nas <3 wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:39

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi jeśli pisałaś to przepraszam ale czy miałaś jakieś objawy że Cię tknelo żeby zatestowac? Ja czuje że znowu się nie udało. Znowu zaraz po owu czuje piersi tak jak w zeszłym cyklu

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Czesc Dziewczyny! Dzisiaj rozumiem Te z nas, ktore wstaja pozniej w ciagu tygodnia i musza nadrabiac posty - mi sie dzisiaj pospalo i widze, ze Wy nie proznowalyscie od rana :D

    Abi beta rosnie, lekarz o wszystkim wie, wiec nie ma co denerwowac sie na zas. I tak jak Phia mowi, kazda z nas jest inna i takie porownywanie do niczego nie prowadzi :) trzeba byc dobrej mysli, cieszyc sie tym co jest i wierzyc, ze po tej dlugiej drodze nic sie nie stanie :) my kobiety uwielbiamy sie zamartwiac! Ja myslalam, ze jak skoncze studia, to mi sie skoncza stresy typu egzamin, kolokwium...i troche sie uspokoje. Ale nie! Przyszly nowe, jeszcze wieksze :P a to praca, a to slub...wiecznie cos! Trzeba wyluzowac, co oczywiscie nie jest latwe, bo wyladujemy wszystkie w wariatkowie :D

    Ide na sniadanko, bo burczy mi w brzuchu okrutnie :)

    Udanego dnia! Zuzi - bezpiecznej podrozy!

    w kratke dokładne ! Ja w zeszłym roku broniłam się w lipcu, a w sierpniu równo miesiąc później ślub, do tego praca od 8-16 zero urlopu. Stres był ogromny i uważałam, że gorzej być nie może :D a jednak

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Abi jeśli pisałaś to przepraszam ale czy miałaś jakieś objawy że Cię tknelo żeby zatestowac? Ja czuje że znowu się nie udało. Znowu zaraz po owu czuje piersi tak jak w zeszłym cyklu
    Ja jestem na urlopie i jak byliśmy z mężem na mazurach to nie miałam chęci na żadne piwo, drinki itp. A przed wyjazdem wypiłam 2 piwa i wymiotowałam jak kot wieczorem i rano. Później byłam nad morzem i dalej nie miałam ochoty na piwo a w taki upał lubiłam zimne z sokiem,zauważyłam że denerwuje mnie smród papierosowy, a w dniu wyjazdu do domu zjadłam gofra i myślałam że będę wymiotowała pomimo że byłam na plaży to już rozglądałam się gdzie tu mogę się trochę schować :) i sporo śluzu miałam a zawsze przed @ sucho. Wróciłam z nad morza a że w domu miałam testy ale te o czułosci 25 to zmierzyłam temperaturę siknęłam sobie i poszłam spać dalej :P Wstałam i patrzę a tam coś widać, powtórzyłam drugi i znowu było widać. I głupek poleciałam na betę i proga od razu.:) Jakby jakiś głos kazał mi zrobić test :P ale szybko zareagowalismy z lekarzem z duphastonem...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytam tak z ciekawości który to był dzień cyklu te twoje objawy? ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy to było związane z tym ale takie pojedyncze epizody ze wymiotowałam wtedy po 2 piwach to 7dpo i 20 dc a pierwszy pozytywny test wyszedł 25d a 12dpo :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:10

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:39

    7 cykl staran
  • Zgredka02 Przyjaciółka
    Postów: 116 32

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi kochana. Nie martw siė najważniejsze że jest przyrost bety a każdy organizm jest inny a przedziały to są tylko dane statystyczne z ktorych jakąś stednią wyciągnięto! :)
    Podpinam się pod MałaMi w ogóle zuzi i marcowa może też sié wypowiecie?
    Co was podkusiło do testu i ktory to był
    buziaki!

    6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    Martek dzieki za rade, o tym nie slyszalam! Zwykle leze, ale na plecach, wiec od teraz zmiana pozycji :)

    To ja mam jeszcze takie niedyskretne pytanie...chce sobie sprawdzac ten sluz, ale u mnie to jest praktycznie niemozliwe po <3, bo mam wrazenie, ze to co sprawdzam to 'nie moje' :P czy Wy tez tak macie? U mnie czasami nawet na drugi dzien cos wylatuje, powiem prosto z mostu :D

    Z tego co wiem to nie powinno sprawdzać się sluzu w momencie podniecenia (przed i kilka godzin po) bo to co wtedy jest wydzielane czyli śluz ale w wyniku podniecenia i sperma, daje zawalszowany wynik :)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Przy tyłozgięciu są też lepsze niektóre pozycje do kochania się by zajść. Poczytaj o tym :)

    Mawiają na mieście ;) że pozycje od tylu są najlepsze... Hmm czy to przypadek że to moje ulubione :D <3

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Zgredka02 Przyjaciółka
    Postów: 116 32

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Mawiają na mieście ;) że pozycje od tylu są najlepsze... Hmm czy to przypadek że to moje ulubione :D <3
    Mi lekarz ' zalecił' tą pozycję na moje tyłozgięcie tyłopochylenie :P a

    6cs szczęśliwy <3
    f2w3ugpjw77wwi10.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka02 wrote:
    Mi lekarz ' zalecił' tą pozycję na moje tyłozgięcie tyłopochylenie :P a

    Czyli coś w tym musi być :D ;)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:39

    7 cykl staran
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke wrote:
    My lubimy 'na lyzeczke', wiec pasuje :D

    Ale tu cisza dzisiaj! Zuzi - dojechaliscie? :)

    Nie jeszcze jesteśmy w Krakowie :D pewnie zajedziemy wieczorkiem to się zamelduje:D mąż mnie wkrecil w jazdę autem i musialam jechać do KRK bolą mnie plecy nie mogłam jak człowiek posiedzieć na forum :D :P

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 472 194

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi a gdzie jedziecie dokładnie?

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • marta_kwk Autorytet
    Postów: 472 194

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze po leżę z nogami na ścianie z tyłkiem wyżej głowy :) z Wojtekiem tak się udało...

    k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:39

    7 cykl staran
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego