Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że własnie jak miałam więcej ruchu i głowę zajęta non stop to i czułam się lepiej i udało się zaskoczyć. Także mój plan powraca ruch+dużo wody i pozytywne myślenie :)

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    No coś Ty Rubi, może być aż tak źle? Dobrze ze odchodzisz z tej firmy naprawdę.
    No wlasnie sie obawiam ze do tego moze dojsc. Kiedys ta firma miala taka praktyke ze jak ktos odchodzil to po zlosci nie wyplacali mu wynagrodzenia. Bardzo dlugo czekali na swoje pieniazki zapracowane. Ja mam nadzieje ze w moim przypadku bedzie inaczej.

    Abi super ze udalo Ci sie pobrac krew! Teraz nierwowe oczekiwania do rana. Ja mimo wszystko i tak trzymam kciuki za Ciebie kochana <3 dalej mam nadzieje <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:42

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke ja w tej firmie widzialam juz wszystko i sadze ze byliby do tego zdolni. Prezes to stary zgorzknialy facet ktory przeklada swoje frustracje i niepowodzenia na pracownikow. Tyle sie krzykow tu nasluchalam ze naprawde bardzo sie ciesze ze jutro jestem tu ostatni dzien. Niby ustnie sie zgodzili ale nikt mi papieru nie podpisal prezes ciagle mowi ze ma czas. I trzymaja mnie w nerwach do ostatniej chwili.

    Abi dobry plan z wieksza iloscia ruchu. Ja mialam plan zeby zapisac sie na silownie ale nikt nie chce ze mna isc a silownie mam pod domem tylko z klatki musze wyjsc. Ale wiecie jak to samej sie chodzi ciezko. No nic ale moze sie zmotywuje. Albo bede z chodakowska przed tv cwiczyc to sasiedzi pomysla ze im sie sufit wali :D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nowej pracy na poczatku zanim nie poznam co i jak to nie bede mogla na forum wchodzic i bede musiala Was potem nadrabiac a wiem ze potraficie sie rozpisac :D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, trochę mnie tu nie było ;-)

    ABI90 podziwiam i życzę dużo siły i powodzenia!! Kiedyś przeczytałam takie zdanie i gdzieś tam z tyłu głowy ciągle dźwięczy "A co jeśli wszystko przez co przechodzisz przygotowuje Cię do tego o co prosiłeś..?" głeboko w to wierzę, że kiedyś nam wszystkim się uda!

    Rubii czyli jednak to co się dzieje w korpo jak pokazują na filmach to prawda..? A jeśli chodzi o Chodakowską, to ćwiczyłam z nią póltora roku, nawet byłam na warsztatach i osobiście się spotkałyśmy i miałam wtedy figurę naprawdę ekstra...no ale wszyscy mówili, że wyglądam jakbym chorowała na jakąś poważną chorobę i kazali przytyć, w planach było 3-5 kg a przytyłam 10...:-] za bardzo mi się tycie spodobało :P na wakacjach zrobiłam sobie 2 miesiące przerwy od ćwiczeń i teraz żałuję, bo miałam świetną kondycje. Ale od września zamierzam wracać pełną parą do treningów z Ewką! mam wszystkie płyty, które się ukazały, więc nie ma, że boli :-)

    wKratke jak widzę, jak ktoś trenuje joge to już boli w oczach :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 12:07

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:42

    7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiększony ruch w poprzednim cyklu mi bardzo pomógł i w tym będzie też dobrze. A chcę się poruszać więcej już dzisiaj żeby "wywołać wilka z lasu" bo to czekanie jest gorsze ;/

  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii koszmarna ta praca. Całe szczęście, że od poniedziałku wszystko się zmieni.
    A nie zastanawiałaś się może czy stres nie potęguje Twoich objawów?

    Abi podziwiam Cię. Świetnie się trzymasz. Faktycznie czekanie jest najgorsze, tak to czysta karta i do przodu.

    Kiedyś próbowałam ćwiczyć z Chodakowską ale była tak flegmatyczna, że psychicznie tego nie zniosłam :D Dodatkowo była nagonka, że jej ćwiczenia szkodzą na stawy więc podziękowałam. Jak miałam ćwiczyć to wolałam mell b czy jillian :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:43

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres w pracy na pewno ma duży wpływ... Teraz Rubii zmieni prace i zaskoczy szybciej niż jej się wydaje :) Enka- no muszę być twarda :)
    Skoro doszliśmy do takiego pkt że raz się udało to i drugi raz się uda :) Widać badanie nasienia nie ma zbyt wiele wspólnego z życiem.
    Kochana jak się czujesz?? :)

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Rubii koszmarna ta praca. Całe szczęście, że od poniedziałku wszystko się zmieni.
    A nie zastanawiałaś się może czy stres nie potęguje Twoich objawów?
    mysle ze stres napewno ma duzy wplyw na starania ale teraz jak juz pozbede sie sytuacji stresowych (mam nadzieje ze w nowej pracy ich nie bedzie ale z tego co wiem to tam cisza i spokoj tylko pracowac) to wierze ze szybko sie uda zajsc.
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 15:29

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że kolejny raz szybciutko zaskoczy. Diagnoza postawiona, leki działają i nie ma prawa się już nie udać :)

    Odpukać dzisiaj narazie nieźle :) chociaż kryzysy następują w godzinach popołudniowych więc jeszcze się nie cieszę :) Zaraz jadę po pierwsze wyniki badań, zobaczymy ile bobo ze mnie wyciągnęło :)

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za dobre wyniki :)

  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac jak wyniki :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że ich nie odbiorę bo trafiły do położnej a ta jest tylko w poniedziałki. Na szczęście pani mi wydrukowała odpis. Ogólnie wszystko dobrze tylko poszalałam z glukozą ^^' 54 przy normie od 70. Pani dr pomyśli, że nie dojadam haha :D ale prawda taka, że umierałam już z głodu :)

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • BeataW. Ekspertka
    Postów: 139 53

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy możecie powiedzieć mi czy ten wynik waszym zdaniem jest Ok?
    FSH 6.2 LH 7.1

    BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Pozytywka Koleżanka
    Postów: 195 15

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak wygląda badanie HSG? Czy jest refundowane i ewentualnie jak długo czekałyście? A jeśli robiłyście prywatnie to jaka cena u Was?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2532 827

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robione tydzień temu. Można zrobić na NFZ. Lekarz musi Ci wypisać skierowanie do szpitala. Musisz zrobić to przed owulacji dlatego ja poszłam po @ do lekarza ja mam tygodniowe dlatego musialysmy się spieszyć. Pobrala mi wykaz i kazała zawieźć od razu do laboratorium bo na wynik się czeka. Na drugi dzień kazała zadzwonić co udało się załatwić. W środę miałam wizytę A w poniedziałek hsg

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wasze pytania nie odpowiem bo się nie orientuję... LH do FSH wylicza sie stosunek.

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataW. wrote:
    Hej dziewczyny czy możecie powiedzieć mi czy ten wynik waszym zdaniem jest Ok?
    FSH 6.2 LH 7.1

    Z tego co się orientuje, badanie stężenia hormonów FSH i LH bada się między 2-4 dniem cyklu a Normy hormonów to:

    FSH w 2.-4. dniu cyklu - 3-12 mIU/ml*
    LH w 2.-4. dniu cyklu - 2-13 mIU/ml*wiec Twoje wyniki wydają się być w normie.

    Dodatkowo patrzy się na stosunek poziomu LH do poziomu FS. Powinien oscylować około 1. Co do interpretacji wyników skonsultuj się najlepiej z lekarzem :)

    Ja po rozpoczęciu się kolejnego cyklu równiez idę na te badania. Więc jestem ciekawa jak u mnie będzie to wyglądać.

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego