X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dobrze ze juz wróciliscie :)

Rubii super!:) trzymam kciuki:)

WKratke może być jeszcze za szybko na test, czekamy :)

Rubii lubi tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • 19iwona90 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w niedzielę pisałam że test negatywny. Dziś pozytywny, dwie wyraźne kreski. Jestem w szoku.

Rubii, BeataW., wKratke, Martek&M, Marcowa2017.23, enka90 lubią tę wiadomość

Iwona
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19iwona90 wrote:
    Dziewczyny, w niedzielę pisałam że test negatywny. Dziś pozytywny, dwie wyraźne kreski. Jestem w szoku.
    Super kochana co za dobre wiesci z rana. Idziesz na bete? Gratulacje kochana <3 Twoja sytuacja pokazuje ze nigdy nue należy tracic nadziei <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 08:25

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyby,wczoraj mialam pierwszą wizytę Lekarz powiedział,że jest to 5 tydzień: 4 tygodnie + 4 dni - widoczny pęcherzyk z całkiem żółtym:) kolejna wizyta 21 listopada i powiedział,że już na pewno będzie widać serduszko i mam się nie stresować...A zła wiadomość jest taka,że znowu mam torbiel 6.9 cm na prawym jajniku....Masakra jakaś...mam brać luteine podjęzykową 2x2 tabletki i duphaston 3x1...oby się wchłonęła...

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • 19iwona90 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pójdę na betę bo chce mieć to na papierze. No szok, widocznie za szybko robiłam te testy. A cycki mnie bolą i plecy. Ten cykl był na prawdę dziwny i inny niż zawsze. Rok starań i pregnyl chyba zdał egzamin.

Iwona
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymam kciuki - to bardzo dobre wieści:) tak czytałam Wasze posty i muszę napisać,że dopytywanie przez rodzinę o ciążę itd jest szczególnie dołujące,a wręcz irytujące...sama tego doświadczyłam-bardziej od strony męża-na ostatniej imprezie jego kuzynka niewyparzonym jęzorem chlapała,aż się we mnie gotował...oj żałuję,że nie powiedziałam jej czegoś w tak i sposób żeby się poczuła jakby ktoś uderzył ją w twarz mokrą ścierą...sorry za wyrażenie...Ale aż się we mnie zagotowało...później miałam sytuację z moją tesciową...robiła podchody i wypytywała męża czy my już coś planujemy,bo jesteśmy 2 lata po ślubie i ona chciałaby być wtajemniczona itd....No przepraszam co to ma być?Ludzie uważają,że co, jak będą wywierać na nas presję To,że rach ciach i już Jest?To jest jeszcze gorsze...oczywiście zrobiła się awantura...opowiedziałam o tym mojego męża siostrze...I ta ją opierdzieliła,że ma się nie wtrącać,że to jest nasza sprawa...że teściowa nawet nie powinna chodzić i wypytywać o takie rzeczy...i dobrze zrobiła,bo temat się urwał...Ja to nie wiem co tym wszystkim ludziom tak zależy?To ma być nasza świadoma decyzja...to my będziemy rodzicami i my to dziecko będziemy wychowywać...nikt inny...A jeśli komuś się tak bardzo nudzi to proszę bardzo droga wolna...skoro wszyscy uważają,że to takie proste zajść w ciążę to nic nie stoi na przeszkodzie...niech jedna z drugą sobie zrobią dziecko,teściowa jak jej się nudzi to niech zaadoptuje i sprawa rozwiązana...A wiecie jak mój mąż powiedział jej,że jestem w ciąży i że brałam leki itd to zapytała czy on jest świadomy,że mogą być np.bliźniaki?Nosz kurw**** nie dogodzisz...W ogóle to byłam taka zła,że jej powiedział o lekach,bo Wiem,że zaraz cała rodzina będzie wiedziała...wiecie co żałuję,że nie miałam przygotowanego tekstu jako odpowiedź na głupie pytania-kiedyś dziewczyna napisała bardzo fajną odpowiedź i myślę,że to zamknęło by wiele ust...Kiedy ktoś Cię zapyta o ciążę-dziecko -powiedz-że dziecko będzie jak wrócisz np. Z Warszawy...wtedy ktoś zapyta Cię o A kiedy wracasz?-odpowiedz: na razie się nie wybieram....I myślę,że to dałoby do myślenia..A każda z tych osób na pewno poczułaby się bardzo zmieszaną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 08:50

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Aneciu Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspaniale wiesci gratulacje!! Moze po kolei kazdej sie u nas cos ruszy do przodu :)

Rubi swietne wiesci! A bralas clo w tym cyklu?

Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze dziewczyny- ja wysyłam Wam pozytywną energię :):);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 12:08

BeataW.
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona gratulacje! Wchodze a tu taka niespodzianka :D a takie niespodzianki to my lubimy najbardziej :) zrob bete, zebys miala potwierdzenie a my czekamy na dalsze wiesci :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 12:44

7 cykl staran

Wysłany: 1 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19iwona90 wrote:
    Super gratuluję :D wspaniałe wieści :)

3i49f71x2dxie3wa.png

Wysłany: 1 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata torbiel na pewno się wchłonie :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneciu w tym cyklu brałam letrozol po 2 tab ale to jest to samo co clo dziala identycznie tylko ze letrozol nie wplywa na endometrium tak jak clo. Teraz mam ladne edno 8.1 cm a z clo mialam ostatnio polowe tego. Wiec zmiana leku wyszla mi na dobre.
    Iwona daj znac jak odbierzesz wyniki bety

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:58

7 cykl staran
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke mierze ale tylko dls siebie i nie codziennie raz na jakis czas. Dzis zmierzylam zeby wiedziec czy owu byla i mam temp 37 a na poczatku cyklu mialam 36.8 wiec cos podskoczylo ale to rownie dobrze mkze byc od zastrzyku a nie od owu. Dzis ma 16.30 mam wizyte w klinice wiec dam znac co i jak.
    wKratke kochana a Ty ile dni po owu juz jestes? Twoj maz juz zamlada ze jestes i super bo najwaznijesze jest pozytywne myslenie. Trzymam kckuki zeby Twoj test byl pozytywny <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

WKratke czekamy na Twoj test:)

A dzisiaj Iwona na Twoja betę, robisz?

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:58

7 cykl staran

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WKratke gratuluję podejścia :) racja, w końcu się uda :D

A moja mała fakt, już nie taka malutka, bo na ostatniej wizycie, czyli 1,5tyg temu było już troszkę ponad 400 :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke 10 dpo to moze jeszcze za wczensie5bylo na test wiec czekam z niecierpliwością jutro na dobre wieści.
    Co do moich wizyt to na pierwszej wizycie byl Pan Doktor a teraz jak poszlam to juz inna Pani doktor ale dzis ide do tej samej u ktorej byłam 2 dni temu. Bardzo fajna fajni doktor podoba mi się. Jak by sie nam kiedys udalo to chyba bym chciala zeby ons mnie prowadziła. Jej rodzina ma prywatny szpital ginekologoczno polozniczy i ja wlasnie tam bym chciała rodzic jak juz cos z tefo wyjdzie. I tak dobrze sie złożyło ze akurat na nia trsafilam.
    A zadowolona jestem bo wmoncu cos sie rusza do przodu i nie stoimy w miejscu. Tam pracują sami specjaliści inkazdy cos mądrego moze podpowiedziec. Chociaz co dobre to kosztuje. Za ostatnia wizyte zaplacilam 500 zl. Zobaczymy jak dzis bedzie. Ale jakos po wizycie w tej klinice jestem dobrej mysli

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • 19iwona90 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspałam , do 10 nie zdążę. Mam wrażenie że moje cycki wybuchną. Chciałam do lekarza zadzwonić ale dziś ma nieczynne , dlatego przenoszę wszystko na poniedziałek.

Iwona
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie wczoraj poniosło 7dpo i zrobiłam test, oczywiście biało, a zryczałam sie jak głupia. Brzuch mnie kłuje, boli nieprzerwalnie od owulacji, pierwszy raz od porodu bolą mnie piersi, może nie bardzo ale jak chodze po schodach i są cieżki i gorące. Mam nadzieje że wytrzymam jeszcze kilka dni żeby zatestować znowu... Dziś delikatny spadek temp, może implantacja a może idzie do okresu. Mam bardzo cieżki czas, bardzo dużo stresu...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ