Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie od jakiegoś czasu męczą mnie jakieś durne sny. A później rano jest mi ciężko wstać. Wcale krótko nie śpię bo wczoraj np. o 22 wyłączyłam już lampkę a budzik miałam ustawiony na 6:40. Nie pamiętam kiedy ostatni raz tak często coś mi się śniło i pamiętałam te sny. Dzisiaj po pracy jadę na większe świąteczne zakupy. Chciałabym kupić ładne doniczki dla storczyków i muszę im zmienić podłoże. Aaaa i poszukuje kwiata, monstera dziurawa mam jakąś fazę na kwiaty. Ostatnio zakupiłam też drzewko szczęścia
-
ABI90 wrote:Ogólnie od jakiegoś czasu męczą mnie jakieś durne sny. A później rano jest mi ciężko wstać. Wcale krótko nie śpię bo wczoraj np. o 22 wyłączyłam już lampkę a budzik miałam ustawiony na 6:40. Nie pamiętam kiedy ostatni raz tak często coś mi się śniło i pamiętałam te sny. Dzisiaj po pracy jadę na większe świąteczne zakupy. Chciałabym kupić ładne doniczki dla storczyków i muszę im zmienić podłoże. Aaaa i poszukuje kwiata, monstera dziurawa mam jakąś fazę na kwiaty. Ostatnio zakupiłam też drzewko szczęścia5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
wKratke wrote:
Liliputkowo polecasz thermomixa? Mam straszna chec, zeby go kupic
ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez thermomixa. Śmieją się jedni, że dla nieumiejących gotować, inni że za drogi ale ja tam mam go ciągle w użyciu: bułeczki, pasty, zupy, przekąski, srówki w 5 sekund.
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy będziesz z niego korzystac - bo nie wszyscy korzystają http://pachnie-i-chrupie.pl/czy-bede-korzystac-z-thermomixa/
Jesli uważasz, że jest drogi to poczytaj ile możesz zaoszczędzić: http://pachnie-i-chrupie.pl/oszczedzanie-z-thermomixem-jak-zarobic-na-rate/
Teraz też jest nowy od maja a tu róznice miedzy tym a starym
http://pachnie-i-chrupie.pl/thermomix-tm6-czym-sie-rozni-od-tm5/
jakbyś miała pytania pisz!
Najlepsze http://pachnie-i-chrupie.pl/ -
Witam dziewczyny, może któraś pomoże lub rzuci mi cien nadziei...
19/20.04 powinna mnie odwiedzić zołza. Robiłam dziś bete niestety wynik mocno negatywny. Czy mogę mieć jeszcze cien nadziei ze po prostu wykonałam bete zbyt wcześnie może któraś miała podobnie. Rozum mówi ze beta już powinna wyjść ale serce chce mieć jeszcze nadzieje 😋Lauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Lauren wrote:Witam dziewczyny, może któraś pomoże lub rzuci mi cien nadziei...
19/20.04 powinna mnie odwiedzić zołza. Robiłam dziś bete niestety wynik mocno negatywny. Czy mogę mieć jeszcze cien nadziei ze po prostu wykonałam bete zbyt wcześnie może któraś miała podobnie. Rozum mówi ze beta już powinna wyjść ale serce chce mieć jeszcze nadzieje 😋
Najlepiej robic bete w dniu @ wiec mozliwe ze zrobilas za wczesnie. Czasem owu sie przesuwa i jest pozniej i dlatego beta przed @ moze nie wyjsc. Trzymam kciuki oby sie okazalo ze za wczesnie wykonalas beteLauren lubi tę wiadomość
-
Czyli jsteś jakieś 10/11 dni po owu... Poczekaj jeszcze troszkę. A prowadzisz wykres? Czysta ciekawość że zrobiłaś tak szybko betę czy konieczność brania jakiś leków?
Ja po tym jak ostatnio się sparzyłam stwierdziłam że nie robię testu przed terminem @ no i w tym cyklu nie zdążyłam hehe. -
Mierze temperature póki co utrzymuje się na 36.9. Byłam pewna ze w tym cyklu się udało i już niecierpliwość mi żyć nie dawała.. według mnie na becie już powinno być chociaż malutkie stężenie hcg bo przecież implantacją jest mniej więcej po 8 dniach od owu.Lauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Lauren wrote:Mierze temperature póki co utrzymuje się na 36.9. Byłam pewna ze w tym cyklu się udało i już niecierpliwość mi żyć nie dawała.. według mnie na becie już powinno być chociaż malutkie stężenie hcg bo przecież implantacją jest mniej więcej po 8 dniach od owu.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Mam plan żeby z uwagi na święta zapomnieć o testowaniu do 23 i ewentualnie jak czerwona nie przyjdzie to wtedy powtórzyć bete. A jak przyjdzie małpolud to już wiadomo co to będzie oznaczało buziam was wszystkie i życzę 2 kreseczek !Lauren
11cs
Syn 2014 🥰 -
Liliputkowo o nie oby na 1 podejściu do in vitro się skończyło. Musi być dobrze...
A ja ostatnio mniej zaglądam, próbuje wyluzować. W sprawie wizyty miałam dzwonić w piątek jak będę miała wynik estradiolu, ale coś mnie podkusilo i zadzwoniłam dzisiaj zapytać czy w ogóle lekarz będzie, jak się okazało wyjeżdża jutro około południa i wraca we wtorek.... Na szczęście przyjmie mnie jutro rano, o 8:15 . Zobaczy co się dzieje, w razie czego da mi receptę na zastrzyk, w zależności od tego co będzie jutro to wyliczy kiedy zrobić badanie estradiolu i wtedy przez kontakt telefoniczny powie czy robić zastrzyk. Ciemno widzę ten cykl. Chociaż dawka Clo całkiem spora więc zobaczymy jutro. -
Podobno jest nie źle. Endometrium 7mm wg niego minimum osiągnięte pęcherzyk w końcu z prawego jajnika:) 15mm. Powiedział że jak na 10dc to bardzo ładnie. W piątek estradiol i zadzwonić po wyniku. Zastrzyk mi sprzedał swój więc po aptekach nie musiałam latać
-
Abi super wiesci! Trzymamy kciuki.
Co tam u Was dziewczyny? Jak zyjecie po swietach?
Ciekawe czy jeszcze Zgredka nas czyta moze? Pisała kiedys ze miala termi na niedziele wielkanocna. Zgredka jak nas czytasz daj znac co u Ciebie i u maluszka