Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzi!!!!
    Miło Cię widzieć i wiedzieć że u Ciebie wszystko w porządku :) Rzeczywiście dużo się u Ciebie działo. Ważne że jest pozytywne myślenie, lekarz jest dobrej myśli, skoro tak mówi to napewno tak będzie :)
    Zmiana pracy, też fajnie że jesteś zadowolona z tego kroku. To najważniejsze żeby mieć spokojną głowę, zdrowie i spełniać się zawodowa. Tylko czekać aż zaczniesz starania na nowo i zamieszka u Ciebie malutka kruszynka :)
    Zaglądaj częściej!:)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana! <3

Napisz lepiej co u Ciebie? Będę starała się zaglądać tu codziennie:)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh w sumie nic ciekawego. W sierpniu były 2 kreski ale ciąża biochemiczna i od tamtej pory cisza. Zmieniłam lekarza bo u poprzedniego przerastały mi pęcherzyki na stymulacji, nie dostawałam zastrzyku... Teraz mialam cykl bezowulacyjny i zaczynam stymulację u innego lekarza. Ale wszystkich perypetii nie będę opisywać ;)
    Aktualnie wystartowaliśmy z budową domu i mało czasu na rozmyślania i sił na starania . Mielismy podejść do inseminacji która odłożyliśmy na jesień, chce zrobić drożność ale chciałbym chociaż 3 cykle owulacyjne spróbować przedtem .
    Wiosna nadchodzi to i nastroje będą lepsze. :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj to faktycznie. Te kreski sierpniowe jeszcze śledziłam. Powiem Ci, że ja kompletnie się odcięłam i ku mojemu zdziwieniu muszę patrzeć w aplikację kiedy mam okres... :P
    Super, że się budujecie! Ja od roku próbuję zrobić coś w tym naszym mieszkaniu ale jakoś nie mam weny no i troszkę czasu bo przychodzę z pracy na etacie i zaczynam pracę w domu nad zaproszeniami. Abi w takim razie to będzie nasz rok <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było :) powodzenia dla nas obu ;) dla reszty dziewczyn oczywiście też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 21:18

zuzi_c, Rubii lubią tę wiadomość

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzi 🤗 My juz po 4 iui. Strasznie mnie ciągnie podbrzusze:( wychodowalam ogromniaste pęcherze po 26!! Obawiam sie ze za duże:( dostałam luteinę ale dwie lekarki i każda mówi co innego jedna zeby zbadać proga 24dc a druga zeby go brać od jutra:( i juz sama nie wiem. Moze któraś mi podpowie jak było u niej z ta nieszczęsna luteina😅

Rubii, zuzi_c lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zuzi!! <3 miło że nas odwiedzilas. Dobrze wiedzieć że u Ciebie wszystko wporzadku. Oby Twoj lekarz miał racje i żebyś go odwiedziła niedługo z małą fasolka ale szybciej niż w sierpniu :-)

Liliputkowo trzymam kciuki!! Pecherzyki trochę duże ale nie przejmuj się jak ma się udać to i z takimi sie uda! Co do luteiny to ja zazwyczaj bralam 3 dni po stwierdzonej owu przez 10 dni i po 10 dniach mialam robic test jak pozytywny to bdac dalej jak negatywny to odstawic. Ale u Ciebie bedzie pozytywny!
    Musi się tu zazielenic na wiosnę. Dziewczyny trzymam kciuki za Was wszystkie i czekam na piękne dwie kreseczki <3

zuzi_c lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii a jak Ty się czujesz? Na razie pracujesz?

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki że pytasz Zuzi. Nie pracuje. Ostatnie 4 tyg przelezalam w lozku. Mialam duzego krwiaka i krwawienie, krew normalnie ciurkiem leciala i myslalam że już po wszystkim i mialam zalecone bezwzgledne lezenie w lozku. Krwiak juz zniknął i z dzieckiem wszystko dobrze ale nadal mam sie oszczedzac i duzo odpoczywac.
    Poza tym mecza mnie mdlosci i brak apetytu. Malo co mi smakuje a na mieso to patrzec nawet nie moge. 27 kwietnia mam badania prenatalne i byc moze poznamy juz plec.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii będziemy trzymać kciuki za badania :)
    Ogólnie mam propozycję ze skoro wątek odżył, doszły nowe staraczki to może zaktualizujemy listę na 1 stronie? A w związku z tym że Marcowa już urodziła i ma ważniejsze sprawy na głowie, Rubii jest w ciąży i nie ma co jej też obciążać to ja jestem tam poniżej i wkleję listę? :)

Rubii lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za. A moze przy okazji dowiemy sie kto w najblizszym czasie bedzie testowal? :-)

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś coś chce żeby zmieścić, zapisać czy jeszcze coś innego to proszę pisać :)

• Rubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka urodzila? Kurde jak szybko mija ten czas. Nawet sie nam nie pochwalila. Gratulacje kochana jesli czytasz jeszcze nasz watek <3 niech malutka zdrowo rosnie <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jaki tu ruch, bardzo się cieszę :) Abi przejmujesz pałeczkę, więc i przejmujesz wolny brzuch i teraz Ty będziesz w ciąży :D moja listę usuwam :)

Rubi spojrzałam na suwaczek, jej jak to szybko leci :o

Zuzi miło że się odezwałaś, liczę na dwie kreski u Ciebie prędzej niż w sierpniu :)

Liliputkowo90 oby tym razem się udało, kciuki :)

Wszystkich staraczkom życzę powodzenia :)

Rubii, zuzi_c, ABI90 lubią tę wiadomość

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa Twoj suwaczek też pokazuje upływ czasu. Dopiero co rodzilas a tu juz miesiąc ponad minął :-) <3
    Fajnie że nasz wątek znowu jest aktywny. A to napewno przyniesie duzo dobrych wieści niedługo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 11:26

Marcowa2017.23 lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak marcowa była dopiero na początku ciąży, ach jak ten czas leci dziewczyny! Rubii to we ogóle się nie dziwię jeju to Twoje maleństwo to takie wyczekane wyjątkowo, co? Będzie kolejne cudeńko na wątku <3 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Jestem za odświeżeniem listy :) ale sama nie wiem co napisać. Tzn który cykl staram u mnie bo na razie jeszcze nie wznowiliśmy. Możesz Abi wpisać po prostu "starania wznowione od lipca" czy coś w tym stylu haha może mniej oficjalnie! Ja właśnie wracam z pracy i już mam kilka projektów do zrobienia w domu także ciężko mi się na razie myśli o staraniach z czego trochę się cieszę bo bardzo odciążyło mi to głowę. No i powiem Wam, że ten mój ginekolog którego wtedy zmieniłam to był strzał w dziesiątkę. Nie zamienilabym go na żadnego innego. Nie dość, że osobiście mnie zaznaczył do szpitala, to sam mnie przyjął i zrobił histeroskopie, doglądał czy wszystko okej. I wszystko na NFZ pomimo, że leczę się u niego prywatnie. Naprawdę lekarz skarb i zawsze jest pod telefonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 16:47

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za odświeżeniem! To poproszę o wpisanie mnie na liste to bedzie 28 cykl starań jakoś tak 😪 A testuje 23 kwietnia.

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • wKratke Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:54

zuzi_c lubi tę wiadomość

7 cykl staran
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke co to za nowiny!! fiu fiu może coś z tego będzie! mnie ominęła wczoraj owulacja... zasnęłam słuchajcie! :P <3

A w ogóle złamałam sobie rękę miesiąc temu, na treningu z krav magi! Gips zdjęłam sama w piątek bo już nie mogłam wytrzymać. Dzisiaj idę do ortopedy aby jeszcze sprawdził RTG i powiedział czy mam chodzić na jakąś rehabilitację na tę rękę. Czekam już z niecierpliwością na sezon rowerowy :( najśmieszniejsze jest to, że 5 marca kupiłam rower zjazdowy, tak bardzo się cieszyłam bo rok czekałam na ten moment, a 5 dni później złamałam rękę. Jakie to życie jest przewrotne :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana podpisuje przy komputerze, wygodniej bedzie :)
    Mi teraz miesiąc "przestoju" że staraniami też chyba dobrze na psychikę zrobił i ogólnie budowa zajmuje też praktycznie każdą wolną chwilę.
    Wow Zuzi szalenizno - krav maga, super, szkoda że z kontuzją. Ja już do pracy rowerkiem od kilku dni dojeżdżam ale to bliziutko. Może w weekend męża namowie na jakąś wycieczkę rowerową jeśli pogoda pozwoli :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ