Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 13 lipca 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czekamy na testowanie i trzymamy kciuki :)

    Abi mi też ciężko uwierzyć że to już 5 miesięcy minęło, już zapomniałam jak w ciąży chodziłam. A mała już taka fajniutka, kontaktowa i duzo się rusza, przewraca się cały czas na brzuszek :) I u nas teraz przygotowania do chrztu :) także troszkę roboty będzie bo robimy u nas :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 675 737

    Wysłany: 13 lipca 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było ale nadrobiłam zaległości :) wszystkim gratuluje ,z osobna nie będę wymieniać bo nie starczy znaków😆 U mnie bez zmian czekamy na przyszły cykl i ruszamy z krio

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 14 lipca 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Jej jak już dużo dzidziusiów w naszym wątku. Prawie wszystkie mają suwaczek :) super :) Juz chyba nie dużo zostało nas - nie z brzuszkami :) chyba że się ukrywają :)

    MalaMi ja jestem tą co się ukrywa :)
    Już się chwaliłam na innych wątkach a nawet nie zarejestrowałam że jestem tutaj na pierwszej stronie wymieniona bo zaistniała w wątku bardzo chwilowo w marcu/kwietniu. Aczkolwiek większość z Was pamiętam :):)

    Jak widzicie na pasku udało nam się w 10 cyklu. Zupełnie naturalnie, bez stymulacji choć już mieliśmy zaczynać.
    To wielka radość ale i też strach. Boje się czy serduszko będzie biło.
    Wczoraj miałam wypadek samochodu i na SORze miałam zrobione USG i widać tylko pęcherzyk płodowy, nawet nie było ciałka żółtego, choć beta rośnie. Ale też wydaje mi się jakaś niska :(

    Idzie zwariować...

    relgi09kukfprg92.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 14 lipca 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jeju ja z doskoku bo ciągle w biegu, a jak odpoczywam to nawet nie chce mi się telefonu w łapę brać :D

    W piątek rozmawiałam z moim kierownikiem odnośnie ciąży. Musiałam mu już powiedzieć ze względu na moje problemy neurologiczne jak wiecie ale też o kwestie kadrowe. Moja koleżanka z działu jest na L4 bo w listopadzie rodzi i wyszła głupia sytuacja :D Ale super to przyjął, dużo pogadaliśmy, okazał się bardzo dużym wsparciem, nawet się poryczałam z tego wszystkiego! Ale dla mnie kamień z serca bo teraz już mogę sobie spokojnie pracować. 2 tygodnie temu miałam taki incydent właśnie z głową, że nie byłam w stanie nawet pisać, musiałam wyjść na taras firmy i stamtąd pracować. Miałam tak okropne bóle głowy, jak ktoś przeszedł prawdziwą migrenę ten wie. Idzie się zaryczeć z bólu. Ale przetrwałam 3 godziny i przeszło, jak wróciłam do domu do organizm był tak zmęczony, że od razu poszłam spać i obudziłam się rano...

    Ja juz czekam na Wasze testowania! 20 lipca tuż tuż!

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 14 lipca 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekam niecierpliwie na Wasze testowania dziewczyny! I trzymam oczywiście kciuki <3

    Od przyszłego tygodnia będę na wakacjach ale będę was podglądać ;)

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 14 lipca 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku ogromne gratulacje :) a co do usg w szpitalu to może być gorszy sprzęt i dlatego mało widać. A kiedy idziesz do lekarza?

    Martek to miłego urlopu, wypoczywajcie :)

    Liliputkowo90 czekamy razem z Toba ;) informuj nas :)

    Zuzi miło że w pracy dobrze to przyjęło to bardzo dobrze ze powiedziałaś co i jak, będziecie wszyscy wiedzieć na czym stoicie i możesz być już spokojna :D cieszę się że wszystko się układa :) a bólu głowy współczuję...

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • talku Autorytet
    Postów: 1679 1678

    Wysłany: 14 lipca 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa2017.23 wrote:
    Talku ogromne gratulacje :) a co do usg w szpitalu to może być gorszy sprzęt i dlatego mało widać. A kiedy idziesz do lekarza?

    Marcowa, możliwe. I Pani doktor szybko robiła USG. W środku nocy.
    Wizytę miałam zaplanowaną na czwartek 18.07, ale to będzie 6t1d więc nie chce znowu się dowiedzieć że nic nie widać :(
    Chyba lepiej już poczekać do 7tygodnia.

    relgi09kukfprg92.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 14 lipca 2019, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym poczekala do ukończenia 7 tygodnia, bo tak jak piszesz różnie bywa,zalezy od sprzętu też. U mnie 6+1 było serduszko ale miesiączki miałam regularne i miałam lekarza z dobrym sprzętem.

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 378 176

    Wysłany: 14 lipca 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 2 tygodnie i 2 dni po łyżeczkowaniu, a ja mam owulację. Wiem to, bo wszystkie znaki na ziemi mi to mówią, test owulacyjny pozytywny, mam ogromną ochotę na seks, szyjka wysoko, śluz płodny, kłuje lewy jajnik, tak samo, jak w cyklu, w którym się udało.
    Serce mi mówi - próbuj, bo druga okazja na naturalną owu się może nie przytrafić szybko, ale rozum krzyczy - czekaj, ledwo ciążę straciłaś, daj sobie czasu. Idź najpierw do lekarza, wykonaj badania.

    Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie w sumie też - mam w sobie ogromną siłę do walki, wiarę, że będzie dobrze. Od kilku dni dużo się uśmiecham, odwiedzili nas nasi przyjaciele, nawet na imprezę poszłam i pierwszy raz od dawna piłam alkohol ( jak mi smaku piwa brakowało :) ). Powrót do pracy to był dobry pomysł.
    No tak jakoś mi się polepszyło, dużo rzeczy sobie zracjonalizwałam, mąż mnie mocno wspiera, już nie myślę cały czas o stracie. Chyba najgorsze za mną.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 18:28

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    Dieta wege z niskim IG :)

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża/ 11.2020 allo MLR po 3 szczepieniach 28%.
    haplotyp Bx, brakuje 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Zespół Ashermana w lekkiej postaci

    Partner zdrowy.

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
    09.2020 - ciąża biochemiczna
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 15 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powiedziałam szefowi...
    Jezu jak ja sie stresowałam i denerwowałam

    ale przyjął to bardzo spoko, pozytywnie... wrecz się ucieszył, przytulił i w ogóle powiedział że mam sie niczym nie martwic

    ja mu powiedziałam, że długo się staraliśmy, nie wychodziło... tabletki, zastrzyki, badania... już miałam aż dość tyle tego było... a tutaj ledwo przyszłam i już, zaskoczyło że to ogromna niespodzianka dla mnie, nieplanowane kompletnie
    i że chciałabym mieć gdzie wracać bo bardzo lubie swoją pracę i też nie chciałabym mieć stresu związanego z powrotem czy szukaniem nowej pracy. Powiedziałam swój plan że planuję do końca października pracować, a później jeszcze jeśli będzie potrzeba to mogę zdalnie trochę porobić ale chce pokazać że mi zależy

    naprawdę przyjął to dobrze, aż zaskoczona byłam. Ciesze się że bedzie dobrze i mam super szefa :)

    Podobnie zareagowała szefowa, właściwie coś pokroju szefowej z Zurichu powiedziałam. Najpierw ja zamurowało chyba ar potem już powiedziała nawet jak to ona miała z ciąża, ze miała ciężka, ze mam się nie stresować, jak coś kolwiek będzie dla mnie stresujące w pracy mam do niej pisać, słuchać muzyki relaksacyjnej i wogole :) bardzo to było miłe <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 07:51

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 17 lipca 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien cieszę się że dobrze się czujesz:)

    Martek dobrze ze masz to za sobą i tak miło to przyjęli :)

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 17 lipca 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku gratulacje :)
    Zaktualizowałem listę.
    Mała mi jak samopoczucie? Jakieś przeczucia przed testowaniem? :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2142 693

    Wysłany: 17 lipca 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi nie chce się nastawiać bo co miesiąc się doszukuje! powtarzam sobie codziennie nie nastawiaj się! no i czekam cierpliwie do soboty :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 17 lipca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie próg wyszedł niezbyt silny 11,30 6/7dpo.... Więc niby też się nie nastawiam ale dziś 11 dpo a tu taka ładna temperatura więc nadzieja się tli mimo wszystko :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2142 693

    Wysłany: 17 lipca 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymam kciuki ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 17 lipca 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku gratulacje! <3 duzo zdrowka dla Was <3

    Dziewczyny zapowiada sie pelna napiecia koncowka tygodnia :-D my tu wszystkie czekamy na Wasze piekne dwie kreseczki <3

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2142 693

    Wysłany: 18 lipca 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coś czuję że znowu @ mi się przesunie :( odkąd się staramy to moja @ robi co chce, wypada kiedy chce... znaczy niby jest w terminie ale kiedyś miałam co 30 dni i chodźby się waliło i paliło co 30 dni @ przyszła.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 18 lipca 2019, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi niestety organizm płata nam figle... Jak na złość...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2142 693

    Wysłany: 18 lipca 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 18 lipca 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie zawsze miałam problemy z regularnością z tym że przez brak owulacji to możliwe.
    U mnie chyba niestety to nie ten cykl... Coś tak czuje

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego