Staraczki z rocznika '90 vol.2
-
WIADOMOŚĆ
-
Martek i jakie wiesci po badaniach prenatalnych? Czekam tu z niecierpliwoscia na same dobre wiesci
U nas wczoraj po badaniach wszystko dobrze maluch (wcale nie taki maly) wczoraj mial 720 gram. Dosc sporo i od razu mam sprawdzic czy to nie przypadkiem cukrzyca ciazowa bo wtedy rosna spore dzieci. Takze w sobote czeka mnie badanie. Poza tym nie mam ladnego zdjecia synka bo leży pleckami do gory i nic nie dalo sie zobaczyc. -
Hej dziewczyny
na prenatalnych nic nowego się nie dowiedziałam niestety... a i mogę powiedzieć że jestem dość zawiedziona wizytą i rozczarowana. Lekarz zrobił jeszcze usg dopochwowe i ewidentnie się spieszył
Zmierzył NT, kość nosowa jest, nerki, pecherzk, zoladek, serce na miejscu, mózg też prawidłowy. Rączki nóżki obecne z paluszkami. Ale to wszystko wiedziałam z czwartku.
Tam lekarka mi mierzyła przepływy, robiła każdy pomiar kilka razy żeby upewnić się co do wyniku. Widziałam zaznaczone na kolorowo przepływy w nerkach i ich echo, widziałam tezż na kolorowo jak kurczą się komory i przedsionkiserca, że ewidentnie jest podzielone na 4 i kurczą się w prawidłowej kolejności. Opowiadała o wszystkim. Czułam się taka dopieszczona. I przede wszystkim spokojna bo wszystko mi pokazywała, na spokojnie i tłumaczyła i widziałam że wszystko OK
Tutaj ten się spieszył, samo usg trwało może z 5min. Co zdarzyłam zarejestrować to to że mierzył NT i tyle. Sama z siebie widziałam kręgosłup z żeberkami po bokach. Ale tak to nic...
Trochę jestem rozczaorwana.
Pobrali krew na badanie PAPPa, wyniki za 2 tygodnie. Będę wtedy na wakacjach więc bedę dzownić żeby dowiedzieć się te wartości liczbowe ryzyk a resztę omówię na wizycie 05.08
Zastanawiam sie czy nie zmienić lekarza na tamtą lekarkę. Przyjmuje w tym samym miejscu tylko w innych dniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 10:45
-
Martek dobrze ze wczesniej mialas te bardziej szczegolowe badania. Bo po takich co teraz mialas tez bym była nie zadowolona. Lekarz powinien wszystko porządnie sprawdzic i badanie nie powinno trwac 5 min. Jak czujesz ze u tamtej Pani doktor bedzie lepiej to zmien. Bo jak u niego maja tak wygladac te wizyty to za kazdym razem bedziesz sie martwic czy wszystko ok bo lekarz nie spraedzil. Jak masz porownanie to wiesz jaki lekarz jak bada.
-
u mnie dzisiaj dziewczyny ostatni dzień I trymestru... a jutro wskakujemy już w II
ale ten czas leci...
u mnie ten też był sprawdzony. Na tych poprzednich wizytach tak nie robil i nie zachowywał się. Dam mu jeszcze jedną szanse, w sierpniu, ale na wrześniową juz napewno idę do tej lekarki fajnej bo ona ma ten certyfikat i kto wie czy już przy niej nie zostane
a myslalam ze to tylko jakies moje wydzimisie albo przesadzam ale widzę że byście dziewczyny podobnie do mnie zareagowały. Czyli coś w tym musi być
nie wiecie nawet jak się cieszę że w ten czwartek po odebraniu wyników poleciałam do tej lekarki. I było wszystko sprawdzone przez nią. Tak miało być, to przeznaczenie jakieś chyba. Jakbym miała wizytę tylko u tego lekarza to bym teraz chyba wychodziła z siebie z niepokoju -
Jej jak już dużo dzidziusiów w naszym wątku. Prawie wszystkie mają suwaczek
super
Juz chyba nie dużo zostało nas - nie z brzuszkami
chyba że się ukrywają
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS
On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Pozostało
❄️ 4BA
brak przebadanych -
Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było bo w sumie nic się u mnie nie dzieje... Ale dzisiaj przychodzę podzielić się efektami stymulacji nowym lekiem
Jestem pierwszy cykl na letrozolu i tak w 8dc pęcherzyk miał 10 mm, w 15dc 17mm i endometrium 14mm a dziś jestem świeżo po monitoringu i 22dc jest płyn w zatoce, jest ciałko żółte i endometrium 15 mm
To dla mnie duży postęp, już sam fakt że nie potrzebowałam zastrzyku na pęknięcie jest dla mnie super informacjaa co będzie, czas pokaże
Dla Was ciężarówki i dla Waszych maluchów zdrówka, a dla nas starających - abyśmy wytrwale walczyły o spełnienie marzeńMartek&M, MałaMi90, wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Abi90, to cudowne wieści
trzymam za Ciebie kciuki tak samo jak i za pozostałe staraczki z rocznika '90
damy radę dziewczyny i będziemy tu się niedługo też chwaliły brzuszkami.
A dziewczynom, którym się udało to oczywiście dużo zdrówka i mocno was ściskam nadal i mam was cały czas w głowie, bo jesteście moją nadzieją!Martek, Rubii i jeśli jeszcze kogoś pominęłam
My zaczynamy kolejny cykl starań, już nie wiem co zmienić w odniesieniu do poprzedniego cyklu. Szczerze mówiąc trochę już wyluzowałam, odetchnęłam i nadal liczę na cud, a z drugiej strony tak bardzo nie chcę się zawieść. No nic, walczymytrzymajcie kciuki. Wchodzę tu codziennie i czytam o waszych radościach i aż serce się raduje! Ściskam
ABI90, MałaMi90, Rubii, wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość
• starania 1 rok i 7 miesięcy
• wszystkie badania ok
Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze! -
No nie... Taki długi post i usunęłam
Abi odezwałaś się a wczoraj już miałam o Ciebie pytaćwidzę same dobre wiadomości, więc czekamy na dwie kreseczki, mocno trzymam za Ciebie kciuki
kiedy testujesz?
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt
Martek gratki, już drugi trymestr ❤️ szok, jak zleciało
WKratke a Ty kiedy testujesz?
-
Abi ja również 20 lipca powinnam dostać @ testujemy razem
ABI90 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Pozostało
❄️ 4BA
brak przebadanych -
Rubii wrote:Czyli 20 lipca bedzie szczesliwym dniem
dziewczyny trzymam za Was kciuki i czekamy na piekne dwie kreseczki
Oby !!Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Pozostało
❄️ 4BA
brak przebadanych