Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 lipca 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek i jakie wiesci po badaniach prenatalnych? Czekam tu z niecierpliwoscia na same dobre wiesci :-)
    U nas wczoraj po badaniach wszystko dobrze maluch (wcale nie taki maly) wczoraj mial 720 gram. Dosc sporo i od razu mam sprawdzic czy to nie przypadkiem cukrzyca ciazowa bo wtedy rosna spore dzieci. Takze w sobote czeka mnie badanie. Poza tym nie mam ladnego zdjecia synka bo leży pleckami do gory i nic nie dalo sie zobaczyc.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 10 lipca 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    na prenatalnych nic nowego się nie dowiedziałam niestety... a i mogę powiedzieć że jestem dość zawiedziona wizytą i rozczarowana. Lekarz zrobił jeszcze usg dopochwowe i ewidentnie się spieszył :(
    Zmierzył NT, kość nosowa jest, nerki, pecherzk, zoladek, serce na miejscu, mózg też prawidłowy. Rączki nóżki obecne z paluszkami. Ale to wszystko wiedziałam z czwartku.

    Tam lekarka mi mierzyła przepływy, robiła każdy pomiar kilka razy żeby upewnić się co do wyniku. Widziałam zaznaczone na kolorowo przepływy w nerkach i ich echo, widziałam tezż na kolorowo jak kurczą się komory i przedsionkiserca, że ewidentnie jest podzielone na 4 i kurczą się w prawidłowej kolejności. Opowiadała o wszystkim. Czułam się taka dopieszczona. I przede wszystkim spokojna bo wszystko mi pokazywała, na spokojnie i tłumaczyła i widziałam że wszystko OK

    Tutaj ten się spieszył, samo usg trwało może z 5min. Co zdarzyłam zarejestrować to to że mierzył NT i tyle. Sama z siebie widziałam kręgosłup z żeberkami po bokach. Ale tak to nic...

    Trochę jestem rozczaorwana.
    Pobrali krew na badanie PAPPa, wyniki za 2 tygodnie. Będę wtedy na wakacjach więc bedę dzownić żeby dowiedzieć się te wartości liczbowe ryzyk a resztę omówię na wizycie 05.08

    Zastanawiam sie czy nie zmienić lekarza na tamtą lekarkę. Przyjmuje w tym samym miejscu tylko w innych dniach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 10:45

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 lipca 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek dobrze ze wczesniej mialas te bardziej szczegolowe badania. Bo po takich co teraz mialas tez bym była nie zadowolona. Lekarz powinien wszystko porządnie sprawdzic i badanie nie powinno trwac 5 min. Jak czujesz ze u tamtej Pani doktor bedzie lepiej to zmien. Bo jak u niego maja tak wygladac te wizyty to za kazdym razem bedziesz sie martwic czy wszystko ok bo lekarz nie spraedzil. Jak masz porownanie to wiesz jaki lekarz jak bada.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 lipca 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Martek to faktycznie kiepsko! Też bym się zirytowala szczerze mówiąc. Mojego bardzo chwalą no i ma przede wszystkim certyfikat :) kolejki do niego ogromne jak zapisywalam się na usg to ledwo się zamieściłam w tym moim terminie 😁

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 lipca 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:53

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wKratke trzymam kciuki za owocne dzialania <3 ten cykl musi byc szczesliwy <3

    wKratke lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 11 lipca 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj dziewczyny ostatni dzień I trymestru... a jutro wskakujemy już w II :D
    ale ten czas leci... <3

    u mnie ten też był sprawdzony. Na tych poprzednich wizytach tak nie robil i nie zachowywał się. Dam mu jeszcze jedną szanse, w sierpniu, ale na wrześniową juz napewno idę do tej lekarki fajnej bo ona ma ten certyfikat i kto wie czy już przy niej nie zostane :)

    a myslalam ze to tylko jakies moje wydzimisie albo przesadzam ale widzę że byście dziewczyny podobnie do mnie zareagowały. Czyli coś w tym musi być

    nie wiecie nawet jak się cieszę że w ten czwartek po odebraniu wyników poleciałam do tej lekarki. I było wszystko sprawdzone przez nią. Tak miało być, to przeznaczenie jakieś chyba. Jakbym miała wizytę tylko u tego lekarza to bym teraz chyba wychodziła z siebie z niepokoju :/

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 11 lipca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ale ten czas leci :-D juz jutro masz 13 tc. Ani sie obejrzysz a tu trzeba bedzie sie do porodu szykowac :-D

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 11 lipca 2019, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak już dużo dzidziusiów w naszym wątku. Prawie wszystkie mają suwaczek :) super :) Juz chyba nie dużo zostało nas - nie z brzuszkami :) chyba że się ukrywają :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 11 lipca 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:53

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    7 cykl staran
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 11 lipca 2019, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było bo w sumie nic się u mnie nie dzieje... Ale dzisiaj przychodzę podzielić się efektami stymulacji nowym lekiem :)

    Jestem pierwszy cykl na letrozolu i tak w 8dc pęcherzyk miał 10 mm, w 15dc 17mm i endometrium 14mm a dziś jestem świeżo po monitoringu i 22dc jest płyn w zatoce, jest ciałko żółte i endometrium 15 mm :)

    To dla mnie duży postęp, już sam fakt że nie potrzebowałam zastrzyku na pęknięcie jest dla mnie super informacja :) a co będzie, czas pokaże :)

    Dla Was ciężarówki i dla Waszych maluchów zdrówka, a dla nas starających - abyśmy wytrwale walczyły o spełnienie marzeń :)

    Martek&M, MałaMi90, wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 12 lipca 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie ABI90 <3

    Oby wszystko dalej wyglądało tak cudownie i skończyło się upragnionymi II kreskami :) tego Ci z całego serca życzę kochana <3 i trzymam mocno kciuki

    ABI90, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 12 lipca 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 Ja witam się oficjalnie w II trymestrze <3 <3 <3

    ABI90, Rubii, wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • emmka16 Koleżanka
    Postów: 49 19

    Wysłany: 12 lipca 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi90, to cudowne wieści :) trzymam za Ciebie kciuki tak samo jak i za pozostałe staraczki z rocznika '90 :) damy radę dziewczyny i będziemy tu się niedługo też chwaliły brzuszkami.

    A dziewczynom, którym się udało to oczywiście dużo zdrówka i mocno was ściskam nadal i mam was cały czas w głowie, bo jesteście moją nadzieją! :) Martek, Rubii i jeśli jeszcze kogoś pominęłam <3

    My zaczynamy kolejny cykl starań, już nie wiem co zmienić w odniesieniu do poprzedniego cyklu. Szczerze mówiąc trochę już wyluzowałam, odetchnęłam i nadal liczę na cud, a z drugiej strony tak bardzo nie chcę się zawieść. No nic, walczymy :) trzymajcie kciuki. Wchodzę tu codziennie i czytam o waszych radościach i aż serce się raduje! Ściskam <3

    ABI90, MałaMi90, Rubii, wKratke, zuzi_c lubią tę wiadomość

    • starania 1 rok i 7 miesięcy
    • wszystkie badania ok

    Szczęśliwy listopadowy cykl 🥰 trzymajcie kciuki, aby wszystko było dobrze!
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 12 lipca 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... Taki długi post i usunęłam :/

    Abi odezwałaś się a wczoraj już miałam o Ciebie pytać :) widzę same dobre wiadomości, więc czekamy na dwie kreseczki, mocno trzymam za Ciebie kciuki :) kiedy testujesz?

    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

    Martek gratki, już drugi trymestr ❤️ szok, jak zleciało :)

    WKratke a Ty kiedy testujesz?

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 12 lipca 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminowo 20 lipca powinnam dostać @ więc raczej grzecznie poczekam :)
    A co u Was? Aż ciężko uwierzyć że Twoja Mała nie długo skończy 5miesiecy :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 12 lipca 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi ja również 20 lipca powinnam dostać @ testujemy razem :)

    ABI90 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 12 lipca 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli 20 lipca bedzie szczesliwym dniem :-) dziewczyny trzymam za Was kciuki i czekamy na piekne dwie kreseczki <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 12 lipca 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Czyli 20 lipca bedzie szczesliwym dniem :-) dziewczyny trzymam za Was kciuki i czekamy na piekne dwie kreseczki <3


    Oby !!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 13 lipca 2019, 00:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 20:53

    7 cykl staran
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego