Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1909 612

    Wysłany: 6 września 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które piły zioła ojca Sroki zauważyłyście po piciu ich że macie dużo śluzu?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • joanien1104 Autorytet
    Postów: 318 119

    Wysłany: 6 września 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, w tym cyklu nie jakoś bardzo, ale mam więcej śluzu.

    Piłam je też w cyklu, w którym się udało i ogólnie wtedy nie zaobserowałam śluzu płodnego, ale ogólnie czułam, że jest go więcej.

    ona 30 lat, on 36 lat , Toruń,
    starania od 04.2018

    PCOS, insulinooporność, seronegatywny APS, jajowody drożne, brak naturalnej owulacji, ANA2 dodatnie, miano 1:3200 obraz świecenia ziarnisty, MTHFR 1298C homo.
    Partner zdrowy.
    kariotypy prawidłowe, NK 8,9% .
    04.2020 Allo Mlr - 0% zalecono szczepienia limfocytami męża

    28.06.2019 - poronienie zatrzymane 11/8 tc
    05.11.2019 - poronienie zatrzymane 10/8 tc
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1909 612

    Wysłany: 6 września 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanien ja wczoraj podczas <3 zauważyłam tyle śluzu ze szok gdzie wcześniej od kąd się staramy go było jak na lekarstwo.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 6 września 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była zawsze suchota, zaczęłam brać tabletki Dong Quai i pierwsze 3 m-ce śluzu pełno, a potem znów suchota. Odpuściłam i chyba zaszłam w końcu z tą suchotą właśnie :) A próbowaliśmy też żel Conceive Plus ale bezskutecznie

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 9 września 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

    My meldujemy się po połówkowych.

    I wszystko w najlepszym porządku :) serduszko pięknie bije, wszystkie przepływy idealne :)

    I... mamy już 475g <3 taki już jestem duży <3
    No i witam się z Wami ciotki ;)
    ccb8f02f1317.jpg

    A jak miałem już dość po 40min tego badania i wygniatania to się zasłoniłem rączka ;)
    595defc315a9.jpg

    Mlodamezatka, MałaMi90, zuzi_c, Rubii lubią tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 9 września 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek super, ze wszystko w porzadku! :) mam nadzieje, ze czujesz teraz wiecej spokoju. A paluszki to nawet mozna policzyc :)

    A u mnie chyba sie zaczely problemy zoladkowe :( bolal mnie dzisiaj brzuch i czuje sie jak przy chorobie lokomocyjnej... Chyba najgorsze przede mna :/

    7 cykl staran
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 10 września 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek piękny dzidzius 😍 gratuluję 😊

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek cudny widok! <3

    My odebraliśmy wyniki wczoraj Pappy. Trisomia 21 wyszła 1:600 i chyba decydujemy się na test wolnego DNA płodu.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1909 612

    Wysłany: 10 września 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi a co to oznacza? przybliż mi troszkę :) bo ja się nie znam :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 września 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek piekny maluszek. Super ze wszystko dobrze jest. Tez mam gdzies zdjecie jak maluszek zakrywa sie reka jakby mial juz dosc zdjec :-D fajna pamiatka.

    Zuzi a lekarz na podstawie badania usg nie skorygowal tego wyniku? U nas np. wyszlo ryzyko trisomi 21 1:741 ale na podstawie obrazu usg lekarz wystawil ryzyko skorygowane i wyszlo 1:14025. Wiec on powinien polaczyc wyniki razem z usg i wtedy podać prawidlowy wynik a nie sugerowac sie sama krwia. Chyba ze to juz po skorygowaniu wam tyle wyszlo? Chcecie sie zdecydować na SANCO? Amniopunkcji nie polecam tyle zlego sie o tym naczytalam.

    MalaMi jesli wyszlo ryzyko w przedziale 1:100 do 1:1000 to oznacza ze jest srednie ryzyko wystapienia trisomi 21 u dziecka (trisomia 21 to zespół Downa) . Jak wynik jest ponizej 1:100 to ryzyko jest duze a jak wynik jest powyzej 1:1000 to ryzyko jest bardzo male.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 10:57

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Martek piekny maluszek. Super ze wszystko dobrze jest. Tez mam gdzies zdjecie jak maluszek zakrywa sie reka jakby mial juz dosc zdjec :-D fajna pamiatka.

    Zuzi a lekarz na podstawie badania usg nie skorygowal tego wyniku? U nas np. wyszlo ryzyko trisomi 21 1:741 ale na podstawie obrazu usg lekarz wystawil ryzyko skorygowane i wyszlo 1:14025. Wiec on powinien polaczyc wyniki razem z usg i wtedy podać prawidlowy wynik a nie sugerowac sie sama krwia. Chyba ze to juz po skorygowaniu wam tyle wyszlo? Chcecie sie zdecydować na SANCO? Amniopunkcji nie polecam tyle zlego sie o tym naczytalam.

    MalaMi jesli wyszlo ryzyko w przedziale 1:100 do 1:1000 to oznacza ze jest srednie ryzyko wystapienia trisomi 21 u dziecka (trisomia 21 to zespół Downa) . Jak wynik jest ponizej 1:100 to ryzyko jest duze a jak wynik jest powyzej 1:1000 to ryzyko jest bardzo male.

    Oczywiście to nie jest wynik z samej krwi. Wyniki mam od lekarza już skorygowane po USG, przed skorygowaniem 1:750. Decydujemy się na PANORAMĘ bo w naszej przychodni robią panoramę więc nie chcę już szukać na siłę.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amniopunkcję zalecają poniżej 300 bodajże.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 września 2019, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi kurcze to po badaniu usg wyszlo jeszcze wieksze ryzyko? A jak mialas usg to lekarz cos mowil ze jest nie tak? Byla kosc nosowa i jakie nt Wam wyszlo?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nt wyszło 2,70 czyli przy górnej granicy, stąd to ryzyko. Reszta jest w porządku, mogło mieć wpływ również to, że przyszłam w ostatnim momencie, a malec już nie był taki malutki więc i NT mogło być wyższe. Ale można tak gdybać. On raczej starał się mnie nastawiać pozytywnie ale też mówił jak jest i na czym stoimy. Absolutnie mnie nie straszył. Przegadałam sprawę z lekarzem prowadzącym, który jest w stałym kontakcie z tym genetykiem i powiedział, ze on wie, że jest wszystko dobrze ale dla własnego zdrowia mogę zrobić badanie.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 września 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi napewno jest wszystko dobrze i nie masz sie co przejmowac. Moze faktycznie bobasek byl juz wiekszy niz zwykle sie robi te badanie i dlatego wyszedl taki wynik. Ale dla wlasnego spokoju jak chcecie to zrobcie te badanie nie bedziesz sie przynajmniej tak denerwowac bo nerwy tez nie sa teraz Tobie potrzebne. A umowilas sie juz na badanie? Wiesz ile sie czeka na wynik?

    Edit: a wy bedziecie mieli refundowanych ten test czy sami za niego placicie? Jak zobaczylam ile kosztuje to sie przerazilam. Kolo 2 tys?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:16

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Zuzi napewno jest wszystko dobrze i nie masz sie co przejmowac. Moze faktycznie bobasek byl juz wiekszy niz zwykle sie robi te badanie i dlatego wyszedl taki wynik. Ale dla wlasnego spokoju jak chcecie to zrobcie te badanie nie bedziesz sie przynajmniej tak denerwowac bo nerwy tez nie sa teraz Tobie potrzebne. A umowilas sie juz na badanie? Wiesz ile sie czeka na wynik?

    Edit: a wy bedziecie mieli refundowanych ten test czy sami za niego placicie? Jak zobaczylam ile kosztuje to sie przerazilam. Kolo 2 tys?

    Nie, te testy nie są refundowanie. Tak kosztuje dokładnie 2 tysiące. Przerażające, a z drugiej strony kompletnie dla mnie nie znaczące chociaż wiem, że wiele osób nie mogłoby sobie na to pozwolić...

    Tak jesteśmy umówieni na piątek 13go... oby był szczęśliwy! :)
    Na wyniki czeka się ok 7-10 dni, po pobraniu w około 3 dni rew jest dostarczana do USA, bo tam jest laboratorium.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 768 618

    Wysłany: 10 września 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Nie, te testy nie są refundowanie. Tak kosztuje dokładnie 2 tysiące. Przerażające, a z drugiej strony kompletnie dla mnie nie znaczące chociaż wiem, że wiele osób nie mogłoby sobie na to pozwolić...

    Tak jesteśmy umówieni na piątek 13go... oby był szczęśliwy! :)
    Na wyniki czeka się ok 7-10 dni, po pobraniu w około 3 dni rew jest dostarczana do USA, bo tam jest laboratorium.

    Zuzi wierze ze wszystko jest dobrze i maluszkowi nic nie dolega.
    To tylko statystyka która nie raz straszy ludzi :(

    Ale sprawdźcie. Dostaniecie wyniki i będziesz spokojniejsza :)
    Napewno ten piątek 13.09 będzie szczęśliwy dla waszej trójki! <3

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    NaszeBarankoweSzczęście❤️
    ❤️❤️❤️Mikołaj 17.01.2020 ❤️❤️❤️
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 10 września 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Zuzi wierze ze wszystko jest dobrze i maluszkowi nic nie dolega.
    To tylko statystyka która nie raz straszy ludzi :(

    Ale sprawdźcie. Dostaniecie wyniki i będziesz spokojniejsza :)
    Napewno ten piątek 13.09 będzie szczęśliwy dla waszej trójki! <3

    Musi być :) Innej opcji nie ma <3

    Z drugiej strony tak sobie myślę o tym wszystkim, jak u człowieka w jednej chwili zmienia się cały światopogląd. I postrzeganie tej ciąży, że już jakieś pierdoły nie mają kompletnie znaczenia. Modli się człowiek tylko aby dzieciątko było zdrowe :) Kompletny kosmos.

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 10 września 2019, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi to normalne ze sie martwisz o maluszka. Teraz juz caly czas bedziesz sie o niego martwic i to juz sie nie zmieni. Ale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Takie wyniki o niczym jeszcze nie świadczą. Zobaczysz zrobicie panorame i wszystko bedzie dobrze! Ja wierze ze bedzie dobrze i innej opcji nie ma!
    Ale z drugiej strony jak to na nas zarabiaja. Takie badanie a taki koszt. Kobiety w ciąży powinny miec za darmo badania i leki a nie tylko nas naciągaja na kolejne koszty.

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 10 września 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi musi byc dobrze! Mam nadzieje, ze szybciutko uda Wam sie zrobic badanie i jak najszybciej dostaniecie wyniki! To prawda, ze te ceny sa jak z kosmosu...nie kazdego na to stac i przykro, ze ten 'spokoj' trzeba sobie kupic - tak nie powinno byc w przypadku kobiet w ciazy.
    Moja kolezanka rowniez miala prawdopodobienstwo wieksze niz 1:1000, jeszcze wieksze niz Ty Zuzi i tez sie zdecydowali na te badania - zdecydowanie to byl dobry krok, szczegolnie dla niej w tym stanie :) oczywiscie wszystko bylo w porzadku z Maluszkiem, wiec trzeba byc dobrej mysli!!! :)

    7 cykl staran
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego