Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 13 września 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    W poniedziałek byłam na monitoringu, pęcherzyk 20mm, wczoraj z rana zrobiłam sobie zastrzyk ovitrelle :) zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Działania podjęte zostały :D

    Nie wiem też kiedy powinnam testować, zapomniałam zapytać , przez co mam rozkminę czy np powinno być to w poniedziałek 23 września, czy później.

    Ogólnie to czuję się fatalnie w tym cyklu, wszystko mnie boli "w środku".
    Na samą myśl o współżyciu mnie odrzuca z tego bólu, plus tak jakoś mi smutno - te starania są pozbawione jakiegokolwiek romantyzmu. Mój mąż też chyba to czuje i jest jakby zniechęcony - w sensie - tak ciężko nam o zbliżenie na zawołanie. Nie wiem, też tak miałyście ?
    Spróbuj trochę poflirtowac :). Jakas seksi bielizna, kolacja przy świecach i lampce wina :). Ach swoją drogą to dawno wina nie piłam ale muszę poczekac do środy wtedy mam termin @

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 13 września 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joanien1104 wrote:
    Liliputkowo - bardzo mi przykro :(

    U mnie pęcherzyk pękł, więc mała nadzieja jest. Będę testować 23 września w poniedziałek, bo w niedziele ostatnia tabletka duphastonu. Aczkolwiek na spokojnie jakos do tego podchodzę. Nawet to czekanie na testowanie nie wydaje mi się odległe.
    Ja też biorę w niedzielę ostatnio tabletkę duphastonu :) ale ew testowanie zostawiam na środę /czwartek

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2797 969

    Wysłany: 13 września 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam problem.

    3 miesiące temu bbyłam u endokrynologa z wynikiem tsh 2,19 zwiększyła mi dawkę euthyrox 75, za tydzień mam wizytę lekarka kazała powtórzyć badanie więc też tak zrobiłam i mój wynik TSh to 0,062 (norma 0,38-5,33) FT4 1,13 ( norma 0,65-1,48)

    wiem bardzo małe tsh i teraz się zastanawiam czy nie mam czasami za dużej dawki.
    Od tego mc piję zioła jest możliwe że one mi mieszają czy nie?

    Proszę o pomoc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:12

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    Czekamy na wyniki wymazów i lecimy z pierwszą procedurą
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 13 września 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Hej dziewczyny byłam wczoraj u lekarza.. Ciąża biochemiczna beta zaczęła spadać plamienie tez jest... Nic z tego. Wkratke gratuluje i trzymam kciuki

    Ogromnie mi przykro kochana :(

    Mocno mocno tule

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 5198 8013

    Wysłany: 13 września 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Młodamezatka, liliputkowo przechodziła zapłodnienie in vitro więc w tym wypadku owulacja i zapłodnienie jest stymulowane i zachodzi poza organizmem... Nie wiem czy jestem odpowiednią osobą aby wyprowadzać z błędu... Ale to tak gwoli ścisłości.

    Przepraszam :( jestem aktywna na kilku watkach i nie pamietam juz komu naturalnie sie w tym cyklu udalo a kto byl stymulowany/in vitro :(

    Tym bardziej jest mi ogromnie przykro liliputkowo :(

    n59ypiqvvozo51h0.png

    13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    Ignaś 56cm, 3300g, 10/10 🐻

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 25🧔🏻 31
    MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 13 września 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo bardzo bardzo mi przykro :( Nawet nie mam słów... <3

    Joanien trzymam kciuki, oby wrzesień okazał się szczęśliwy!

    Abi... nie napiszę Ci, że cieszę się z Twojej decyzji, ale patrząc jak to było z moim (wymuszonymi przez lekarza) przerwanym staraniem, który robił się już dość obsesyjny, wiem, że wyszło mi to na dobre :) A przede wszystkim dla mojej głowy. Także trzymam kciuki za Ciebie i czuję w środku, że spotkamy się prędzej niż za 2 lata :)

    wkratke... no cóż ja mam Ci napisać? Cieszę się, a za razem przykro mi! Pamiętaj, że to znak że fasola wyciąga z Ciebie baaaaardzo dużo energii żeby się rozwijać, to dobra oznaka! :D Ja pod koniec I trymestru już byłam tak zdesperowana, że płakałam po przyjściu z pracy, że chce mi się spać, zasypiałam, budziłam się w nocy... i dalej płakałam stwierdzając, że do niczego się nie nadaję bo tylko śpię :D Pomyśl też, że tak jak i ja chodzisz do pracy i Twój organizm dużo więcej zużywa energii i masz do tego prawo aby być wykończoną :)

    Dziewczyny ja dzisiaj oddałam krew, oby ten piątek 13go był dla mnie szczęśliwy! Jestem dobrej myśli ale miałam ciężką noc, chociaż piękny sen taki realistyczny, że śnił mi się mój synek :) I dziś się potwierdziło, że chłopak 100%! Więc zostaje Wojtuś <3

    Po wczorajszej wizycie u mojego ginekologa dowiedziałam się, że mam znów grzybicę :( i znów muszę brać globulki... bleeee nie lubię ich bo ciągle muszę używać wkładek bo leci ze mnie na żółto :P

    Mam w karcie ciąży już napisane wskazanie do CC (z uwagi na mojego naczyniaka i epilepsję) musze mieć zaświadczenie od neurochirurga tylko. No i dobra wiadomość jest taka, że mój lekarz prowadzący będzie mi wykonywał CC więc będę mogła z nim omówić cały przebieg porodu ufff. No to się rozpisałam ale mam wenę bo o dziwo mam trochę energii - Wkratke tylko się nie denerwuj, że to piszę :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 19:49

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • liliputkowo90 Autorytet
    Postów: 731 758

    Wysłany: 14 września 2019, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi rozumiem twoja decyzje i trzymam kciuki by w tym odpoczynku sie coś udało :) zawsze mogłam na Ciebie liczyć wiec pamiętaj że jesteśmy tu by wspierać wiec zawsze pisz gdy bedzie dołek. Nasze dalsze plany to miesięczny odpoczynek by wszystko sie oczyściło i w październiku listopadzie podchodzimy do drugiego krio mamy jeszcze dwa zarodki zamrożone i 6 jajeczek wiec jest z czego działać. Poddać sie nie możemy bo przez ta ciąże biochemiczna juz zasmakowałam w tych dwóch kreseczkach byle by tylko psychicznie dać radę.

    5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 14 września 2019, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:51

    7 cykl staran
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 14 września 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Kurde już któryś dzień mnie pobolewa jakby przy lewym jajniku ale na wysokości biodra (z tego była prawdopodobnie owulacja) i to głównie wieczorem. Myślicie że to może coś znaczyć? Do miesiączki zostały mi 3/4 dni
    3 cs

    Zuzi ja też miałam proroczy sen co do płci i śniło mi się od początku że chłopaka mam :) a potem ze dwóch z małą różnica wieku więc oby się sprawdziło :). To może podświadomość tak działa bo np jak patrzyłam za ubrankami a nie znałam jeszcze płci to mówiłam że chłopak

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 15 września 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Kurde już któryś dzień mnie pobolewa jakby przy lewym jajniku ale na wysokości biodra (z tego była prawdopodobnie owulacja) i to głównie wieczorem. Myślicie że to może coś znaczyć? Do miesiączki zostały mi 3/4 dni
    3 cs

    Zuzi ja też miałam proroczy sen co do płci i śniło mi się od początku że chłopaka mam :) a potem ze dwóch z małą różnica wieku więc oby się sprawdziło :). To może podświadomość tak działa bo np jak patrzyłam za ubrankami a nie znałam jeszcze płci to mówiłam że chłopak

    Mnie pobolewał pod koniec cyklu prawy jajnik tzn nie bolał, a był bardzo odczuwalny. Ale to jest kwestia indywidualna bo na tyle znałam już swój organizm, że w tym czasie nigdy nie czułam jajniku, nawet w owaulację czasem nie czułam, a ją miałam potwierdzona monitoringiem. Więc do wyboru była ciąża albo jakaś torbiel, która daje o sobie znać :)

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 15 września 2019, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Mnie pobolewał pod koniec cyklu prawy jajnik tzn nie bolał, a był bardzo odczuwalny. Ale to jest kwestia indywidualna bo na tyle znałam już swój organizm, że w tym czasie nigdy nie czułam jajniku, nawet w owaulację czasem nie czułam, a ją miałam potwierdzona monitoringiem. Więc do wyboru była ciąża albo jakaś torbiel, która daje o sobie znać :)
    Mnie też nie tyle że boli co go czuje ale głównie wieczorem chociaż dziś póki co cisza

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2797 969

    Wysłany: 16 września 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badanie prolaktyny mam zrobić koło 10 czy przed badaniem mam brac euthyrox czy nie? bo nic mi lekarka nie powiedziała

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    Czekamy na wyniki wymazów i lecimy z pierwszą procedurą
  • Marcowa2017.23 Autorytet
    Postów: 981 207

    Wysłany: 16 września 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo90 bardzo mi przykro :( życzę powodzenia i mocno trzymam za Was kciuki :)

    Abi zaglądają do nas i czasem pisz co słychać, ale niech głową odpoczywa :D

    ja zaglądam co jakoś czas i nadrabiam, oczywiście za wszystkie trzymam kciuki i czekam na dwie kreseczki i nowe watkowe dzieciaczki :D

    3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2016 577

    Wysłany: 17 września 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo tak mi przykro ze nie udali sie tym razem :-( trzymam kciuku za kolejne proby. Musi byc dobrze!

    Zuzi i jak tam po wizycie u Twojego lekarza i pobraniu krwi w piatek? Kiedy beda wyniki mowili coś?

    wKratke i jak sie czujesz? Mam nadzieje ze mdlosci juz ustepuja i bedzie teraz tylko coraz lepiej.

    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i czskamy na dobre wiesci <3

    wKratke lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 17 września 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:51

    7 cykl staran
  • Domi90 Znajoma
    Postów: 20 12

    Wysłany: 17 września 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Długo zastanawiałam się czy tu dołączyć,, ale już chyba mam dość chodzenia po lekarzach . Od ponad dwóch lat staramy się z mężem o dziecko bez rezultatu. Przeszłam szereg badań które do tej pory są książkowe właśnie od początku roku próbuje zrobić badanie drożności jajowodow niestety jak nie ureoplazma to znowu jakiś grzyb już nie wspomnę o dopasowaniu terminu do siebie. Zaciekawiła mnie ostatnio jedna rzecz dużo czytałam o badaniu TSH ja mam 2.083 . Znalazłam informację że najlepszy poziom to 1.5 , ale z drugiej strony lekarz nie jeden już widział moje wyniki i mówił że jest ok. Sama już nie wiem co o tym sądzicie?

  • wKratke Autorytet
    Postów: 530 120

    Wysłany: 17 września 2019, 18:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:51

    7 cykl staran
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2797 969

    Wysłany: 17 września 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi. Mąż robił badania? Byliście w klinice niepłodności?

    Ja zrobilam prolaktyne mam 14.40 norma 3.34-26.72 chyba wporzadku ?

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    Czekamy na wyniki wymazów i lecimy z pierwszą procedurą
  • Domi90 Znajoma
    Postów: 20 12

    Wysłany: 17 września 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wkratke i MałaMi90😊
    Tak mąż robił badania też są ok był u seksuologa i nawet przepisał mu " dla lepszego efektu " pierońsko drogie tabletki na 3 miesiące i nic to nie dało. Wszystkie badania wstępne mam zrobiobine oprócz tej nieszczęsnej drożności. Ostatnio Pani doktor stwierdziła że jak nie miałam zapalenia czy infekcji jajowodów to nic nie powinno być przytkane. Kilka miesięcy z rzędu stosowalam też duphaston. Cykle mam regularne , monitoring był wszystko tak jak powinno być. Stosowalam testy owulacyjne ale po monitoringu przestałam bo już wiem kiedy mam owulacje . Nie wiem czy nie udać się z mężem do seksuologa moze w głowie się coś przyblokowało, chociaż teraz już nie mamy jakiegoś mega ciśnienia a może mi się tylko tak wydaje. 😞

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2797 969

    Wysłany: 17 września 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno drożność też pomaga udróżnia jeszcze bardziej. :) A byliście w klinice niepłodności? Czy tylko u zwykłego ginekologa?

    Pokrótce:

    Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS

    On: leukocyty w nasieniu, MSOME- 1% klasa II,

    Czekamy na wyniki wymazów i lecimy z pierwszą procedurą
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ