X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no faktycznie nie pomyslalam o tym. Dzieki Abi <3

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Rubii jak w kwietniu miałam infekcję to miałam dokładnie taki śluz kremowo grudkowaty i okazało się, że nabawiłam się grzybicy po antybiotyku i przy okazji zaraziłam mojego męża... Dramat. Ale ponoć to niekoniecznie jest tylko objaw infekcji
    Ale nic mnie nie piecze ani nie swedzi i nie ma zadnego zapachu.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli pewnie tak jak mówi Abi :)

Rubii lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie patrzeć coś tam zostaje z tego co nakładają :D U mnie też bez objawów a tak to czy zaczerwienienie, czy świąd jakiś by był raczej, już dzisiaj ustąpiło, i nie wielka ilość była. :)

• Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa kiedy pierwsza wizyta u lekarza? :D

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Marcowa kiedy pierwsza wizyta u lekarza? :D

Jeszcze nie wiem kiedy pojsc, mysle ze gdzie 7-8 tydzien :)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 7 tyg to juz serduszko bedzie. Fajnie znow uslyszysz ten piekny dzwiek.

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wracając do listy testowania to aplikacja w tel najbliższy termin @ pokazuje mi 21 lipca więc jak narazie testuję z zuzi w tym samym czasie :) ale nie nastawiam się za bardzo bo jeszcze nie wiadomo co z owu... Na dzień 21 lipca :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi ja też nie wiem jak wypadnie mi owu dlatego wpisałam pierwszy dzień @ na dzień dzisiejszy:) Nie robię żadnych testów, tylko mierzę w tym miesiącu temperaturę

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testów też robić nie będę :) Też na podstawie temperatury spróbuję określić. W końcu te testy owu też nie dają pewności, moze być wzrost LH a do owulacji moze wcale nie dojść, po wykresie też można to samo stwierdzić jeśli będzie skok temperatury.... A działać będziemy do 25 dc przynajmniej :)

• Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to trzynam kciuki za piekna owulacje w tym cyklu!! Oby owocna!!

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja testów też robić nie będę :) Też na podstawie temperatury spróbuję określić. W końcu te testy owu też nie dają pewności, moze być wzrost LH a do owulacji moze wcale nie dojść, po wykresie też można to samo stwierdzić jeśli będzie skok temperatury.... A działać będziemy do 25 dc przynajmniej :)

dokładnie też tak myślę nie ma co wariować

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa jeszcze jedną ciekawostkę Wam powiem odnośnie badania nasienia. Ginekolog zasugerował że zaleca w poniedziałek, środę i piątek "brykanie" jak to powiedział :D a w poniedziałek badanie nasienia. A w klinice jak dzwoniliśmy kazali 5 dni się powstrzymywać. Lekarz powiedział że po 5 dniach wstrzemięźliwości to naprawdę wyniki mogą wyjść marne i można się przestraszyć, a tak to plemniki są produkowane "na bieżąco" i nie ma nic starego. Może coś w tym jest że wtedy wyniki są złe i koncerny farmaceutyczne zarabiają bo trzeba leczyć i mężczyznę, który często może być zdrowy, tylko po 5ciodniowym przestoju mechanizmu może coś się "Zestarzeć". :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby była Rubi, oby :) Ja już te 3 badania dociągne i jeśli będzie ok to przez wakacje trochę postaram się wyluzować :)zresztą po wczoraj niby już trochę mi lżej ze te wyniki całkiem nie złe i tarczyca zdrowa jednak :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty opowiadasz Abi !!!!!!!!

To ja się naczytałam właśnie, i czasem piszą, że powinno się kochać często(już nie będę tu używać tego przytulania bo to dziwnie brzmi :p ) bo właśnie wtedy produkuje się więcej nasienia i dobrego nasienia, a gdzieś słyszałam mi.in od mojej TEŚCIOWEJ, że powinno się być wstrzmięźliwym przez np 5 dni i dopiero działać wtedy jest tam najwięcej nasienia. Ale błagam nie będę się kochać raz w miesiącu oczekując na owulację :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniliśmy do kliniki Bocian i kazali 5 dni przed badaniem nic nie działać :) A ten lekarz że broń Boże ich słuchać, że z takimi założeniami to co drugi by się leczył :) Że własnie im częściej tym lepiej, optymalnie co 2-3 dni bo wtedy produkcja jest świeża :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

• enka90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, z diagnostycznego punktu widzenia okres wstrzemięźliwości musi być zachowany :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już zgłupiałam z tego wszystkiego :) Ale zrobimy tak jak kazał poniedziałek, środa, piątek będzie się działo a poniedziałek badanie :)w końcu to on będzie oceniał te wyniki :)

• enka90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się stosowała jednak do procedury laboratoryjnej :) jak chcesz to wieczorkiem mogę jeszcze się upewnić czy ten czas wynosi 5 dni i dam znać:) ale z tego co pamiętam to chyba tak. Normy laboratoryjne odnoszą sie do zachowanego okresu wstrzemięźliwości więc odradzam robić inaczej niż zaleca procedura :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że niekiedy lekarze nie ogarniają procedur i wszystko wiedzą najlepiej ;)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ