X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi to nie jestem sama uff...

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Marcowa2017.23 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:23

3i49f71x2dxie3wa.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ja myślę że ten stres jest naturalnym stanem dla organizmu, co nie znaczy ze nie ma wpływu na nasze niepowodzenia. Nie da się odłączyć części głowy żeby o tym nie myśleć. Tym bardziej jak w okół widzi się maluszki, w rodzinie też dużo dzieci się rodzi no i same teksty docelowe "A kiedy Wy się zdecydujecie"?:) Człowiek jest tylko człowiekiem, nie jesteśmy robotami. Musimy się jakoś z tym uporać :)

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Jestem za zwolnieniami dla starajacych sie! Marcowa a Ty ile jeszcze planujesz pracowac? Kiedy chcesz na L4 isc?

Ja jestem na urlopie jeszcze po macierzynskim nie wrocilam, tyle urlopu sie nazbieralo. ale w pierwszej ciazy nie pracowalam juz od 9tyg, z powodu wczesniejszego poronienia.

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci dobrze Marcowa. Tyle wolnego masz pozazdroscic. I teraz tez nie musisz wracac do pracy. Gorzow daleko niestety :(

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie teraz uda to tez szybko bede na zwolnieniu ze wzgledu na wczesniejsze poronienie

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jasna sprawa, trzeba isc szybko na zwolnienie i byc spokojnym:)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Urlop mamy niestety w 2giej połowie sierpnia :( ale muszę sobie chyba zaplanować jakoś ten miesiąc jak najbardziej czynnie aby nie myśleć o pracy może to jest jakieś wyjście. Powinni dawać zwolnienie na staranie się o dziecko :D trzeba to zmienić :P

Jestem za. Stres jest straszny. Sama nie potrafię sobie z nim poradzić. A jak słyszę nie wolno się denerwować to płakać mi się chcę

zuzi_c lubi tę wiadomość

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcowa a to nie jest tak ze będziesz chociaż na parę dni musiała wrócić do pracy? Pamiętam że koleżanka też nie zdążyła wrócić a zaszła w drugą ciążę i chyba 3 dni przyszła i znowu poszła na L4, tylko nie pamiętam z czym to było związane... Może z wypłatą z ubezpieczenia dodatku za urodzenie dziecka... No nie przypomnę sobie teraz. Ja do Gorzowa też daleko :(

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia przy staraniach. W poprzedniej pracy któraś dziewczyna powiedziała że ona na noce nie może pracować bo to za ciężko a ona się o dziecko stara to kierowniczka ją wyśmiała... Ale taka jest rzeczywistość...

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety w sumie z jednej strony to L4 wydaje się śmieszne ale jest w tym jakiś sens... :)

Ja już odczuwam przesilenie pracowe i wczoraj planowałam z przyjaciółką, że najlepiej jakbym zaszła w tym miesiącu, w połowie sierpnia na urlop żeby się cieszyć a we wrześniu przyniosę L4 :D hahaha no ale marzyć dobra rzecz :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba marzyc bo marzenia się spełniają :)

Rubii lubi tę wiadomość

• Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz odczuwam przepracowanie u mnie w firmie nawet nie chca dawac 2 tyg urlopow tylko tydzien bede miala niestety :-(

zuzi_c lubi tę wiadomość

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam dziewczyny że nie ma chyba dobrego czas, sytuacji życiowej czy finansowej. Zawsze coś się zepsuje lub będzie wskazywać że to nie ten czas.

Nie wiem co u mnie się dzieje ale od jakiegoś tygodnia mam chyba nerwowo bole

Wczoraj nalalam sobie piwa i nie wypiłam go w końcu bo mnie tak bolało. Nie wiem czy wynik pozytywny progesteronu tak mnie nastroił a zapewne zrobił nadzieję niepotrzebna. Zastanawiam się czy melisy sobie nie łyknąć jak wrócę z pracy.

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    Ja tez juz odczuwam przepracowanie u mnie w firmie nawet nie chca dawac 2 tyg urlopow tylko tydzien bede miala niestety :-(

no dokładnie u mnie to samo... i nawet jak są spokojniejsze dni to mnie i tak trzyma. Nie było mnie 3 dni w pracy, a mam wrażenie, że wszystko beze mnie się wali. Czasem się zastanawiam jak oni sobie poradzą beze mnie jakbym była na L4 bo na pewno nie będę odbierać telefonów :D <3

Rubii lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi nie mysl jak sobie poradza. Jakos musza. Jak mnie nie ma w pracy to wszystko lezy i czeka na mnie ale wcale sie tym nie przejmuje jak sobie poradza. Jakby czlowiek sie tym przejmowal to nigdy by nie planowal dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 10:59

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poczytać przepisy jak to jest. Ale ja prawnie jestem w pracy tylko mam urlop ;)

3i49f71x2dxie3wa.png
  • Rubii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam jakos duzo bialo/kremowego sluzu z grudkami. Ale wczoraj jak bylam u lekarza to mowil mi ze nie mam zadnej infekcji wic nie wiem juz co o tym myslec. Naczytalam sie ze bialawy sluz z grudkami to infekcja

f762f9eb67.png
    Długo wyczekiwany cud <3

22d689dd2f.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii jak w kwietniu miałam infekcję to miałam dokładnie taki śluz kremowo grudkowaty i okazało się, że nabawiłam się grzybicy po antybiotyku i przy okazji zaraziłam mojego męża... Dramat. Ale ponoć to niekoniecznie jest tylko objaw infekcji

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj wieczorem taki śluz a podczas badania nic nie mówił, wydaje mi się że to mogą być resztki żelu którego używają do USG w połączeniu z naszym fizjologicznym śluzem :) Przynajmniej ja sobie tak skojarzyłam :)

Rubii lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ