Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika '90 vol.2
Odpowiedz

Staraczki z rocznika '90 vol.2

Oceń ten wątek:
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi mam tak samo jak Ty. Meza tylko w weekendy i wiem jak z tym jest trudno sie starac o dzidzie. Ale jakos sobie musimy radzic. Bierzecie cos zeby sie wspomoc?

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MałaMi90. Bierzesz coś na prolaktynę i tarczycę?

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 3 lipca 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się łamać że na delegacje jeżdżą. To nie jest wyznacznikiem. My od 15 grudnia dokładnie co dwa dni max trzy się przytulamy. I nic ani słuchu ani widu by zapłodnienie miało nastąpić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 13:39

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Dziewczyny nie ma co się łamać że na delegacje jeżdżą. To nie jest wyznacznikiem. My od 15 grudnia dokładnie co dwa dni max trzy się przytulamy. I nic ani słuchu ani widu by zapłodnienie miało nastąpić.
    No ale jak np nie ma meza na Twoje dni plodne to to jest duze utrudnienie. Caly cykl stracony wtedy i okres starania sie znacznie sie wydluza.

    zuzi_c lubi tę wiadomość

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tarczycę euthyrox 50. 2 miesiące temu poprawiliśmy nasienie męża. i próbujemy lekarz kazał przyjść w sierpniu i zastanowić się nad inseminacją. mam mieszane uczucia co do tego.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii wrote:
    No ale jak np nie ma meza na Twoje dni plodne to to jest duze utrudnienie. Caly cykl stracony wtedy i okres starania sie znacznie sie wydluza.


    Dokładnie tak, a poza tym żeby nasienie było dobrej "jakości" należy regularnie współżyć a jak współżyć jak męża nie ma? Nasienie niestety nie przeżyje 5 dni. No ciężko jest niestety. Mój mąż 4 miesiące był w domu bo miał prace blisko. ale w tym czasie 2 miesiace poprawialiśmy nasienie a 2 miesiące się staraliśmy no niestety nie udało się.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    na tarczycę euthyrox 50. 2 miesiące temu poprawiliśmy nasienie męża. i próbujemy lekarz kazał przyjść w sierpniu i zastanowić się nad inseminacją. mam mieszane uczucia co do tego.

    Na prolaktynę nic nie bierzesz? To też wpływa na zajscie.

    No tak tu macie rację że jak płodne a nie ma żołnierzyków to szanse marne by zobaczyć dwie kreseczki.

    Jejku z jakimi my musimy się problemami zmagać, eh.

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mamy ale jakos musimy dac sobie rade. Wkocu musi byc dobrze i musi nam wszystkim sie udać

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 3 lipca 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak narazie też nie dał nic na prolaktynę, dopiero po tych badaniach powiedział że jak będzie wiedział od czego ta prolaktyna taka urosła, bo mógł ot być np. wynik stresu. A ja niby wtedy się denerwowałam jak jechałam do laboratorium że spóźnię się do pracy, ja ogólnie szybko się denerwuję :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta podwyższona prolaktyna to u męża wyszła ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 3 lipca 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 przypilnuje sobie tej prolaktyny. Mnie na początku twierdzili że ze stresu i mam się nie stresować ( jak na Boga jak). A później okazało się że po 3 miesiącach na lekach z 32 spadła tylko na 19 więc nie ma rewelki.

    MalaMi90 to dobrze że to nie u Ciebie tą prolaktyna taka wyszła.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:56

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • enka90 Autorytet
    Postów: 613 405

    Wysłany: 3 lipca 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubii nie trać jeszcze wiary!

    Rubii lubi tę wiadomość

    l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 3 lipca 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypilnuje, przypilnuje tylko ten test z MTC zrobie i bedzie jasne :-) narazie nie chcialam przerywac starań i dlatego go nie zrobilam bo trzeba troche przestoju zrobic zeby wynik byl miarodajny :-)

  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 3 lipca 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka my chyba idziemy łeb w łeb :D widzę, że masz przewidzianą owulkę za 2 dni tak jak i ja :) oby się udało! <3

    Ja dzisiaj mam straszny ból jajników, a w szczególności lewego. Zrobiłam test owu ale to jeszcze nie to

    https://zapodaj.net/8423b57fda3ac.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:52

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet
    Postów: 1642 955

    Wysłany: 3 lipca 2018, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłabym takie kreseczki zobaczyć na teście ciążowym <3

    Rubii lubi tę wiadomość

    m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Aneciu Ekspertka
    Postów: 259 76

    Wysłany: 4 lipca 2018, 00:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wiesz co my bedziemy badac nasienie w klinice Invimed prywatnie i tam terminy sa od reki, umowilismy sie na czw wiec czekamy 5 dni bo przed nie mozna wspolzyc i pic alkoholu

    A dziewczynu ile Wam czasu zajelo unormowanie TSH? Ja rozpoczelam z 5,3 spadlo do 2,55 i podnioslo sie do 2,92 mimo zwiekszonej dawki :( w piatek znow mam kontrole krwi
    A zbijam juz od lutego...

    Euthyrox 75
    wit D3, prenatal duo, cynk, wit C

    Homocysteina - w normie
    ASA, ANA, AOA- brak

    AMH - 2,2
    V Leiden-Ok
    Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
    FSH,LH,Testosteron, Progesteron - w normie
    Mthfr C-homo
    Pai-hetero
    KIR bx
    NK 19%
    HSG- oba jajowody drozne
    Maz wyniki w normie

    Bhcg: 28dc(9dpt)- 130,9, 30dc (11dpt)-245, 33dc (14dpt)- 595,4
    18 dpt- pęcherzyk 7mm
    24dpt-jest ♥️
  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 4 lipca 2018, 05:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    enka my chyba idziemy łeb w łeb :D widzę, że masz przewidzianą owulkę za 2 dni tak jak i ja :) oby się udało! <3

    Ja dzisiaj mam straszny ból jajników, a w szczególności lewego. Zrobiłam test owu ale to jeszcze nie to

    https://zapodaj.net/8423b57fda3ac.jpg.html
    Zuzi test nie jest jeszcze pozytywny. Dwie kreseczki musza byc takie same. Trzymam kciuki za piekna owulke <3

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 4 lipca 2018, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zapisalismy się teraz do invimedu na przyszly piątek, nam odpowiadają godziny wieczorne. Aneciu, nie wiesz jak tam z wynikami? Jest mozliwosc wyslania na maila?

  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 4 lipca 2018, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 18dc i nadal niskie temperatury wiec znowu długi cykl sie zapowiada...

  • Rubii Autorytet
    Postów: 2012 576

    Wysłany: 4 lipca 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi trzymam kciuki za Ciebie! Aby to byl ostatni cykl Twoich staran <3 u mnie zapowiada sie nowy cykl

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 07:45

    atdchdgeqzuerwi7.png

    Długo wyczekiwany cud <3
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego