WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z rocznika 91
Odpowiedz

Staraczki z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Wysokie :) ale w normie i siostra mi powiedziała że to bardzo dobrze. Powyżej 6.
    Mi lekarz pwoiedział, ze mam w normie miałam 2,5 w zeszłym roku

Normy poziomu AMH:

powyżej 3,0 ng/ml - wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;

powyżej 1,0 ng/ml - poziom prawidłowy;

poniżej 1,0 ng/ml - niski poziom, obniżona rezerwa jajnikowa

I w sumie niewiadomo jak zinterpretuje to twój lekarz

• ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te normy są stare i nieaktualne. Wynika to z faktu, że kiedyś.badanie było wykonywane inaczej. Aktualnie można przyjąć, że te normy mnoży się razy dwa. W każdym laboratorium są też normy podane :)

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina1991 wrote:
    Te normy są stare i nieaktualne. Wynika to z faktu, że kiedyś.badanie było wykonywane inaczej. Aktualnie można przyjąć, że te normy mnoży się razy dwa. W każdym laboratorium są też normy podane :)
    Nie no aktualne bo z nowej strony przytoczyłam, poza tym nie ma to znaczenia byleby ponizej 1 nie było

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma od 1,83 do 7,53 :) preferowany przedział dla kobiet starających się o ciążę to powyżej 5 a ja mam 6,73, więc idealnie :)

i ma znaczenie w której granicy jest- potwierdził mi mój ginekolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 15:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście to norma dla kobiet 25-29 lat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    norma od 1,83 do 7,53 :) preferowany przedział dla kobiet starających się o ciążę to powyżej 5 a ja mam 6,73, więc idealnie :)

i ma znaczenie w której granicy jest- potwierdził mi mój ginekolog.
    No tak każde labo ma inne też normy więc spoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu i ja zamierzam zrobic podstawowe badania, przed zajsciem w ciaze. Oczywiscie juz sie troche stresuje,czy wszystko ok. Frelcia zazdroszcze, ze Ty juz mozesz byc spokojniejsza :) a tak przy okazji, robiac te badania wazny jest dzien cyklu, czy to bez znaczenia?

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy, które badania chcesz wykonywać. Jedne wykonuje się na początku cyklu 2-5 dc, inne 7dpo a sa takie, przy których dzien nie ma znaczenia

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te które ja wykonywałam mogłam w dowolnym dniu :) jeszcze pobrał mi wymaz na obecność dwóch bakterii ale to się dowiem już w czwartek jak wyszły. Dzisiaj cały dzień śpię :( wczoraj byłam na kajakach i chyba dlatego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)

• karakorum Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak spedzilyscie weekend?

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Letitbe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kupowaniu płytek łazienkowych i pomaganiu babci :-D a taka ładna pogoda dzisiaj była i nie wykorzystałam.
    Jak tam u Ciebie Karakorum? Odpoczywasz?

'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie srednio... Odpoczywam pracując :P W sobote bylam na imprezce urodzinowej, kolejna impreza bez alkoholu i papierosow :( :P A to dopiero poczatek :P

Niedziele spedzilam na drapaniu swedzacych sutkow. Strasznie dziwna rzecz.

o 15.10 mam wizyte u ginekologa... Jade teraz z pracy, biore szybko prysznic i lece ogladac bąbla w usg... Troche sie stresuje :(

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum, daj znac po wizycie :)

• karakorum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko super :D Lekarz ocenil wiek ciazy na 6+1, z tego co widzialam na ekranie, pecherzyk ma 1.3 cm :)

pilik, Letitbe, madzioszka, jagodowa91 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super! Niech fasolka zdrowa rosnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chce fasolę :(

W sumie...w czwartek idę sprawdzić jak tam moja ovulka a w sobotę mamy rocznicę ślubu z Mężem. Byłoby zabawnie gdyby akurat w ten weekend nam się udało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 20:46

pilik lubi tę wiadomość

• Letitbe Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia... Wszystkie chcemy <3 będzie i u Ciebie
    Karakorum to znaczy, że źle oceniłas owu, czy rozmiar pęcherzyka jest wiekszy niż srednia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 20:54

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letitbe nie mam pojecia! Pytania mi sie pojawily po wizycie, jak zawsze :( Wydaje mi sie, ze mialam wczesna owulacje... Bo z tego co kojarze, "internetowy" mechanizm obliczania ciąży opiera sie m.in. na ilosci dni w cyklu i owulacji w środku. Ja mialam w 9-11 dniu, pasowałoby. W ogole szok, bo mialam usg przez powloki brzuszne... I bylo widac!

Dostalam zaswiadczenie dla pracodawcy, jutro ciepne szefowi na stol i uciekam do lekkiej pracy :D

Nastepna wizyta za 3 tygodnie (01.08), to wszystkie juz zdazycie zafasolkowac :) Niezmiennie trzymam kciuki!

Letitbe Ty juz daleko w cyklu <3 Kiedy testujesz? Jak sie czujesz?

Ide sobie poczytac ksiazeczki przed snem... Jakby co, to dobranoc dziewczynki :*

pilik, jagodowa91 lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, tez w tym miesiacu mam rocznice slubu i fajnie by bylo gdyby pojawila sie fasolka.
    Dziewczyny,ta owulacja, to jakas masakra. juz chyba nie wierze, w te komputerowe wyliczanki. Od poprzedniego cyklu, staramy sie jak najczesciej serduszkowac i wydaje mi sie, ze szybciej cos z tego wyniknie, bo zawsze moze sie cos poprzesuwac.
    W koncu wszystkie bedziemy w ciaze, ale ile sie owkurzamy,to nasze :)
    Zawsze mnie zastanawia, dlaczego w rodzinach patologiczych czesto jest tak duzo dzieci.. My nad jednym musimy sie nameczyc, dbac o siebie, robic badania.. eh. Nie ma sprawiedliwosci.

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ