Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Wysokie ale w normie i siostra mi powiedziała że to bardzo dobrze. Powyżej 6.
Normy poziomu AMH:
powyżej 3,0 ng/ml - wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
powyżej 1,0 ng/ml - poziom prawidłowy;
poniżej 1,0 ng/ml - niski poziom, obniżona rezerwa jajnikowa
I w sumie niewiadomo jak zinterpretuje to twój lekarz
-
Te normy są stare i nieaktualne. Wynika to z faktu, że kiedyś.badanie było wykonywane inaczej. Aktualnie można przyjąć, że te normy mnoży się razy dwa. W każdym laboratorium są też normy podane17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
nick nieaktualnyewelina1991 wrote:Te normy są stare i nieaktualne. Wynika to z faktu, że kiedyś.badanie było wykonywane inaczej. Aktualnie można przyjąć, że te normy mnoży się razy dwa. W każdym laboratorium są też normy podane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:norma od 1,83 do 7,53 preferowany przedział dla kobiet starających się o ciążę to powyżej 5 a ja mam 6,73, więc idealnie
i ma znaczenie w której granicy jest- potwierdził mi mój ginekolog. -
nick nieaktualnyW tym tygodniu i ja zamierzam zrobic podstawowe badania, przed zajsciem w ciaze. Oczywiscie juz sie troche stresuje,czy wszystko ok. Frelcia zazdroszcze, ze Ty juz mozesz byc spokojniejsza a tak przy okazji, robiac te badania wazny jest dzien cyklu, czy to bez znaczenia?
-
To zależy, które badania chcesz wykonywać. Jedne wykonuje się na początku cyklu 2-5 dc, inne 7dpo a sa takie, przy których dzien nie ma znaczenia'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja na kupowaniu płytek łazienkowych i pomaganiu babci a taka ładna pogoda dzisiaj była i nie wykorzystałam.
Jak tam u Ciebie Karakorum? Odpoczywasz?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
W sumie srednio... Odpoczywam pracując W sobote bylam na imprezce urodzinowej, kolejna impreza bez alkoholu i papierosow A to dopiero poczatek
Niedziele spedzilam na drapaniu swedzacych sutkow. Strasznie dziwna rzecz.
o 15.10 mam wizyte u ginekologa... Jade teraz z pracy, biore szybko prysznic i lece ogladac bąbla w usg... Troche sie stresujeA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż chce fasolę
W sumie...w czwartek idę sprawdzić jak tam moja ovulka a w sobotę mamy rocznicę ślubu z Mężem. Byłoby zabawnie gdyby akurat w ten weekend nam się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 20:46
pilik lubi tę wiadomość
-
Frelcia... Wszystkie chcemy będzie i u Ciebie
Karakorum to znaczy, że źle oceniłas owu, czy rozmiar pęcherzyka jest wiekszy niż srednia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 20:54
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Letitbe nie mam pojecia! Pytania mi sie pojawily po wizycie, jak zawsze Wydaje mi sie, ze mialam wczesna owulacje... Bo z tego co kojarze, "internetowy" mechanizm obliczania ciąży opiera sie m.in. na ilosci dni w cyklu i owulacji w środku. Ja mialam w 9-11 dniu, pasowałoby. W ogole szok, bo mialam usg przez powloki brzuszne... I bylo widac!
Dostalam zaswiadczenie dla pracodawcy, jutro ciepne szefowi na stol i uciekam do lekkiej pracy
Nastepna wizyta za 3 tygodnie (01.08), to wszystkie juz zdazycie zafasolkowac Niezmiennie trzymam kciuki!
Letitbe Ty juz daleko w cyklu Kiedy testujesz? Jak sie czujesz?
Ide sobie poczytac ksiazeczki przed snem... Jakby co, to dobranoc dziewczynki :*pilik, jagodowa91 lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualnyFrelcia, tez w tym miesiacu mam rocznice slubu i fajnie by bylo gdyby pojawila sie fasolka.
Dziewczyny,ta owulacja, to jakas masakra. juz chyba nie wierze, w te komputerowe wyliczanki. Od poprzedniego cyklu, staramy sie jak najczesciej serduszkowac i wydaje mi sie, ze szybciej cos z tego wyniknie, bo zawsze moze sie cos poprzesuwac.
W koncu wszystkie bedziemy w ciaze, ale ile sie owkurzamy,to nasze
Zawsze mnie zastanawia, dlaczego w rodzinach patologiczych czesto jest tak duzo dzieci.. My nad jednym musimy sie nameczyc, dbac o siebie, robic badania.. eh. Nie ma sprawiedliwosci.