Staraczki z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
key_b osz Ty ja o 5 rano nie jestem w stanie oczu otworzyć
Epi od epilepsji. Mam epilepsję wrodzoną ale na tyle nieszkodliwą, że nawet lekarz nie był w stanie stwierdzić, że to padaczka, dopiero badania to udowodniły. Tracę przytomność ale nie jakoś "spektakularnie", po prostu mdleję i to w typowych sytuacjach (stres, przegrzanie, gorączka) i to rzadko, więc wszyscy, włącznie ze mną, zawsze myśleli, że taka moja uroda. Łatwo mdleję i już lekarz nie zapisał mi żadnych leków, które zresztą są szkodliwe dla dziecka, bo jestem w stanie przerwać atak. Boję się, że w ciąży może się coś zmienić, ale zobaczymy jak się będę czuła o ile w ogóle do niej dojdzie'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Aaa, dobrze ze łagodne i mam nadziejej że się w ciąży nie zmieni, ja też miałam podejrzenie padaczki bo mam bardzo silne migreny aż czasem trafiłam przytomność, ale jednak okazało się że nie
-
A wyjaśniło się coś w sprawie tych migren?
Ja mam od jakichś 2 lat okropne bóle głowy a od kilku miesięcy bez tabletek ani rusz, ale się powstrzymuję teraz od brania, co by nie wpłynąć na płodność itp
W ogóle wydawało mi się, że dość często mnie ten łeb boli ale ostatnio zaczęłam notować i w przeciągu ostatnich 10 dni głowa bolała mnie całe 6 dni'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Dziewczyny od momentu owulacji kluje mnie ciagle w podbrzuszu , do okresu pozostalo pare dni . Czy to moze byc objaw ciazy czy poprostu sie nakrecam
Dodam ze nigdy wczesniej tak nie mialam tylko przy owulacji jeden max dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 14:04
-
Monia, a test robiłaś? Kłucie może być objawem ciąży, ale nie musi
Ilona od pleców to chyba mnie ine łapie, bo też mam pracę męczącą kręgosłup okrutnie. Jeżeli miałabym na coś zwalić to na...zmiany pogody. Zawsze czuję kiedy pogoda ma się popsuć jak się zmienia ciśnienie to i głowa zaczyna a u nas pogoda jak zwykle w kratkę'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Po tym jak napisalam Monice o tych klociach i bolach w brzuchu, zdalam sobie sprawe, ze nic sie jeszcze u mnie nie dzieje. A tu 23 dc. Zwykle PMS i bole pobrzusza na calego tydzien przed @, od dnia owulacji (plus minus) czuję "pracę" w moim podbrzuszu... Nie mowiac juz o tym specyficznym, ale nieopisywalnym uczuciu, kiedy wiesz, ze @ nadchodzi. Pewnie mnie sieknie dwa dni przed okresem, ot coś nowego ze strony mojego ciala.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Monia ale wspominałaś ostatnio, że chyba wcześniej zrobisz, tak? oczywiście najlepiej poczekać do terminu @ ale wiadomo jak to jest z cierpliwością
karakorum to dziwne w sumie, ale mnie również się zdarzało jeszcze zanim zaczęliśmy się starać, że np. piersi mnie bolały zaraz przed miesiączką a potem bolały po owu a przed miesiączką nie i po jakimś czasie przestałam zwracać na to uwagę, tak samo na bóle brzucha bo już wiem, że organizm ma różne odstępstwa od normy albo sam sobie tę normę ustala. Oczywiście fajnie by było, gdyby brak objawów na COŚ wskazywałWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 15:01
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Monia który masz dzien po owulacji? Ja 7, to zdecydowanie za wczesnie. Najlepiej od 12dpo. Wczesniej, nawet jak jestes w ciazy, najprawdopodobniej zobaczysz jedną kreske.
Letitbe, no wlasnie, dlatego to sa glupie paranoje. Jakos nie wierze w ten cykl.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Monia wytrzymaj do 1 teraz i tak jest za wcześnie a faktycznie "prezent" cudowny.
karakorum wiesz, wiara się przydaje ale tak jak wspominałam- lepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować. Dzisiaj mężowi powiedziałam, że uda się za miesiąc albo za pół roku, co by się nie nastawiał, a przez to i mnie, na ten cykl.'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
key_b wrote:Aaa, dobrze ze łagodne i mam nadziejej że się w ciąży nie zmieni, ja też miałam podejrzenie padaczki bo mam bardzo silne migreny aż czasem trafiłam przytomność, ale jednak okazało się że nie
Co do tracenia przytomności, ja mam stwierdzone zaburzenia wazowagalne od 7 roku życia. Też myśleli, że padaczka, albo coś z cukrem nie tak.. A po 5 latach badań okazało się co innego.'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Musiałam się otrząsnąć po rozczarowaniu z nieudanego cyklu, ale wracam pełna nadziei na nowy -13 cykl
Wypada mi teraz testować w dzień ojca, ale zrobię to dwa dni wcześniej. Co miesiąc mam jakąś okazję: kwiecień - moje urodziny, maj- dzień matki, czerwiec- dzień ojca.
Takie okazje tylko sprawiają, że się mega nakręcam, a potem rozczarowanie boli podwójnie. Dlatego tym razem wyprzedzę fakty
Karakorum a jak Twoje samopoczucie?
Madzioszka Ty nie mierzysz temperatury?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 18:13
65cs, 30 lat -
k91 to już chyba każda z nas tak ma z tymi świętami. Ostatnio był Dzień Matki- myślałam, że jak się uda to w tym dniu powiem naszym Mamom a i prezent na Dzień Babci i Dziadka by był. Teraz Dzień Ojca, potem imieniny, urodziny. Ewentualnie liczę, że data urodzenia malucha akurat by się zbiegła z jakimś wydarzeniem. Głupota to straszna, ale kto mówił, żem mądra?
Najgorzej, że Tobie ta "magiczna" dwunastka stuknęła ale przecież 13 jest szczęśliwą liczbą
jagodowa91 możesz coś szerzej powiedzieć o co chodzi z tymi zaburzeniami? Duży mają wpływ na Twoje codzienne życie?'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart