X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, ze idziecie do przodu. Może lekarz podejmie próbę udrożnienia Twoich jajowodow? Pytałaś go, dlaczego musisz mieć laparoskopię?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam powiedział ze chce mieć pewność co z moimi jajowodami jest.

p19us65glzzsn3k4.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba lepiej, ze lekarz chce sprawdzić co i jak. Oni wiedza lepiej. Musimy lekarzom zaufać.

Jeżeli masz wątpliwości to zawsze możesz je skonsultować z innym lekarzem. Wtedy będziesz mieć pewność, czy ten zabieg jest konieczny.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufam lekarzowi to chyba mój paniczny strach przed szpitalem i cala ta laparoskopią nigdy nie miałam żadnej operacji ani nie leżałam w szpitalu.

p19us65glzzsn3k4.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może popytaj dziewczyny na forum, które miały laparoskopię, jak one to wspominają. Głowa do gory. Będzie dobrze.
    Pamiętaj, ze robisz to dla swojego bobaska :)

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzianka bedzie dobrze zobaczysz!!!

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi jak tam u Ciebie pecherzyki sie maja! Jakie nastawienie w tym cyklu?
    Ja czekam na Fertylaid dla siebie bo M juz zaczal dzis zazywac i zobacze czy cos sie zmieni w moim cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 20:58

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyki pewnie już pękły. Teoretycznie jestem 6 dni po owulacji. Ale tak jak pisałam wcześniej nie nastawiam się. Mam zamiar testowac w niedziele. Zależy mi na tym, żeby tego cyklu nie wydłużać (poprzez branie progesteronu), jeśli nie ma takiej potrzeby.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Pecherzyki pewnie już pękły. Teoretycznie jestem 6 dni po owulacji. Ale tak jak pisałam wcześniej nie nastawiam się. Mam zamiar testowac w niedziele. Zależy mi na tym, żeby tego cyklu nie wydłużać (poprzez branie progesteronu), jeśli nie ma takiej potrzeby.

No to kciukamy Maaggi !!!!

Dostalismy dzis list ... przyznali nam refundacje ivf i teraz mamy czekac na list z kliniki ivf. Tak czy siak potrwa to co najmniej 6 miesiecy.

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:

No to kciukamy Maaggi !!!!

Dostalismy dzis list ... przyznali nam refundacje ivf i teraz mamy czekac na list z kliniki ivf. Tak czy siak potrwa to co najmniej 6 miesiecy.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomośc NewAgeMissK!!!! Już jesteście bliżej niż dalej!!!

Ja na moje testowanie wogole się nie nastawiam. Co ma być to będzie.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi jak tam testowanie?

p19us65glzzsn3k4.png
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Maaggi ile jeszcze dni zostalo ??

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po raz kolejny niestety nic. Już mnie to wszystko dołuje. Mam dość.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek miałam kolejna wizytę w szpitalu tym razem cały wywiad badanie ciśnienia pulsu sprawdzanie wagi i temperatury oraz pobierana krew do badań. Dostałam tez skierowanie na wykonanie badan krwi ale to dopiero jak dostane termin laparoskopi to mam je zrobic 2-3 dni wcześniej. A wiec dalej czekanie na telefon ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 16:39

p19us65glzzsn3k4.png
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi no kurka wodna przykro... ale glowa do gory

ehm ciekawe jak dlugo bedziemy sobie tu pisywac posty - ile nam jeszcze wszystkim zejdzie do upragnionego sukcesu.

Madziankato juz machina ruszyla - niedlugo bedzie po wszystkim. Przebadaja Cie na wskros i to uwazam bardzo dobrze. Wszystkie wiemy jak ciezko sie tu doprosic o cokolwiek u lekarzy.

My sie doczekalismy kolejnego listu - z kliniki w Birmingham. Nasze pierwsze spotkanie w kwestii ivf 14 listopada. Jestem ciekawa czego sie na nim dowiemy.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was się przynajmniej coś dzieje. Madzianka, dobrze, ze lekarz Ci zlecił badania-zawsze to jedna niewiadoma mniej, NewAgeMissK teraz to już czas szybko zleci i startujecie. Pewnie się już nie możecie doczekać wizyty w klinice.

Jeśli chodzi o mnie to mnie niemoc ogarnęła. Mam wrażenie, ze już nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Od tego cyklu postanowiłam żyć normalnie, a nie jakbym była w ciazy. Zaczęłam chodzić na basen, za niedługo zaczynam fitness. Nie chce całego swojego życia podporządkowywać staraniom. Jeśli jest mi dane po raz drugi zostać mama, to nią zostanę. Jeśli nie-muszę się z tym pogodzić.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;) Też jestem z UK i właśnie zaczynam starać się o dziecko :)

klz9h371w1o7q62n.png
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Klaudia na naszym watku. Zyczymy owocnych staran! Napisz cos wiecej o sobie. Z ktorej czesci Anglii, jaki przedzial wiekowy itp. My tutaj jestesmy otwarte.

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Dziewczyny u Was się przynajmniej coś dzieje. Madzianka, dobrze, ze lekarz Ci zlecił badania-zawsze to jedna niewiadoma mniej, NewAgeMissK teraz to już czas szybko zleci i startujecie. Pewnie się już nie możecie doczekać wizyty w klinice.

Jeśli chodzi o mnie to mnie niemoc ogarnęła. Mam wrażenie, ze już nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Od tego cyklu postanowiłam żyć normalnie, a nie jakbym była w ciazy. Zaczęłam chodzić na basen, za niedługo zaczynam fitness. Nie chce całego swojego życia podporządkowywać staraniom. Jeśli jest mi dane po raz drugi zostać mama, to nią zostanę. Jeśli nie-muszę się z tym pogodzić.

Maaggi kochana nie zamartwiaj sie. Moze wlasnie ten luz Wam i odpuszczaenie okaze sie zbawienny. A ty mialas stwierdzony jakis problem po Twojej lub meskiej stronie - bo w sumie to nie pamietam przepraszam? Czy po prostu z niewyjadnonych przyczyn nie wychodzi.

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ