X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w Polsce. Wracam 2 września. Wyjeżdżaliśmy z Anglii świeciło słoneczko, przyjechaliśmy do Polski pada deszcz, ale jutro już chyba będzie ładnie.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego pobytu w Polsce!!! Ja dziś po raz kolejny będę dzwonić do szpitala z pytaniem o następna wizytę. W poniedziałek powiedzieli mi ze maja już wyniki przekażą doktorowi i będą dzwonić ale jak zwykle nikt nie dzwoni. A ja Iuz chciałabym wiedzieć kiedy mogę się spodziewać wizyty.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to biorą Cię na przetrzymanie. Jak to Anglicy - oni na wszystko maja czas.

A ja mam jutro badanie drożności jajowodow. Aż się boje.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    No to biorą Cię na przetrzymanie. Jak to Anglicy - oni na wszystko maja czas.

A ja mam jutro badanie drożności jajowodow. Aż się boje.

Dzis przypuscilam kolejny atak na szpital i w koncu wrocila z urlopu sekretarka mojego lekarza. Udalo sie nam ustalic termin !!!! Zatem 14/09 godz. 13.30 - czyli dzien po naszym powrocie z Polski - idealnie bo moj ma jeszcze wtedy dzien wolny a ja bez problemu moge wyjsc wczesniej z pracy.

Niw zazdroszcze Ci tego badania bo opinie slyszalam rozne. Trzymam za Ciebie jutro kciuki. Napisz jak bylo i czy od razu dostalas wyniki. Oby ws`ystko bylo ok.

• madzianka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi ja miałam to badanie mnie prawie wcale nie bolało ale może to dlatego ze niedrożne mam oba jajowody.

p19us65glzzsn3k4.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już jestem po. Nie bolało. Spodziewałam się jakiegoś przeszywającego bólu. Prawy jajowod drożny, lewy nie. W tym cyklu mam już sobie odpuścić starania. Trochę się podłamałam.

NewAgeMissK super, ze udało Wam się umowic wizytę w klinice w dogodnym dla Was terminie :) To teraz trzymam kciuki, oby wyniki męża były lepsze niż ostatnim razem.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi ehm to srednia wiadomosc to chyba podobnie jak u Ciebie Madzianka o ile dobrze pamietam.

I co teraz ???? Bedziesz z tym uderzac do GP w Anglii? Co wiecej wogole powiedzial Ci lekarz. Jak masz teraz ugryzc ten temat?

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzianka ma chyba oba jajowody niedrożne - tak jakos mi się wydaje.

Do GP nie będę uderzać, bo mi ostatnio powiedział, ze nie pomagają parom, które już maja jedno dziecko.

A co do dalszego działania to sama nie wiem. Lekarz mówi, ze wciąż mam szanse na ciaze, bo jeden jajowod wystarczy do zapłodnienia, ale ja jakos się trochę podłamałam. Muszę się z tym przespać.

Jeszcze wczoraj myślałam o inseminacji, ale chyba sobie daruje. Najprawdopodobniej wyznacze sobie jakiś czas na starania naturalne, a jak nie wyjdzie to chyba będę podchodzić do in vitro. Zobaczymy.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedrożne oba jajowody niestety.

p19us65glzzsn3k4.png
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehm co za pech dziewczyny ... ciekawe skąd bierze się taka niedrożność ???

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być w wyniku cesarki albo przebytych infekcji.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sama nogę mieć tez niedrożne, nawet tego nie wiem.

• madzianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja juz po urlopie. Teraz czekam na wizytę w szpitalu u ginekologa 21 września jestem ciekawa co dalej zaproponuję. Co słychać u Was?

p19us65glzzsn3k4.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po urlopie. Te powroty sa straszne. Nawal pracy gorszy od tego z przed urlopu.

Ciekawe jak tam wyniki Twojego męża.

Ja to się chyba już poddałam. Zaczynam się zastanawiać, czy jest sens dalej brac leki stymulujące owulacje. I tak nic z tego nie wychodzi.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam dziś moje drogie ale jeszcze wciąż na urlopie jestem. Wracam w środę. Tyle ze to dla mnie żaden urlop - po wszczepie 2 implantów przez 3 dni leżałam na kanapie teraz już przynajmniej normalnie mowie i coś więcej mogę zjeść. A 14 września zaraz po powrocie idziemy na wizytę do szpitala na omówienie wyników mojego M i obranie strategii.

Maaggi nie poddawaj się wiesz ze wszystko jest możliwe. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie.

Madzianak to we wrzesji będziemy już coś wiedziały co dalej. Oby. Ja mam w oracy teraz redukcje pracowników wiec jak wrócę do zostanie tydzień do ogłoszenia listy osób do zwolnień wiec atrakcji mi nie braknie.

• madzianka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na mojej wizycie dowiem sie czy konieczna będzie laparoskopia czy odrazu skieruja nas do kliniki na in vitro. I nadal czekamy na wyniki badan hormonów mojego M. W polsce kupiłam Mu Salfazin na poprawę parametrów nasienia ciekawa jestem czy pomogą te tabletki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 00:05

p19us65glzzsn3k4.png
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem kobietki !!!
    Ja już urlopie i dzisiejszej wizycie w szpitalu. Generalnie złe wiadomości .... M ma w dalszym ciągu kiepskie wyniki, zero poprawy.
    Zostaje nam IVF- niby maja wysłać dokumenty do kliniki o dofinansowanie i mamy czekać na list. A czas oczekiwania na IVF od 8 miesięcy do 2 lat!!! I tylko jeden cykl refundowany w West Midlands.
    Załamka totalna - wogole jakoś tak się czułam potraktowana jakby ktoś mi łaskę robił ! Za pare tygodni będę się dobijać do szpitala ponowię i dopytywać czy wysłali papiery do kliniki.
    Ehm odechciewa się wszystkiego.
    A co u Was kochane ???

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie za ciekawie. Te kolejki to porażka. Można spytać ile masz lat? Dobrze, ze chociaż jeden cykl jest refundowany. Może akurat wystarczy. A jak nie to w Polsce jest taniej niż tutaj. Zawsze możesz tam spróbować.

A ja wczoraj zaczęłam nowy cykl. Niby teraz owulacja będzie z lewego jajnika, a lewy jajowod jest niedrożny, wiec się nie nastawiam.

Na 25 października w Polsce umówiłam się na wizytę w sprawie ivf. Zobaczymy co się dowiem.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi ja mam 34 a moj M 37. Dzis dzwonilam do szpitala i dowiedzialam ze pani sekretarka wlasnie kompletuje nasza dokumentacje i wysle tego samego dnia do Clinical Comission Group gdzie zdecyduja czy nam przyznac refundacje czy nie. Po kilku tygodniach powinnismy wiedziec i wtedy wszystko przejdzie do kliniki gdzie wykonane bedzie in vitro. Jednak czeka sie tam 6 miesiecy na rozpoczecie procedury.

Musimy sie uzbroic w cierpliwosc i zobaczymy, ale miny mamy nie tegie.

Fajnie ze mysliscie o in vitro w PL - nam moze tez to zostac jak tu nie wyjdzie, albo adopcja bo czasu juz nie chcemy tracic.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze sprawy u Was ruszają do przodu. Może akurat z tym in vitro będzie raz, a dobrze:) tego Wam życzę.
    Wiem jak to jest jak już się ma 30 pare lat. Ten zegar biologiczny jakos się coraz głośniej słyszy.

Powiem Ci, ze z adopcja to bardzo odważnie. Nie każdy jest w stanie to zrobić. Ja to się najbardziej obawiam, czy jak byśmy adoptowali dziecko to, czy bylibyśmy je w stanie pokochać tak bardzo jak nasze pierwsze biologiczne, albo czy dzieci zaakceptowałyby siebie.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ