X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewMiss lepiej nie szalej i niech tam wszystko dobrze wyjdzie ;) A Ty miałaś badanie drożności? Sorki, jeżeli już pisałaś, ale nie pamiętam.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka nie miałam - ja wogole nie miałam żadnych konkretnych badań. Moja GP to nawet nie wysłała mnie w konkretne dni cyklu na sprawdzenie hormonów. A specjalista od niepłodności w szpitalu jak zobaczył wyniki partnera to tez powiedział ze nic nie będziemy działać ze mną bo jak widać problem męski mamy.dopiero w klinice niepłodności w Birmingham na ostatniej ostatecznej konsultacji lekarz mnie skierował na hormony. Dziś przyszła @ wiec w poniedziałek jadę do kliniki oddać krew na sprawdzenie hormonów LH i LSH. Dlatego ja kompletnie nie mam pojęcia czy u mnie wszystko funkcjonuje jak powinno.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    New Age oj rozumiem Cię. U mnie też jak odkryli, że jest problem z drożnością to już żadnych innych badań nie robią, tylko na tym się skupili. A ja ciągle myślę, że może coś jeszcze jest nie tak, przecież często pojawia się więcej niż jeden problem. Widzię ile dziewczyny na forum piszą o badaniach na nietolerancję, immunologicznych, genetycznych i tak sobie wymyślam.
    Fajnie, że chociaż w Pl można porobić wyniki prywatnie, ostatnio w czasie urlopu skorzystałam i teraz już ciut spokojniejsza jestem.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewAgeMissK wrote:
    Krrropka nie miałam - ja wogole nie miałam żadnych konkretnych badań. Moja GP to nawet nie wysłała mnie w konkretne dni cyklu na sprawdzenie hormonów. A specjalista od niepłodności w szpitalu jak zobaczył wyniki partnera to tez powiedział ze nic nie będziemy działać ze mną bo jak widać problem męski mamy.dopiero w klinice niepłodności w Birmingham na ostatniej ostatecznej konsultacji lekarz mnie skierował na hormony. Dziś przyszła @ wiec w poniedziałek jadę do kliniki oddać krew na sprawdzenie hormonów LH i LSH. Dlatego ja kompletnie nie mam pojęcia czy u mnie wszystko funkcjonuje jak powinno.

NewAgeMissK myśle ze to zależy od lekarza i od miejsca moze budżetu jakim dysponuje lekarz itd bo u mojej znajomej tutaj w Londynie która miała zablokowany jajowod zrobili 2 invitro bez problemu bo lekarz stwierdził ze naturalnie nie zajdzie niestały nie udało sie jej ale lekarz powiedział żeby nie tracić nadzieji

Wiec głowa do góry będzie dobrze wierze w to napewno wkoncu sie uda :)

Ila

Syn -Nataniel - 15.03.2022 💕
    Syn -Ernest 25.04.2019 - IVF

0bf99834af045fe21dee7239d60deaae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sama nie wiem... Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dziś kolejny test negatywny... i tak już ponad dwa lata.
    Dwa miesiące temu zdecydowaliśmy ze oddamy się w ręce lekarzy w UK i spróbujemy znaleźć przyczynę- czemu się nie udaje.
    Przeszłam badania krwi i wszelkie możliwe wymazy- wszystko ok. Badania ginekologiczne w Polsce raz na pół roku - wszystko książkowo.
    M- badanie nasienia x2; jedno lekko poniżej normy, kolejne świetne wyniki.

Jutro czekam na telefon od GP w sprawie wyników i przesłania ich do kliniki niepłodności.

Mam pytanie czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji i może jest już po wizycie w klinice ?

Czego mogę spodziewać się od takiej kliniki ?

Ps. Półtora roku temu dowiedziałam się jak to jest być w ciąży, niestety tylko na 12 tygodni :(

• krrropka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sama nie wiem... :)
    My też staramy się już ponad 2 lata, ale już od prawie roku jesteśmy pod opieką lekarza. Trudno powiedzieć co Cię czeka w klinice, ale raczej nastaw się na czekanie na różne wizyty itp. Dużo zależy na jakiego lekarza trafisz i co Ci znajdą.

Przykro mi z powodu poronienia.

Ila14m lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sama nie wiem...

No my tez jestesmy w podobnej sytuacji i tak jak krrropka jestesmy od roku pod opieka lekarza i tez sie z nia zgadzam przygotuj sie psychicznie na kolejki i dlugie czekanie na kazdy glupi wynik no i generalnie w tym kraju jest straszny burel i trzeba o wszystko sie caly czas prosic i walczyc by cookolwiek cos ci pomogli wyslali zrobili te czekanie jest najgorsze w tym wszytkim i zawieszenie ktore nie jest od ciebie zalezne naprawde nie lubie tej calej sytuacji ale naszescie w grudniu mam kolejna wizyte w klinice na ktora czekalam od czerwca :( wiec mam nadzieje ze czegos sie dowiem

Powodzenia i trzyma kciuki by wam pomoglli ale uzbroic sie w cierpliwosc

Ps przykro mi z powodu poronienia mysle ze tez powinnas to sprawdzic dlaczego tak sie stalo

Ila

• Sama nie wiem... Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :*

Domyślam się, ze będzie trwało to wieki bo same badania zajęły prawie 3 miesiące ! ( najdłużej czekało się na wyniki ! )

Czy tylko ja mam wrażenie, ze gdybym była w Polsce już dawno wiedziała bym, co i jak i może już była bym w upragnionej ciąży...

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem... wrote:

Czy tylko ja mam wrażenie, ze gdybym była w Polsce już dawno wiedziała bym, co i jak i może już była bym w upragnionej ciąży...

Czy ja wiem? Na tym forum jest mnóstwo dziewczyn z Polski, które sie leczą i w ciąży nie są. Ja staram się nie myśleć w ten sposób i skupiać się raczej na tym, co mogę tutaj osiągnąć, a nie zastanawiać co by było gdyby. To że polscy lekarze robią całą masę badań i przepisują leki wcale nie znaczy, że są skuteczniejsi niż ci tutaj. Poza tym mogą sobie na to pozwolić bo w Pl w większości za wszystko płaci się prywatnie. Tutaj niestety na nhs trzeba się wpasować w ich procedury, co często bywa bardzo irytujące. No i mam wrażenie, że oni tutaj są mocno nastawieni na procedurę ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:39

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sama nie wiem..

Nam juz minie w styczniu rok od pierwszej wizyty u GP.Jak nas skierowala w koncu to specjalisty od nieplodnosci w naszym szpitalu to czekalismy na wizyte 3 miesiace. Poniewaz widoczny byl problem meski u nas - oligozoospermia, nie przedluzal zbytnio zabawy z nami. Powtorzylismy tylko kolejny raz badanie nasienia po zazywaniu witamin i poniewaz wynik znowu kiepsciutki od razu wyslal papiery zeby nas zakwalifikowano do refundowanego ivf. Jestesmy po wizycie juz w klinice ivf ale nadal czekamy bo administracja musi wyrazic oficjalna zgode i wyslac nam papiery. A ze u nas listy oczekiwania sa - bo sporo osob to do wiosny nam jeszcze zejdzie zanim zaczniemy juz na dobre.

Wszystko tez chyba zalezy od problemu jaki sie ma. Ja nigdy niestety nie bylam w ciazy. Wspolczuje Ci poronienia.

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was pila siemie lniane bo slyszalm ze warto. No i czy moze ktos mi powiedziec jak sie przyzadza ta miksture :)

Ila

• krrropka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila ja piłam przez jakiś czas. Podobno dobrze działa na śluz, chociaż sama nie zauważyłam jakiejś widocznej poprawy. Brałam dwie łyżeczki siemienia, zalewałam szklanką wody i chwile gotowałam, jakieś 10 minut. Robił sie taki "glut", który odcedzałam i wypijałam. Wiem, że dziewczyny piły też siemię mielone, którego chyba nie trzeba gotować, tylko zalewa się wrzatkiem o ile pamiętam.

Ila14m lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swego czasu pilam, ale to nie na poprawe sluzu. Ja zalewalam wrzatkiem/goraca woda i leciutko dosladzalam.

Ila14m lubi tę wiadomość

• Edziorro Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Northamptonshire wita :)
    Zaczynamy z mężem nasze starania w uk choć nie zaprzeczam, jestem peĺna obaw jak ogarnę tutejszą służbę zdrowia

hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ila ja piłam przez jakiś czas. Podobno dobrze działa na śluz, chociaż sama nie zauważyłam jakiejś widocznej poprawy. Brałam dwie łyżeczki siemienia, zalewałam szklanką wody i chwile gotowałam, jakieś 10 minut. Robił sie taki "glut", który odcedzałam i wypijałam. Wiem, że dziewczyny piły też siemię mielone, którego chyba nie trzeba gotować, tylko zalewa się wrzatkiem o ile pamiętam.

dzieki krrropka i NewAgeMissK za odp no musze cos rozbic bo mam straszne problemy ze sluzem a bralam wiesiolka i jakos nie czuyje by cos to dalo niestety

Milego dnia wszytkim
    Lodyn piekny i sloneczny dzisiaj!

Ila

• Ila14m Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro wrote:
    Cześć dziewczyny, Northamptonshire wita :)
    Zaczynamy z mężem nasze starania w uk choć nie zaprzeczam, jestem peĺna obaw jak ogarnę tutejszą służbę zdrowia

Czesc Edziorro

witamy w grupie!
    Ja powiem tylko jedno uzbroj sie w cierpliwosc bo tu sie czeka i czeka w tym kraju na wszytko!

Powodzenia

krrropka lubi tę wiadomość

Ila

• Edziorro Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie :)
    No zobaczymy jak to w praktyce będzie...
    Dziewczyny starające się w Uk- macie w planach zjazd do Polski na okres trwania ciąży/porodu? Jeśli tak to w którym tygodniu? Samolotem/busem?

hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziorro witaj na wątku i życzę Ci, abyś szybko zobaczyła dwie kreseczki. Długo się już staracie? Robiłaś jakieś badania? Napisz nam coś o sobie.

Co do Polski, to ja sobie wymyśliłam, że dziecko urodzę tutaj, a potem wrócimy, być może na stałe. Ale to było bardzo dawno temu ;) kiedy jeszcze myślałam, że w ciążę zachodzi się ot tak. Teraz nie robię dalekosiężnych planów, skupiam się na teraźniejszości.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ila jak się czujesz? Widzę że temperatura sie jeszcze trzyma :) Oby do pozytywnego, zielonego końca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 13:02

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Ila14m Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka wrote:
    Ila jak się czujesz? Widzę że temperatura sie jeszcze trzyma :) Oby do pozytywnego, zielonego końca!

No trzyma sie jeszcze ale caly czas mysle ze powinna byc wyzej jesli sie cos zadzialo. Czy sie myle ? bo to moj pierwszy wykres tutaj wiec jak wiesz nie wiem jeszcze wszytkiego szczerze mowiac od paru dni jestem non stop glodna nie wiem czy to cos oznacza czy sobie cos wkrecam

o matko wyobraz sobie krrropka ze dzis znalazlam ze mam 2 wizyty w grudniu w klinice zapomnialam o tej jedne i ta druga mam na 21ego a my zabukowalismy lot do polski na swieta maskra no i dzic probowalam przelozyc chocaz godzine np na rano i sie nie da i babka mi powiedziala ze jak to przeloze to dopiero dostane nastepne na uwaga WRZESIEN 2018!!! MASKRA jakas!!! wiec jestesmy w trakcie przebukowywania lotu bo to jest wazniejsze niz pieniadze i czekanie do wrzesnia bo mam taka nadzieje ze do wrzesnia to moze juz sie udac przeciez to tyle czasu az mnie to wszytko wyprowadzilo z rownowagi cholerny NHS :(

a co tam u cibie krrropka jak sie sprawy teraz maja

Ila

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ