Staraczki z UK
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam, bo jak byłam w Pl to zrobiłam sobie badanie poziomu witaminy d i pod koniec sierpnia wyszło mi że mam 30.20 czyli ciut ponad minimum, które wynosi 30.00. A przecież to był koniec lata, więc powinno być wysoko. W koncu wampierm nie jestem, słońca nie unikam a tu taki zonk. Na razie suplementuję czystą witaminę.
-
krrropka wrote:Pytam, bo jak byłam w Pl to zrobiłam sobie badanie poziomu witaminy d i pod koniec sierpnia wyszło mi że mam 30.20 czyli ciut ponad minimum, które wynosi 30.00. A przecież to był koniec lata, więc powinno być wysoko. W koncu wampierm nie jestem, słońca nie unikam a tu taki zonk. Na razie suplementuję czystą witaminę.
Nooo dziwne ja generalnie bire wit D od od wrzesnia bo lekarz mi powiedzial ze tak nalezy w naszej strefie klimatycznej bo malo slonca a po za tym wiekszosc czasu siedzimy w pracy przynajmiej ja tak mam bo mam prace biurowa -
NewAgeMissK wrote:Edziorro faktycznie jestes przebadana wzdluz i wszerz dobrze sie orientujesz w tym wszystkim. Na pewno Ci sie uda w koncu.
Ila14m ja mieszkam pod Birmingham, codziennie jestem w centrum miasta gdzie pracuje. Chyba jakos tak strasznie u nas nie ma choc przyznam ze ja lubie taki miastowy ruch troche. Choc Londyn to zaoewne inna liga z tego co pamietam jak bylam.
Krropka zagladlam na Twoj wykres - no bardzo kibicuje Ci. Daj znac.
Maagggi kochana gdzie sie podziewasz???? Co u Ciebie???
Ja ciagle zapracowana. Na wszystko brakuje czasu. W sobotę byłam na monitoringu. To był 14 dc. Sceptycznie podeszłam do tego cyklu, bo teoretycznie owulacja powinna być z lewego jajnika (niedrożna strona), a tu surprise... jeden pęcherzyk po lewej stronie i jeden po prawej. Po lewej pęcherzyk 15x13 mm, po prawej 15x15 mm. Wiec teoretycznie szanse mam.
Wspomniałam lekarzowi o pozytywnym teście ciążowym w sierpniu i w październiku, a po paru dniach negatywnych. Lekarz się trochę zaniepokoił i zlecił mi serie badań, bo może u mnie być problem z zagniezdzaniem.
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Oj Maaggi jest duża szansa !!!!! To obyś dostała prezent pod choinkę !!!! Ale jeśli się niestety nienudanto będziecie drążyć temat z lekarzem i sprawdzać cco się dzieje. Jakiś punkt zaczepienia już jest. Cieszę się kochana. To napisz w wolnej chwili jak tam badania Ci powychodziły. Ja dostałam wczoraj Feedback z kliniki ze zgłoszenie oficjalne o przyznanie refundacji na 1 cykl ICSI zostało wysłane zatem teraz czekamy na odpowiedz i rozpoczęcie. A w międzyczasie mam skan/usg i jestem już po sprawdzeniu hormonów. Wyobraź sobie ze drugie badanie nasienia mojego M gorsze niż pierwsze - a zażywał specjalne suplementy.
-
Maaggi wrote:Ja ciagle zapracowana. Na wszystko brakuje czasu. W sobotę byłam na monitoringu. To był 14 dc. Sceptycznie podeszłam do tego cyklu, bo teoretycznie owulacja powinna być z lewego jajnika (niedrożna strona), a tu surprise... jeden pęcherzyk po lewej stronie i jeden po prawej. Po lewej pęcherzyk 15x13 mm, po prawej 15x15 mm. Wiec teoretycznie szanse mam.
Wspomniałam lekarzowi o pozytywnym teście ciążowym w sierpniu i w październiku, a po paru dniach negatywnych. Lekarz się trochę zaniepokoił i zlecił mi serie badań, bo może u mnie być problem z zagniezdzaniem.
Maaggi to jest szansa trzymam kciuki by zaskoczylo -
Dziewczyny jak myslicie jest szansa ze cos u mnie w tym miesiacu zaskoczylo? Co myslicie o tym wykresie? Troche ta temperatuta nie za wysoko tak mysle ?!
https://ovufriend.pl/graph/d293a2b6c596e0dbb24ef385ab4a2578 -
Ila Ty pisałaś że masz cykle 28 dniowe. Temp nie spadła więc wg wykresu jest bardzo dobrze Robisz test?
Nie jest ważne jak wysko jest temperatura, ważne jest czy nie spada po owulacji, u Ciebie tego spadku nie ma. -
Maaggi oby się udało. A można wiedzić jakie badania zlecił Ci lekarz?
NewAge machina ruszyła, oby jak najszybciej teraz szło. A za męża kciuki aby do dnia zaro zdązyło sie poprawić. -
NewAgeMissK wrote:Oj Maaggi jest duża szansa !!!!! To obyś dostała prezent pod choinkę !!!! Ale jeśli się niestety nienudanto będziecie drążyć temat z lekarzem i sprawdzać cco się dzieje. Jakiś punkt zaczepienia już jest. Cieszę się kochana. To napisz w wolnej chwili jak tam badania Ci powychodziły. Ja dostałam wczoraj Feedback z kliniki ze zgłoszenie oficjalne o przyznanie refundacji na 1 cykl ICSI zostało wysłane zatem teraz czekamy na odpowiedz i rozpoczęcie. A w międzyczasie mam skan/usg i jestem już po sprawdzeniu hormonów. Wyobraź sobie ze drugie badanie nasienia mojego M gorsze niż pierwsze - a zażywał specjalne suplementy.
Super, ze macie przyznane ICSI-szanse powodzenia są większe niż przy zwykłym IVF. Z tym nasieniem to ciężka sprawa. Może mąż był ostatnio chory, jakaś gorączka? To by mogło wytłumaczyć słabsze parametry.
IMSI 26.06.2018
Kropka mam do zrobienia:
Lupus anticogulant antykogulant tocznia, Antytombria III, czesc V Leiden, przeciwciała antykardnolipowe, MTHFR, honocysteina i tarczyca.
Ponieważ robie je prywatnie to muszę poczekac aż będę w Polsce na święta, bo tutaj to majątek bym za nie zapłaciła. W PL 719 zł.
A i jeszcze chciałabym się załapać na inseminacje, jak będę w PL. Szczęśliwie mój ginekolog z UK przyjmuje niedaleko mojego miejsca zamieszkania w PL No i chyba mój cykl zgra się z moim pobytem w PL trzymajcie kciuki!
IMSI 26.06.2018
Maaggi wrote:Ila dla mnie Twój wykres tez wyglada obiecująco. Kiedy testujesz?
Maaggi & krrropka dzieki za odpowiedz!
Kurcze dzis powinnam dostac wsumie okres wiec nie wiem czy juz jutro testowac czy sie wstrzymac do poniedzialku? Co myslicie? Nie chce zrobic za wczenie
-
Jeżeli nie masz dłuższych cykli niż 28 to ja bym robiła jutro. Trzymam kciuki!
A czujesz coś specjalnego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 19:32
-
Ila14m wrote:Maaggi & krrropka dzieki za odpowiedz!
Kurcze dzis powinnam dostac wsumie okres wiec nie wiem czy juz jutro testowac czy sie wstrzymac do poniedzialku? Co myslicie? Nie chce zrobic za wczenie
Tak czy siak koniecznie napisz bo ściskamy kciuki. Wykres na prawdę wyglada obiecująco ! -
Ila14m wrote:Maaggi & krrropka dzieki za odpowiedz!
Kurcze dzis powinnam dostac wsumie okres wiec nie wiem czy juz jutro testowac czy sie wstrzymac do poniedzialku? Co myslicie? Nie chce zrobic za wczenie -
Madzianka bardzo mi przykro z powodu diagnozy. Ale nie załamuj się. Tule.