X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się nie mogę doczekać testowania. Cały czas mnie bolą jajniki-ale to chyba po Ovitrelle.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udalo zrobic na kase droznosc, ale prywatnie to kilkaset zlotych.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, ze jak już się raz było w ciazy to znaczy, ze jajowody są drożne?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Badania na tarczyce możesz sobie zrobić. To nie ma znaczenia, który to dzień cyklu. Chyba, ze już to robiłaś, bo się zgubiłam :)

Na tarczyce nie robiłam. Muszę googlnac zanim wylecę. Czy mogę zrobić w mojej wiosce w przychodni płacąc

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    A ja już się nie mogę doczekać testowania. Cały czas mnie bolą jajniki-ale to chyba po Ovitrelle.

Trzymam kciuki Maaggi

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi niekoniecznie. Pierwswze dziecko urodzilam w wieku 20 lat, teraz trzeci rok walcze. Przy hsg plyn nie przeszedl za pierwszym razem, musieli popchnac ;) Jajowody sie troche pokleily albo cos, czulam jak mi nagle plyn przeszedl potem.
    I tak dobrze, ze nie trzeba bylo operowac.
    No ale u mnie problem z pcos jeszcze, czekam na laparoskopie. Beda mi maltretowac jajniki :/

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! wrocilam dzis z Polski - niestety nieudalo mi sie wykonac rzadnych badan. Jednak moj organizm w tym miesiacu ponownie szaleje - kilka dni wysokich temperatur jak po owulacji a wiem ze jeszcze jej raczej nie bylo. Chyba mialam jakiegos wirusa bo generalnie kiepsko sie czulam. Dzis juz tempka spadla ponizej 37st Celcjusza wiec oby wszystko wracalo do normy.Jakies newsy u Was ?

Maaggi jak po testowaniu?

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze nie udało się zrobić tych badań. Na szczęście już niedługo masz spotkanie w klinice, wiec pewnie tam Ci je zrobią.

Co do testowania-test negatywny, a @ brak. Poczekam jeszcze trochę i jeżeli @ nie przyjdzie, to zrobię test jeszcze raz.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewAgeMissK, a który masz dzień cyklu?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi teraz jestem w 20 dni cyklu - testuje codziennie z testami ovu i poki co brak pozytywnego, sluz jest. Moze tym razem znowu mi sie wszystko przesunelo przez wyjazd. a ty sprobuj zatestowac za kilka dni - czytalam w kilku miejscach ze testy nie zawsze wychodza pozytywnie od razu. Czasami nawet po ponad 2 tygodniach dopiero pojawilay sie pozytywy

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam z kolejnym testem do soboty. Jednak patrzac na spadajaca temperature @ jest już blisko.

U Ciebie faktycznie wszystko mogło się przesunąć przez wyjazd. Jak śluz jest to działajcie-szkoda zmarnować szanse. Czasami testy owulacyjne nie pokazują zbliżającej się owulacji.

Ja sobie swoje spóźnienie tłumacze upałami i stresem związanym z Komunia syna.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi dzis test ovu pozytywny - licze na to ze zadzialamy choc moja druga polowka wrocila z pracy zmeczona. No nie wiem zobaczymy.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zaciska zeby i do dzieła!!! :) Miejmy nadzieje, ze wizyta w klinice nie będzie potrzebna. Trzymam kciuki.

A u mnie się właśnie sprawa wyjaśniła i @ do mnie zawitała. No cóż - kolejny cykl kolejna szansa.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi podzialalismy yup, ale dzis powtorki to juz na pewno nie bedzie. Czekam na wyrazny skok tempki i moze jeszcze w sobote jakas powtorka z rozrywki hihi. Zrobilam dzis jeszcze jedentest owu tak z ciekawosci i tez wyszedl pozytywnyn. Ale gdzies tu na forum wyczytalam ze pozytywny wynik moze sie utrzymywac do dwoch dni i dlatego po pierwszym pozytywie juz nie powinno sie testowac wiecej. Co ty o tym sadzisz?

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez gdzieś czytałam, ze powinno się poprzestać na pierwszym pozytywnym teście. No ale cóż-ciekawość ludzka jest silniejsza :)

Ja kiedyś miałam 4 dni pod rząd pozytywny test owulacyjny i wtedy zgłupiałam. Już więcej tak nie robię. Po co się stresować. Wyjdzie pierwszy pozytywny i trzeba działać. A później czekamy na efekty.

Mój mąż tez czasami wróci tak zmęczony z pracy, ze już mu się nic nie chce. I jak tu starać się o dzidzie? Do tego niestety trzeba dwojga.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No właśnie - demonami sexu nie jesteśmy. Jest codzienność, praca, obowiązki według mnie nie tak łatwo jest. Jak dziś nie podziałamy to będziemy czekać już tylko. Dziś znów lekki skok tempki w górę. To teraz oby rosła i czekam na potwierdzenie ovu na wykresie.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, aby teraz tempka rosła.

A jak długo korzystasz już z ovufriend?

Ja już ładnych kilka miesięcy i czasami ovu zle mi wyznacza owulacje.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopiero drugi miesiąc korzystam z ovifriend i zgadzam się ze program się myśli czasami. Ale tak czy siak wizyta u gina i potrzebna bo próbując badać szyjkę wyczułam jakaś grudkę i nie bardzo jestem pewna co to dokładnie przy ujściu szyjki.

• Kamczatka Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też z UK, a dokładnie okolice Portsmouth. Właśnie zakończył mi się 12 cykl starań niepowodzeniem i mam zamiar wybrać się w tygodniu pierwszy raz do GP (notabene to dla mnie nowe GP bo niedawno się przeprowadziliśmy).

Dziewczyny, macie jakieś dobre rady jak nakierowac lekarza by poważnie podszedł do tematu a nie próbował spławić czy zlecić klasycznej aspiryny? :))))

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kamczatka

Powiedz, ze się staracie już dwa lata. Rok dla niektórych GP może być za mało.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ