X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z UK
Odpowiedz

Staraczki z UK

Oceń ten wątek:
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już się nie mogę doczekać testowania. Cały czas mnie bolą jajniki-ale to chyba po Ovitrelle.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udalo zrobic na kase droznosc, ale prywatnie to kilkaset zlotych.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, ze jak już się raz było w ciazy to znaczy, ze jajowody są drożne?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Badania na tarczyce możesz sobie zrobić. To nie ma znaczenia, który to dzień cyklu. Chyba, ze już to robiłaś, bo się zgubiłam :)

Na tarczyce nie robiłam. Muszę googlnac zanim wylecę. Czy mogę zrobić w mojej wiosce w przychodni płacąc

• NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    A ja już się nie mogę doczekać testowania. Cały czas mnie bolą jajniki-ale to chyba po Ovitrelle.

Trzymam kciuki Maaggi

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi niekoniecznie. Pierwswze dziecko urodzilam w wieku 20 lat, teraz trzeci rok walcze. Przy hsg plyn nie przeszedl za pierwszym razem, musieli popchnac ;) Jajowody sie troche pokleily albo cos, czulam jak mi nagle plyn przeszedl potem.
    I tak dobrze, ze nie trzeba bylo operowac.
    No ale u mnie problem z pcos jeszcze, czekam na laparoskopie. Beda mi maltretowac jajniki :/

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!! wrocilam dzis z Polski - niestety nieudalo mi sie wykonac rzadnych badan. Jednak moj organizm w tym miesiacu ponownie szaleje - kilka dni wysokich temperatur jak po owulacji a wiem ze jeszcze jej raczej nie bylo. Chyba mialam jakiegos wirusa bo generalnie kiepsko sie czulam. Dzis juz tempka spadla ponizej 37st Celcjusza wiec oby wszystko wracalo do normy.Jakies newsy u Was ?

Maaggi jak po testowaniu?

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze nie udało się zrobić tych badań. Na szczęście już niedługo masz spotkanie w klinice, wiec pewnie tam Ci je zrobią.

Co do testowania-test negatywny, a @ brak. Poczekam jeszcze trochę i jeżeli @ nie przyjdzie, to zrobię test jeszcze raz.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewAgeMissK, a który masz dzień cyklu?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi teraz jestem w 20 dni cyklu - testuje codziennie z testami ovu i poki co brak pozytywnego, sluz jest. Moze tym razem znowu mi sie wszystko przesunelo przez wyjazd. a ty sprobuj zatestowac za kilka dni - czytalam w kilku miejscach ze testy nie zawsze wychodza pozytywnie od razu. Czasami nawet po ponad 2 tygodniach dopiero pojawilay sie pozytywy

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam z kolejnym testem do soboty. Jednak patrzac na spadajaca temperature @ jest już blisko.

U Ciebie faktycznie wszystko mogło się przesunąć przez wyjazd. Jak śluz jest to działajcie-szkoda zmarnować szanse. Czasami testy owulacyjne nie pokazują zbliżającej się owulacji.

Ja sobie swoje spóźnienie tłumacze upałami i stresem związanym z Komunia syna.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi dzis test ovu pozytywny - licze na to ze zadzialamy choc moja druga polowka wrocila z pracy zmeczona. No nie wiem zobaczymy.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zaciska zeby i do dzieła!!! :) Miejmy nadzieje, ze wizyta w klinice nie będzie potrzebna. Trzymam kciuki.

A u mnie się właśnie sprawa wyjaśniła i @ do mnie zawitała. No cóż - kolejny cykl kolejna szansa.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi podzialalismy yup, ale dzis powtorki to juz na pewno nie bedzie. Czekam na wyrazny skok tempki i moze jeszcze w sobote jakas powtorka z rozrywki hihi. Zrobilam dzis jeszcze jedentest owu tak z ciekawosci i tez wyszedl pozytywnyn. Ale gdzies tu na forum wyczytalam ze pozytywny wynik moze sie utrzymywac do dwoch dni i dlatego po pierwszym pozytywie juz nie powinno sie testowac wiecej. Co ty o tym sadzisz?

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez gdzieś czytałam, ze powinno się poprzestać na pierwszym pozytywnym teście. No ale cóż-ciekawość ludzka jest silniejsza :)

Ja kiedyś miałam 4 dni pod rząd pozytywny test owulacyjny i wtedy zgłupiałam. Już więcej tak nie robię. Po co się stresować. Wyjdzie pierwszy pozytywny i trzeba działać. A później czekamy na efekty.

Mój mąż tez czasami wróci tak zmęczony z pracy, ze już mu się nic nie chce. I jak tu starać się o dzidzie? Do tego niestety trzeba dwojga.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No właśnie - demonami sexu nie jesteśmy. Jest codzienność, praca, obowiązki według mnie nie tak łatwo jest. Jak dziś nie podziałamy to będziemy czekać już tylko. Dziś znów lekki skok tempki w górę. To teraz oby rosła i czekam na potwierdzenie ovu na wykresie.

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, aby teraz tempka rosła.

A jak długo korzystasz już z ovufriend?

Ja już ładnych kilka miesięcy i czasami ovu zle mi wyznacza owulacje.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
  • NewAgeMissK Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopiero drugi miesiąc korzystam z ovifriend i zgadzam się ze program się myśli czasami. Ale tak czy siak wizyta u gina i potrzebna bo próbując badać szyjkę wyczułam jakaś grudkę i nie bardzo jestem pewna co to dokładnie przy ujściu szyjki.

• Kamczatka Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też z UK, a dokładnie okolice Portsmouth. Właśnie zakończył mi się 12 cykl starań niepowodzeniem i mam zamiar wybrać się w tygodniu pierwszy raz do GP (notabene to dla mnie nowe GP bo niedawno się przeprowadziliśmy).

Dziewczyny, macie jakieś dobre rady jak nakierowac lekarza by poważnie podszedł do tematu a nie próbował spławić czy zlecić klasycznej aspiryny? :))))

• Maaggi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kamczatka

Powiedz, ze się staracie już dwa lata. Rok dla niektórych GP może być za mało.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ