Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wcale Ci się nie dziwie, zastanawia mnie tylko co chciał przez to osiągnąć? My całe szczęście widzieliśmy wyniki męża więc jestem spokojna, choć teraz jak byłam w szpitalu Wojner powiedział, że i tak musimy powtórzyć badania meża bo teraz robią jakąś metodą komputerową.
Kochana mam pytanie, czy jak zrobie badanie progesteronu tam w poradni to wynik będzie tego samego dnia?= -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny !
Jestem tutaj nowa, pomimo młodego wieku- 22 lata z mężem postanowiliśmy zdecydować się na dziecko, staramy się już 3 miesiąc i nic.. W sierpniu okres spóźnił mi się tydzień ale test wyszedł negatywny. Wybrałam się prywatnie do dr Węgrzyckiego, który stwierdził "podejrzenie ciąży" ale oznajmił że pęcherzyk nie zagnieździł się i zalecił Duphaston. Po tygodniu pojawiła się miesiączka... Od tego czasu nic...
Czasem się zastanawiam jak pomimo młodego wieku, zdrowego trybu życia, można mieć trudności z zajściem w ciąże ? A jednak... Dr Węgrzycki stwierdził na wizycie w sierpniu że trzeba wrzucić na luz i jeśli do stycznia nie zajdę w ciąże mogę przyjść i wspomoże mnie farmakologiczne... Nie wiem co robić.
Dziś 16 dc może zaskoczy w tym miesiącu
Ania_84, cedr697 lubią tę wiadomość
-
Ania - oby sie ladnie wyniki poprawily. A gdzie byscie podchodzili do inseminacji? W Kielcach czy gdzies w wiekszym miescie?
Moj maz mial badane nasienie i powiedzieli mu zeby przyszedl piatego dnia. Nasienie oddal w domu.
Nie wiem czy to komputerowe bylo czy nie.
Magda witaj.
Nie stresuj sie - 3 miesiace to naprawde niedlugo.
To tylko nastolatki wpadaja po pierwszym razie - podobno po pierwszym.
Ania_84, cedr697 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj magda_ck ! Trzymamy kciuki. Mnie w sierpniu też lekarz kazał wrzucić na luz a we wrześniu zaciążyłam.
Może zanim lekarz zacznie Cię wspomagać farmakologicznie warto najpierw zbadać czynnik męski...Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ania- to teraz obyscie sie szybko do Warszawy dostali.
Magda - ciekawe jak chce cie wspomagac farmakologicznie? Mnie nikt tego nie zaproponowal.
A jak sie martwisz to zbadaj sobie podstawowe hormony i tarczyce. Jest przyczyna problemow z zajsciem a w wiekszosci wypadkow nawet nie wiemy ze cos nie gra. -
A no własnie.. my staramy się od lipca 2013 i nic, w końcu ruszyłam po pomoc i okazało się, że mam problemy z tarczycą. Może nie jakieś wielkie, ale takie, które mogą mieć faktyczny wpływ na problemy z "zaskoczeniem": TSH 3,6 aTPO 130. Dostałam Euthyroks. Tu moje pytanie - brała któraś z was lub bierze nadal ten lek? Jeśli tak, to jak się po nim czujecie?Już razem
-
I żadnych efektów ubocznych? Bo jestem raczej hipochondrykiem i przyjmowanie hormonów mnie przeraża. W ogóle jak tylko coś jest ze mną nie tak to się "przerażam" Chodzi mi przede wszystkim o jakieś zaburzenia w odżywianiu - więszy apetyt, spadek apetytu, gromadzenie wody? Nic? aa i po jakim czasie Ci się ustabilizowało TSH ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 14:04
Już razem
-
uspokoiłaś nieco mojego wewnętrznego hipochondryka Mam nadzieję, że i ja przejdę leczenie bez większych zmian w dotychczasowym funkcjonowaniu. Na razie mam dawkowanie 2 tabl na zmianę z 1,5 tabl po 25. No własnie - TSH poniżej 2. Mam nadzieję, że ładnie zejdzie i się uda z ciążąJuż razem
-
nick nieaktualnyDr Węgrzycki to specyficzny lekarz także jak usłyszałam że wspomoże mnie farmakologicznie to na razie podziękowałam... Ostatnio wyczytałam o Dr Agnieszce Gaj pracuje na Kościuszki a przyjmuje prywatnie na Sandomierskiej ma dużo pozytywnych opinii młoda lekarka także może się wybiorę.
Ps. Dziś 23 dc a od 3 dni pobolewa, ciągnie mnie prawy jajnik. Dziwne uczucie, nigdy wcześniej nie zaobserwowałam czegoś takiego... -
Witam! Problem z tarczyca mam i ja.
Zaczynałam od Euthyroxu N 25, a potem 50 i 75. Endokrynolog jakieś 2-3 lata temu stwierdziła u mnie subkliniczną niedoczynność tarczycy (TSH podwyższone (6-7), FT3, FT4, antyTPO i anty TG w normie). Leczę się w Omedze pani doktor przyjeżdża raz w miesiącu do Kielc.
Gdy byłam już na etapie planowania ciąży to naszym celem było TSH poniżej 1. Teraz mam 0,56 . Obecnie biorę Euthyrox N 88 1 raz dziennie.
Ja czuje się normalnie po tych tabletkach.
W listopadzie kiedy poroniłam miałam TSH 3,07. Endokrynolog powiedziała co takiego: "nie daj sobie wmówić że poroniłaś przez TSH czy tarczycę"Cordy lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017