Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jednak przyszła @, dzisiaj pierwszy raz porozmawialiśmy o leczeniu i o dziwo mój tż nie ma nic przeciwko:)uff chociaż tyle
-
Ania_84 sama tego nie przeżyłam, ale obserwowałam własnie siostrę i wiem, jakie to ciężkie i trudne. Trzeba jednak zawsze z głową do góry, optymistycznie i z nadzieją patrzeć na przód. Trudno jak cholera, ale jak się poddamy to nic z tego nie będzie. W końcu trafiliście na przyczynę więc ja już widzę milowy postęp w leczeniu. Trzymam kciuki by było jak najszybciej
Alternatywa czasem przyczyna może być prozaiczna więc zróbcie podstawowe badania, idź niedługo po okresie na usg i badanie, zobaczysz czy wzrasta pęcherzyk itd. Może lepiej się wtedy ogarnie dni płodne i niepłodne. Mierz temp i bądź dobrej myśliAnia_84 lubi tę wiadomość
Już razem
-
Ja poszłam na USG w 7 dc. Gdzieś wyczytałam że najkorzystniejsze jest zrobienie USG w 5-10 dc. Ginekolog jak dał mi skierowanie na USG powiedział: "zobaczymy czy się śluzówka odbudowała". Domyślam się, że chodziło przede wszystkim o Endometrium.
Mam cykle ok. 25 dniowe, owulacja wg OVU 12-13 dc.
Moje USG z 7 dc: Trzon macicy 29x50,5 mm. Endometrium I fazy linijne o grubości do 4,5 mm. Jajnik z pęcherzykiem dominującym o śr. do 10 mm.
Cordy wrote:Tak naprawdę (nauka i badania) to my szansę na zajście w ciąże w każdym cyklu mamy 20%, "
Ovu na zielono zaznaczył mi 12,13,14 dc i wydaje mi się że wraz z wynikiem USG daje mi nadzieje na te"20% Będę myśleć pozytywnie
Za oknem mam piękną słoneczną pogodę, więc biorę rower i idę po witaminę D !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 11:15
Ania_84 lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
dzięki dziewczyny za wsparcie:) jakoś tak mi się lżej zrobiło... nie cierpię lekarzy i szpitali i jak mogę to ich unikam... ale w sumie teraz mogę się poświęcić, każde badanie może mnie zbliżyć do celu:) czyli dziecka. może rzeczywiście przyczyna jest do zniwelowania:) oby:) moje nadzieje odżywają powoli:) chyba też pójdę na rower takie ładne słoneczko mamy w świętokrzyskim:*
-
ciekawy pomysł my w tym tygodniu idziemy do lekarza, z tego co pamiętam z wątku to on ma nas na tą prostą skierować do ginekologa?
-
Ania - masz prawo sie zdenerwowac ale postaraj sie przygotowac na ta rozmowe - bo w emocjach zaczniesz cos wykrzykiwac a tu chodzi o to zeby cie nie potraktowal jak wariatke ale jak osobe co wie co mowi.
Co do hormonow - nie da sie ich jakos wyregulowac? -
Aniu - dobrze, że nie masz zamiaru siąść z założonymi rękami i rozmyślać, tylko chcesz zdziałać coś, co może być chociaż namiastką sprawiedliwości.
-
Ja pierdziele... co za ludzie. Ania trzymam kciuki za Was. Bądźcie silni i nie dajcie sobie wmówić, że oni nie wiedzieli lub przeoczyli (przeoczyć to można mrówkę na ścianie!!!). Jak nie wiedzieli, że takie wyniki dają takie rezultaty to niech się douczą, albo zrezygnują z wykonywania zawodu, z korzyścią dla wszystkich.Już razem
-
Landryneczka - ja jeszcze nie jestem w temacie, sama szukam czegoś na ten temat, jak byś się coś dowiedziała to daj znać
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny pytajcie sie co chcecie w sparawch meskich tyle ile sie ostatnio dowiedzialam moge podpowiedziec
Ważne badania u facetów
Badanie nasienia - najlepiej komputerowe, usg jader,, hormony : TSH, FSH,LH, Prolaktyna i TestosteronLandryneczka lubi tę wiadomość
-
Byłam póki co tylko w poradni bo musialam szybko do pracy gnac.. pogadalam z połozna dala mi wyniki poprzednie ..i namiary na katedre andrologii i endokrynologii płodnosci w Łodzi.. ogólnie po ym jak jej powiedzialam co mysle to przyznała mi racje ze doktor nie powinien byl tak postapic.. poki co powiedziala zebym przyszła do doktora na rozmowe w nastepny wtorek to jeszcze pogadamy ..
jutro jedziemy na 11 do Krk..zbaczymy - maz dostał wolne
Sjonaka - to super -
nick nieaktualny