Forum Starając się - ogólne Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
Odpowiedz

Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)

Oceń ten wątek:
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexandra wrote:
    Alternatywa zawsze lepiej pójść wcześniej, ja też miałam takie cykle i lekarz kazał przychodzić mi w 10dc najpóźniej. Byłam dzisiaj u gina i pęcherzyk się wchłania, więc z owulacji nici :( komórka jajowa była nie do końca wykształcona...


    dziękuję za odpowiedzi, a napisz mi kochana jeszcze, co znaczy, że miałaś takie cykle, to źle, same ci się z czasem wydłużyły, czy jakoś medycznie to zrobiłaś? bo za krótkie to wiem, że też niedobrze, bo komórka czasami nie ma czasu się zagnieździć :(

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alexandra Przyjaciółka
    Postów: 84 26

    Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy to źle nie wiem, ale biorąc pod uwagę, że miałam takie cykle wtedy, kiedy były stymulowane to chyba nie.....ale pewna nie jestem, to już trzeba by lekarza dopytać, aczkolwiek od 21 do 35 dni to jeszcze cykle prawidłowe. Miałam bo drugi cykl nie biorę leków, mam PCO, więc cykle mam dłuuuugie :) u mnie chodzi bardziej o to żeby je skrócić i żeby były w miarę regularne. Nie wydaje mi się, żeby cykl 26 dniowy stanowił jakiś problem z zajściem w ciąże, ale to moje zdanie. Mam koleżanki, które mają takie cykle i zachodziły w ciążę bez problemu, to jest jednak indywidualna sprawa :) Zawsze można wydłużyć cykl, a co mówi Twój lekarz? Powodzenia <3

    414b696fd689b0d62438513701720cb0.png
    20130608650120.png
  • ewcia21k Autorytet
    Postów: 1354 1088

    Wysłany: 1 maja 2014, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane,ja mam mało czasu na forum ostatnio :)
    Mężulek w domku i Prace nad potomstwem trwają :)
    Dziś podobno ma pęknąć pęcherzyk,który w pon miał 18mm :)
    Po torbieli ani śladu ! :)
    Miłego weekendu życzę :)

    Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 2 maja 2014, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam dziś w wikipedii:

    "Historia testów ciążowych

    Pierwsze testy ciążowe pojawiły się już w egipskich papirusach. Kobiety, które podejrzewały, że mogą być w ciąży, skrapiały swoim moczem ziarna jęczmienia i pszenicy. Jeśli ziarna kiełkowały oznaczało to „pozytywny wynik testu”. Dodatkowo dany „test” określał płeć przyszłego dziecka. Gdy kiełkował jęczmień oznaczało to, że urodzi się chłopiec, a gdy pszenica to dziewczynka. W XX wieku sprawdzono, że metoda ta była poprawna w 70%"

    Rozwaliło mnie to 70% :)

    fe5375b39e80121093ea4d8bedb55fce.png

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 4 maja 2014, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 GRATULACJE :-D

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 4 maja 2014, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Zatestowałam :) Zachęcił mnie pnący się do góry wykres. Krecha bledziusieńka (i dziś i wczoraj). Piątkowy test zaznaczyłam jako negatywny - bo tylko momentami widziałam cień cienia - a wiadomo jak się wpatrujesz i wpatrujesz to w końcu wyobraźnia pokaże tę drugą kreseczkę. Jest to 25 dc dopiero więc nie ma co oczekiwać już wyraźnej krechy. Na wykresie owulacje ustawiłam ręcznie, bo program zaznaczyła mi ciągłymi krechami 14 dc z czym się nie zgadzam - co o tym sądzicie??

    Co do faktu że jestem prawdopodobnie w ciąży to jeszcze nie skacze z radości. I nikomu prócz mężowi nie mam zamiaru mówić (przemilczę fakt że połowa forum o tym wie :P)
    Pójdę jutro po skierowanie na betę, zrobię dwa badania i zobaczę jak przyrasta.

    Trudno mi będzie zachować to w tajemnicy, bo chcę/muszę iść od razu na zwolnienie. Tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić żeby któryś lekarz mi je wypisał na tym etapie. Nie myślcie że jestem leserem i nie chce mi się pracować - po prostu wiem że jak w pracy powiem to mnie nie dopuszczą do pracy. Mam pracę fizyczną i w poprzedniej ciąży od samego początku była namawiana (delikatnie mówiąc) że mam przynieść zwolnienie. A że ostatnio skończyło się jak się skończyło.... echh

    No i teraz jeszcze mój wyjazd do sanatorium stoi pod wielkim znakiem zapytania :(

    fe5375b39e80121093ea4d8bedb55fce.png

    Ania_84, Cordy, cedr697 lubią tę wiadomość

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 4 maja 2014, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnei mogłas miec owulke 14 dc ;) a nawet 16 :) ale czy to teraz wazne :D wazne ze sa II :D i fasolinka ;)

    mysle ze jesli powiesz gin ze masz prace fizyczna i po ostatnich przejsciach to spokojnie da l4 :) a jak nie udaj sie do internisty lub psychologa ;D

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 4 maja 2014, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i kilka dni temu zainwestowałam w badania (przestraszona krwawieniami w środku cyklu). 28/04/2014 według mnie w 7 FL i 19dc zrobiłam prywatnie badania hormonalne. Na ul. Dalekiej w CLAM A. Bądel zapłaciłam ok. 130 zł.

    A TPO <0,8 IU/ml ; wynik ujemny <8
    A TG 106,5 IU/ml ; [0 - 115]
    FT3 3,66 pg/ml ; [2 - 4,4]
    FT4 1,3 ng/dl ; [0,93 - 1,7]
    Prolaktyna 22,56 ng/ml ; [4,79 - 23,3]
    Progesteron 22,57 ng/ml ; Faza lutealna [1,7 - 27]

    TSH 1,93 ; [0,27 - 4,2] z dn. 22/04/2014

    Cały czas miałam wątpliwości czy brać ten Duphas... (wg. zaleceń dr. Ananga). Ale przy takim wyniku progesteronu wydaje mi się, że nie ma potrzeby się faszerować hormonami, i dobrze zrobiłam nie łykając go.

    Ja wiem że żaden wynik progesteronu nie zagwarantuje zdrowej ciąży, ale ten wynik poprawił mi humor i dał nadzieje że może tym razem się uda :)

    Trzymajcie za mnie kciuki :)

    fe5375b39e80121093ea4d8bedb55fce.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 13:19

    Ania_84, magdaP82 lubią tę wiadomość

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 5 maja 2014, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) nareszcie zła passa przerwana, oby coraz więcej tych plusików było:)

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • alexandra Przyjaciółka
    Postów: 84 26

    Wysłany: 5 maja 2014, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratuluję :)

    414b696fd689b0d62438513701720cb0.png
    20130608650120.png
  • ewcia21k Autorytet
    Postów: 1354 1088

    Wysłany: 5 maja 2014, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia GRATULACJE!!!! :D

    Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet
    Postów: 1354 1088

    Wysłany: 5 maja 2014, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę u gin,powie czy pęcherzyk pękł czy znów przerasta,oby pękł-zobaczymy.
    Trzymajcie kciuki :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 5 maja 2014, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam az mamm sine :D

    ewcia21k lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cordy Autorytet
    Postów: 385 369

    Wysłany: 5 maja 2014, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się micha ucieszyła jak przeczytałam post Pini :) Trzymam za nas wszystkie!

    ewcia21k lubi tę wiadomość

    Już razem <3
  • alexandra Przyjaciółka
    Postów: 84 26

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wstydliwy problem i głupio mi o tym pisać, ale muszę się kogoś poradzić.....podczas załatwia potrzeb fizjologicznych pojawia się krew z narządów rodnych, ale to tylko jednorazowo, miała może któraś do czynienia z czymś podobnym?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    414b696fd689b0d62438513701720cb0.png
    20130608650120.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzac na wykres moze zagniezdzenie, albo poczatki @ ?? ( choc jak dla mnei owu mialas w 13 dc...zyli mozeto byc zapowiedz @

    chyba ze <3 przed to mzoe podraznienie ??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:41

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alexandra Przyjaciółka
    Postów: 84 26

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 było wczoraj a to mam od soboty......poprzedzone dziwnym plamieniem, bardzo skąpym bo dosłownie kilka kropelek. Martwi mnie to, a nie mam jak pójść do lekarza :/

    414b696fd689b0d62438513701720cb0.png
    20130608650120.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robilas test ??

    Bo takie plamienia i lekkie krwawienia moga byc w ciazy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 17:47

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alexandra Przyjaciółka
    Postów: 84 26

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam, najgorsze jest to, że ten cykl raczej uważam za stracony bo lekarz powiedział, że pęcherzyk się wchłania, inaczej pewnie też bym tak pomyślała. Dziękuję za wypowiedź Ania_84 i za zainteresowanie <3

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    414b696fd689b0d62438513701720cb0.png
    20130608650120.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 5 maja 2014, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak sie nie rozkreci to bym ci radzila zeby zrobic dla pewnosci :) a jak cos to idz do obojetnie jeakiego lekarza ktory ma USG

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego