Forum Starając się - ogólne Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)
Odpowiedz

Staraczki z woj. świętokrzyskiego :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 14 maja 2014, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannka wrote:
    Dziewczyny zna któraś endokrynolog Dr Aldonę Kowalską z Kielc?
    Ona jest na onkologii chyba ordynatorem albo zastepca ??

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 14 maja 2014, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    Miałam pojawić się u gina w 4-5dc, nie później niż w 5... ale, że dzisiaj środa 1dc, a w poniedziałek 6dc, to muszę iść 3, co za pech! Chociaż w sumie to może dobrze, bo podjadę zrobić sobie od razu badania, nie wiem tylko o której jechać i czy najpierw do niego, czy najpierw do laboratorium na jagiellońskiej.

    W @ może zdiagnozować, czy wyleczyłam już moje infekcje? Miałyście może usg w 3dc, podzieli się któraś swoimi doświadczeniami, troszkę mnie to przeraża powiem szczerze...
    mysle ze spokojnie :) choc jesli bedziesz miala wieksze krwawienei to nie wiadomo czy cos bedzie robil :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 15 maja 2014, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mysle ze spokojnie :) choc jesli bedziesz miala wieksze krwawienei to nie wiadomo czy cos bedzie robil :)

    no nic, pojade i zobacze, najwyżej pojade drugi raz w poniedziałek :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Cordy Autorytet
    Postów: 385 369

    Wysłany: 16 maja 2014, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj (w 11 dc) zaobserwowałam krew na bieliźnie - w sumie trochę wodnistego śluzu i krew. Generalnie nigdy wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło i lekko się zaniepokoiłam. Myślicie, że to owulacja się tak mogła objawić? Jeśli tak to szkoda, że nie zaczekała do pojutrza, jak moja połówka z delegacji wróci :P Hehehe. A tak serio, miewacie tak czasami?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Już razem <3
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy plamienie nie mu si byc w dniu owulacji moze byc w okolicach :) wiec spokojnie ;)
    no chyba ze gdzies sie podraznilas.. ja tak mialamostatnio po depilasji :) i pozniej zachodzilam w glowe sad to :D
    dwa mogla jakies naczynko peknac ;) wiec spokojnie jednorazowe plamienie nie oznacza nic zlego :)

    Cordy lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 16 maja 2014, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dziś byłam na USG. Widać tylko (albo AŻ) pęcherzyk ciążowy, ale obraz był adekwatny do tygodnia ciąży (nawet z rozmiaru wyszło 5t4d :) ) Szkoda że doktor nie drukuje zdjęć, miałabym już pierwszą fotkę :P Z zaleceń to mam uważać żeby się teraz nie przeziębić... tylko pogoda mi w tym nie pomaga.
    Pozdrowionka

    Ania_84, Cordy, cedr697, alexandra, ewcia21k lubią tę wiadomość

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia super info :) nooorosnijcie zdrowo idbac osiebie :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś może mi pomóc w interpretacji?

    TSH 3,73
    FSH 8,35
    LH 6,41
    Estriodal 65,85
    Prolakrtyna 14,09

    Badania robiłam dzisiaj, to mój 3dc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:14

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSh warto by bylo troche zbic.. FSH troche podwyzszone..
    2. FSH, LH – wspólnie dają nam obraz naszej płodności
    FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku.
    LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu.

    Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
    Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
    estradiol niestety nie wiem jakie sa normy :)
    PRL wg mnie ładna :)

    Stosunek LH/FSH 0,74 masz wiec w miare ok..ponizej 0,6 moze wskazywac na niewydolnosc przysadki ... pownien oscylowac w granicach 1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:16

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Hejka. Ja dziś byłam na USG. Widać tylko (albo AŻ) pęcherzyk ciążowy, ale obraz był adekwatny do tygodnia ciąży (nawet z rozmiaru wyszło 5t4d :) ) Szkoda że doktor nie drukuje zdjęć, miałabym już pierwszą fotkę :P Z zaleceń to mam uważać żeby się teraz nie przeziębić... tylko pogoda mi w tym nie pomaga.
    Pozdrowionka


    ja też dzisiaj byłam, ale doktor mnie nie badał, zmienił mi wizytę na czwartek

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzis isc do tego dr Russa ;) bo mnie jajnik zaczal kluc ale powiedzialamsobie ze moz e to owulka..i spokojnie pojde w poniedzialek moja 1 lekacja uczenia sie spokoju :D

    ewcia21k lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    TSh warto by bylo troche zbic.. FSH troche podwyzszone..
    2. FSH, LH – wspólnie dają nam obraz naszej płodności
    FSH – folitropina (folikulostymulina) – stymuluje dojrzewanie pęcherzyków w jajniku.
    LH - lutropina (hormon luteinizujący) – stymuluje wytwarzanie androgenów w jajniku (androstendionu i testosteronu), nagły wzrost jego stężenia w środku cyklu zapoczątkowuje ostatnie stadium dojrzewania komórki jajowej i wywołuje pękniecie pęcherzyka, a potem stymuluje ciałko żółte do produkcji progesteronu.

    Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
    Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
    estradiol niestety nie wiem jakie sa normy :)
    PRL wg mnie ładna :)

    Stosunek LH/FSH 0,74 masz wiec w miare ok..ponizej 0,6 moze wskazywac na niewydolnosc przysadki ... pownien oscylowac w granicach 1


    jak dobrze, że zrobiłam sobie te badania, chociaż wiem na czym stoję, w czwartewk pokażę je ginekologowi, a potem będę pewnie z tsh musiała iść do endokrynologa - znacie w kielcach kogoś, kto jest naprawdę godny polecenia?

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr Wrona żukowska - przyjmuje tez na wojska polskiego na NFZ jednak sa dlugie kolejki do niej :)
    A prywatnie bierze 100 zl na warszawskiej w przychodni Zdrowie :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cordy Autorytet
    Postów: 385 369

    Wysłany: 16 maja 2014, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzięki za odpowiedź :)Raczej to nie podrażnienie. Będę się obserwować.
    Pinia nawet nie wiesz ile radości sprawiają mi twoje posty :) Dodają otuchy i nadziei :*

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    Już razem <3
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 16 maja 2014, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile czasu zajmuje zbijanie wyników do normy dla kobiet planujących ciążę?

    i czy do tej dr wrony-żukowskiej są jakieś numerki jak się rano pojedzie i czeka w kolejce?


    a jak z wizytą prywatną? przyjmuje w soboty lub poniedziałki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 16:23

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    ile czasu zajmuje zbijanie wyników do normy dla kobiet planujących ciążę?

    i czy do tej dr wrony-żukowskiej są jakieś numerki jak się rano pojedzie i czeka w kolejce?
    Mi tsh spadlo w ciagu 3 miesiecy bo po tylu kontrolowalam z 5,17 na 1,84 :)

    a co do dr Żukowskiej to na NFZ to sie czekaaaa.. dlugoo.. jak sie teraz zapiszesz to mzoe w pazdziernki eda wolne miejsca prywatnie.. jak zadzwoniesz to cie umowia na konkretna godzine gdzies kolo tyg sie czea :)
    PRZYCHODNIA
    Kielce, ul. Warszawska 30

    Rejestracja: tel. 41 344 85 15
    w dni powszednie 7.00 - 21.00
    w soboty, niedziele i święta 8.00 - 16.00

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 16 maja 2014, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi własnie na bocianie napisali ze do badan klinicznych raczej sie nie zakwalifkujemy bo musielibysmy miec 3ml plemnikow w nasieniu .. nozszesz..;/

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 maja 2014, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywna do dr żukowskiej-wrony nie ma zapisów już na ten rok pytałam w przychodni na wojska polskiego...

    Polecam dr Pragacz, wizyta prywatna 100 zł, przyjmuje w artimedzie

    Nie wiem czy dostaniesz się gdzieś państwowo do endokrynologa...

    Ja mam tsh 3,5 zbijamy właśnie euthyroxem 12,5 mg, za 1,5 miesiąca do kontroli, zobaczymy czy zejdzie

    Jak powiedziałam dr że staramy się o dziecko to od razu powiedziała, że tsh zbijamy

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Pinia108 Autorytet
    Postów: 394 464

    Wysłany: 16 maja 2014, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Omegi na Jagielońską (we wcześniejszych postach o tym pisałam, kiedy pojawił się temat endokrynologa w Kielcach) do dr Cyniak-Magierskiej

    Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • alternatywa Autorytet
    Postów: 383 154

    Wysłany: 17 maja 2014, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Ja chodzę do Omegi na Jagielońską (we wcześniejszych postach o tym pisałam, kiedy pojawił się temat endokrynologa w Kielcach) do dr Cyniak-Magierskiej
    widzę, że ona tam tylko w soboty przyjmuje? ile się czeka na wizytę i ile za wizytę?

    [email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego